De bevrijding van Soledar zal een domino-effect teweegbrengen

(Door: Aljona Sadorosjnaja – Vertaling: E.J. Bron)

De door de Russische Wagnergroep verkondigde inname van Soledar verzwakt de Oekraïense verdediging in de Donbas aanzienlijk. Militaire deskundigen houden rekening met een domino-effect en een daaropvolgende bevrijding van het hele gebied van de Volksrepubliek Donetsk.

Rusland heeft Soledar onder controle gebracht. Volgens de oprichter van de militaire onderneming “Wagner”, Jevgeni Prigozjin, ontstond er in de stad een ketel waar gevochten wordt. De instorting van de Oekraïense verdediging in Soledar opent voor de Russische legergroep mogelijkheden voor nieuwe offensieven en in dat perspectief ook de bevrijding van het hele gebied van de Volksrepubliek Donetsk. Hoe zouden de Russische strijdkrachten verder moeten optreden om het succes uit te breiden?

Het Oekraïense leger heeft bij de gevechten om Soledar in het noordoosten van de Volksrepubliek Donetsk ongeveer 25.000 mensen verloren, deze verliezen zijn niet te vervangen. Dit verklaarde woensdag de voormalige ambassadeur van de Volksrepubliek Loehansk in Moskou, Rodion Mirosjnik. Naar zijn inschatting zou de Oekraïne voor het behouden van Soledar voor politieke doeleinden een “reusachtige, buitenproportionele prijs” betaald hebben.

De gevechtsmoraal van het Oekraïense leger aan het front in het gebied Zaporozje neemt tegen de achtergrond van het nieuws uit Soledar, in het bijzonder over de omsingeling van enkele honderden Oekraïense militairen, af. Dit verklaarde de leider van de beweging “Wij zijn samen met Rusland”, Vladimir Rogov, tegenover het persbureau TASS. De politicus merkte op dat na het verlies van Soledar de teneur van openbare verklaringen van Volodymyr Zelensky en van de leider van het presidentiële kantoor, Andrej Jermak, merkbaar zou veranderen. Men zou tegen de Oekraïense soldaten zeggen dat het verlaten van Soledar en het zéér waarschijnlijke verlies van Artjomovsk (Oekraïens Bachmoet) niet zo belangrijk zou zijn, zei Rogov.

De adviseur van de leider van het presidentiële kantoor, Alexej Arestovitsj, gaf toe dat een deel van de Oekraïense eenheden uit hun stellingen in Soledar gevlucht zouden zijn. Volgens hem zou de vlucht van één enkele compagnie van het front een situatie creëren, waarin de tegenstander de vrijgekomen stelling gemakkelijk kan bezetten.

Over het feit dat in de nacht naar woensdag de eenheden van de Wagnergroep Soledar onder hun controle brachten en de Oekraïense troepen in het stadscentrum omsingelden, berichtte de oprichter van de militaire onderneming, Jevgeni Prigozjin. Volgens hem namen aan de bestorming uitsluitend medewerkers van de Wagnergroep deel.

In zijn situatiebericht sprak de officiële perswoordvoerder van het Russische ministerie van Defensie, luitenant-generaal Igor Konasjenkov, van een succesvolle opmars van de Russische troepen aan het front in Donetsk. Russische luchtlandingstroepen zouden Soledar vanuit het noorden en zuiden geblokkeerd hebben. De perswoordvoerder van de Russische president, Dmitri Peskov, wees zijnerzijds op een positieve dynamiek in het verloop van de speciale operatie.

Het huidige hoofd van de Volksrepubliek Donetsk, Denis Poesjilin, verklaarde dat de volledige bevrijding van Soledar mogelijkheden zou openen voor een bevrijding van Artjomovsk (Bachmoet) en Seversk. Volgens hem zou de inname van de stad een aanval op het stedelijk gebied van Slovjansk en Kramatorsk toestaan, waar een getalsmatig grote Oekraïense legergroep verzameld is. Een aanval in richting Donetsk en Kramatorsk zou een keerpunt in de bevrijding van het hele gebied van de Volksrepubliek Donetsk betekenen, aldus Poesjilin.

