NAVO-opperbevelhebber bezorgd: Verliezen in de Oekraïne boven onze verwachtingen

(Vertaling: E.J. Bron)

De hoge verliezen en het enorme munitieverbruik in de Oekraïne-oorlog verontrusten hoge NAVO-commandanten. Generaal Christopher G. Cavoli, NAVO-opperbevelhebber in Europa, geeft toe: op een een oorlog van deze omvang is het defensie bondgenootschap niet voorbereid.

De omvang en de intensiteit van de gevechten in de Oekraïne hebben zelfs de NAVO verrast. Het roept de vraag op of het bondgenootschap überhaupt in staat is een oorlog met grote eenheden tegen Rusland te voeren. Dat gaf onlangs voor het eerst generaal Christopher G. Cavoli (foto), de NAVO-opperbevelhebber in Europa, op een Zweedse defensieconferentie openlijk toe.

Omvang van deze oorlog is gewoon ongelooflijk”

Sinds het einde van de Koude Oorlog heeft de NAVO er weliswaar veel lidstaten bijgekregen, de alliantie bestaat in totaal tot nu toe uit 30 landen, tegelijkertijd echter zijn alle strijdkrachten sindsdien gekrompen. Het bondgenootschap werd namelijk oorspronkelijk in het jaar 1949 opgericht om een invasie door de Sovjet-Unie in West-Europa te verhinderen. Met de ondergang van de Sovjet-Unie bestond dit gevaar niet meer.

“De omvang van deze oorlog is ongelooflijk”, citeerde “Business Insider” Christopher Cavoli. “Sinds het begin van de oorlog hebben de Russen gemiddeld meer dan 20.000 artilleriegranaten per dag afgevuurd.” Op zulke dimensies is de NAVO al lang niet meer ingesteld. “De omvang van deze oorlog staat in geen verhouding tot al onze overwegingen tot nu toe”, zei Cavoli. “Maar hij is reëel en we moeten ons ermee bezighouden.”

Arsenalen van de NAVO zijn niet zeer omvangrijk

Een belangrijke les zou zijn: een grootscheeps opgezette, uiterst intensieve oorlogsvoering zoals nu in de Oekraïne heeft een desbetreffende defensie-industrie nodig, die in staat is de nodige uitrusting en bevoorrading te leveren. Deze is niet meer in voldoende mate voorhanden. De Europese landen hebben in de afgelopen 30 jaar in toenemende mate op de VS vertrouwd, en zelfs daar komt de wapenindustrie ondertussen onder druk te staan. Alle aan de oorlog deelnemende krachten – de VS, Rusland en Europa – spannen zich op dit moment in om de productie van artilleriegranaten op te voeren, nadat ze hun munitievoorraden en -fabrieken na de Koude Oorlog hebben verminderd.

“Productiecapaciteiten zijn nog steeds onmisbaar, absoluut onmisbaar”, zei Cavoli. “Een gezonde en flexibele industriële defensiebasis is net zo belangrijk als het aantal troepen.”

Nu laten “de wanhopige pogingen van de NAVO om aan wapens en munitie voor de Oekraïne te komen, zien dat de arsenalen van het bondgenootschap niet echt omvangrijk zijn”, schrijft de “Business Insider”. “De VS zijn waarschijnlijk het best op een lange oorlog voorbereid, en zelfs dan nog zal de Amerikaanse bewapeningsindustrie jaren nodig hebben om de productie van artilleriegranaten op te voeren.”

Soft Power kan militaire kracht niet vervangen

Cavoli keerde zich ook tegen het tot voor kort door Duitsland en andere landen vertegenwoordigde geloof dat Soft Power, bestaande uit diplomatie en cultuur, een vervanging voor militaire macht geworden zou zijn. “Hard Power is een realiteit”, zei Cavoli. Weliswaar zouden diplomatie, cyberoorlogsvoering en en economische kracht belangrijk zijn, “maar het grote onherleidbare kenmerk van de oorlogsvoering is harde macht, en daar moeten we goed zijn.” Dus: “Wanneer de ander met een tank opduikt, kun je maar beter een tank hebben”, zei Cavoli.

Met he toog op enkele verrassende successen van de Oekraïne op het slagveld zou “precisie de massa kunnen verslaan”. Er kleeft nu echter een probleem aan de zaak: kwaliteit heeft tijd nodig om het van kwantiteit te winnen, en “deze tijd wordt normaal gesproken met oppervlakte gekocht. Om deze methode te kunnen toepassen, hebben we ruimte nodig, die we kunnen inruilen tegen tijd. Die heeft niet iedereen van ons en we moeten dat in ons denken, in onze planning compenseren.”

