Een bijzonder inkijkje in de islam

(Door: Drs. E.N. Schilder)

Afgelopen week zag ik een interview van de Marokkaans-Nederlandse vlogger Salaheddine Benchikhi met Thierry Baudet. Laat ik beginnen met dat Salaheddine Benchikhi op mij persoonlijk overkomt als een uitermate sympathieke jongeman. Mijns inziens echter precies zoals ik het omschrijf; een evident nog heel jong man en daarmee helaas uitermate beïnvloedbaar en naïef, want zelfs over de keerzijde van zijn eigen vragen heeft hij zélf overduidelijk nog nooit nagedacht. Keerzijde? Ja, keerzijde! Via deze site leerde ik namelijk meer over runen dan dat die slechts een letterwaarde zouden hebben en ben ik mij tevens weer gaan verdiepen in mijn oude interesse, namelijk: onze Germaanse voorouders en hun cultuur. Zo leerde ik dat runen feitelijk bedoeld een leerproces in het leven zijn, en elke rune staat voor ethische normen en waarden waarbij u van elk besluit dat u neemt, eerst ook de keerzijde moet overdenken voordat iets doet. Nadenken en overwegen vóórdat u iets doet derhalve. Prachtige ‘heidense’ waarden! Dáár heb ik wel iets mee!

U weet dat ik persoonlijk niets op heb met religies. **Ik vind ze net als het hedendaagse blauwe fascisme en hun kleurrijke SDG’s (waar de kabinetten van de laatste 3 decennia – en met name D66 en GroenLinks – openlijk mee collaboreren) en de niet op feiten, maar op angst en leugens gebaseerde doordrammende klimaat-, gender- en vermeende racisme-hysterie veel te misleidend, indoctrinerend en overheersend. Ik krijg daar een benauwend gevoel van. Zij benemen namelijk (dictatoriaal gedrag!) iedereen het recht om (nog langer) zelf na te mogen denken, te filosoferen en een eigen mening te vormen. Ik ben echter prima in staat zélf na te denken en zélf beslissingen te nemen dus daar heb ik die gehersenspoelde, hysterische en/of agressieve sukkeltjes van D66 (Paternotte, Sjoerdsma etc.) en GroenLinks (rat Rosenmöller en Yassertje Klaver etc.) dus niet bij nodig!

“Ik heb heel veel prachtige elementen in de islam leren kennen”, zegt Thierry tijdens het interview en neemt aan het eind van het interview met respect een Koran als geschenk aan. Alhoewel ik dat laatste op zich een mooi gebaar vind, zou ik het persoonlijk nooit aangenomen hebben. Niet om te beledigen (zoals zij dat zelf graag opvatten), maar om eerder beschreven redenen** en ik het persoonlijk juist beledigend vind om MIJ iets op te dringen (en dat dóet u als u zich zogenaamd ‘beledigd’ voelt) wat ik liever niet wil. Ik MÀG derhalve beleefd weigeren iets aan te nemen, dus dat heeft u dan maar te accepteren. Dát is vrijheid en dát is onderdeel van onze cultuur (!), dus het heeft, in tegenstelling tot wat zij zeggen te ervaren, NIETS met beledigen te maken. Het is slechts een kwestie van u aanpassen aan het land waar u te gast, of in Benchikhi’s geval, geboren bent.

Over respect gesproken: Persoonlijk heb ik veel respect voor iemand waar Benchikhi’s voornaam mogelijk van is afgeleid: Al-Nasir Salah ad-Din Yusuf ibn Ayyub, algemeen bekend als Salah ad-Din, in de westerse wereld inmiddels (volkomen respectloos vind ik!) verworden tot Saladin. Salah ad-Din was een heldhaftige (letten jullie even op, Turkse vriendjes en vriendinnetjes) Koerdische (!) generaal die Jeruzalem (mijns inziens terecht!) wist te heroveren op de legers van de Rooms-katholieke kerk. Salah ad-Din was een ware strijder die zijn vijand keihard bevocht, maar ook respect voor hem toonde. Een eerlijk man met een intelligentie en eervolle eigenschappen die veel moslims heden ten dage ontberen. (Zoals al vaker gememoreerd: ik maak geen onderscheid op huidskleur, afkomst, ras of religie. Ik beoordeel mensen uitsluitend op hun eigen gedrag!)