Het lid van de Academie voor Militaire Wetenschappen, Alexander Bartosch, is van meningdat een verder opdringen van de Russische strijdkrachten alleen na een volledige zuivering van Soledar mogelijk zou zijn. Hij verklaarde tegenover de krant “Wsgljad”:

Veelbelovend voor verdere aanvallen lijken Artjomovsk en Kramatorsk. Pas na hun bevrijding kunnen we van strategische successen spreken.”

Volgens Bartosch zouden er nog vele “zware en bloedige gevechten te wachten staan”.

Naar het feit dat Soledar nog niet volledig gezuiverd zou zijn, verwees ook de afgevaardigde van de Volksraad van de Volksrepubliek Donetsk, Wladislaw Berditsjewski. Hij vermoedde:

We zullen iets soortgelijks als in Marioepol zien. De resterende Oekraïense eenheden zullen zich actief in kelders en ondergrondse schuilplaatsen verbergen. Een deel daarvan zal zich waarschijnlijk overgeven. Maar de meerderheid zal men met geweld uit hun versterkingen moeten verdrijven.”

De militaire analyticus Michail Onufrienko van zijn kant verklaarde dat er in de zoutmijnen onder Soledar, die een diepte van meerdere honderden meters en een totale lengte van meer dan 200 kilometer hebben, nog Oekraïense soldaten verborgen zouden kunnen zitten. Deze soldaten zouden hun verzet waarschijnlijk voortzetten. Onufrienko stelde daarom voor om op meldingen van een volledige zuivering van de ondergrondse installaties te wachten. In dit verband verklaarde hij:

De inname van het hele stadsgebied van Soledar betekent dat deze verdedigingslinie na de val van Sjevjerodonetsk en Lysytsjansk doorbroken is.”

Met betrekking tot tactische mogelijkheden, die zich na de inname van Soledar openen, zou zich in de eerste plaats een omsingeling van Artjomovsk (Bachmoet) aanbieden, zei Bartosch. Daarbij zou een binnenste en buitenste omsingelingscirkel gevormd moeten worden om Oekraïense pogingen om de blokkade te doorbreken, te verijdelen.

Daarvoor zou Rusland echter militair materieel van andere delen van het front evenals het wek van de luchtstrijdkrachten en de artillerie moeten intensiveren. De militaire deskundige verklaarde:

Een omsingeling zal het toestaan om de lokale logistiek van de tegenstander volledig te vernietigen en versterkingen, munitie- en verplegingsleveringen tegen te gaan.”

Berditsjewski vermoedde dat het Oekraïense leger Artjomovsk niet zal verlaten en de stad tot zijn omsingeling zou willen behouden. Deze week kondigde Zelensky een georganiseerde verplaatsing van Oekraïense eenheden naar Artjomovsk en Soledar aan. Berditsjewski zei daarover:

Alleen nadat we al deze gebieden zullen bevrijden, zal het Oekraïense leger zich naar Slovjansk terugtrekken. Ik sluit niet uit dat ze alle steden op weg daar naartoe vernietigen. Dat zou niet moeten verbazen – de Donbas en de autochtone bevolking zijn vreemden voor hen. Hun lot interesseert de Oekraïne niet.”

Zijnerzijds merkte Onufrienko op dat de voorwaarden voor een isolering van de Oekraïense troepen in Artjomovsk al beschikbaar zouden zijn. De wegen naar Artjomovsk zouden al doorsneden zijn, gevechten zouden gevoerd worden om de noordelijke stadsrand en de zuidelijke voorstad. En dat op zijn beurt zou het toestaan om de weg naar Tsjassov Jar onder vuur te nemen:

De verzorging van de Oekraïense troepen zal heel problematisch worden en het garnizoen van Artjomovsk in een uitzichtloze situatie brengen.”

Volgens de deskundige zou het nu logisch zijn om verder naar het westen op te rukken om de in de herfst verloren gegane gebieden weer in te nemen en “de tegenstander te dwingen om de restanten van zijn reserves over een breder front te verdelen.”

