Clowntje Erdoğan: “Krim moet terug naar Oekraïne”

(Door: “Angélica”)

Tijdens een videoboodschap heeft clowntje Erdoğan verklaard dat het schiereiland Krim door Rusland moet worden teruggegeven aan Oekraïne. Zo’n 10% van de bevolking is namelijk Tataar en moslim. Het schiereiland werd door Rusland in 1783 opgenomen in het Russische Rijk en is slechts door een smalle landstrook verbonden met Oekraïne. Van oudsher heeft de Krim dan ook meer met Rusland dan met Oekraïne: zo’n 60% van de bevolking ís Russisch en de Zwarte Zeevloot van Moskou heeft er altijd haar thuisbasis gehad.

Vanwege de strategische ligging in de Zwarte Zee is de Krim al eeuwenlang een betwist gebied. In de dertiende eeuw werd het door de Tataren uit Azië veroverd, die er eeuwenlang een kanaat hielden en in de negentiende eeuw vochten Frankrijk en Groot-Brittannië op en rondom het schiereiland tegen Rusland om hun invloed in de regio te vergroten. Het Ottomaanse Rijk verloor namelijk steeds meer invloed en begon langzaam uiteen te vallen. In 1918 werd het schiereiland bezet door de Duitsers, die ook in de Tweede Wereldoorlog het gebied opnieuw veroverden.

Toen Stalin de Krim heroverde, rekende hij genadeloos af met de Tataarse bevolking, die met de Duitsers hadden gecollaboreerd. In 1944 werd het hele volk verbannen naar Siberië en hun plek werd ingenomen door etnische Russen. De onafhankelijke Krim-republiek werd bij de Sovjet-Unie gevoegd.

Pas in 1954 komt Oekraïne voor in het verhaal. Op 19 februari nam Chroesjtsjov het besluit de Krim te schenken aan zijn geboorteland. Hij redeneerde dat het gebied “economisch, territoriaal en cultureel” beter bij Oekraïne paste, maar feitelijk was het “een cadeautje”. Zijn besluit veranderde dan ook weinig aan de situatie: Oekraïne en Rusland waren verenigd in de USSR en enkel op officiële stukken veranderde het briefhoofd. Maar door het uiteenvallen van de USSR in 1991 veranderde de situatie. Waar het eerst slechts om een puur formele grens ging, raakte de Krim nu de aansluiting met Rusland kwijt. Bovendien maakten veel Tataren gebruik van de mogelijkheid terug te keren, waardoor de situatie alleen maar ingewikkelder werd. Ze eisten hun voormalige huizen en terreinen weer op, waar vooral Russen al tientallen jaren woonden.

Clowntje Erdoğan toont nu zijn medelijden met de 250.000 Krim-Tataren, die in het verleden “veel verschrikkingen hebben ervaren en zonder onderdrukking van de Russische bezetter willen leven.” Met de overgrote meerderheid, de ruim 2 miljoen niet-moslims, houdt Clowntje Erdoğan dan weer geen rekening. Clowntje Erdoğan is dan ook geen democraat. In eigen land heeft hij kritische journalisten laten arresteren en de oppositie heeft er weinig te zeggen. Verder maakt Clowntje Erdoğan het leven zuur van de weinige christenen die nog in Turkije leven. Hij laat kerken afbreken vanwege “noodzakelijke veranderingen in de infrastructuur” of doopt ze om tot moskee. 

Clowntje Erdoğan houdt een deel van Cyprus bezet, wat geheel tegen de wil ingaat van de meerderheid van de eilandbewoners aldaar.

Clowntje Erdoğan ontkent ook als enige de “Armeense genocide”, die begon op 24 april 1915, de dag dat de Ottomaanse autoriteiten ongeveer 250 Armeense intellectuelen en leiders van de gemeenschap in Istanboel oppakten en in de gevangenis wierpen. De genocide werd tijdens en na de Eerste Wereldoorlog in twee fases uitgevoerd: het grootschalig doden van de weerbare mannelijke bevolking door middel van massamoord en onderwerping van het leger van dienstplichtigen tot dwangarbeid, gevolgd door de deportatie van vrouwen, kinderen, ouderen en zieken, die op dodenmarsen moesten tot in de Syrische woestijn. Deze mensen kregen onderweg geen voedsel of water en werden beroofd, verkracht en vermoord. Ook Arameeërs en Grieken werden, omdat ze christelijk waren, het slachtoffer van deze genocide.

