Desastreuze peilingen, of toch juist niet?

(Door: Rients Hofstra)

Nou zeggen peilingen niets, echter wel weer meer dan genoeg. De huidige coalitie knettert naar 44 zetels. Hoezo volksvertegenwoordigers? Hoezo democratie?

Maurice de Hond peilde D66 naar D33, een halvering dus, het CDA knalt van 15 naar 6 en de VVD (toch nog steeds, maar nu nipt de grootste), kukelt van 34 naar 20 en wordt op de huid gezeten door Caroline d’r BBB die van 1 naar 19 spurt.

Is dit betrouwbaar? Uiteraard niet. Als Pieter Omtzigt mee gaat doen wordt alles weer anders. Stel dat Mona Keizer het alsnog op d’r heupen krijgt? Is dit representatief? Welnee! Zegt het iets over het politieke gemoedswelzijn van de kiezers? Ja, wel degelijk. Gaat de alom aanwezige onvrede politieke potten lijmen? Zeer zeker niet, het wordt alleen maar erger.

Lees verder>>>

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in Algemeen. Bookmark de permalink .

13 reacties op Desastreuze peilingen, of toch juist niet?

  1. Wim Vreeswijk zegt:

    Als er nu verkiezingen zouden zijn haalden PVV en BBB samen 36 zetels hetgeen 80% meer is dan de VVD met slechts 20 zetels. Hieruit blijkt dat het Rutte-effect volledig foetsie is en de huidige coalitie van VVD, CDA, D66 en CU nog maar 44 kamerzetels, dus een minderheid zouden halen..

    Like

    • rientshofstra zegt:

      Jouw conclusie klopt, maar het artikel wil laten zien dat het huidige systeem in-en-in fout is en dat er een alternatief is bedacht: AS met een Pluchen Revolutie

      Like

  2. Andre zegt:

    Ja Rienst als ik dit zo lees dan is regeren toch echt vooruitzien alleen dan voor hunzelf. Rutte zijn we niet zomaar kwijt maar toch gaat het gebeuren en je AS is heel goed over nagedacht. Ik zeg doen!

    Like

    • rientshofstra zegt:

      Met AS kunnen we heel ver demokritisch vooruitkijken. En dank voor je instemming. Het is zaak dat veel meer mensen even de moeite nemen AS en daarbinnen De Pluchen Revolutie gaan lezen.

      Like

      • Andre zegt:

        Mensen leven in hun eigen bubbel en dat is privaat niet publiek maar het gaat nu hard om te begrijpen dat hun privaatrecht bubbel bepaald wordt door publiekrecht. Je kan Rutte wel weghalen maarja wat dan? Het systeem moet en kan anders en AS is een oplossing misschien wel DE oplossing.

        Geliked door 1 persoon

  3. Hovawart zegt:

    De VVD zal voor de verkiezingen wel uiteenvallen in diverse splinterpartijen, net als toen de PvdA, die ook door versplintering een groot aantal Kamerzetels behield, en als gedoogpartij van het kabinet de islamisering van de regering heeft bewerkstelligt,……dit soort politieke rancune is onze ergste vijand.

    Like

  4. koosv8 zegt:

    DAAR GAAN ZE WEER. HET LIJKT WEL EEN MODERNE PANDEMIE, VEEL GELEUTER OVER DIT EN DAT, MAAR ER ZIJN GEEN VERKIEZIGEN NET ALS AL DIE HEISA OM EEN GRIEP. MAAR ER WERD VOLOP INGETUIND, EN DAN LIJKEN HET WEER PEILINGEN, DUIDELIJK???

    Like

    • oliedom zegt:

      Yep, Op de Dag zelf behoort de verkiezingsuitslag te zijn:
      1 PVV, 2 FvD en de rest ZERO Points.
      Maar aangezien de Nederlander zich altijd maar weer laat bedonderen door die politici, vrees ik weer het ergste, wat ik trouwens deze keer niet hoop.

      Like

    • rientshofstra zegt:

      Wat is je punt in relatie tot het blog hierboven?

      Like

      • koosv8 zegt:

        Precies wat ik zeg. Veel woorden, en manieren van denken, hoe dit, en wat als die zo,
        maar het is allemaal manipulatie en kniezerij voor de massa, ik weet dat ,en u ook.
        Dus vind ik de verhalen eromheen ook fake, want het is allemaal Mainstream en goedgekeurd door de staat.

        Like

      • rientshofstra zegt:

        Beste Koos, heb je AS met vooral de Pluchen Revolutie helemaal gelezen?

        Like

  5. J.v.d.Heijden zegt:

    De enige echte peiling is die op de dag van de verkiezingen.
    Maar dat duurt nog even… en dan zit ik te spinzen op een
    dikke kabinetscrisis.

    Geliked door 1 persoon

Plaats een reactie