Koude-record in Australië: Sydney beleeft langste koude-periode sinds 140 jaar

(Vertaling: E.J. Bron)

Van klimaatopwarming en hogere temperaturen is in de Australische stad Sydney sinds een jaar niets te merken. Hier begint zich veelmeer een nieuw record af te tekenen: de langste koude-periode sinds 140 jaar.

Sydney breekt op dit moment een 140 jaar oud weerrecord: een jaar lang – sinds 21 februari 2022 – heeft de Australische stad geen dag met meer dan 30 graden Celsius meegemaakt. Dat de temperatuur in tendens laag waren, valt te verklaren met het vochtige weer en winden als gevolg van La Niña. Verrassend is dat er daartussen ook geen hete dagen waren.

Jaar met de meeste wolken sinds 1992

Het weerstation in Sydney meet normaal gesproken gemiddeld 16 dagen met meer dan 30 graden Celsius per jaar. In het jaar 2022 waren het maar zeven en die lagen allemaal voor 21 februari. Dat maakt de lange koudegolf zeer bijzonder, zoals meteorologen benadrukken.

Vorig jaar was bovendien ook het jaar van Sydney met de meeste wolken sinds 1992, met slechts 6,5 uur zonneschijn per dag. In andere regio´s van Australië waren in de tussentijd ook hittegolven.

Oprichter van Greenpeace bekritiseert klimaatpaniek

De door mensen veroorzaakte klimaatverandering blijft ondertussen een controversieel onderwerp. De voormalige milieuactivist en oprichter van Greenpeace, Patrick Moore (75), heeft al sinds langere tijd kritiek op de klimaatpaniek – en bereikt daarmee het publiek. In zijn boek “Fake Invisible Catastrophes and Threats of Doom” ruimt hij op met de prognoses van de ondergang van de wereld in het kader van de “klimaatcrisis”, houdt zich bezig met ijsberen, koraalriffen, plastic en walrussen die door zelfmoord bedreigd worden. Op Amazon heeft het boek inmiddels meer dan 2600 beoordelingen gekregen, 95% daarvan met 4 of 5 sterren.

Bron:
exxpress.at

Vertaald uit het Duits door:
E.J. Bron
(www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in Algemeen. Bookmark de permalink .

9 reacties op Koude-record in Australië: Sydney beleeft langste koude-periode sinds 140 jaar

 1. Htskday zegt:

  Paniek in de tent!
  Overal koude golven!!..
  China, heel oost Azië, US, Canada, Australië, Siberië, overal…

  Global cooling??
  Alwéér een climate change?? 😱

  Gaat zeker het waterpeil overal weer zakken.. 😂
  Kunnen we weer net als vroeger naar Engeland lópen.. (of met de fiets,.. of de brommert..)
  Maken de ijsberen een comeback?
  Worden de pinguins, ijsmeesters en rayonhoofden al nerveus?

  Je zou er haast van in de war raken..😵‍💫

  Like

  • Harry zegt:

   Goed overzicht , Htskday !
   Maar als koukleum ( ik dus ) niks om naar te verlangen !
   Het enige voordeel zou kunnen zijn dat de nu aanwezige negers weer oprotten .
   Maar ja , dan moeten ze weer aan het werk ,
   hartverscheurende keuze voor die stakkers ……….

   Geliked door 3 people

 2. Ravian zegt:

  Yeah, dit fenomeen heeft een naam: Maunder Minimum.
  Vorig jaar is er daar eentje van gearriveerd, en het gevolg is, in leken taal uitgedrukt, dat de verwarming uit is.
  De aarde heeft vervolgens een paar jaar nodig om echt af te koelen, wat inhoud dat dit pas het begin van de ellende is; het gaat nog veel kouder worden.

  Vervolgens is een echte ijstijd alweer een tijdje over tijd, en dit Maunder Minimum zou dus ook het begin van een echte ijstijd kunnen markeren.
  En dan zijn we dus echt “de Sjaak”.
  Nu al onze middelen weg pissen aan een niet bestaande door mensen veroorzaakte opwarming van de aarde is dus met ruime voorsprong het domste dat we kunnen doen…

  Geliked door 1 persoon

 3. Harry zegt:

  Als die achterlijke negers nu achterstallig loon van hun verre voorouders terug willen hebben van ons , dan kunnen we ook vast en zeker ál dat geld wat in “ het milieu “ gestopt is terug eisen .
  De vraag is alleen : wie gaat dat betalen ?

  Like

 4. Vilseledd zegt:

  Lijk me niks bijzonders; gewoon een slechte zomer. Niks ‘Maunder minimum’ (wat overigens Eddy Minimum moet zijn). Tussen 2006 en 2018 is er bij ons ook geen hittegolf geweest.

