Op de “Marder” volgt de “Leopard” – Duitse media verlangen escalatie

(Vertaling: E.J. Bron)

In de Duitse media heerst eensgezindheid. Na de levering van gepantserde infanterievoertuigen van het type “Marder” moet de Bondsrepubliek de gevechtstank “Leopard” aan de Oekraïne leveren. Kritische geluiden met betrekking tot de wapenleveringen komen in de grote Duitse media niet meer aan bod.

Met de levering van het gepantserde infanterievoertuig van het type “Marder” laat Duitsland zich verder de Oekraïne-oorlog intrekken. De grote Duitse media begroeten de escalatie en verhogen de mediale druk op diegenen die sceptisch staan tegenover wapenleveringen. Het doel daarvan is blijkbaar om de levering van de gevechtstank “Leopard-2” door te drukken.

Op haar website becommentarieert de Russische ambassade de stap van de Duitse regering. De westelijke wapenleveringen worden niet alleen tegen het leger, maar tegen burgers in de Donbas ingezet, schrijft de ambassade. De Duitse regering zou daarmee oorlogsmisdaden ondersteunen.

Van onze kant benadrukken we opnieuw dat de leveringen van dodelijke en zware wapens aan het regime in Kiev, die niet alleen tegen het Russische leger, maar ook tegen de burgerbevolking van de Donbas ingezet worden, de morele grens vormen die de Duitse regering niet zou hebben moeten overschrijden. Dat geldt met het oog op de historische verantwoordelijkheid van Duitsland voor onze bevolking voor de nazi-misdaden tijdens de Tweede Wereldoorlog.”

Door de levering van zware wapens zou Duitsland laten zien niet geïnteresseerd te zijn in een vreedzame oplossing.

Met deze beslissing van Berlijn wordt steeds duidelijker dat de Bondsrepubliek en het collectieve Westen er niet in geïnteresseerd zijn om een vreedzame oplossing van het conflict te zoeken. Door zijn streven werd de Oekraïne de facto tot een militair oefenterrein gemaakt en het Oekraïense volk voor het bereiken van politieke doelen van het Westen geïnstrumentaliseerd, wat de vijandigheden langer doen duren en zorgt voor zinloze slachtoffers en verwoestingen. De beslissing van Berlijn om zware wapens aan het regime in Kiev te leveren, zal ernstig afbreuk doen aan de Duits-Russische betrekkingen.”

Deze van Russische zijde ingebrachte bezwaren gelden niet voor Duitse media. In “Focus” eist Ulrich Reitz van bondskanselier Scholz de verdere escalatie. Rusland beschikt niet over nog meer militair escalatiepotentieel, denkt Reitz. “Wees moedig, meneer de bondskanselier! Voor Rusland hoeft u niet bang te zijn”, staat er boven het commentaar. Daarin beweert hij dat de wapenleveringen door het Westen tot nu toe geen reactie van Rusland zouden hebben opgeroepen:

Duitsland levert al lang potente wapens van westelijke makelij, zoals de ´Gepard´, gemechaniseerd en gepantserd luchtdoelgeschut, dat op dit moment grote aantallen Iraanse drones uit de lucht schiet, waarmee de Russen de Oekraïners willen terug bombarderen in de Steentijd. Of het luchtafweersysteem ´Iris-T´, dat nieuw is. En wat is er – behalve donderend rommelen uit het Poetin-rijk – gebeurd? Juist: niets. Zo zal het deze keer ook zijn.”

Dat Rusland ondanks de aanwezigheid van potente Duitse wapens op elk gewenst moment elke willekeurige plek in de Oekraïne kan raken, het land economisch al lang weer in de Steentijd is aangekomen, lijkt Reitz daarbij ontgaan te zijn. Dat dit bombardement, waaraan de Oekraïne bijna weerlood uitgeleverd is, een escalatieniveau na de terreuraanslag op de Krimbrug door de Oekraïne vormen, eveneens. Er is in de afgelopen maandenduidelijk meer gebeurd dan het door Reitz beweerde “niets”. Het niveau werd naar een hoger niveau getild. Desondanks beweert de “Focus”:

Wat Duitsland ook levert aan de Oekraïne om haar te helpen – de Russen zullen niet ´escaleren´ – niet tegen Duitsland, niet tegen Europa, niet tegen de NAVO. En waarom? Omdat ze het niet kunnen, ze zijn er te zwak voor, waarvan het verloop van de Oekraïne-oorlog tot nu toe een afdoend bewijs is. Voor deze Russen hoeft men niet bang te zijn.”

Deze uitspraak irriteert, want direct in het begin van de oorlog heeft Rusland zijn nieuwe hypersonische wapens in actie aan de wereld laten zien. Noch de VS noch een ander land van de NAVO beschikken over deze wapens of over systemen tegen hun afweer. Met betrekking tot de wapentechniek is het Westen inferieur. Het commentaar komt met het oog op de daadwerkelijke krachtverhoudingen daarom warrig wereldvreemd over.

