Meer dan 13% van de gevangenen in Hongaarse gevangenissen zijn mensensmokkelaars

(Vertaling: E.J. Bron)

Een interessant aantal, dat de consequente grensbewaking aan de EU-buitengrens weerspiegelt: in Hongaarse gevangenissen zitten op dit moment ongeveer 2500 mensensmokkelaars, dat zijn er al meer dan 13% van alle gevangenen in Hongaarse gevangenissen – tendens verder stijgend. Bj het overgrote deel van hen gaat het om buitenlanders. Dat deelde het Nationale Commando van het Hongaarse gevangeniswezen mee.

In de desbetreffende verklaring staat letterlijk dat : het aantal delinquenten in de gevangenissen in verband met mensenhandel dit jaar met 1653 zou zijn toegenomen. Bijna 90% van de wegens mensenhandel gearresteerde personen zijn buitenlanders, staatsburgers van 73 verschillende landen.”

Mensensmokkel geldt volgens de Hongaarse wet als “zwaarwegend” wanneer deze uit financieel voordeel of door de ondersteuning van tegelijk meerdere personen bij het overschrijden van een staatsgrens wordt gepleegd. Voor deze beide zwaarwegende delicten voorziet de wet in een gevangenisstraf tussen 1 en 5 jaar. Er kan sprake zijn van andere verzwarende omstandigheden wanneer de mensensmokkel gepleegd wordt door onderdrukking van de gesmokkelde persoon (respectievelijk het op elkaar persen van mensen), door wapens (bijv. het gebruik van vuurwapens), andere wapens (bijv. het gebruik van instrumenten die geschikt zijn om mensenlevens te vernietigen), uit winstbejag of door een criminele vereniging. Deze delicten kunnen in Hongarije bestraft worden met gevangenisstraffen tussen twee en acht jaar.

Het gevangeniswezen van Boedapest wijst erop dat het grote aantal gevangen zittende mensensmokkelaars een bijzondere belasting voor het nationale gevangeniswezen vormt. Hun gevangenschap zou, vooral “op grond van taalmoeilijkheden en voedingsbehoeften en op grond van hun religieuze gewoonten” een “aanzienlijke extra belasting en kostenpost” voor het gevangeniswezen betekenen, zei men.

Bron:
zuerst.de

Vertaald uit het Duits door:
E.J. Bron
(www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in Algemeen. Bookmark de permalink .

7 reacties op Meer dan 13% van de gevangenen in Hongaarse gevangenissen zijn mensensmokkelaars

  1. bobzelf zegt:

    IK ZAL HET NOG 1 X UITLEGGEN ..

    U HEEFT N.L. MET RASIDIOTEN TE MAKEN .

    SOORT DOOD PAARD TREKKERS.

    https://fb.watch/gYF5XzSjSo/

    EN NIET KLAGEN ALS U EEN SNERPENT GELUID AAN HOORT KOMEN HOOR .

    MET “” WIR HABEN DASS NICHT GEWUSST ..

    OOM VLADY HIMSLEF

    Geliked door 2 people

  2. Joannes den Hollander zegt:

    Hopelijk zijn de gevangenissen in Hongarije nog van het Spartaanse type.

    Geliked door 3 people

  3. Oliedom zegt:

    En in Nederland???
    Lopen dat soort gewoon los rond!!!😡

    Geliked door 1 persoon

  4. Ravian zegt:

    “Hun gevangenschap zou, vooral “op grond van taalmoeilijkheden en voedingsbehoeften en op grond van hun religieuze gewoonten” een “aanzienlijke extra belasting en kostenpost” voor het gevangeniswezen betekenen, zei men.”

    Ik heb wel wat bezuinigingstips voor ze…

    Geliked door 3 people

    • chrisdirick zegt:

      Ja, Ravian, dat heb ik ook nooit begrepen! Waarom moeten gevangenen (of is dat tegenwoordig “tot gevangenen gemaakten”) halal voedsel krijgen? Alsof zij, eenmaal in de gevangenis nog iets te willen hebben! Ze zitten daar toch zeker niet voor niets. Het is niet net alsof ze argeloos over straat liepen en zich dan ineens, oeps! in de gevangenis bevonden. Maar er zijn hele volksstammen die niet meer bekend zijn met het woord “straf”, die niet meer weten wat dat woord inhoudt. En dat zijn dus autochtone volksstammen. De deugers en de gutmenschen.
      Als je in de gevangenis het westerse eten niet wil, om godsdienstige redenen of gewoon om te treiteren, dan staat het volgens mij vrij om dat eten te laten staan. Die vrijheid hebben ze zelfs in de gevangenis nog. Na een paar dagen lost dat zichzelf op.

      Geliked door 1 persoon

    • jungleelephant zegt:

      Gewoon opknopen;kost alleen een stukje touw.Is aanmerkelijk goedkoper!

      Geliked door 2 people

  5. Republikein zegt:

    Water en brood, thats all folks.

    Geliked door 2 people

Plaats een reactie