Dit zou er een bekentenis voor kunnen zijn dat de NAVO in het geval van een Russische invasie in de Baltische staten het aan de nodige tijd zou ontbreken om hen te hulp te komen. Het ontbreekt Rusland kleinere buurlanden namelijk aan strategische diepte.

NAVO aangewezen op steun van de VS

Na het einde van de Koude Oorlog nam de NAVO deel aan meerdere operaties. NAVO-vliegtuigen voerden in 1999 in Servië en in 2011 in Libië bombardementen uit. Het bondgenootschap stuurde ook troepen naar in het kader van vredesmissies naar Bosnië en naar Kosovo en het vocht aan de zijde van de Amerikaanse strijdkrachten in Afghanistan.

Daarbij ging het echter om kleine operaties met een beperkt aantal troepen, vliegtuigen en munitie. Toen al werd duidelijk: de NAVO is aangewezen op de ondersteuning van de VS. Zo raakten bij de NAVO-luchtstrijdkrachten in Libië na een maand de precisiebommen op.

Bron:
exxpress.at

Vertaald uit het Duits door:
E.J. Bron
(www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in Algemeen. Bookmark de permalink .

18 reacties op NAVO-opperbevelhebber bezorgd: Verliezen in de Oekraïne boven onze verwachtingen

  1. boorzalf zegt:

    Generaal chrisje, “op zo’n omvang zijn we niet voorbereid”. Komt hij laat achter, nee dit keer is het geen taliban in een grot of een arabier in het woestijn zand, maar een groot en een modern echt leger. Een leger die ook kan toe slaan op het Amerikaanse grond gebied.

    Geliked door 4 people

    • droevige mof zegt:

      De gepensioneerde Amerikaanse legerkolonel Douglas Mcgregor, een vaste gast in alle patriottische Amerikaanse talkshows, heeft vanaf het begin gezegd dat de NAVO niet langer het potentieel heeft om een conflict met Rusland te winnen, laat staan een oorlog. Ik ken alleen de Duitse Bundeswehr. Het is een operette-leger, grapjassen vergeleken met de Wehrmacht of de Nationale Volksarmee van de DDR, van pijnlijke herinnering.

      Geliked door 1 persoon

  2. Andre zegt:

    Kort samengevat dus NATO vecht tegen Rusland en ze hebben verloren met hun 1 miljard euro kostende kantoortje te Bruxxel.

    Geliked door 3 people

  3. Harry zegt:

    Goh , je verwacht het niet he ?
    Krijgt die opperbevelhebber nou ook de ombudsvrouw op zijn dak omdat “ie de verkeerde dingen zegt ” , net zoals Ongehoord Nederland ?

    Geliked door 2 people

  4. Rene zegt:

    Dus Navo stoppen met blaffen en terug in je mand .Dat was even
    marsel De volgende keer word de beer echt boos.

    Geliked door 3 people

  5. Peter zegt:

    Verwijs dit bericht aub even door naar de telegraafjournalisten ,die verwisselen namelijk elke keer de Russische soldaten met die uit de Ukraine,door het brengen van deze oorlogspropaganda zijn er werkelijk nog veel die denken dat de EU deze oorlog gaat winnen ,offer je kinderen niet op voor deze dwazen .

    Geliked door 4 people

  6. jantjeuitnl zegt:

    Kijk, kijk, het msm narratief gaat zolangzamerhand onderuit.

    Like

  7. bobzelf zegt:

    DUS ?
    DANK AAN MIJN GROTE MANITOU …
    ZIJN DE RUSSEN EEN 2 JAAR GELEDEN AL DE PRODUCTIE OP GAAN VOEREN ….