Ook de “Bild-Zeitung” denkt dat met Duitse wapenleveringen belangrijke successen op het slagveld zijn te behalen. Net als de “Focus”, eist ook de “Bild-Zeitung” de levering van “Leopard” gevechtstanks.

“De ´Marder´ heeft zich waargemaakt in Afghanistan”, schrijft de “Bild-Zeitung” en vergeet daarbij te noemen dat de westelijke coalitie de oorlog in Afghanistan krakend verloren heeft – ondanks de ´Marder´ die zich heeft waargemaakt. De krant merkt echter op dat de levering van de “Marder” alleen maar samen met de “Leopard” zinvol zou zijn.

Soortgelijk argumenteert de “Welt”. “Zonder de ´Leopard´ levert de ´Marder´ de Oekraïne weinig op”, kopt de “Welt”, en eist de levering van gevechtstanks. Net als alle andere grote Duitse media schrijft ook de “Welt” het volgende escalatieniveau naderbij.

Opdat de Oekraïne door de Russen bezette gebieden kan heroveren, zijn alleen gepantserde infanterievoertuigen niet voldoende, zegt men in militaire kringen. Het militaire concept van de ´verbonden wapens´ zou alleen dan tot succes leiden wanneer daadwerkelijk de verschillende delen van de strijdkrachten zoals leger en luchtmacht en verschillende wapensystemen net als bij een puzzel samen een totaalbeeld opleveren en hun effect verhogen. Kenners van de branche gaan er daarom van uit dat de Oekraïne haar wens naar de levering van zware westelijke gevechtstanks, zoals de ´Leopard´, verder opvoert, omdat er dan pas een wapenverbond mogelijk zou zijn.”

Ook de “Spiegel” vindt dat na de levering van de “Marder” de levering van de “Leopard” logisch consequent zou zijn. Daar sluit de “Tagesschau” zich bij aan. Door deze gelijksoortigheid van alle meldingen ontstaat de indruk van een campagne. Dat geluiden, die kritisch tegenover een verdere wapenleveringen aan de Oekraïne staan en een diplomatieke oplossing eisen, in Duitse media überhaupt helemaal niet meer aan bod komen, is een bedenkelijke ontwikkeling.

Het punt op de i zet echter de “Wirtschaftswoche”. Het blad geeft de Oekraïense ambassadeur Aleksej Makejew alle ruimte voor zijn zienswijze op de ontwikkeling. Ook hij eist meer zware wapens. In het interview mag hij onweersproken beweren: “Duitse wapens redden levens.”

Bron:
rt.de

Vertaald uit het Duits door:
E.J. Bron
(www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in Algemeen. Bookmark de permalink .

23 reacties op Op de “Marder” volgt de “Leopard” – Duitse media verlangen escalatie

 1. Olie bol zegt:

  Op de Leopard komt een mooie paddenstoel straks in het westen.

  Geliked door 6 people

  • toetssteen zegt:

   Dat vrees ik ook.

   Geliked door 1 persoon

  • Henk der Niederländer zegt:

   Laten we die paddestoel maar liever buitenbeschouwing, want na de eerste paddesoel volgen er meerdere met het gevolg dat wij ( niet zo interessant) verdampen maar daarmee ook onze kinderen en kleinkinderen.
   Niet een echt goed vooruitzicht voor de mensheid

   Geliked door 3 people

  • Boike zegt:

   @ Olie bol 8 januari 2023 om 19:10

   Beste gehypnotiseerde WOKEs, maakt u zich vooral geen zorgen.
   Gaat u rustig slapen.
   De regring en de NATO waken.
   Ze hebben het beste met u voor.
   Uw ondergang is bij hen in goede handen.
   De motoren van het regerings vliegding draaien reeds warm.
   De elites hebben alles in gereedheid voor hun vertrek naar veilige oorden.
   En als de storm voorbij is, zingt u weer vrolijk het “Oranje boven”.

   Geliked door 1 persoon

 2. Kans zegt:

  Gaat goed zo, nog even en we hebben een oorlog dankzij die klootzakken daar in Duitsland, en mede schuldig natuurlijk die kloten Nederlanders, wat een idioten hier in dit kut land zeg, ik hoop een neutronenbom op denHaag, zijn wij daar in ieder geval van af, wat een land wat een klootjesvolk wat een enorme domheid, gaat nooit meer goed komen hier in dit pokke land !

  Geliked door 2 people

  • Julia zegt:

   Kans Het zijn wederom die moffen hopen dat de Rus net zo met ze afrekend als tijdens WO II. Die politieke doorgeslagen machtswaanzinnigen hebben niets geleerd van de geschiedenis. Gelukkig dat ons gave landje een MP die geschiedenis heeft gestudeerd. Het blijkt dat hij daar ook geen herinnering meer aan heeft. Hoe hilarisch.