Tijdens het interview van Benchikhi met Baudet stelde hij goede vragen en gaf Thierry ruim de gelegenheid om zijn antwoorden te onderbouwen. Thierry was overigens erg eerlijk in hoe zijn zienswijze in de loop der jaren toch wat is bijgesteld over het een en ander. NIET direct een eigenschap die u van Linkse mensen en ‘politici’ mag verwachten. Benchikhi gaf tijdens het interview overigens een mooi inkijkje in hoe moslims met de islam worden opgevoed. Zo vertelde hij dat Allah niet gezien wordt als persoon, maar als mannelijk wordt aangeduid omdat het een mannelijke term of mannelijke naam is. Maar Allah zou ook zomaar een vrouw kunnen zijn… Benchikhi vindt het daarnaast wel zo eerlijk dat u na uw dood (achteraf!) verantwoording moet afleggen aan Allah over hoe u geleefd heeft en welke misstanden of misdaden u begaan heeft. …Het mooiste echter vond ik de slotvragen: “Ben je bang voor de dood?” en “Wat als je al die tijd fout hebt gezeten en Allah wél de enige ‘god’ blijkt te zijn waar je verantwoording aan af moet leggen?”…

En DÁÁR heb ik dan nog wat vragen aan Benchikhi: Want hoezo zou Allah de enige ‘god’ (mogen) zijn? Hoe zou ú reageren als u een boek over runen of over het ‘heidense’ Germaanse geloof zou krijgen? Wat als na ÚW dood blijkt dat ú er uw hele leven naast heeft gezeten en Wodan uw god blijkt te zijn? En als het Wodan(Odin) dan niet is, maar inderdaad een vrouw… hoe gaat de moslim zijn instelling en gedrag ten aanzien van meisjes en vrouwen dan verantwoorden? Hoe gaat de moslim het MISBRUIK van andere vrouwen dan moslima’s dan verantwoorden? Hoe gaat de moslim de nog steeds actuele en gangbare slavernij binnen de Islam dan verantwoorden? Hoe gaat de moslim de laffe aanslagen (die zijzelf wonderbaarlijk genoeg als ‘heldendaden’ zien) op onschuldige en weerloze burgers dan verantwoorden? Hoe gaat de moslim de bloedige genocides en moordpartijen onder elkaar dan verantwoorden? Gewoon omdat de een Soenniet en de ander Sjiiet of Koerd is…

En ik heb ook nog een vraag in het algemeen voor de globalisten en D66, GroenLinks en Bij1 in het bijzonder: ik vind de Joodse Alfie Solomons in de serie Peaky Blinders een prachtig personage, maar het is wel een keiharde crimineel en uitermate slinkse, gewelddadige en misdadige klootzak. Ben ik nu een antisemiet?

En ik heb nog een vraag aan de lezers: Valt BBB onder gecontroleerde oppositie…? Op ON vindt overigens, tijdens een interview op straat, een blonde dame dat Rutte zich een ervaren en ‘prima’ bestuurder heeft getoond en “dat moeten we zo houden”… Rutte is echter geen goede bestuurder, maar heeft zich wél – een ruggengraatloze/door KlauSSchwab – ‘prima’ bestuurBARE (!) trekpop getoond. Gezien alle ellende en WEF-gecreëerde crisissituaties die Rutte en zijn ronduit achterlijke kabinetsgenoten hebben veroorzaakt, heb ik derhalve ook een vraag aan die betreffende blonde dame: In welk land leeft ú dan?! Zo ziet u maar dat iemand die ‘hoog’ is ‘opgeleid’ en/of met een mooi blond koppie aan de buitenkant, GÉÉN garantie is voor een realistische en/of intelligente binnenkant en/of een heldere blik op de wereld.

Door:
Drs. E.N. Schilder
(voor www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in Algemeen. Bookmark de permalink .

16 reacties op Een bijzonder inkijkje in de islam

 1. Niek zegt:

  perfect samengevat!

  Geliked door 1 persoon

 2. Oliedom zegt:

  Wat je ok van dat is-lam van vindt, het hoort NIET, en gaat het ook NOOIT horen, in onze westerse wereld thuis, punt uit!!!

  Geliked door 3 people

 3. mooinique zegt:

  Bedankt voor de geschiedenisles en de rest.🥰

  Like

 4. jantjeuitnl zegt:

  Voordat de moslims in Jeruzalem moorden en plunderden was er 600 jaar relatieve vrede tussen de Joden en de Christenen.
  Mohammed heeft in zijn leven niet 1 goede daad verricht maar alleen maar ellende veroorzaakt.
  Hij heeft dat boek uit de hel zelf geschreven. Het nieuwe testament, de 4 evangeliën, zijn geschreven door 4 apostelen die iemand anders, Jezus Christus, verheerlijkten. Niet om er zelf beter van te worden, zoals schurk Mohammed. Ze deden dit met gevaar voor eigen leven.
  Ook bij de apocratieve evangeliën hetzelfde laken een pak.
  Baudet heeft voorlopig weer genoeg pleepapier en aanmaakpapier.