Onufrienko verklaarde dat Soledar, Seversk, Artjomovsk, Kostjantynivska, Droezjkivka, Kramatorsk en Slovjansk een ononderbroken hoefijzervormige verdedigingsketen vormen, die zou reiken van de rivierkromming van de Severski Donets tot de stad Toretsk in het zuiden. Volgens de prognose van Onufrienko zal de inname van Soledar een domino-effect teweegbrengen en zorgen voor een bevrijding van Artjomovsk en Seversk met de daaropvolgende gestage opmars naar Kramatorsk en Slovjansk.

De gevechten om Soledar hadden vanaf begin augustus geduurd. In november leed het Oekraïense leger zware verliezen, zag af van offensieven en tot de verdediging over. Om letterlijk elk huis werd lang en bloedig gevochten. In december verplaatste Kiev versterking naar der stad, waaronder buitenlandse huurlingen met NAVO-wapens. Maar in het begin van het jaar begon een massale terugtrekking van de Oekraïense troepen uit het stadsgebied. De assistent van de leider van het regionale ministerie van Binnenlandse Zaken en kolonel van de politie van de Volksrepubliek Loehansk, Vitali Kisseljov, verklaarde eind vorige week dat de Oekraïense strijdkrachten opdracht zouden hebben gekregen om zich uit Soledar terug te trekken.

Bron:
rt.de
Door: Aljona Sadorosjnaja

Vertaald uit het Duits door:
E.J. Bron
(www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in Algemeen. Bookmark de permalink .

11 reacties op De bevrijding van Soledar zal een domino-effect teweegbrengen

 1. bobzelf zegt:

  GOHHH ER WORDEN WAT MENSEN WAKKER ???

  Oekraïne’s verheerlijking van Stepan Bandera krijgt zelfs kritiek van een belangrijke bondgenoot
  Sinds 2014 verheerlijken het post-Maidan-regime in Oekraïne en zijn extreemrechtse milities de extreemrechtse, hypernationalistische erfenis van de nazi-collaborateur Stepan Bandera uit de Tweede Wereldoorlog.

  Stepan Bandera – Oekraïne
  Een collage van een foto van een rechtse bijeenkomst ter ere van Stepan Bandera en de tweet van het Oekraïense parlement op 1 januari 2023. (Foto: via Labour Heartlands)
  De steun van Oekraïne aan neonazistische groeperingen en zijn pogingen om pro-nazi-legioenen en nazi-collaborateurs uit de Tweede Wereldoorlog officieel te erkennen, zijn hardnekkig bekritiseerd door communisten en andere antifascistische groeperingen in de regio. Hoewel de aanhangers van Kiev in Europa en Noord-Amerika tot nu toe een medeplichtig stilzwijgen over deze manoeuvres hebben bewaard, heeft het laatste gebaar van het Oekraïense parlement, juichend op de verjaardag van de nazi-collaborateur Stepan Bandera, scherpe kritiek gekregen, zelfs uit buurland Polen, zijn trouwe bondgenoot in de voortdurende oorlog met Rusland.

  Op 1 januari werd een post ter ere van de 114e verjaardag van Stepan Bandera – de beruchte Oekraïense extreemrechtse leider en nazi-collaborateur uit de Tweede Wereldoorlog – getweet vanaf het officiële handvat van de Verkhovna Rada, het Oekraïense parlement. Volgens rapporten bevatte de tweet “een citaat van Stepan Bandera en een foto van de chef van de Oekraïense strijdkrachten, generaal Valery Zaluzhny, met een groot portret van de nazi-collaborateur op de achtergrond.” Na veel kritiek te hebben ontvangen, werd het later verwijderd van de twitter-handle van Verkhovna Rada.

  De tweet veroorzaakte spontane verontwaardiging in Polen, anders een fervent aanhanger van Kiev en Volodymyr Zelensky. Op 2 januari hekelde de Poolse premier Mateusz Morawiecki de verheerlijking van Stepan Bandera door het Oekraïense parlement. Op dezelfde dag bekritiseerde de Israëlische krant Haaretz ook de Oekraïense autoriteiten voor het vieren en citeren van een antisemitische nazi-collaborateur.

