Reuters: EU werkt al aan tiende sanctiepakket tegen Rusland

(Vertaling: E.J. Bron)

Brussel werkt aan de volgende ronde strafmaatregelen tegen Moskou. Met het tiende sanctiepakket zouden volgens een bericht Ruslands atoomindustrie en diamanthandel in het vizier kunnen worden genomen. De EU probeert vermoedelijk om het pakket symbolisch op 24 februari gereed te hebben.

Polen en Litouwen verlangen van de Europese Unie om in het kader van het tiende sanctiepakket tegen Moskou vanwege het Oekraïne-conflict ook beperkingen op te leggen op het gebied van de Russische atoomindustrie. Dit berichtte het persbureau Reuters vrijdag onder verwijzing naar vooraanstaande diplomaten van de beide EU-lidstaten.

Kiev zelf had de 27 EU-landen er herhaaldelijk toe opgeroepen om sancties op te legen tegen het Russische staatskernenergieconcern ROSATOM, wat echter door Hongarije en andere EU-leden tot nu toe werd geblokkeerd.

De Russische atoomindustrie, die tot nu toe niet gesanctioneerd werd, is voor de exploitatie van veel kerncentrales in Europa van beslissende betekenis. Volgens informatie van het “World Nuclear Industry Status Report”, een jaarlijks verschijnend rapport over de kernenergiebranche, zouden van de 53 kernreactoren die tot midden 2022 wereldwijd nog in aanbouw waren, 20 dor ROSATOM zijn gebouwd, waarvan zich 17 buiten Rusland bevinden.

In het oostelijk deel van de EU zijn landen zoals Bulgarije of de Tsjechische Republiek, maar ook Hongarije in hoge mate aangewezen op de knowhow uit Rusland om de kerncentrales te exploiteren, die tot de helft van hun stroombehoefte produceren. Hongarije bijvoorbeeld beschikt over vier in Rusland gebouwde kernreactoren en plant twee nieuwe, die door ROSATOM gebouwd moeten worden.

Volgens Reuters zou in de EU nagedacht worden over een voorstel om de leiding van ROSATOM op de sanctielijst te zetten om zo in een eerste stap de samenwerking van de statengemeenschap met de Russische atoomindustrie te beperken.

Tot de verdere sancties, die in het spel zouden zijn gebracht, zouden volgens het bericht een uitsluiting van nog meer Russische banken van het globale betalingssysteem SWIFT evenals het verbod op nog meer Russische mediaondernemingen behoren. Enkele EU-lidstaten, die volgens het bericht tot de hardliners met betrekking tot sancties tegen Moskou gelden, zouden hun best doen om Brussel ertoe te brengen om in het kader van het tiende pakket ook diamanten in de lijst met verboden Russische exportgoederen op te nemen. Tegelijk willen ze dat het verbod van de handel met producten die voor militaire doeleinden gebruikt zouden kunnen worden, uitgebreid wordt.

Zoals de niet nader genoemde diplomaten tegenover Reuters verklaarden, zou de EU haar best doen om de nieuwe sancties “tijdig” symbolisch op 24 februari, de eerste verjaardag van het begin van de Russische militaire operatie in de Oekraïne, klaar te hebben om toegepast te worden. Maar een van de diplomaten gaf tegenover het persbureau ook toe dat het inmiddels “steeds moeilijker wordt om in de EU de noodzakelijke eenstemmigheid voor verdere sancties te bereiken.”

Bron:
rt.de

Vertaald uit het Duits door:
E.J. Bron
(www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in Algemeen. Bookmark de permalink .

18 reacties op Reuters: EU werkt al aan tiende sanctiepakket tegen Rusland

  1. Julia zegt:

    Vooral zo doorgaan om geheel Europa naar de afgrond te helpen en de burgers zullen de komende jaren keihard de rekening voor het hoofd krijgen. Wat heeft Hoekstra bereikt bij de Arabieren helemaal niets https://www.zeelandnet.nl/nieuws/qatar-voorspelt-nog-jaren-wild-schommelende-gasprijzen. Europa tekent in Brussel haar eigen ondergang met alle desastreuze gevolgen van dien.

    Geliked door 1 persoon

  2. Henk der Niederländer zegt:

    Hoeveel duidelijker wil je het hebben.
    De energieproblemen in Europa schijnen nog niet ernstig genoeg te zijn dus zorgen ze dat ook de kerncentrales mettertijd niks meer kunnen leveren.
    Het lijkt erop dat Brussel volop bezig is om de agenda van de 1% rijksten van de wereld te volvoeren en Europa totaal naar de knoppen te helpen.
    Er zijn voor minder burgeroorlogen uitgebroken, maar moet er wel bij opmerken dat in die tijd geen chips TV en Schultenbrau was.