  Geliked door 3 people

 5. wim zegt:

  Heel verhelderend wat Hans Jansen over de kruistochten en Saladin schreef in ‘Op, op ten strijde…..’ Objectief en zeker niet meegaand in de modieuze voorstelling die de interviewer en passant verwoordde van good guys en bad guys. Waarbij de moslims dan de goeden waren. Zwak van Baudet dat hij die beeldvorming niet relativeerde. Ook de schrijver van dit stuk lijkt de mohammedaanse lezing van de kruistochten klakkeloos te volgen .

  Geliked door 1 persoon

 6. Angélica zegt:

  Geen gemakkelijk stukje tekst om bij te ontwaken…
  Allah is voor mij geen bestaande God. God kan als schepper van alle mensen een deel van de mensen niet bevoordelen t.o.v. andere mensen die ergens anders in geloven. Allah kan als hij schepper is van alle mensen niet van mening zijn dat vrouwen minder zijn dan mannen. Allah kan niet verlangen dat zijn volgelingen anderen doden in zijn naam die hem niet volgen. Allah is als hij bestaat, een monster en een idioot die met zijn eigen ideeën overhoop ligt. Allah is een verzinsel van een zieke geest die moordde en verkrachtte, zelfs kinderen!
  Als iemand Mein Kampf leest uit historische gronden kan ik dat begrijpen maar dat boek als een cadeautje ontvangen van iemand die het eens is met de inhoud ervan, kan ik niet. Datzelfde geldt voor het haatgeschrift dat koran heet. Er enigszins voor openstaan en er mooie dingen uithalen is hetzelfde als Hitler goedpraten en erbij zeggen ‘maar de Volkswagen was toch iets positiefs?’ Ja, de Volkswagen was iets positiefs en ook die werd misbruikt om ‘het volk’ om te kopen om ze over te halen mee te doen met massamoord. Als Baudet de koran accepteerde als geschenk, terwijl hij met een joodse vrouw is getrouwd en hij weet waar de islam voor staat, ONDERWERPING, niets meer en niets minder, dan is Baudet net zo’n landverrader als D66- en Groenlinks politici. Hij had iets anders met dat boek moeten doen toen hij het aangeboden kreeg dan het aan te nemen. Schwab wil onderwerping aan de WEF-filosofie, Iran en Saoedi Arabië willen onderwerping aan de islam (sjiitisch of soennitisch), en dat zijn landen die bij de BRICS aansluiting zoeken. Een moslim die Jeruzalem veroverde is een bezetter in naam van de islam om te onderwerpen, om ‘om te volken’ en is een vijand van het vrije woord en verdient GEEN ENKEL RESPECT!
  Conclusie: de hele wereld is langzaamaan krankzinnig aan het worden. Dus, BRICS, Baudet, D66, Groenlinks, Iran, Saoedi-Arabië, Schwab, Islam, Adolf: weg ermee!
  Een aanhanger van de islam is een aanhanger van de profeet en Allah en is het eens met alles wat in de naam daarvan heeft plaatsgevonden: duizenden aanslagen, honderden miljoenen doden en miljarden verkrachtingen, verminkingen, slavernij en onderwerping. Iemand die dat inziet en daarvan afstand neemt, is een held(in): Ayaan Hirsi Ali en Afshin Ellian bijvoorbeeld. Voor mij is Geert Wilders ook een held. Hij loopt dagelijks het risico te worden vermoord en steekt desondanks zijn nek uit voor jullie vrijheid Nederlanders! Begrijp dat goed of jullie verdienen ook niet beter dan te worden omgevolkt.

  Geliked door 2 people

 7. Harry zegt:

  Even over die laatste paar regels .
  Ik heb die dame toevallig ook gezien op tv .
  Je mond valt toch haast open als je iemand , die er toch echt niet dom uitziet , zulke achterlijke uitspraken hoort doen !
  Maar ik heb dat soort gasten ook in mijn vriendenkring .
  Intelligente gasten , geslaagd in het bedrijfsleven , maar helaas met een enorme blinde vlek qua politiek .
  Ze verkondigen alleen maar de NPO standpunten .
  Als ik ze dan vraag waarom ze niet even verder kijken , dan krijg ik als antwoord , dat ze dat echt wel doen , ze volgen zelfs al jazeera .???
  Wat moet je daar nou mee ?
  Ik schijn me alleen op te laten jutten door wappie sites .

