Ex-CIA-agent: verschrikkelijk eindspel voor de Oekraïne – VS worden verliezers van de oorlog

(Door: Elmar Forster – Vertaling: E.J. Bron)

Op basis van objectief onderzoek van alle feiten zou een Russische zege onvermijdelijk zijn, aldus James G. Rickards. Dienovereenkomstig zou hij de instorting van de Oekraïne verwachten. James G. Rickards was CIA-strategieadviseur en had over enorme oorlogsverliezen van Kiev bericht. Derhalve zouden de Oekraïners acht tot tienmaal zo veel soldaten als de Russen hebben verloren.

Oekraïense oorlogsdoden 500.000 – Russische minder dan 100.000

In een ander commentaar beoordeelt hij deze verliezen als “onhoudbaar”. Op basis van geloofwaardige berichten zouden de verliezen van Kiev ongeveer 500.000 kunnen bedragen, terwijl de Russische verliezen van 100.000 overdreven zouden zijn.

Westelijke tanks zijn ineffectief

Volgens Rickards zou – tegen de beweringen van de westelijke mainstream pers in – de inzet van Amerikaanse Abrams, Britse Challenger of Duitse Leopard-tanks het verloop van de oorlog niet meer kunnen veranderen.

Lot van Bakhmut beslissend

Volgens Rickards zou de instorting van de stad Bakhmut het begin van de ineenstorting markeren:

De in totaal 800 mijl lange verdedigingslinie van de Oekraïne zal dan instorten en er zal geen versterkte positie meer zijn waarin ze zich kan terugtrekken. Oekraïense soldaten, hoe dapper en competent ze ook mogen zijn, zijn uitgeput en hebben geen voorraden meer.”

Groot Russische offensief in de komende dagen

In deze zin voert Moskou nu de militaire druk op: al in de komende dagen zou er een nieuw offensief met talrijke tanks, vliegtuigen en artillerie beginnen.

De ex-CIA-man benadrukte: hij zou überhaupt niet blij zijn met de overwinning van Rusland, maar hij zou een Russische zege met het oog op een “objectief onderzoek” van de feiten als onvermijdelijk beschouwen. (“Index”)

VS wakkeren het conflict aan

James G. Rickards schreef ook over de toenemende waarschijnlijkheid van het uitbreken van een atoomoorlog. In het geval van een instorting van de Oekraïne zou er een “verschrikkelijk eindspel” kunnen volgen. En wel daarom,. Omdat de VS na de Oekraïne de grootste verliezers van de oorlog zouden kunnen zijn, wat tot wanhopige stappen zou kunnen leiden.

Misschien zal de wanhopige Biden bevelen om het westen van de Oekraïne binnen te marcheren om Rusland er aan te hinderen het hele land te bezetten. Men kan zich voorstellen welke gevolgen dat zou kunnen hebben. Dan zou deze proxy-oorlog een directe oorlog tussen de Verenigde Staten en Rusland kunnen worden”, aldus Rickards verder.

Bron:
unser-mitteleuropa.com
Door: Elmar Forster

Vertaald uit het Duits door:
E.J. Bron
(www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in Algemeen. Bookmark de permalink .

7 reacties op Ex-CIA-agent: verschrikkelijk eindspel voor de Oekraïne – VS worden verliezers van de oorlog

  1. droevige mof zegt:

    Olaf Scholz zei vandaag op de Munich Security Conference: “Ik denk dat het verstandig is om ons voor te bereiden op een lange oorlog”,
    Daarmee is de aap uit de mouw. Laten we kijken of Poetin zich eraan houdt.
    https://www.welt.de/politik/deutschland/article243822187/Olaf-Scholz-Nicht-unsere-Waffenlieferungen-sind-es-die-den-Krieg-verlaengern.html

    Like

  2. Sinyo zegt:

    Kan mij nog als de dag van gisteren herinneren, dat een familielid “LYRISCH” was over de presidentiële rede van Barry Soetoro (a.k.a. Barack Hussein Obama):
    Wat had hij toch zo geweldig mooi gesproken. Deze Marionet.
    Dat was staaltje BEELDVORMING.
    Feiten: Keurig las hij dat af van de beide schermen binnen oogbereik.

    Dan ook nog zijn diepe buiging – als Mister Pé vande Joe-ès-é – voor de koning van de saoedis.

    Geliked door 2 people

  3. Jules van Rooyen zegt:

    De VS president heeft al gezegd, dat “de Europese bondgenoten geen oorlog met Rusland willen”. Wat nu vocaal gefluisterd wordt is voor de “Bühne”, maar als het Russische leger de strijd beslist heeft, is “het over en uit”, voor de charlatan Zelensky.

    Geliked door 2 people

  4. droevige mof zegt:

    Victoria Nuland, staatssecretaris van Buitenlandse Zaken van de VS, in een gisteren gepubliceerd interview met het Carnegie Endowment. Met verrassende openhartigheid praat ze met een kwaadaardige glimlach over het oorlogsdoel van de VS: regime change in Moskou. Het hele interview is zeer interessant, we horen de dreigende boodschap vanaf ongeveer 40:00.

    Like

  5. scherpschutter1943 zegt:

    Stoppen met die oorlog, nu het nog kan. Straks is het te laat en dreigt europa te worden vernietigd. Het wordt tijd dat de USA ook die dreiging in hun eigen land gaan voelen, worden ze wat voorzichtiger met hun steun aan een regime dat de oorlog in oekraine zelf heeft uitgelokt met hulp van de EU kopstukken

    Like

  6. henk zegt:

    Regime change in Washington is meer voor de hand liggend. Er zijn daar groepen militairen die al de grootgeld maffia oppakken en gevangen zetten. Zelfs executeren. Dat is een speciale afdeling van het leger die moet toezien op de zware democratie overtredingen. Victoria is 1 van de slachtoffers? Zou maar zo kunnen.

    Geliked door 1 persoon

  7. LUCIA zegt:

    Als het toch bommen wordt van russische zijde dan opteer ik althans voor strategisch bommen z.a. het vaticaan, deel zwitserland , deel engeland kortom waar de Khazaarse rattennesten liggen

    Like

Plaats een reactie