    20.000 PER DAG . DIE HEB JE DAN WEL VOORBIJ ZIEN KOMEN TOCH ??

    WHAHAHAHAHAHAHA

    6 DAGEN PER WEEK 12 UUR PER DAG. INCL 40 NIEUWE TANKS PER WEEK

    HIER . DE LAATSTE SCHERMUTSELINGEN

    Vladimir Poetin – de Nationale Leider van Rusland.
    Hakan Pettersson ·
    14 uur
    ·
    13.02.2023 (14:35)
    𝗥𝘂𝘀𝘀𝗶𝗮𝗻 𝗗𝗲𝗳𝗲𝗻𝗰𝗲 𝗠𝗶𝗻𝗶𝘀𝘁𝗿𝘆 𝗿𝗲𝗽𝗼𝗿𝘁 𝗼𝗻 𝘁𝗵𝗲 𝘁𝗵𝗲 𝗽𝗿𝗼𝗴𝗿𝗲𝘀𝘀 𝗼𝗳 𝘁𝗵𝗲 𝘀𝗽𝗲𝗰𝗶𝗮𝗹 𝗺𝗶𝗹𝗶𝘁𝗮𝗿𝘆 𝗼𝗽𝗲𝗿𝗮𝘁𝗶𝗼𝗻 𝗶𝗻 𝗨𝗸𝗿𝗮𝗶𝗻𝗲 𝗨𝗸𝗿𝗮𝗶𝗻𝗲
    De strijdkrachten van de Russische Federatie zetten de speciale militaire operatie voort.
    In de richting van Kupyansk bracht artillerievuur van de ‘Zapad’ Group of Forces schade toe aan de AFU-eenheden in de gebieden Dvurechnaya, Krakhmalnoye, Gryanikovka, Timkovka (regio Kharkov), evenals Novoselovskoye (Volksrepubliek Lugansk).
    Meer dan 30 Oekraïense militairen, twee gepantserde gevechtsvoertuigen, drie voertuigen en een D-20 houwitser werden gedurende de dag vernietigd.
    In Krasny Liman richting, als gevolg van artillerievuur en zware vlammenwerpersystemen van de ‘Tsentr’ Group of Forces in de gebieden van Yampolovka van de Volksrepubliek Donetsk, Chervonaya Dibrova, Chervonopopovka, Kuzmino en Stelmakhovka (Volksrepubliek Lugansk), meer dan 80 AFU-militairen, drie gepantserde gevechtsvoertuigen en een D-30 houwitser werden vernietigd.
    In de richting van Donetsk hebben vrijwillige aanvalseenheden met vuursteun van rakettroepen en artillerie van de ‘Yug’-groep van strijdkrachten de nederzetting Krasnaya Gora (Volksrepubliek Donetsk) bevrijd.
    Meer dan 150 Oekraïense troepen, vier gepantserde gevechtsvoertuigen, zes pick-ups en twee D-30 houwitsers hebben gedurende de dag verliezen geleden.
    In de richting van Zuid-Donetsk heeft de ‘Vostok’-groep van troepen brandschade toegebracht aan concentraties van AFU-mankracht en hardware in gebieden van Prechistovka en Ugledar (Volksrepubliek Donetsk).
    Meer dan 60 Oekraïense militairen, drie gepantserde gevechtsvoertuigen, vier pick-ups, een D-20 houwitser en twee D-30 houwitsers werden vernietigd.
    Twee Grad MLRS en twee Gvozdika zelfrijdende houwitsers zijn overdag vernietigd als onderdeel van een tegenbatterijoperatie in Kherson.
    Operationeel-tactische luchtvaart, rakettroepen en artillerie van de strijdkrachten van de Russische Federatie hebben gedurende de dag 82 AFU-artillerie-eenheden op hun schietposities, vijandelijke mankracht en hardware in 126 gebieden geneutraliseerd.
    In de buurt van de stad Slovyansk (Volksrepubliek Donetsk) is een wapenreparatie- en bergingsfaciliteit van de 95th Airborne Assault Brigade van de Oekraïense strijdkrachten getroffen.
    Luchtverdedigingstroepen schoten zes HIMARS-raketsystemen met meerdere lanceringen neer en vernietigden ook negen Oekraïense onbemande luchtvaartuigen in de gebieden Kremennaya, Chervonopopovka, Zhovtnevoye, Golikovo (Volksrepubliek Lugansk), Petrovskoye in de regio Zaporozhye, Sagi, Katerinovka en Marinskoye (Kherson). regio).

    Geliked door 2 people

  8. karton zegt:

    Advies (geheel gratis óók nog !)voor deze NAVO-opperbevelhebber :
    Stuur ogenblikkelijk onze Veldmaarschalk Pinokkio Rutte, sld.I. Sjoerdsma, chef afd. lege hulzen, Paternotte, Befje Ollonkreng én Hfd. Intendance, Qutje Quag naar ’t front in Oekraïne.
    Dit “edele” stel staat vierkant achter deze oorlog en zal deze dan ook zeker tot een goed einde brengen.
    Méér nog hoop ik, dat zij op ’t “veld van eer” een zg. “heldendood” zullen sterven. Dat zou hen méér sieren dan het moedwillig laten doden van onschuldige mensen.