  Terwijl hij de media op 2 januari toesprak, verklaarde Morawiecki, volgens RT, dat “er geen nuances mogelijk waren die de voortdurende verheerlijking van nazi-collaborateur Stepan Bandera smakelijk zouden maken”, eraan toevoegend dat Bandera’s nationalisten “verschrikkelijke misdaden” hadden gepleegd. Hij zou hebben gezegd dat Polen de minimalisering van die misdaden niet zou tolereren.

  Opeenvolgende regeringen die in Oekraïne aan de macht kwamen na de anti-Russische staatsgreep van Euromaidan in 2014, hebben een virulente campagne van ontmanteling op gang gebracht. Ze hebben ook geprobeerd de steun te normaliseren voor extreemrechtse Oekraïense nationalistische legioenen en hun leiders uit de Tweede Wereldoorlog, die nazi-collaborateurs en massamoordenaars van Joden, Polen en mede-Oekraïeners waren. Neo-nazi-groepen zoals Right Sector en het Azov-bataljon zijn actief geweest in post-Maidan Oekraïne en blijven actieve strijdende partijen in de aanhoudende oorlog tussen Oekraïne en Rusland.

  Bandera was de leider van de Organisatie van Oekraïense Nationalisten (OUN), een extreemrechtse, ultranationalistische Oekraïense militante groep die tijdens de Tweede Wereldoorlog samenwerkte met de nazi’s, vocht tegen de Sovjets en massamoorden pleegde op etnische Joden, Polen en pro-Sovjet Oekraïners. Na de Tweede Wereldoorlog vestigde Bandera zich in West-Duitsland en werkte samen met westerse inlichtingendiensten, waaronder MI6, bij zijn anti-Sovjetactiviteiten.

  In 2010 kende de Oekraïense president Viktor Joesjtsjenko Bandera postuum de titel ‘Held van Oekraïne’ toe, om de hypernationalistische delen van het land een plezier te doen. Zelfs dit leverde kritiek op van de EU, Polen, Israël, Rusland en vele andere landen. Later werd het besluit om de onderscheiding aan Bandera toe te kennen, nietig verklaard door president Viktor Janoekovitsj. In de nasleep van de Euromaidan-staatsgreep van 2014, waarbij de pro-Russische Janoekovitsj werd verdreven, kregen rechtse milities die Bandera als een held beschouwen, vrij spel in het land en steun van de regeringen van Petro Poroshenko en Volodymyr Zelensky. Sindsdien hebben Oekraïense nationalisten de verjaardag van Bandera op 1 januari regelmatig gevierd met fakkelmarsen en demonstraties.

  Op 4 januari vertelde Roman Kononenko van de Communistische Partij van de Russische Federatie (CPRF) aan Peoples Dispatch dat “als iemand vandaag de dag nog niet in staat is een elementaire parallel te trekken tussen beschuldigingen tegen Oekraïne dat het een neonazistische staat is geworden, en staat -niveau verheerlijking in dit land van de nazi-medeplichtige en bloedige beul van het volk Stepan Bandera, dan is deze persoon óf crimineel dom óf knijpt hij opzettelijk een oogje dicht voor voor de hand liggende zaken.”

  EN ER IS NIEMAND IN DEN HAAG. DIE DIT WEL EENS LEEST DAN WEL OPGEZOCHT HEEFT. ??

  WAT RAAR TOCH HE ..

  OOM BOBOBOBOBOBB

  Geliked door 1 persoon

  • Philippine zegt:

   Bedankt voor de informatie.

   Like

   • bobzelf zegt:

    Philippine
    JA IK BLIJF HET MAAR PLAATSEN . WANT ??

    IK HEB DE TOESPRAAK VAN ZELENSKI GEZIEN ONZE SS NAZI AZOV FREUND
    EN
    NIEMAND LULT ER MEER OVER ..
    MAAR DAAR STONDEN TOCH ECHT ALLE 2E KAMERLEDEN MEE TE APPLAUDISEREN ??

