Klimaatwetenschapper: Niet de klimaatverandering doodt mensen, maar de klimaatpolitiek

(Door: Vanessa Renner – Vertaling: E.J. Bron)

Björn Lomborg van de denktank “The Copenhagen Consensus Center” is weliswaar een voorvechter van de door de mens veroorzaakte klimaatverandering, hij verzet zich echter heftig tegen diens dramatisering en de daarop opbouwende radicale klimaatpolitiek, die volgens hem meer schaadt dan baat. Derhalve kijkt hij met grote zorgen naar de constant stijgende energieprijzen: wanneer mensen noodgedwongen afzien van stoken, dan zou dat duidelijk meer mensenlevens kosten dan de aardopwarming.

Lomborg kijkt naar de strijd tegen de gepostuleerde door de mens gemaakte klimaatverandering vanuit economisch oogpunt en weegt de schade en het nut van de politieke maatregelen tegen elkaar af. Zijn conclusies bevallen de klimaat-paranoïde mainstream niet: hij bekritiseert de bekende Apocalyptische voorspellingen, voert deze terug tot kwalitatief slechte wetenschap en stelt de dure en riskante klimaatpolitiek aan de kaak, waar op basis van valse feiten vaart achter wordt gezet.

Op 11 december hield de kritische wetenschapper zich op Twitter bezig met de problematiek van de constant stijgende energiekosten. Koude doodt zoals bekend meer mensen dan hitte – en wanneer de burgers van Europa het zich dankzij klimaat- en sanctiewaanzin niet meer kunnen permitteren om te stoken, dan zal dat tot talrijke doden leiden, aldus de waarschuwing van Lomborg. In het geval van een zachte winter zou het aantal sterfgevallen al 79.000 kunnen bedragen – wordt de winter daarentegen heel koud, dan zou dat aan tot 185.000 Europeanen het leven kunnen kosten.

Toenemende weerrampen en klimaatdoden? Had je gedacht!

De beweringen van de mainstream – en niet in de laatste plaats van de secretaris-generaal van de Verenigde Naties, António Guterres – over constant stijgende extreme weergebeurtenissen en -rampen (met desbetreffende doden) houden geen stand tegen een realiteitsonderzoek, zoals Roger Pielke Jr. van de Universiteit van Colorado onlangs op basis van voorlopige data voor 2022 demonstreerde:

Kosten, die door weerrampen veroorzaakt worden, zijn derhalve in relatie tot het bruto binnenlands product in de afgelopen decennia zelfs gedaald:

Volgens voorlopige data zouden er in 2022 wereldwijd 11.000 mensen op grond van weer- en klimaatrampen zijn gestorven – wat overeenkomt met het gemiddelde van de afgelopen decennia. Pielke Jr. stelt vast: “Het totale sterftecijfer voor weer- en klimaatrampen in het jaar 2022 bedroeg ongeveer 0,14 mensen per miljoen, wat een van de vijf laagste jaarlijkse sterftecijfers vormt sinds er data beschikbaar zijn (meer dan een eeuw geleden).”

Mochten de prognoses van Lomborg uitkomen, dan veroorzaakt dus niet bijvoorbeeld een Apocalyptische klimaatverandering toenemende sterftecijfers, maar een mislukte politiek. Dat dit ook nog door de mainstream bejubeld wordt, is een schandaal.

Bron:
report24.news
Door: Vanessa Renner

Vertaald uit het Duits door:
E.J. Bron
(www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in Algemeen. Bookmark de permalink .

18 reacties op Klimaatwetenschapper: Niet de klimaatverandering doodt mensen, maar de klimaatpolitiek

  1. waalkade4bd8489a57 zegt:

    Niet voor niets willen organisaties als UN,WHO and EU dat alle tegengeluiden verboden worden.

    Alles wat regeringen of dat soort criminele organisaties zeggen wantrouw ik als de pest en ik denk dat iedereen dat zou moeten doen.

    Wetenschap is gedood door deze criminelen want tegengeluiden is verboden.

    Geliked door 5 people

  2. Jean zegt:

    Zou dat nu niet juist de bedoeling zijn , de mensen in waanzinnige energiekosten jagen wat ze verplicht in de koude te zitten en dus sneller sterven zo kunnen de zakkenvullers meer vangen door minder pensioenen te moeten betalen….

    Geliked door 2 people

    • Oliedom zegt:

      Yep, en die walgelijke rijks reclame over de thermostaat op 19 en een hoop mensen doen mee voor het milieu.
      GVD de mensen moeten die thermostaat naar beneden doen, omdat het niet meer te betalen is, DOOR DIE ROVERSBENDE die volgend jaar o.a. de btw ook nog eens op 21% zet.

