Strijden voor wie? – Italië trekt ten strijde tegen het lage geboortecijfer

(Door: Zita Tipold – Vertaling: E.J. Bron)

De Italiaanse minister-president Giorgia Meloni (foto) had bij haar verkiezing in september een politieke koerswijziging aangekondigd: “God, familie, vaderland”, daarvoor wil de voorzitster van de Fratelli d´Italia vechten. Nu tekent zich een eerste sprankje hoop van de beloofde conservatieve kentering af. Het ministerie voor “Familie en Gelijkberechtiging” wordt met de toevoeging “Geboortecijfer” aangevuld. De leiding wordt overgenomen door Eugenia Roccella (Fratelli d´Italia), die in Italië bekendstaat om haar betrokkenheid voor het recht op leven. Voor linksen geldt de katholieke nu al als “reactionaire verraadster van het feminisme”.

Meloni´s conservatieve coalitiepartner Lega had in haar partijprogramma de aanvulling van het ministerie voorgesteld. Het ministerie van Familie zou in het vervolg “verzet moeten bieden aan de gender-ideologie en de sekseverandering op verschillende terreinen van de samenleving zoals in scholen, gevangenissen, bij sport en met het oog op identificatiepapieren”, wordt daarin gezegd. Bovendien eiste de partij van Matteo Salvini de “verdediging van de verschillende, maar complementaire rollen van moeder en vader, in tegenstelling tot de cultuur van ouderdeel 1 en ouderdeel 2.”

Een verhoging van het geboortecijfer is niet alleen vanuit demografische oogpunten gezien uitermate relevant. In het bijzonder rechtsen en conservatieven is er aan gelegen om de neerwaartse trend te stoppen. Waarvoor per slot van rekening al die strijd voor het behoud van het eigenen wanneer niemand het vuur doorgeeft?

Leningen als prikkel voor meer kinderen

Zoals de Italiaanse krant “La Repubblica” berichtte, zou het ministerie van Familie weldra een model voor de financiële ondersteuning van jonge stellen met een kinderwens presenteren. Volgens de krant is in het model sprake van prikkels tot € 15.000,- per eerstgeboren baby, die worden verbonden met een lening.

In Hongarije bestaat al jaren een gelijksoortig model. Elk echtpaar, waarvan de vrouw tussen de 18 en 40 jaar oud is, heeft daar aanspraak op een renteloze lening van € 30.000,- (10 miljoen Forint). Deze lening moet door mensen zonder kinderen binnen 20 jaar terugbetaald worden. Bij de geboorte van een kind in de eerste vijf jaar van het huwelijk wordt de terugbetaling drie jaar uitgesteld. Na de geboorte van het tweede kind wordt ze nog eens drie jaar uitgesteld, bovendien wordt het openstaande bedrag met 30% gereduceerd. Na de geboorte van het derde kind wordt de restschuld volledig kwijtgescholden.

Veel aanstaande moeders in Italië uit Afrika

Hoe dringend noodzakelijk de maatregelen tegen het lage geboortecijfer in Italië zijn, bleek onlangs uit een bericht van het ministerie van Gezondheid. Dientengevolge krijgen vrouwen in het land hun eerste kind gemiddeld op een leeftijd van 33 jaar. Het geboortecijfer is in vergelijking met vorig jaar verder gedaald en bedraagt nu 1,25. In het jaar 2010 was dit nog 1,46. De regio met de meeste geboorten is Trentino (Zuid-Tirol).

Ondertussen zal het een andere uitdaging voor de Italiaanse regering zijn om vooral de eigen staatsburgers aan te zetten om meer kinderen te nemen. Nu al bedraagt het aandeel aan geboortes van buitenlandse moeders in meerdere delen van het land, waaronder Ligurië, ongeveer 30%. Ze zijn vooral afkomstig uit Afrika. Hoe en of Meloni ook hier een ommekeer wil bereiken, moet afgewacht worden.

Bron:
jungefreiheit.de
Door: Zita Tipold

Vertaald uit het Duits door:
E.J. Bron
(www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in Algemeen. Bookmark de permalink .