    INCL MIJN PVV !!!!!!

    EN DAN BEGRIJP IK HET EFFE NIET MEER. ..

    U WEL ??

    GEEN DANK MET LIEFDE GEDAAN VOOR DE BETERE WERELD VAN MIJN OOM VLADIMIR .

    EN NEE ER ZIJN GEEN NAZI’S MEER IN UKRAINE , NET ALS DE GRIEP DIE OOK INEENS VERDWENEN WAS.

    DIKKE HUG

    OOM AZOV

    Geliked door 2 people

  • Olie bol zegt:

   Oekraïense parlement juicht nazi-collaborateur toe
   08/01 09:45 – Oekraïense parlement juicht nazi-collaborateur toe
   Bernardo Clay9 min · Het Oekraïense parlement juicht nazi-collaborateur toe. Zelfs buurland Polen, een trouwe bondgenoot van Kiev in de voortdurende oorlog met Rusland, heeft kritiek geuit op de viering van de verjaardag van Stepan Bandera op 1 januari door de Verchovna Rada. De steun van Oekraïne aan neonazistische groeperingen en zijn pogingen om pro-nazi-legioenen en nazi-collaborateurs uit de Tweede Wereldoorlog officieel te erkennen, zijn hardnekkig bekritiseerd door communisten en andere antifascistische groeperingen in de regio.De aanhangers van Kiev in Europa en Noord-Amerika hebben tot nu toe medeplichtig gezwegen over deze manoeuvres. Het laatste gebaar van het Oekraïense parlement – juichen op de verjaardag van de nazi-collaborateur Stepan Bandera – heeft echter scherpe kritiek gekregen, zelfs van buurland Polen, zijn trouwe bondgenoot in de aanhoudende oorlog met Rusland.Op 1 januari werd een post ter ere van de 114e verjaardag van Stepan Bandera – de beruchte Oekraïense extreemrechtse leider en nazi-collaborateur uit de Tweede Wereldoorlog – getweet vanaf de officiële handgreep van de Verkhovna Rada, het Oekraïense parlement.Volgens rapporten bevatte de tweet “een citaat van Stepan Bandera en een foto van de chef van de Oekraïense strijdkrachten, generaal Valery Zaluzhny, met een groot portret van de nazi-collaborateur op de achtergrond.” Na veel kritiek te hebben ontvangen, werd het later verwijderd van de twitter-handle van Verkhovna Rada.De tweet veroorzaakte spontane verontwaardiging in Polen, anders een fervent aanhanger van Kiev en president Volodymyr Zelensky. Op 2 januari hekelde de Poolse premier Mateusz Morawiecki de verheerlijking van Stepan Bandera door het Oekraïense parlement.Terwijl hij de media toesprak op 2 januari, verklaarde Morawiecki, volgens RT, dat “er geen nuances mogelijk waren die de voortdurende verheerlijking van nazi-collaborateur Stepan Bandera smakelijk zouden maken”, eraan toevoegend dat Bandera’s nationalisten “verschrikkelijke misdaden” hadden gepleegd. Hij zou hebben gezegd dat Polen de minimalisering van die misdaden niet zou tolereren.Op dezelfde dag bekritiseerde de Israëlische krant Haaretz ook de Oekraïense autoriteiten voor het vieren en citeren van een antisemitische nazi-collaborateur.Opeenvolgende regeringen die in Oekraïne aan de macht kwamen na de anti-Russische staatsgreep van Euromaidan in 2014, hebben een virulente campagne van ontmanteling op gang gebracht.Ze hebben ook geprobeerd de steun te normaliseren voor extreemrechtse Oekraïense nationalistische legioenen en hun leiders uit de Tweede Wereldoorlog, die nazi-collaborateurs en massamoordenaars van Joden, mensen in Polen en mede-Oekraïeners waren.Neo-nazi-groepen zoals Right Sector en het Azov-bataljon zijn actief geweest in post-Maidan Oekraïne en blijven actieve strijdende partijen in de aanhoudende oorlog tussen Oekraïne en Rusland.Bandera was de leider van de Organisatie van Oekraïense Nationalisten (OUN), een extreemrechtse, ultranationalistische Oekraïense militante groep die tijdens de Tweede Wereldoorlog samenwerkte met nazi’s, vocht tegen de Sovjets en massamoorden pleegde op etnische Joden, Polen en pro- Sovjet-Oekraïeners. Na de Tweede Wereldoorlog vestigde Bandera zich in West-Duitsland en werkte samen met westerse inlichtingendiensten, waaronder MI6, bij zijn anti-Sovjetactiviteiten.In 2010 kende de Oekraïense president Viktor Joesjtsjenko Bandera postuum de titel “Held van Oekraïne” toe – om de hypernationalistische secties in het land tevreden te stellen. Zelfs dit leverde kritiek op van de EU, Polen, Israël, Rusland en vele andere landen.Later werd het besluit om de onderscheiding aan Bandera toe te kennen, nietig verklaard door president Viktor Janoekovitsj. In de nasleep van de Euromaidan-staatsgreep van 2014, waarbij de pro-Russische Janoekovitsj werd verdreven, kregen rechtse milities die Bandera als een held beschouwen, vrij spel in het land en steun van de regeringen van Petro Poroshenko en Volodymyr Zelensky. Sindsdien hebben Oekraïense nationalisten de verjaardag van Bandera op 1 januari regelmatig gevierd met fakkeloptochten en demonstraties.Op 4 januari vertelde Roman Kononenko van de Communistische Partij van de Russische Federatie (CPRF) aan Peoples Dispatch dat“Als iemand vandaag de dag nog niet in staat is om een elementaire parallel te trekken tussen de beschuldigingen tegen Oekraïne dat het een neonazistische staat is geworden, en de verheerlijking op staatsniveau in dit land van de nazi-medeplichtige en bloedige beul van het volk Stepan Bandera, dan is dit persoon ofwel crimineel dom is ofwel opzettelijk een oogje dichtknijpt voor voor de hand liggende zaken.” https://consortiumnews.com//ukraine-parliament-cheers/