      Geliked door 1 persoon

    • Blaffertje zegt:

      @Jean.
      Natuurlijk.
      Het geld van de corona compensaties moet terug èn, wij moeten van het gas af.
      Vergeet vooral dat laatste
      niet.
      De burger wil niet, dus gaan ze dwingen.
      Dat u een ik hun idioterie niet kunnen betalen boeit ze niet, zij zitten er immers wel warmpjes bij.

      Like

  3. B.P. zegt:

    Waar staat het dat men tegen 2022 reeds meer klimaatrampen had verwacht?

    Dat er tot dusver geen overtuigende stijging is, betekent nog niet dat het er niet van zal komen. De verwachting is al decennia lang dat het pas dramatisch wordt bij 2 of 3 graden stijging. De verwachting van een stijgende temperatuur is ondertussen al waarneembaar. Moeten we gewoon passief afwachten tot het te laat is en er effectief meer rampen zijn?

    Like

    • E.J. Bron zegt:

      Onder welke steen bent u plotsklaps vandaan gekropen? . . .

      Geliked door 5 people

    • Htskday zegt:

      @B.P.

      “”De verwachting van een stijgende temperatuur is ondertussen al waarneembaar.”” ???

      Global warming??
      Oh nee, het heet nu climate change. 🤡

      Stervens koud in héél de VS.. tot aan Mexico en Florida toe!
      Nieuwe koude records gemeten, noodtoestand uitgeroepen, enz..
      Tot min 45° of zoiets…
      De ijsberen lopen daar met ijsmutsen, oorwarmers en lange jaeger onderbroeken rond.

      Ja, dat heb je ervan als je Co2 verminderd. 🤡
      Whahahaaa..

      Minder Co2, minder Co2 !! 🤡
      Lekker zo doorgaan jongens..
      Hoe banger de slaven, des te meer zij hun onder contrôle kunnen houden, en kunnen bestelen..

      Idiots

      https://news.google.com/stories/CAAqNggKIjBDQklTSGpvSmMzUnZjbmt0TXpZd1NoRUtEd2k2OFoydUJoR0RUeGpxeDJPYlR5Z0FQAQ?ceid=NL:nl&oc=3

      Geliked door 2 people

    • Blaffertje zegt:

      @B.P.
      Wat een bulshit.

      De onzin die u uitkraamt roept men nu al decennia en er is niets, helemaal niets van uitgekomen, onderwijl is het op sommige plaatsen abnormaal fucking koud, kijk naar Amerika, dus niks global warming.
      De wereld zou inmiddels al drie keer vergaan zijn.
      Maar van al die doemscenario’s gaat ook niets uitkomen omdat het klimaat niet door ons te beïnvloeden is.
      Het draait allemaal om geld en niets anders.

      Als het ze zo aan het klimaat had gelegen dan waren ze niet met en paar honderd vliegtuigen naar Sharm el Sheikh gevlogen terwijl dit ook digitaal had gekund.
      In totaal zijn er dertigduizend man naar toe gegaan.
      Die lul van een Al Gore vloog jaren geleden de hele wereld over om zijn klimaat praatje te houden.
      Ik zie hem nog met zijn gevolg en de 3 dikke diesels bij de Shell bij mij om de hoek staan tanken, hij moest toen bij het Zernike complex zijn om studenten toe te spreken.
      Tevens gebruikt die gast thuis zoveel electriciteit per dag, dat je een groot dorp of kleine stad en maand van stroom kan voorzien.

      Vorig jaar in Glasgow, reden de dames en heren dan wel electrisch, maar die moesten opgeladen worden door dieselgeneratoren omdat het stroomnet het niet aan kon en hoe zijn ze naar Glasgow gekomen?
      Vliegen.

      Dus hoezo is het ze aan het klimaat gelegen?
      Niet dus.

      Geliked door 2 people

    • Henk der Niederländer zegt:

      Inderdaad B.P.
      Het is zeker zo dat er eenklimaatverandering bezig is want zoals uit metingen blijkt is het op de zuidpool de laatste 100 jaar nog niet zo koud geweest sinds daar metingen verricht worden.
      Even in het achterhoofd houdende dat op het zuidelijk halfrond nu dus de zomer heerst, wat zeker invloed zou moeten hebben op de temperaturen ook op de zuidpool.
      Dat op met name de Noordpool de ijsmassa nog steeds aan het groeien is zijn dingen die men “vergeet” te vermelden in de media, maar jah ook bij de media werken mensen en die maken wel eens fouten of “vergeten” iets nietwaar.
      Zoals Ik enkele dagen geleden al opmerkte wil ook het landijs van Groenland maar niet in zee schuiven en dus de zeespiegel maar niet heel erg wil stijgen.
      Maar Ik zou zeggen houd de Telegraaf de NOS en het AD in de gaten want het zou zo maar kunnen dat ze met een zeespiegelstijging update komen.