  Wilders heeft maar één item , de islam , volgens hen .
  Als ik dan laat zien op de computer , dat ie eigenlijk wel óveral mee bezig is wat voor ons van belang is , nemen ze een vluchtige kijk van ongeveer één seconde en schakelen over op iets anders .
  Ze willen het gewoon niet zien !
  En Baudet is stapelgek volgens dezelfde figuren .
  Als ik dan vraag of Kaag dan wél bij haar verstand is , zeggen ze dat dat een tyfus wijf is waar ze een pesthekel aan hebben , maar Rutte doet het eigenlijk best goed !
  Als ik dan zeg dat we dankzij Rutte nu al een half a4-tje vol met crisissen hebben , waarvan hij er nog niet één opgelost heeft , halen ze hun schouders op en zeggen dat het ook allemaal niet zo simpel is .
  En het is allemaal de schuld van Putin .

  Hoe doorbreek je een dergelijke blindheid ?

  Geliked door 3 people

 8. saddy zegt:

  Ik mis, net als steeds meer mensen die tegen fascisme zijn, het volgende aspect in dit of een ander betoog:

  Apolitical
  Apolitical
  @Apolitical

  It is a huge problem that we can’t even discuss jewish people openly in this country.

  All these blacks have been saying is “Hey I’ve noticed a lot of these high level executives are jewish.”

  And the immediate reaction is not to have a conversation, or to explain that they are incorrect, it is to shut them down, demand they apologize and attempt to destroy their lives.

  There are entire class about how evil White people are in colleges but we can’t even have an open discussion about jews?

  Like

 9. l zegt:

  u niet religieus ? u hebt uw eigen religie geschapen , laten we het Schilderianisme noemen – en uw volgelingen Schilderianen. U doet hetzelfde als Nietsche : zichzelf in het middelpunt van het universum stellen , alles afwerend wat maar een bedreiging voor dat middelpunt kan zijn. Maar zelfs Nietsche kon de totale eenzaamheid van die zelfgekozen positie niet verdragen – vandaar dat hij letterlijk Gek begon te worden vanaf het incident met het paard op dat Italiaanse plein.
  Afgezien van het feit dat u de wereld best doorhebt – wbt WEF etcetera – voel ik alleen maar een onnoemelijk groot Schilderiaans Ego met cultiaanse trekken , zonder enige diepte , zonder mysterie , zonder grootsheid , zonder liefde : en dat kán ook niet omdat het Ego deze dingen niet begrijpt.

  Like

 10. Hendrik de Zwijger zegt:

  Ach die koran kun je altijd nog gebruiken om 5 minuten je kamer te verwarmen !
  Opstoken die handel, had nooit in ons eens zo mooie Nederland mogen komen.

  Geliked door 2 people

 11. J.v.d.Heijden zegt:

  Heb dat twee-gesprek tussen Baudet en Benchikhi ook gelezen.
  Dat Baudet prachtige elementen in de(verzonnen.!!)islam heeft
  leren kennen, zal Benchikhi als muziek in de oren geklonken hebben.
  Want S.B. praktiseert nl. iets wat de meesten in dit land nog steeds
  niet in de gaten hebben, nl. TAYSIR. Wat dat is en hoe het
  wordt toegepast, leest u hier:
  http://web.archive.org/web/20130605152306/http://hvv.amsterdampost.nl/HVV/www.hetvrijevolk.com/index7a39.html?pagina=11833
  S.B. beschouwt Baudet en andere niet-moslims als nuttige idioten.*
  Velen onder hen zijn bekeerd. Door moslims worden ze geduld
  maar nooit serieus genomen,omdat ze niet als moslim geboren
  zijn. Als het door alle moslims beoogde wereldkalifaat en sharia
  onverhoopt realiteit zijn, worden nuttige idioten voor de keus
  geplaatst: tot de islam bekeren of het zwaard.
  Als ze voor het eerste kiezen mogen ze blijven leven maar
  moeten wel belasting betalen.
  Bij navraag zullen types zoals S.B. het voorgaande ontkennen.
  En dat is dan weer taqiyya, de arabische variant van liegen
  wat zwart op wit in de koran te vinden is.
  *zie ook: Heilige Identiteiten door Machteld Zee

  Geliked door 2 people

 12. ronjaspers zegt:

  De kruistochten waren “defensief” niet “offensief” de moslims waren al 450 jaar bezig om christenen en joden af te slachten in en rond jeruzalem.Na 450 jaar slachtpartijen besloot een bisschop uit het vaticaan dat het afgelopen moest zijn.Toen zijn de kruistochten begonnen.Hier een citaat van geert wilders:De islam is een ideologie en geen religie,politiek,militair,rechtsysteem (sharia) overgoten met een religieus sausje.

  Geliked door 2 people

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s