   Like

  • ronjaspers zegt:

   bobzelf.Sinds wanneer zijn nazi,s zogenaamd niet bestaand extreem rechts.De politieke partij van hitler en de nazi,s heette de NSDAP,nationaal socialistische duitse arbeiders partij (maar dan in het duits) Dat is toch extreem links.

   Like

   • bobzelf zegt:

    ronjaspers zegt:
    13 januari 2023 om 15:35

    BESTE VRIEND RONNIE . IK HEB HET NIET GESCHREVEN

    IK DENK NOOIT IN LINKS EN RECHT ..

    IK DENK IN DEUGT NIET DAN WEL DEUGT WEL ..

    DUS b.v. IN DISCUSSIES OVER OOM VLADIMIR.

    EN ZE GILLEN . FACIST. COMMUNIST . LINKS RECHT DAN WEL HOMO .

    IK DENK MIJN HEMEL WAT EEN ALLE JEZUS GEWELDIGE MAN ..

    EN AL DAT GELUL ER OMHEEN ??

    TE VEEL WERK . OM HET DAN IEDEREEN NAAR DE ZIN TE MAKEN

    IK WEET WIE BANDERA WAS. . DUS EEN SCHOFT. EEN VUILAK .
    DIE AL JODEN VERMOORDDE TOE DE SS NOG MOEST BEGINNEN ..

    EN DAT IS WAT IK DAN WETEN WILDE ..

    DIKKE HUG VRIENDJE

    VRIEND BOB

    Geliked door 1 persoon

   • ronjaspers zegt:

    bobzelf.Nu begrijp ik u denkwijze,zoals u weet haat ik onrecht.Het is toch het extreem linkse tuig dat sinds de jaren 70 eens gezonde en fijne landen van binnenuit aan het slopen is.Met toestemming van regeringen en hun bazen.