   Like

 3. Henk der Niederländer zegt:

  Het is duidelijk dat er een escalatie moet komen zodat de Navo zich ermee kan gaan bemoeien, want die hebben op regelmatige tijd wel een oorlog nodig om te laten zien dat ze “nodig” zijn
  Dit natuurlijk onder druk van de Amerikanen.
  De Media drukken dit soort nonsens af omdat die ook totaal gelijk geschakeld zijn en verder gebruikt worden om de oorlogsretoriek bij de mensen in het hoofd te pompen.
  Dat de gekken van de Duitse regering even vergeten dat ze maar enkele minuten verwijdert zijn van een inslag van een aantal raketten begrijpen ze daar niet of willen het niet begrijpen.
  Grappig (of eigenlijk niet) is dat de wijsneuzen ervan uit gaan dat Rusland niet kan escaleren.
  Ongeveer zo iets als Rusland heeft geen raketten en andere munitie meer zoals we in Maart of April al konden vernemen uit de MSM.
  Kijk en dan nog zo iets.
  Enkele maanden terug waren Oekrainers in Kiev bezig met selfies te maken van de Krimbrug en plezier dat ze hadden.
  Over die selfies hoor je nou niks meer want sinds de electra en daarmee ook de verwarming in de huizen veel te wensen over laat geloof Ik niet dat de bevolking daar nog veel zin heeft in lachend selfies maken.
  Dat bij een escalatie de Duitsers wel eens in eenzelfde soort kou kunnen komen zitten als de bevolking van Oekraine wordt dan verder maar niet over geschreven, want dat zou zo maar hun eigen onzin ten toon kunnen spreiden.
  Maar jah en en ander kan zo verkeren nietwaar.
  Ook toen Rutte met zijn lulverhaal kwam had Ik al begrepen dat er een spel gespeeld wordt over de rug van de eigen bevolking door ze te proberen een oorlog in te rommelen.
  De mensen kregen het zelfs duidelijk uitgelegd door Merkel en Hollande toen die vertelden dat de Minsk accoorden er alleen maar waren om Oekraine de tijd te geven om zijn legermacht op te bouwen.
  En nog hebben de sukkels het niet begrepen.
  Totaal onbegrijpelijke stukken vee, daar kun je het volk mee vergelijken

  Geliked door 5 people

 4. renato zegt:

  Ze hebben het nog steeds niet afgeleerd…..

  Like

 5. droevige mof zegt:

  De pers slaat de oorlogstrom, afgewisseld met een nieuwe Covid angstcampagne. De mensen hier in mijn buurt in Keulen zijn bang. Mijn moeder vertelde me dat op de dag dat de Tweede Wereldoorlog begon, de mensen erg somber waren. Zoals we weten, duurde het vervolgens nog eens zes jaar voordat ze precies wisten waarom.

  Geliked door 1 persoon

 6. loekie zegt:

  Als Rusland niet de potentie zou hebben om de VS tegen te houden dan waren de Hegelianen allang in Rusland binnen gevallen om het land leeg te roven

  Geliked door 2 people

 7. antiislamnu zegt:

  Echt knetter gestoord die nep media tv precies het zelfde die kan net zo goed het raam uit geflikkerd worden.
  Er is werkelijk waar nergens waarheid getrouw nieuws te vinden alles is verrot
  Behalve hier dan 💪

  Like

 8. Jade zegt:

  Na 80 jaar hebben de Duitsers kennelijk
  opnieuw een pak op hun donder nodig…

  Like

  • droevige mof zegt:

   Ik zou daar voorzichtig mee zijn, er kan een misverstand ontstaan. In de Tweede Wereldoorlog werd Nederland “per ongeluk” gebombardeerd door de geallieerden, o.a. Nijmegen op 22 februari 1944. Ze wisten niet precies waar de grens was, zoals ze later zeiden.

   Like

 9. bobzelf zegt:

  IK HEB DANWEL KRIJG HET DONKERBUINE VERMOEDEN
  DAT ….

  DE MARATHON VAN BERLIJN ECHT VORIG JAAR DE LAATSTE KEER IS GEWEEST

  ZEG IK BIJ SION . EN HABBEKRATS BADMUTS
  ZEGEN DE HEER

  HIJ KOMT . HIJ KOMT. NOU NA DE “”FLITS “” ZEKER HOOR.