    Geliked door 3 people

    • Ravian zegt:

      Wacht maar tot ze bij Schultenbrau de stroom niet meer kunnen betalen…
      Dan is het voor het partijkartel “snel inpakken en wegwezen” geblazen 😉

      Like

  3. Andre zegt:

    Toe maar dan is de diamanthandel in Antwerpen om zeep. Chinezen mochten toch al niet meer komen in shithole Amsterdam om diamanten te kopen dus dat maakt niet meer uit. De kerstverlichting kan weer naar zolder toe en Duitsland gaat van het electrische koken over op gas koken. Februari gaat de olie geblokkeerd worden en de Russische olie is niet alleen goedkoop maar er komt ook een beter rendement uit. Tel op je verliezen en wie gaat Rutte als eerste van z’n fietsie trappen met z’n WEF tassie?

    Like

  4. BigLJohn zegt:

    De EU weet donders goed dat die strafmaatregelen tegen Rusland toch niet werken. Dit zijn de werkelijke bedoelingen volgens mij; Geheel in lijn met het WEF wil men de economieen in de hele EU naar de bliksem helpen, met het verkooppraatje; strafmaatregelen tegen Rusland.

    Geliked door 2 people

  5. BosscheBol zegt:

    Ik vraag me af of ze ook de import van Russisch Uranium willen verbieden?
    Dan denk ik dat onze eigen kernreactors niet meer kunnen draaien.
    De groenen vinden dat natuurlijk geweldig. Dan zullen we nog 100x zoveel windmolens moeten plaatsen.
    Niet dat dat voldoende is voor de huidige bevolking en industrie maar daar hebben de groenen ook een oplossing voor: de-industrialiseren en ontvolken.

    Geliked door 2 people

  6. Olie bol zegt:

    Hoofdpijndossier Biden nog dikker: 5 extra geheime documenten gevonden in woning
    Door ONZE REDACTIE Updated 3 min geleden

    WILMINGTON – In het huis van de Amerikaanse president Joe Biden in de staat Delaware zijn donderdag vijf extra vertrouwelijke documenten gevonden, zo meldt het Witte Huis zaterdag. Het gaat om pagina’s die stammen uit de tijd dat Biden nog vicepresident onder Barack Obama was.

    Maandag werd al bekend dat afgelopen november geheime documenten van Biden zijn gevonden in Biden zijn privékantoor bij een denktank in Washington. Vervolgens werd een tweede partij geheime documenten in zijn huis, zo werd donderdag bekend. Echter, dit bleek niet alles te zijn. Er bleken nog vijf extra pagina’s in deze woning te liggen.

    Die documenten bevatten informatie van de Amerikaanse inlichtingendienst en materiaal over onder meer Oekraïne, Iran en het Verenigd Koninkrijk, meldt een ingewijde tegenover CNN.

    In de garage
    Het geheime materiaal werd aangetroffen „tussen persoonlijke en politieke documenten”, zei Bidens advocaat. „Op één na zijn al deze documenten gevonden in de opslagruimte in de garage van de residentie van de president in Wilmington.
    De eerste lading documenten werden gevonden door Bidens advocaten toen ze een oud kantoor opruimden. Het kantoor hoorde bij de Penn Biden Center, een denktank verbonden aan de universiteit van Pennsylvania. Biden had daar tussen 2017 en 2020 een kantoor. Het gaat om een tiental documenten die in een afgesloten kast zaten.

    Gevoelig
    De ontdekking van de documenten ligt voor Biden politiek zeer gevoelig. Biden had eerder zware kritiek op zijn voorganger Trump, die zo’n 300 geheime documenten meenam naar zijn resort Mar-a-Lago. Biden noemde dat „onverantwoordelijk.” De Amerikaanse president zelf zegt nooit iets van de documenten te hebben geweten.
    De papieren werden vlak voor de congresverkiezingen van november vorig jaar gevonden. Het is vooralsnog niet duidelijk waarom de ontdekking van de documenten nu pas naar buiten komt.

    We hebben met een zeer grote gek te maken, die een derde wereld oorlog aan het opzetten is.
    Minister van Justitie Merrick Garland heeft donderdag een speciale raadsman (special counsel) aangesteld om het handelen van Biden te onderzoeken.

