Uncle Sam heeft de Duitse concurrentie beentje gelicht: bedrijven trekken weg naar de VS

(Vertaling: E.J. Bron)

De VS profiteren van de zich aftekenende ineenstorting van de vestigingsplaats voor industrieën Duitsland in tegelijk meerdere opzichten: ten eerste, omdat zij hun dure fracking-gas na het uitschakelen van de Russische concurrentie aan Duitsland kunnen verkopen, ten tweede, omdat Duitsland als gevolg van de kwakkelende euro en inflatiepercentages in de dubbele cijfers de VS niet meer kan bijhouden – en ten derde, omdat steeds meer Duitse bedrijven naar de VS vertrekken.

Washington lokt Duitse bedrijven met goedkope energie en lage belastingen. Dat geldt vooral voor de zuidelijke staten. In het kader van de Oekraïne-oorlog en de energiecrisis in Duitsland verhogen de VS hun inspanningen om Duitse ondernemingen te werven. Talrijke Amerikaanse staten bieden behalve goedkopere energie ook belastingverlichtingen en andere hulp aan.

“Wij hadden in elf van de veertien kwartalen de laagste energiekosten van de VS”, zegt bijvoorbeeld Kevin Stitt, de gouverneur van Oklahoma. Een gelijksoortige argumentatie hanteert de minister van Economische Zaken van de staat Georgia, Pat Wilson: “Onze energiekosten zijn laag en de netwerken stabiel.”

Bovendien zou het stoppen met kolen een besloten zaak zijn, tot het jaar 2024 zou zijn staat twee nieuwe kerncentrale sop het netwerk aansluiten. “Ondernemingen die naar Georgia komen, verminderen hun klimaatvoetafdruk”, zegt Wilson.

Het werven heeft succes: talrijke Duitse ondernemingen plannen de opbouw of uitbreiding van hun Amerikaanse vestigingen, zoals onlangs ook het “Handelsblatt” aan de hand van eigen onderzoek meedeelde. Cijfers uit belangrijke staten zoals Virginia, Georgia en Oklahoma bewijzen de toenemende belangstelling – en Germany heeft het nakijken.

Bron
zuerst.de

Vertaald uit het Duits door:
E.J. Bron
(www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in Algemeen. Bookmark de permalink .

23 reacties op Uncle Sam heeft de Duitse concurrentie beentje gelicht: bedrijven trekken weg naar de VS

  1. Olie bol zegt:

    De nazi’s zaten toch al na de oorlog in usa 🇺🇸 of loopt mijn geheugen op achter??

    Geliked door 1 persoon

    • Oliedom zegt:

      Nee hoor, alles wat die yankees konden gebruiken ging naar de usa.

      Like

    • droevige mof zegt:

      Als je de vertegenwoordigers van de Frankfurt School nazi’s noemt, dan heb je misschien gelijk. Dit zijn de grondleggers van het links-liberale, autoritaire en anti-menselijke denken dat het machtskartel vormt van de westerse “waardengemeenschap”. Ze zijn allemaal Duitsers zoals ook Schwab en noemden zichzelf antifascisten, maar ze waren al het andere, net zoals George Orwell voorspelde.

      Geliked door 2 people

    • ronjaspers zegt:

      Olie bol.Klopt,de V.S. hebben na WW2 ongeveer 15 of 1600 nazi wetenschappers,artsen,ingenieurs,architecten,etc. binnengehaald.Dit noemt men operation paperclip.En nog vele nazi kopstukken zijn m.b.v. het vaticaan en het rode kruis naar zuid amerika gevlucht,hoofdzakelijk naar argentinie.Dit noemde men de rattenroute.

      Geliked door 1 persoon

      • Olie bol zegt:

        Dank Ron voor je toelichting. 👍👍👍

        Geliked door 1 persoon

      • Olie bol zegt:

        Dank Ron voor deze naam Operatie Paperclip zie dit verhaal Gr was een geheime operatie van de Verenigde Staten, aan het eind van en vlak na de Tweede Wereldoorlog, om zo veel mogelijk technologische vernieuwingen die in nazi-Duitsland waren ontwikkeld naar de VS over te brengen.

        Men maakte jacht op onder andere Duitse geleerden die hieraan werkten, de archieven die hierop betrekking hadden en prototypes die eventueel al gemaakt waren. De bekendste geleerde die de Amerikanen hiermee in handen kregen was Wernher von Braun die met vrijwel zijn gehele team van ingenieurs en geleerden naar de VS ging. Met hun kennis maakten ze het mogelijk dat de VS bruikbare raketten konden ontwikkelen voor militaire doeleinden en voor de ruimtevaart.

        Uit een geheim rapport dat in 2010 in handen kwam van The New York Times blijkt dat Amerika na de oorlog een groot aantal nazi’s onderdak heeft geboden, waaronder de raketwetenschapper Arthur Rudolph. In ruil voor hun wetenschappelijke expertise en kennis, die het Amerikaanse leger en de geheime diensten goed konden gebruiken, zouden ze niet worden ‘lastiggevallen’ met vragen over hun nazi-verleden en regelde de CIA voor hen verblijfspapieren en een baan.[1][2]

        Geliked door 1 persoon

  2. BosscheBol zegt:

    Duitsland is
    A) gedwongen mee te doen aan de sancties die vooral Duitsland (en Nederland) wurgen. Ik denk dat Amerika ze waar nodig, ontduikt.
    B) Amerika heeft Nordstream vernietigd: zo ongeveer de genadeklap voor Duitsland.