7 reacties op Strijden voor wie? – Italië trekt ten strijde tegen het lage geboortecijfer

  1. karton zegt:

    Is ´t geboortecijfer in óns land ook (te) laag ? Of wordt dat gecompenseerd door de ongeremde instroom van “vluchtelingen” en ander gespuis ?
    Wat ik eigenlijk óók niet zo goed begrijp in dit, eens zo gave én rijke landje, het inwonertal van NL (plm. 18 miljoen) is nog nóóit zo hoog geweest en tóch………is er kennelijk een “tekort aan arbeidskrachten”, volgens de “overheid”.
    Zou dit óók weer zo’n leugenachtig gedrag zijn om de instroom niet te hoeven stopzetten Er zijn nog nooit zoveel “werkers” in NL geweest, of……….er zitten geen werkers tussen al die “vluchtelingen” en ’t andere gespuis.
    Maar dat we besodemieterd worden is mij 100% zeker.

    Geliked door 1 persoon

    • LUCIA zegt:

      @karton;
      We hebben veel last van het alibi-syndroom in onze bevolkingscijfers en al jaren. Er zou een vergrijzing zijn ..is een aperte leugen. Als je namelijk de statistieken gaat bekijken, dan zie je dat er hele hoge sterfte cijders zijn irt hoge leeftijden, aan kop staat hart en vaatziekten daarna kanker 1 op de 3 zo’n beetje en daarna longziekten als je dat afzet tegen hoe oud de meeste mensen worden vlgs het kabinet dan kloppen of die gezondheids en sterfte statistieken niet of er wordt gelogen over de vergrijzing..

      .Als je bedenkt dat al 30 jaar lang bij iedere bezuinigingsronde de ouderen moeten interen want het kost toch zoveel die vergrijzing ..kijk dat is toch een mooi alibi voor het snijden in de AOW en de pensioenen..

      Zelfde Karton, als met jouw, er zijn geen arbeidskrachten… Toen ze uit marokko mensen haalden, was dat hetzelfde verhaal, achteraf bleek ook dat het een leugen was, het was om de achterban van grote en machtige werkgevers, goedkope arbeidskrachten te geven zodat ze onder het minimumloon konden betalen…. zelfde schurken , zelfde streken.. De geschiedenis verandert niet veel, ze trekt alleen af en toe een andere jurk aan …

      Like

      • karton zegt:

        @ LUCIA op 3-11-2022 om 00.12 u.
        U heeft het (weer) mooi verwoord, LUCIA !
        Klopt helemaal, naar mijn mening.
        (ik kan helaas nooit zo’n lange reactie schrijven zónder wat “raars of enige idioterie” te schrijven. Ik was én ben meer van de z.g. “korte klap”!)

        Like

  2. karton zegt:

    Zit ik gvd nét een reactie te typen op bovenstaand artikel, zie ik op NU.nl dat Nederland 12 IS-vrouwen en 28 van hun jongen terug haalt uit Syrië.
    Dan zal ’t geboortecijfer in NL wel weer met sprongen omhoog gaan, want dat volk gedraagt zich als konijnen en werpen het ene jong na ’t andere.
    Maar ’t is natuurlijk onverteerbaar dat de NL-“regering” dergelijk vullis naar NL haalt en dat uitschot, alhier na een “straf” hun werkelijke aard weer toont.
    Laat dat zootje verrekken in de Syrische hel, ze gingen vrijwillig toch ?
    Nederlanders die spijt kregen na hun emigratie naar weet ik welk land, kunnen toch ook niet terugkomen op ónze kosten ?
    Ons worden heel veel oren aangenaaid door de “overheid”.

    Geliked door 1 persoon

  3. Çlemente zegt:

    Een vrouw die een kind baard hoeft 4 jaar lang zich niet
    In te zetten voor de arbeidsmark,dus ……?

    Like

  4. Htskday zegt:

    In heel de wereld loopt het geboortecijfer flink achteruit..
    Komt het door de klimaatverandering of door de prikjes??.. 🧐 🫣

    Trouwens wie wil op het ogenblik nog aan kinderen beginnen terwijl de hele wereld in de fik staat..

    Wel blijven oefenen natuurlijk.

    Geliked door 1 persoon

Plaats een reactie