    Geliked door 2 people

    • BigLJohn zegt:

      Olie bol; Het is daar tijd voor een persoonswisseling. Biden gaat waarschijnlijk afgezet worden. De havik Camala Harris staat al in de startblokken om de eerste vrouwelijke president van de Verenigde staten te worden. Reeds voor die valse verkiezingen was dat al het plan. We zullen ons maar opmaken voor iemand, die nog meer dan Biden, uit is op een derde wereldoorlog.

      Geliked door 1 persoon

  7. antiislamnu zegt:

    We worden onderdrukt door een handje vol krankzinnigen tijd voor een ommezwaai en een einde te maken aan deze waanzin

    Geliked door 1 persoon

  8. bobzelf zegt:

    SOORT SERUM VOOR HERSENDODEN WHAHAHAHAHA

    TURKIIJE NAAR DE BRICS .
    ERDOGAN GAAT PRATEN MET ASSAD OVER VREDE ..

    OOM VLADIMIR DOET GOED WERK ..

    RUTTE VERGADERT MET KLAUS WHAHAH WHAHAHAH WHAHAHAHAHAHAHA

    Geliked door 1 persoon

  9. Meine zegt:

    Het nut van alle sancties is vrijwel nihil, en alleen Europa heeft er last van, en let eens op wie er baat bij heeft, dat is de “Resident of the White House” ook bekend als “President Select”.

    Het verleden herhaald zich, in de jaren 30 werd de NSDAP door USA gesponsord, door Ford en door Bush (grootvader van George Bush)

    En Japan werd zodanig gekleineerd dat oorlog op alle fronten onontkoombaar was ! En de oorlogsindustrie geld kon verdienen !

    https://www.theguardian.com/world/2004/sep/25/usa.secondworldwar?all=true

    Geliked door 3 people

  10. Niek zegt:

    Hoe heet dat ook alweer? The gratis weset? Aanschouw het!

    Geliked door 1 persoon

  11. Ravian zegt:

    Gewoon weer een sanctie pakket tegen de EU bevolking dus.
    Of dit domheid of opzet is kun je over discussiëren.
    Zoals gewoonlijk zal het wel weer een combinatie van beide wezen…

    Geliked door 1 persoon

  12. BigLJohn zegt:

    Het was daar tijd voor een persoonswisseling. Biden gaat waarschijnlijk afgezet worden. De havik Camala Harris staat al in de startblokken als eerste vrouwelijke president van de Verenigde staten. Reeds voor die valse verkiezingen was dat al het plan. We zullen ons maar opmaken voor iemand, die nog meer dan Biden, uit is op een derde wereldoorlog.

    Geliked door 1 persoon

  13. Oliedom zegt:

    Dit goor zooitje kan beter aan hun eigen ontmanteling werken, want ik mag toch hopen dat een heel hoop mensen op partijen gaan stemmen die zo snel mogelijk deze criminelen in dat Brusselse Eu willen uitzwaaien, Nexit dus.

    Geliked door 1 persoon

  14. chrisdirick zegt:

    Dit is écht niet meer te geloven! Wie willen ze hier nog meer mee voor het lapje houden? Niet dat de burgers in Europa of Amerika dat zullen horen, laat staan begrijpen! De tiende sanctie!
    Hebben ze nu nog steeds niet begrepen dat deze idiote sancties niet werken? Dat ze daarentegen contraproductief zijn? Dit bevestigt enkel dat ze in paniek raken omdat hun verhaal aan het instorten is omdat steeds meer mensen doorhebben wat er echt aan de hand is.
    Veel mensen geloven de Corona nonsens niet meer, het gros van de bevolking trapt niet meer in de klimaat nonsens, de groep die niet meer gelooft in de Oekraine/Rusland leugens van de MSM wordt steeds groter dus de paniek van de “boven ons gestelden” groeit.
    Ook al doordat er een verschuiving komt van de petrodollar naar “echt”geld. Dat heeft een serieuze spaak in het wiel gestoken. Als de US monetair niet meer bovenaan staat komen er omwentelingen. En die zullen wereldwijd zijn.
    Dat de kleine luiden zich voorbereiden want de tot nu toe gulle Staat zal er dan niet meer zijn.

    Geliked door 1 persoon

  15. ronjaspers zegt:

    Die sancties tegen rusland werken prima voor de NWO agenda.You will own nothing, and you will be happy.En de mensen slapen nog steeds door en zien het daarom niet.

    Geliked door 1 persoon

Plaats een reactie