  Like

 5. Sobieski zegt:

  Tot op heden was al duidelijk, dat die hele “global warming” hoax was niets anders was dan een truc van de energiemaatschappijen om nog meer geld te verdienen, nu aan aan zgn. “alternatieve” energiebronnen (die vaak geen alternatieven blijken te zijn), terwijl ze tegelijkertijd nog de winsten blijven inpikken van de traditionele fossiele energiebronnen.
  Om de hoax kracht bij te zetten recruteerde de elite een verwend nest uit een elitair milieu uit het meest linksgestoorde land ter wereld (Zweden) om de jeugd mee te trekken in die onzin, en om daarmee de jongeren op te zetten tegen de ouderen.
  Niet lang daarna werd een jaarlijks terugkerend verkoudheidsvirus tot “pandemie” opgeblazen, met winstoogmerk voor Big Pharma. Frappant is, dat hierbij juist de ouderen (die zoals altijd bij een griep meer gevaar lopen) opgezet werden tegen de jongeren, die zgn. “onverantwoordelijk” zouden zijn in hun (natuurlijke) omgang met elkaar.
  Wie ziet nu nog niet dat het twee kanten vanhetzelfde complot zijn?
  Divide et impera, ondermijn de samenlevingen door generaties tegen elkaar uit te spelen. Iets destructievers is er bijna niet.
  Nu blijkt die gehele dubbele hoax een nog veel macaberder motief heeft dan “geld verdienen”.
  Door de gifspuiten vallen dagelijks gezonde jonge mensen plotseling dood neer, en zijn veel jonge vrouwen onvruchtbaar geworden, nog voordat ze überhaupt een kind in de wereld hadden kunnen zetten. Een langzame genocide dus, juist op het meest vitale deel van de ontwikkelde samenlevingen.
  En nu worden we geconfronterd met extreme koude, bijna overal ter wereld, niet alleen in Rusland, grote delen van Noord-Amerika en de binnenlanden van China, alsook daar erger dan gebruikelijk, maar ook in het Middellandse Zeegebied, India, Korea, Japan, de kuststreken van China en de zuidelijke staten van de USA, alles streken waar het anders nooit zo koud wordt, en zelfs in Australie, waar het nu hete zomer zou moeten zijn.
  Er blijkt nu inderdaad dat we een nieuwe kleine ijstijd tegemoet gaan. Dat was in de vorige eeuw al voorspeld, voordat de wetenschap gekaapt en gecorrumpeerd werd door linkse radicalen, die op hun beurt al eerder gekocht en gecorrumpeerd waren door de economische elite.
  Wat zijn de gevolgen daarvan, in samenhang met die maatregelen als gevolg van de klimaat-hoax? Nu: Doordat ons door de klimaat-hoax alle traditionele methoden om onszelf warm te houden en voedsel te verbouwen, te oogsten, te transporteren en te bereiden zullen zijn afgenomen, en de “alternatieve” bronnen niet werken, onbetaalbaar zijn of nog veel grotere milieuschade aanrichten, zullen velen van ons zonder energie komen te zitten, en dus omkomen door koude en honger. Een tweede vorm van indirecte genocide, dus.
  De griezel Bill Gates had al laten doorschemeren de wereldbevolking te willen reduceren, en in de Georgia Guide Stones was al de voorspelling gedaan dat het plan was de wereldbevolking tot een half miljard te reduceren. Merkwaardig dat deze stenen er in 1980 ineens stonden, zonder dat iemand wist wie ze er neergezet had, en dat ze recentelijk oppgeblazen werden, wederom zonder profiel van de dader. Dat laatste gebeurde waarschijnlijk om bewijsmateriaal te vernietigen. Maar we weten het. 7,5 miljard van ons worden dus door de elite als “overbodig” gedequalificeerd.
  Laat iedereen gewaarschuwd zijn voordat het echt te laat is.

  Geliked door 2 people

 6. Svalbard zegt:

  Nee, daar horen we ze nooit over, al die kouderecords die sneuvelen, past niet in het narratief van de klimaatcrisis.
  Maar ja, als je al die fanatiekelingen van Extinction Rebellion ziet, die lopen met een enorme plaat voor hun kop, daar kan je geen zinnig gesprek mee voeren, ook al kom je met een berg aan bewijzen. Zelfde geldt voor al die politici die dit narratief aanvoeren.
  Zelfs de NASA gaat er vanuit, dat we een afkoeling tegemoet gaan, maar welk argument je ook aanvoert, ze geven nooit toe.

  Geliked door 1 persoon

 7. Maar waarom zouden ze ook toegeven Svalbard.
  Het narratief is namelijk voor hele volksstammen een verdienmodel en loon inleveren staat niet op de eerste plaats bij de mens en zeker niet bij de linkse deugers.
  Tot zelfs de gekken van extinction rebellion krijgen een salaris uit de kassen van verschillende NGO’s die dan ook weer gesubsidieerd worden uit verschillende belastingpotten

  Geliked door 2 people

 8. J.v.d.Heijden zegt:

  Het doet er niet toe wie het roept….
  Maar dat het klimaat kan “opwarmen” is
  GROTE (linkse) NONSENS.

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s