Meloni laat ongevaccineerde artsen weer werken

(Vertaling: E.J. Bron)

De straf voor vaccinatieweigeraars moet afgeschaft worden

De nieuwe Italiaanse regering onder Giorgia Meloni (foto) plaatst in de omgang met het corona-virus nieuwe accenten. Zo moeten niet gevaccineerde artsen, die zich tegen tot het eind van dit jaar geldende vaccinatieplicht voor gezondheidspersoneel verzet hebben en in het verleden maandenlang van de dienst geschorst werden, weer naar hun werkplek kunnen terugkeren, verklaarde nieuwe minister van Gezondheidszaken Orazio Schillaci vandaag in een persuitzending.

Het dagelijks bericht over het aantal geïnfecteerde personen en de corona-patiënten in de Italiaanse ziekenhuizen moet door een wekelijks bulletin vervangen worden. “We moeten terugkeren naar de normaliteit”, zei de minister van Gezondheidszaken.

Het kabinet is van plan om vanaf komende dinsdag (1 november) de mondkapjesplicht in de ziekenhuizen op te heffen, een van de laatste anti-pandemie-restricties in Italië. “Nu is de ziekte heel anders dan vroeger, en daarom zorgen we er voor dat het langzamerhand weer tot een grotere vrijheid komt”, zei de nieuwe minister van Gezondheidszaken.

Schillaci verklaarde het plan van Meloni voor een parlementaire onderzoekscommissie over de omgang met de Covid-19 pandemie in Italië te ondersteunen. Zo moet er o.a. onderzocht worden of de publieke gelden die ingezet werden tegen de pandemie legaal uitgegeven werden.

Straf moet afgeschaft worden

De rechtse regeringspartij Lega oefent ondertussen druk uit voor de afschaffing van de € 100,- boete, die aan niet gevaccineerde Italianen van 50 jaar en ouder werd opgelegd. Veel vaccinatie-tegenstanders, bij wie de boete in de afgelopen maanden in de brievenbus lag, hebben de betaling van deze boete geweigerd.

Woensdag zei minister-president Giorgia Meloni, die zich in haar tijd in de oppositie vaak kritisch over de met Covid-19 verbonden beperkingen had uitgelaten, dat veel van de tijdens de pandemie genomen beslissingen geen wetenschappelijk fundament zouden hebben. “Wetenschap is geen religie”, aldus de rechtse politica.

“Ik ben het ermee eens wat de erkenning van de wetenschap aangaat. Waar wij het met de vorige regeringen niet mee eens waren, is het feit dat de genomen maatregelen niet wetenschappelijk gefundeerd waren”, zei Meloni woensdagavond in een toespraak tot de Senaat.

Bron:
oe24.at

Vertaald uit het Duits door:
E.J. Bron
(www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in Algemeen. Bookmark de permalink .

3 reacties op Meloni laat ongevaccineerde artsen weer werken

  1. Rensk. zegt:

    Vraag me af hoe zich dat gaat verhouden. Er zullen ongetwijfeld collega´s zijn, die zich misdragen hebben tegenover de ongevaccineerden. Het zal me niet verbazen als er iets wezenlijks veranderd is in de verhoudingen en hoe zal dat gaan in de toekomst. Ik weet van een vrouw, die werkt op oncologie indirect verplicht was zich te laten prikken. Haar collega´s zorgden ervoor namelijk dat ze eigenlijk om zich staande te houden niet anders kon dan dat. Drie maanden is ze ziek geweest van die prik. (ze had jaren terug al een keer een hersenbloeding gehad) Ze wilde m niet en toch werd het haar zo moeilijk gemaakt dat ze m toch maar nam. De hypotheek gaat door he! Ben zelf ook benieuwd of die felle gevaccineerden zich nog schamen of dat ze doen alsof het nooit gebeurd is. En nu maar afwachten wanneer de wappies van Den Haag beseffen wat ze aangericht hebben. Misschien weten ze het al, maar kunnen in hun naargeestige denkwijze niet terug en toegeven dat ze het totaal de verkeerde kant opgedreven hebben.

    Geliked door 3 people

  2. Julia zegt:

    Gaat het om meer populariteit???? Meloni heeft, anders dan Salvini, zich van meet af aan op Atlantisch standpunt gesteld. Zij heeft steeds Poetin veroordeeld. Zij heeft zich achter de steun van Oekraïne, ook wapensteun, gesteld. Zij heeft gezegd dat ze dat zal blijven doen. In dat opzicht is degene die het gevaarlijkste kan zijn voor de Europese eenheid in zake Oekraïne is Salvini en niet Meloni. Meloni is daar consequent geweest. Ze is voor vaccinatie geweest in de Covid crisis en zij is als enige, met haar partij, in de oppositie gegaan.

    Like

Plaats een reactie