  EN DAN BLIJKT. ZIJ . DUS ZWART TE ZIJN DAS PAS LACHEN

  Geliked door 1 persoon

 10. scherpschutter1943 zegt:

  Een oorlog kan alleen maar gewonnen worden door “boots on the ground. “Zoals iedereen kan weten, kunnen de russen , in geval van een oorlog die hun kant uit komt, zich terug trekken in hun onmetelijke achterland achter de oeral, zoals ze ook gedaan hebben in wo2. Hitler had kunnen weten wat de russen zouden doen als ze vanuit het westen werden aangevallen. Daar hadden zijn militaire bevelhebbers hem op gewezen en ook op de klassieker van de aanval op rusland door Napoleon, die zich daar ook op stuk liep. Hitler vertrouwde op zijn Blitzkrieg. Het resultaat is bekend. Dat gaat weer gebeuren als de NATOlanden rusland aanvallen. Het kan zelfs zover komen dat de natolanden worden terug gedreven naar hun eigen achterland. Dat houdt op bij de noordzee en dat is maar een kleine afstand voor de aanvallers.

  Geliked door 1 persoon

 11. Ravian zegt:

  Nog meer wapentuig waar de Oekies geen kaas van gegeten hebben…

  Like

 12. Andre zegt:

  Wat paardelul Scholz doet wordt hier een beetje uitgelegd. Washingon beveelt Scholz en Scholz schuift het door naar een 3e land in dit geval Athene Griekenland. Het is een giga 4 miljard project met het verplaatsen van de complete fabriek Rheinmetall met de Marder Toma LynxKF naar Noord Griekenland waar Scholz er dan weer 200 van terug koopt. Het upgraden van de Leopard 2 EN de Leopard 1 5A tanks van Griekenland (zeggen ze ) maar ook de 4 MEKO fregatten krijgen een upgrade van 600 miljoen via Duitsland vanuit Nederland.

  Servië ligt vlak bij Noord Griekenland Servië Kosovo conflict.
  Ukraine weten we inmiddels wel maar de Griekenland Turkije 6 naar 12 zeemijlen conflict moet er ook komen dankzij de twijfelachtige eer van jawel Nederland.

  De EU is kapot, heeft te weinig energiebronnen en heeft niets te bieden dus dan maar vol op de oorlogstrommel met Washington lachend op de achtergrond en voor ons in het westen weer 1 of andere rare lockdown. De pandemie wet (Wpg) die gepland staat voor 2 Februari daar moeten wij heel goed naar kijken wie deze wet er nu zo graag door willen hebben. Iedereen die namelijk voor is is een democratie hater met natuurlijk de nodige eigen belangen in het vooruitzicht dus een smerige nazi.

  Like

 13. Peter zegt:

  En al die oorloghitsers zitten als eerste in het vliegtuig

  Geliked door 1 persoon

 14. Willem zegt:

  De Europese landen zitten financiëeel aan de grond dus een oorlog zou hun meer dan welkom zijn. Rutte zegt de ocraine is onze oorlog nauw de mijne niet. Door de navo en de e.g. Zijn allerlei beloftes gedaan die niet nagekomen zijn. Zijn wij misschien gelijk verlost van onze onbetrouwbare leiders

  Like

 15. Hovawart zegt:

  Hypermoderne oude meuk met gedateerde wapensystemen waar iedere Oekraïense Boerel#l schijnbaar moeiteloos mee overweg kan, of krijgt de nieuwe pantserbrigade een spoedcursus,………of levert de EU ook (tijdelijk) de tankbemanningen en onderhoudsploegen…en wie levert de granaten..?
  (Dat de antieke Leopards straks in de Iraanse Woestijn opduiken is geen wonder)

  Like

 16. Marc zegt:

  Wat we ons moeten realiseren is dat ze, wat door moet gaan voor onze elite, va banque spelen: hoe dan ook moet die oorlog er komen, want zij weten da het Westen financieel stuk is, en zij hebben investeringsplannen. In Oekraine en Rusland, wel te verstaan. Dat is waarom die landen veroverd moeten worden. De Europese bevolking zelf zal als kanonnenvoer worden gebruikt. En dat is eigenlijk terecht, want ze hebben totaal geen zelfreflectie: ziende blind storten ze zich in het ravijn dat algehele vernietiging heet.

  Like

 17. ronjaspers zegt:

  De nazi,s steunen de nazi,s.

  Like

 18. Pascal Heefer zegt:

  Zoals ik al eerder heb gepost: Duitsland heeft iets meer dan 400 Leo2 ‘s. Daarvan zijn er iets meer dan 100 in gebruik, en om die rijdend te houden, worden de resterende bijna 300 stuks gecannibaliseerd voor reserve onderdelen. Hoe wil je dan Leopards gaan leveren? Naar mijn weten is Krauss Maffei al sinds een aantal jaar gestopt met de REGULIERE productie van deze MBT. Dus ik begrijp niet wie de Leopard zou moeten leveren aan de Oekraïne?

  Misschien kan Mark Rutte zijn fiets uitrusten met een panzerfaust hij gebruikt zijn fiets nu toch niet meer!

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s