    Geliked door 4 people

  9. Boike zegt:

    De leugenachtige akkoorden van Misk (2015) waren ervoor bedoeld, Oekraïne de tijd te geven zich te bewapenen.
    Die akkoorden werden grotelijks gesaboteerd.
    De Russische beer trok een rode lijn. Die werd meteen overschreden.
    Dus toen viel (2022) de Russische beer Oekraïne binnen.
    De oorlog was een feit. Oekraïne was niet klaar en had gefaald met de bewapening.
    Nu zijn de rapen gaar. Dikke bult, eigen schuld.

    Geliked door 3 people

  10. Harry zegt:

    Dankzij de westerse “hulp” aan Zelensky zijn er al heel veel meer doden gevallen aan weerszijde dan wanneer we die hopeloze bedelcabaretier GEEN wapens hadden gestuurd .
    Maar volgens Schwab’s WEF hebben we toch veel te veel mensen op de wereld , dus dit past wel in zijn straatje , opruimen die boel !
    En Joe Biden heeft het ook naar zijn zin , die kan Rusland lekker dwarszitten .

    Geliked door 2 people

  11. Charlef zegt:

    Jaren onder een steen geleefd. Geen historische perceptie. Wat de man constateert is al decennia bekend. Gelukkig gaat Nederland de leger rakende munitievoorraden nog meer uithollen. Kent Olongren nog dat verhaal dat militairen pang, pang moesten roepen door een gebrek aan munitie?

    Geliked door 2 people

  12. koddebeier zegt:

    Al die politieke onbenullen hebben bloed aan hun handen !!

    Like

  13. Ravian zegt:

    Deze generaal legt hier dus een verklaring van NAVO incompetentie af.
    Waarbij hij nog steeds niet in de gaten heeft dat het Westen haar kwalitatieve voordeel al lang kwijt is geraakt.
    Al doende is hij een prima voorbeeld van het type “militairen” dat in de Westerse commandostructuren welig tiert; de pennenlikker en politieke kontenkruiper die er niet gekomen is vanwege wat hij kende maar vanwege wie hij kende.

    De NAVO vertegenwoordigt jaarlijkse defensie budgetten met een gezamenlijke waarde van 1,2 biljoen dollar, en na 1991 dacht het militaire industriële complex dat haar producten nooit meer echt op hun merites getest zouden gaan worden.
    Dat was dan vervolgens een vrijkaartje om de winstpercentages flink op te schroeven, en steeds meer geld te gaan verlangen voor steeds slechtere wapens.
    Zolang het er voor de militaire onbenullen in de F-35 showroom maar allemaal flitsend uit zag was er niets aan het handje.

    Daarbij hebben ze dan ook nog, met enkel dollar tekens in hun ogen, alle overcapaciteit wegbezuinigd, het hele productie potentieel afgestemd op de behoefte in vredestijd, en de voorraden tot een minimum teruggebracht.
    Ze hebben defensie gerund als een bedrijf, waarbij enkel de winstmarge van belang was, en niet als de brandweer, zoals het gerund had moeten worden.
    Het gevolg is dat nu er eens iets anders geblust moet worden dan een keukenbrandje de brandweer niet capabel blijkt te wezen.

    De eindverantwoordelijkheid voor dit debacle ligt bij de politiek, en heel specifiek bij de ministeries van defensie, die gerund worden en werden door types als Ollongren, Hennis, en Von der Leyen.
    Allemaal totale nitwits dus, die het verschil niet kunnen aangeven tussen een sergeant en een majoor, en wiens opleiding zich beperkt tot een veredeld typediploma.
    Laat ik het zo zeggen; de gemiddelde tweedehandsautoverkoper ziet ze graag komen, dit soort absolute sukkels.

    Nu moet deze aanfluiting van een defensie apparaat dan de belangen van de salonsocialistische globalisten veilig stellen, en faalt daarbij volledig.
    Das dan nog een geluk bij een ongeluk; elk nadeel heb zijn voordeel zou Cruyff gezegd hebben.

    Geliked door 1 persoon

Plaats een reactie