    Maar niemand mag dit benoemen. Duitsland is waarschijnlijk de volgende lente kaput.

    Geliked door 2 people

    • droevige mof zegt:

      Ik moet me voorzichtig uitdrukken:
      Ex oriente lux. Het licht komt uit het oosten.

      Like

      • BosscheBol zegt:

        Dat is inderdaad voorzichtig uitgedrukt. Zo voorzichtig dat ik geen flauw idee heb, wat je bedoelt …

        Like

      • droevige mof zegt:

        De enige manier om de Duitse economie van de totale ondergang te redden is samenwerking met de landen waar de zon ’s morgens opkomt. Ik spreek zo cryptisch omdat je in Duitsland alleen negatieve connotaties mag gebruiken voor bepaalde landen. Anders ben je een bagatellisator van de aanvalsoorlog, met boetes vanaf 1000 euro.

        Like

      • Olie bol zegt:

        Het gaat wel ver in het land waren wij wonen

        Like

      • BosscheBol zegt:

        Je maakt het niet me gemakkelijk. Volgens mij gaat in alle landen ter wereld de zon ’s morgens op. Maar oriente is: het oosten. Dus ik denk dat je bedoelt dat Duitsland met Rusland zou moeten samenwerken? Dat zou (volgens mij) een uitstekend idee zijn maar ook iets dat de VS absoluut niet willen. Ik denk dat ze dan wel meer kapot maken dan Nordstream. En Duitsland is niet in de positie om de VS de oorlog te verklaren.
        De manier waarop Amerika met haar koloniën omgaat (Europa) is zorgwekkend.

        Geliked door 1 persoon

  3. antiislamnu zegt:

    Overal waar Amerika komt verwoesten ze het land en nog zijn de mensen steke blind en geven ze Poetin de schuld .

    Geliked door 3 people

  4. bobzelf zegt:

    ZULLEN WE ER EEN WEDDENSCHAPPIE VAN MAKEN … ??

    WIE DOET IN EUROPA ALS LAATSTE HET LICHT UIT ???

    KNAP TOCH . HEEL EUROPA AAN GOD ….

    500 MILJOEN MENSEN NAAR DE KLOTEN GEHOLPEN

    EN DAN DE VRAAG HEEFT U BINNEN KORT NOG TE VRETEN ???

    UW INZENDINGEN GRAAG VOOR DE KERST

    NAAR OOM BERTUS HASJ CAFE… EN MASSAGES MET HAPPIE END
    COFFE SHOP ….. BIJ BERTUS KAN JE LACHEN
    ADRES … BOBBESKONT 42
    HEILIGERLEE

    Geliked door 4 people

  5. ronjaspers zegt:

    De eigenaren van amerika zijn altijd doodsbang geweest dat europa met rusland economisch zouden samenwerken.Vandaar dat rusland al een jaar of 30 zwart gemaakt wordt,en de satanische globalistische elite willen rusland veroveren om het leeg te plunderen van hun grondstoffen.

    Geliked door 4 people

  6. D zegt:

    Toen de geallieerden dit Duitsland na WO 1 aandeden hebben we dat duur moeten bekopen. Afijn, u kent het, een ezel enz.

    Geliked door 2 people

  7. Ravian zegt:

    Het wordt tijd dat de Duitsers hun ware vijand herkennen (US & Polen) en middels een oorlogsverklaring aan deze vijand, de vernietiging van Nordstream 1&2 is tenslotte gewoon een “Casus Belli”, het huidige leegroven van Duitsland door de vijand stoppen.
    Daarna is het dan zaak om de nog resterende pijpleidingen door Oekraïne en Polen met militaire middelen veilig te stellen.
    De beste potentiële geallieerde in deze is… Rusland.

    En wat dat LNG betreft; gas dat niemand kan betalen kan er net zo goed niet zijn, en de VS heeft sowieso amper genoeg “fracking gas” om hun eigen verbruik te dekken, laat staan dat van Europa.
    Dit valt dus in dezelfde categorie als het openbaar vervoer als alternatief voor de auto opvoeren.
    Gewoon een kutsmoes om struikroverij goed te praten dus…

    Geliked door 2 people

    • Olie bol zegt:

      De opa en oma van mijn vrouw waren Duitsers ze hadden een bloedhete aan de poollaken dan spreek ik van voor de oorlog

      Like

      • Ravian zegt:

        Ik had vroeger een joodse buurvrouw, waarvan de hele familie voor 95% in Poolse concentratiekampen vermoord was, en die zei altijd “Er zijn maar twee goede Polen, de Noordpool en de Zuidpool.”
        Ik dacht destijds dat ze overdreef, maar inmiddels ben ik daar niet meer zo zeker van…

        Geliked door 1 persoon

      • Olie bol zegt:

        👍👍👍👍👍

        Geliked door 1 persoon

  8. Olie bol zegt:

    Poolse regering maakt claim officieel
    Gepeperde felicitaties uit Polen: 1,3 biljoen aan herstelbetalingen geëist

    nu gaat Duitsland helemaal kapot

    Like

  9. BosscheBol zegt:

    1300 miljard willen ze.
    Ongeveer net zoveel als in de Nederlandse pensioenpot zt of zat.

    Like

Plaats een reactie