      Geliked door 2 people

    • Boike zegt:

      @ B.P. 24 december 2022 om 12:37

      Al minstens 50 jaar wordt er door extreem linkse idioten gezwamd over vermeende klimaatproblemen, die door de mensheid zouden worden veroorzaakt.

      In mijn lange leven van bijna 75 jaar heb ik al heel veel idioterieën vernomen over wat de mensheid allemaal zou veroorzaken.

      Ze houden ons voor, dat wij ons zorgen moeten maken over zure regen, ozongat, smelten van het poolijs, stijgen van de zeespiegel, opwarming van de aarde, uitsterven van de ijsberen (ja met behulp van jachtgeweren) en al wat dies meer zij.

      Inmiddels zijn er al miljarden en miljarden en miljaarden aan belastinggelden in de bodemloze put van het klimaat gestort. En het heeft helemaal geen enkel effect.

      Uiteraard niet. De invloed van de mensheid op het klimaat is namelijk verwaarloosbaar klein.

      Het klimaat en eventuele klimaatveranderingen zijn het gevolg van normale natuurlijke processen.

      Deze natuurlijke processen zijn machtiger, dan de techniek, die de mensheid ter beschikking heeft.

      Soms is het koud, soms is het warm, soms is het droog, soms is het nat, soms groeit het ijs en soms smelt het ijs.

      Dat zijn allemaal hele normale natuurlijke fluctuaties.

      De aarde heeft inderdaad in de loop van haar bestaan een aantal klimaatwijzigingen ondergaan.

      Maar die waren wel het gevolg van hele grote rampen, zoals inslagen van grote astroïden, kanteling van de aardas, uitbarstingen van supervulkanen en dergelijke evenementen.

      Het hele gedoe met het klimaat is satanische politieke propaganda, waarmee enkele corrupte idioten angst proberen aan te jagen bij de onwetende massa (wokes) en er ondertussen zelf hun zakken vullen.

      Belangtrijk voor het leven op aarde, plantaardig, menselijk en dierlijk, is de cyclus van stikstof en zuurstof.

      Mensen en dieren verbruiken zuurstof en produceren stikstof. Planten en bomen gebruiken stikstof en produceren zuurstof.

      Zonder stikstof is er geen plantaardig leven mogelijk. En zonder zuurstof is er geen menselijk en dierlijk leven mogelijk.

      Laat u zich toch vooral niet gek maken door satanisten, die met duivelse propaganda hele andere agenda’s nastreven, dan ze de gehypnotiseerde wokes proberen wijs te maken.

      Verbreek die duivelse hypnose en wordt wakker !!!

      Geliked door 1 persoon

    • Ravian zegt:

      Ach kijk, een verdwaalde klimaat geleuvige…
      Doet nu net of zijn predikers niet al tig keer nooit werkelijkheid geworden natuur rampen voorspeld hebben.
      Serieus wetenschappelijk onderzoek heeft ondertussen aangetoond dat zowel de frequentie als de intensiteit van extreem weer al decennialang afneemt.

      Hoe zit het trouwens met “man made global warming” leuter?
      Enig idee waarom de groene ayatollahs dat een tijdje geleden, toen de koude records maar bleven sneuvelen, in “man made climate change” verandert hebben?
      Doe eens een gok zou ik zo zeggen…
      En als je er niet uit komt dan moet je eens opzoeken wat een “Maunder Minimum” is.

      Gaat heen en zondig niet meer…

      Geliked door 1 persoon

    • Jules Vismale zegt:

      In de VS is het trouwens zo extreem koud geworden dat ze daar letterlijk en figuurlijk een witte Kerst hebben en vriezen de mensen gewoon dood! En of dat komt door de klimaatverandering?

      Geliked door 1 persoon

      • Blaffertje zegt:

        @Jules.
        Die klimaat dwazen durven gerust te beweren dat dit komt omdat het aan de andere kant van de wereld warmer is.

        Ze bedenken telkens weer een kromme onzinnige smoes om hun gelijk te krijgen omdat hun bubbel anders uiteen spat.

        Like

  4. Olie bol zegt:

    Laat u kerst niet verpesten geniet er van. Een witte kerst word het niet maar een groene.

    Geliked door 1 persoon

  5. Marc zegt:

    Da’s ook toevallig: Jordan Peterson had afgelopen keer ook al een interview met Lomborg.

    Geliked door 1 persoon

  6. R. zegt:

    Het klimaat verandert al miljoenen jaren….dan weer wat warmer, dan weer wat kouder….prachtig hè, de natuur….geniet ervan!!!

    Geliked door 2 people

  7. ronjaspers zegt:

    De klimaathoax is afkomstig uit de NWO agenda.De satanische globalistische elite willen de aarde voor zichzelf alleen.Daarom willen ze 90% van de wereldbevolking uitmoorden.

    Geliked door 1 persoon

Plaats een reactie