Rusland vraagt Nord Stream-onderzoek in de VN-veiligheidsraad aan

(Vertaling: E.J. