Israëls nieuwe regering zal een veeleer Ruslandvriendelijke houding innemen

(Door: Heinz Steiner – Vertaling: E.J. Bron)

Stond de vorige regering nog veeleer aan de kant van de Oekraïne, de nieuwe rechts-conservatieve regering onder minister-president Benjamin Netanyahu zal streven naar betere betrekkingen met Moskou. Minister van Buitenlandse Zaken, Eli Cohen, toont al desbetreffende initiatieven.

De Israëlische politiek staat er om bekend de nationale belangen boven al het andere te stellen en zich ook niet te veel aan te trekken van VN-resoluties en de gevoeligheden van andere landen. Dit betreft ook de houding van Tel Aviv met betrekking tot het geëscaleerde Oekraïne-conflict. Ook de regering van Benny Gantz bleef ondanks de verbale ondersteuning voor Kiev verder grotendeels neutraal. Er waren geen directe wapenleveringen (Tel Aviv speelde slechts een bemiddelende rol) voor de Oekraïne en alle aanvragen uit Kiev voor de levering van het bekende luchtafweersysteem “Iron Dome” werden afgeketst.

De belangrijkste reden daarvoor: Moskous goede betrekkingen met de Syrische president Bashar al-Assad en het moellah-regime in Iran. Een irritatie van het Kremlin zou een veiligheidspolitieke nachtmerrie voor de joodse staat zijn. En zo zei de nieuwe Israëlische minister van Buitenlandse Zaken, Eli Cohen, met betrekking tot het Oekraïne-conflict: “In de kwestie van Rusland en de Oekraïne zullen we één ding zeker doen – minder in het openbaar spreken.” Een duidelijke verandering van de politieke stijl en een aanwijzing dat men zich nu veeleer op Moskou wil oriënteren.

Het is bekend, dat president Vladimir Poetin en minister-president Benjamin Netanyahu relatief goed met elkaar kunnen opschieten. Iets, dat eerder al door president Zelensky werd bekritiseerd. Geen wonder dus dat de nieuwe Israëlische minister van Buitenlandse Zaken nu voor een “verantwoordelijke” politiek met betrekking tot de oorlog in de Oekraïne pleit. In tegenstelling tot zijn voorganger Yair Lapid zal hij waarschijnlijk nauwelijks harde woorden tot Moskou richten. Des te duidelijker wordt dit daardoor, dat Cohen met zijn Russische collega Sergej Lavrov sprak, terwijl deze door Lapid al die maanden sinds het Russische binnentrekken in de Oekraïne geïgnoreerd werd. Hoe gaat het nu verder?

Bron:
report24.news
Door: Heinz Steiner

Vertaald uit het Duits door:
E.J. Bron
(www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in Algemeen. Bookmark de permalink .

4 reacties op Israëls nieuwe regering zal een veeleer Ruslandvriendelijke houding innemen

 1. droevige mof zegt:

  Volgens informatie van The Duran willen Turkije en Syrië voortaan gezamenlijk optreden tegen de Koerden. Dit is een duidelijke affront aan de
  VS, die zichzelf zien als de beschermer van de Koerden. De NAVO brokkelt
  voor onze ogen af. Israël steekt de Amerikanen in de rug, Frankrijk is onbetrouwbaar en Duitsland heeft noch functionerende wapens, noch een operationeel leger. It’s all over soon.

  Like

 2. kruisridder zegt:

  Israel heeft de Russen nodig in Syrie om hen daar te vriend te houden. En beter is het de Russen te vriend te houden dan een stel nazi’s…..

  Like

 3. Swappie zegt:

  Natuurlijk doet Israël dat met Rusland,..Oekraïne word dan ook het nieuwe grote Israël, zoals gepland is.

  Like

 4. bobzelf zegt:

  RAAR VOLK DIE ISRAEL FIGUREN ..
  DUS JE STEUNT “”ZELENSKI ???
  EN
  MAG IK DAN VRAGEN ???
  WAAROM ZE JARENLANG ACHTER EICHMANN AAGEZETEN HEBBEN ??

  WE HEBBEN HET DAN TOCH OVER 2 MASSAMOORDENAARS ??

  MET BEIDEN SS. BANDERA GESCHIEDENIS VRIENDEN ??

  ZOU DAT KEPPELTJE . ZE OP HET VERKEERDE BEEN GEZET HEBBEN ???

  MAAR DIE BUNGALOW MET ZWEMBAD VOOR PAPA EN MAMA ZELENSKI …

  BRENGT ME DAN TOCH WEER AAN HET TWIJFELEN ..

  DE REST WERKT VOOR VOOR DE USA TOCH ?? DIE OUWE SSERS ???

  HALLO VRIENDEN

  LATERRRRRRRR

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s