Orbán over de Hongaarse opstand van 1956: “Laten we ons niet bekommeren om diegenen in Brussel”

(Vertaling: E.J. Bron)

De Hongaarse minister-president Viktor Orbán rekende op de nationale feestdag van Hongarije eens temeer af met de EU. Tegelijkertijd verweet hij het Westen zijn land in 1956 in de strijd tegen het Stalinisme in de steek te hebben gelaten. Daar zou Hongarije van geleerd hebben dat het zich altijd zelf zou moeten verdedigen, zei Orbán afgelopen zondag in het West-Hongaarse Zalegerszeg.

De Hongaarse minister-president herinnerde n.a.v. de opstand van 1956 aan de voormalige kardinaal József Mindszenty, die van 1945 tot 1973 het hoofd van de katholieke kerk in Hongarije was. Hij eerde de kerkvorst zowel als geestelijke en politiek leider: “Terwijl hij God diende, vervulde Mindszenty altijd zijn plicht voor zijn land, hij was niet zomaar een leider van ons, hij leidde de weg met een niet te stoppen verzet van een zuil van vuur.”

Met het oog op de gebeurtenissen van 1956 stelde Orbán vast dat Hongarije destijds een reële kans gehad zou hebben om zijn onafhankelijkheid terug te krijgen, maar door het Westen in de steek zou zijn gelaten.

Uit het verleden zou daarom een onherroepelijke leer voor het heden voortkomen: de Hongaren zouden zelf voor hun veiligheid moeten instaan. “We schikken ons als we moeten, en we slaan terug als we kunnen. Als je Hongaar bent, dan heb je de moed van een leeuw nodig, de sluwheid van de slang en de vredelievendheid van de duif”, zei Orbán. “Dit zal vooral in de komende jaren gelden: een migratie-invasie in het zuiden, een oorlog in het oosten en een economische crisis in het westen”, vervolgde hij.

Hongarije zou nu gelukkig in staat zijn om “de belangen van Hongarije zowel in het binnenland als in het buitenland te verdedigen”. Daarom zou men zich ook niet moeten bekommeren om diegenen “die de ene keer vanuit de schaduw, een andere keer vanuit de Brusselse schiettent op Hongarije schieten, ze zullen daar eindigen waar hun voorouders geëindigd zijn”, zei hij.

Hongarije zou nu op de huidige crisis voorbereid zijn: “Wij zullen de stabiliteit van de economie bewaren, een ieder zal werk hebben, we zullen de daling van de nevenkosten voor de huishoudens kunnen verdedigen, en de families zullen niet de dupe worden.”

In de Hongaarse hoofdstad Boedapest werd ondertussen zondagmorgen de Hongaarse nationale vlag met militaire eer voor het parlement gehesen. Aan de ceremonie namen de Hongaarse presidente Katalin Novák, vertegenwoordigers van het leger en staatsorganisaties evenals het publiek deel.

Bron:
zuerst.de

Vertaald uit het Duits door:
E.J. Bron
(www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in Algemeen. Bookmark de permalink .

7 reacties op Orbán over de Hongaarse opstand van 1956: “Laten we ons niet bekommeren om diegenen in Brussel”

  1. Boike zegt:

    Wat een grote minister-president is die Viktor Orbán.
    Hij schopt keihard tegen de schenen van Amerika, de NATO en de EU, terwijl hij de Hongaren een hart onder de riem steekt en de eigenwaarde van van de Hongaren paait.
    Tjonge, jonge, wat een krachtige taal.
    Dat is nog eens iets anders, dan het landverraden dat de pupillen van het WEF-klasje van KlauSS SSchwab laten zien.
    Orban laat duidelijk merken, dat hij de lessen van de geschiednis wel heeft geleerd en dat hij donders goed weet, wie en wat je zogenaamde vrienden zijn, als je een beroep op ze doet.
    Het lijkt wel een voorbreiding voor een Hongaarse EXIT.

    Geliked door 2 people

    • karton zegt:

      @ Boike op 28-10-2022 om 22.41 u.
      Wat u zegt klopt helemaal Boike.
      Zet “onze” nationale Pinokkio nou eens naast dhr. Orbán, dan is die Pinokkio een aangeklede bezemsteel met een kleerhanger in z’n jasje om enige body te tonen; aan z’n postuur kan deze dweil niks doen, maar z’n innerlijk is zoals ik schreef : lijkt nérgens op, laaghartig en laf als de neten en hij treedt op als een opper-hopman bij de padvinderij, denkt alles met een gore grijns te kunnen verdoezelen.
      Ik zal de dag prijzen als ik hem plots zie hangen aan een lantaarnpaal.
      Doe mij maar een halve Viktor Orbán i.p.v. “onze” vernieler des vaderlands.

      Like

  2. saddy zegt:

    “Laten we ons niet bekommeren om diegenen in Brussel”

    Wat gaan we nou krijgen? Zij geven zichzelf 1426 euro loonsverhoging en ik ga 45 euro bruto krijgen.

    Met 17% inflatie eraf bekommer en bekwel ik me de pleuris.

    Geliked door 2 people

    • karton zegt:

      @ saddy op 28-10-2022 om 23.07 u.
      U bent een gelukkig mens, stel ik mij zo voor ! Potverdorie…………krijgt maar ff € 45 loonsverhoging ? En dat óók nog eens bruto ?!
      Ik krijg helemaal NIKS, goderdegodver………hélémáál NIKS !
      Ja, in januari 2023 gaat de AOW omhoog, worden de ouwetjes eerst blij gemaakt met 10% verhoging, blijkt ná berekening door een échte deskundige, dat die 10% een beetje te hoog is ingeschat, zal vermoedelijk uitkomen op max. 3 tot 5%.
      Pensioen ? Is alleen maar gekort maar………je hoort mij niet klagen, saddy, godverdegodver !!!!!!!!!!!! Maar die vieze klèrezooi in Brussel heeft de sleutel v.d. brandkast en graait er naar lieve-lust uit !
      Door hun opstand in 1956 hebben de Hongaren aangetoond dat een VERENIGD volk álles kan bereiken, óók dat een zootje als Rutte, Qut Quag, Befje Ollonkreng, Farizeeër Segers en Hoekstra wordt verdreven c.q. wordt geliquideerd !!!!

      Geliked door 1 persoon

      • saddy zegt:

        Ga eerst even zitten:

        De aow-verhoging gaat gepaard met het afschaffen van een toeslag, netto blijf je op ongeveer nul zitten?

        (Zoek maar op wynia’s nieuwsbrief: sigaar uit eigen doos.
        3 tot 4 weken geleden)

        Like

      • karton zegt:

        @ saddy op 29-10-2022 om 17.44 u. Fijn dat u me ff waarschuwde, ik ben eerst gaan zitten en toen gaan lezen, maar…….ik flikkerde van m’n stoel ! Ik ga ‘t niet opzoeken want ik geloof u op uw woord. Je verwacht ‘t toch niet van een “regering” die uitdraagt héél sociaal te zijn maar in werkelijkheid is ‘t een a-sociaal zootje. (de letterlijke betekenis van a-sociaal = géén rekening houdend met anderen !!!)

        Like

Plaats een reactie