Clowntje Erdoğan staat Turken in Europa niet toe om de Turkse nationaliteit te verliezen: hij wil zijn invloed op de 5e colonne per se behouden. Vanuit Nederland komen de Turkse leden van DENK dan ook regelmatig op audiëntie bij Zijne Clowneske Hoogheid voor instructies. Zijn slogan luidt niet voor niets: “Democratie is slechts de trein die wij nemen tot we op onze bestemming zijn aangekomen. Minaretten zijn onze bajonetten. Koepels onze helmen. Moskeeën onze kazernes en gelovigen onze soldaten”.

Clowntje Erdoğan zit in de problemen: hij denkt dat hij een econoom is en stuurt zijn land naar de afgrond. De armoede en ontevredenheid in Turkije zijn ongekend en de inflatie bedraagt 80%! Clowntje Erdoğan vindt, in tegenstelling tot de gangbare theorie onder economen, dat een hogere rente zorgt voor hogere prijzen. Onder druk van Clowntje Erdoğan werd de rente in Turkije daardoor verlaagd om de waarde van de Turkse lira te drukken. Clowntje Erdoğan wil de goedkope lira gebruiken om de industrie van zijn land te helpen, omdat het dan voor andere landen goedkoper wordt om Turkse producten te kopen. Die koersdaling voedt echter ook de inflatie, doordat invoer van bijvoorbeeld brandstof juist duurder wordt. De Turkse munt heeft de afgelopen twaalf maanden meer dan de helft van zijn waarde verloren ten opzichte van de dollar en is ook dit jaar de slechtst presterende valuta van alle opkomende markten.

Door:
“Angélica”
(voor www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in Algemeen. Bookmark de permalink .

12 reacties op Clowntje Erdoğan: “Krim moet terug naar Oekraïne”

  1. boorzalf zegt:

    Hier nog een clowntje waar de bijna de hele tweede slaapkamer voor applaudisseerde en die een cadeautje kreeg van giro 555, 160 miljoen euro van die gehersenspoeld deugschapen.

    Geliked door 3 people

    • Julia zegt:

      boorzalf Nu bepaald niet het fijnste clowntje. Waar haalt dit clowntje überhaupt zoveel eigen vermogen vandaan uiteraard geschonken door het WEF en het westen om de oorlog in stand te houden. Deze clown is een zeer gevaarlijke clown die al heel veel bloed aan zijn handen heeft.

      Geliked door 1 persoon

  2. Rien E zegt:

    En dan erdo zelf, wil daarna de balkan en het midden-oosten “terug”

    Geliked door 1 persoon

  3. Joannes den Hollander zegt:

    Geef eerst Constantinopel en de rest van het Byzantijnse Rijk maar eens terug dat door islamitische roversbendes met veel geweld gestolen werd van de Christenen.

    Geliked door 1 persoon

  4. Ravian zegt:

    De helft van Turkije hoort eigenlijk bij Griekenland, en de ander helft is eigenlijk van de Koerden en de Armeniërs, Clowntje Erdogan en zijn grote bek Turken moeten dus gewoon hun bullen pakken en oprotten naar de Mongolische steppe waar ze ooit vandaan gekomen zijn.

    Geliked door 1 persoon

  5. ronjaspers zegt:

    Die erdogan is geen clown maar een psychopaat en dictator.

    Geliked door 2 people

  6. koddebeier zegt:

    Dement of inteelt ??

    Geliked door 1 persoon

  7. karton zegt:

    Zodra die Erdogans z’n bek opentrekt komt er iets uit om te brullen van het lachen !!
    Grappig baasje, die Erdogans !

    Geliked door 1 persoon

  8. saddy zegt:

    Vlaanderen moet terug bij nederland. Luxemburg moet terug bij nederland. Noord-duitsland moet terug bij nederland. Spitsbergen moet terug bij nederland, New york moet terug bij nederland. Engeland moet terug bij nederland. Indonesie moet terug bij nederland. Australie moet terug bij nederland.

    Like

  9. Barbara Marquart Scholtz zegt:

    Wie interessert het in ;s hemelsnaam wat Erdogan vindt!

    Like

Plaats een reactie