Het Groene Rijk” – Drie jaar geleden komedie, nu realiteit

(Door: David Berger – Vertaling: E.J. Bron)

De Groenen zijn aan de macht en hebben een dictatuur van verboden opgericht… Welkom in het Groene Rijk”: een satire van het Bohemian Browser Ballet uit 2019 wordt op dit moment realiteit.

Deze satire is inmiddels drie jaar oud. Destijds was ze nog een komedie, nu wordt ze steeds meer realiteit. En de meesten vergaat op dit moment het lachen als ze hun stroom- en gasrekening bekijken of aan het einde van de maand erover nadenken wat ze nog te eten kunnen kopen.

Dictatuur van de verboden

In de YouTube-beschrijving stond destijds: “Duitsland in de nabije toekomst: de Groenen zijn aan de macht en hebben een dictatuur van verboden opgericht… Welkom in het Groene Rijk.”

Wie denkt met het oog op het gelach van destijds en de duizenden domme burgers die deze regering hebben gekozen niet aan Max Frisch: “De beste en veiligste camouflage is altijd nog de pure en naakte waarheid. Grappig genoeg gelooft niemand die.”

Bron:
philosophia-perennis.com
Door: David Berger

Vertaald uit het Duits door
E.J. Bron
(www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in Algemeen. Bookmark de permalink .

4 reacties op Het Groene Rijk” – Drie jaar geleden komedie, nu realiteit

  1. hans-e-pans zegt:

    Binnen afzienbare tijd ook in het Nederlandse theater!

    Like

  2. Alphons Mantel zegt:

    zinloze klimaatsprookjes geeft als resultaat de hoogste gasprijs van Europa

    Like

  3. droevige mof zegt:

    Een satire die niets te maken heeft met de realiteit in Duitsland. Hier is de groene ideologie zo diep geworteld geraakt in het bewustzijn van de bevolking dat de flagrante mislukkingen van de groene politiek worden uitgelegd en verontschuldigd: ze bedoelen het eigenlijk goed, in principe hebben ze gelijk, beginnersfouten waarvan ze zullen leren, enz.
    Duitsland zal deze herfst en winter met de koude werkelijkheid worden geconfronteerd. En wie is de schuldige? Poetin en Trump, wie anders?

    Like

  4. droevige mof zegt:

    In Dresden hebben klimaatactivisten van de “Laatste Generatie” zich vastgekleefd aan Rubens’ Sixtijnse Madonna. Ze zeggen dat het goede doel de middelen heiligt.

    https://www.welt.de/vermischtes/article240729773/Letzte-Generation-Aktivisten-beschaedigten-Rahmen-von-Rubens-Gemaelde.html?source=puerto-reco-2_ABC-V10.0.A_control

    Like

Plaats een reactie