    Like

   • bobzelf zegt:

    ronjaspers
    DANK JE WEL VRIEND
    KIJK .. ER IS ZO VEEL VERANDERD DE LAATSTE ZEG MAAR 60 JAAR

    DUS BEN IK GESTOPT. MET LINKS RECHTS. DENKEN
    IK WORD ER GEK VAN
    DUS IK KIES TUSSEN DEUGEN EN NIET DEUGEN .. GOED EN FOUT …
    USA FOUT.. RUSLAND MORE THEN OKAY
    BIDEN GESCHIFT PUTIN SCHAKENDE KANJER
    JE VOLK NAAR DE KLOTEN HELPEN FOUT
    ACHTER VOOR EN NAAST JE VOLK STAAN .. GEWELDIG EN GOED
    JE LAND NAAR GOD HELPEN FOUT. JE LAND UIT DE TRONT TREKKEN UITSTEKEND

    DUS ALLES WAT MIJN EENS MOOIE LANDJE WIL VERNIETIGEN
    IS DUS FOUT

    NOU DAN KAN JE BEGINNEN MET ONZE 125 LANDVERRADERS.
    EN DAAR ZIT DAN INEENS OOK CU BIJ . HEBBIEUM ?????

    EEN VVD 2.0 ZOOITJE GESPONSORD DOOR SOROS VOLT !!!! LINKS OF RECHTS ?? MAAR IN IEDER GEVAL FOUT HEBBIEUM ??

    LEEFT STUKKEN MAKKELIJKER. ALS OUWE LUL MET EEN MENING
    EEN UITGESPROKEN MENING

    EN ZOALS IK ZIE DENKEN WIJ VOOR 99.9 % HET ZELFDE .

    DUS DIKKE HUG. NEVER GIVE UP VRIEND

    DIKKE HUG

    VRIEND BOBOBOBOB

    Geliked door 1 persoon

 2. Olie bol zegt:

  Telegraaf meld.

  Satellietbeelden tonen ravage in Oost-Oekraïense Soledar

  Op nieuwe satellietbeelden van het Amerikaanse bedrijf Maxar is te zien hoe zwaar de verwoesting is in de Oost-Oekraïense stad Soledar. Al maanden wordt er zwaar gevochten in de regio omdat de overwinning op Soledar voor de Russen zou kunnen helpen in de strijd in Bachmoet.

  Verwoeste gebouwen en bomkraters die het landschap hertekend hebben. De schade door de zware gevechten in Soledar is enorm. Dat tonen ook de nieuwste satellietbeelden van Maxar. Oekraïne blijft de stad verdedigen maar intussen beweert de Russische huurlingengroep Wagner de stad volledig in handen te hebben. Volgens het Oekraïense ministerie van Defensie wordt er echter nog steeds zwaar gevochten en zijn de troepen er nog steeds “ niet in geslaagd de Oekraïense verdediging te doorbreken.”

  De overwinning op Soledar zou volgens sommige analisten voornamelijk symbolisch zijn voor de Russen. Maar het zou de Russen ook kunnen helpen bij de gevechten in Bachmoet dat zo’n 10 kilometer verder ligt. Soledar zou namelijk een veilige artilleriepositie zijn van waaruit Bachmoet bereikbaar is. De diepe zoutmijn van Soledar zou ook gebruikt kunnen worden om troepen te stationeren en materieel op te slaan en het kan ook dienen als bescherming tegen Oekraïense raketten.

  Geliked door 2 people

 3. droevige mof zegt:

  Frans Osinga, hoogleraar Militair Operationele Wetenschappen, zat gisteravond, vermomd als een opperette soldaat in Nieuwsuur aan tafel en vertelde ons dat offensieve wapens eigenlijk defensieve wapens zijn wanneer ze door Oekraïne worden gebruikt. Anders gebruikte hij veel conjunctieven, kon, zou, zou zijn. Het ziet er niet zo goed uit voor de defensief opererende Navo proxy-soldaten.

  Like

 4. saddy zegt:

  Je merkt dat er heel veel druk opgevoerd wordt om maar openlijk de oorlog in te gaan.

  En een willem die dan op tijd naar stralingsvrije oorden is verkast doet dan oude tijden herleven.
  Driewerf klaus, hoera, hoera, hoera.

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s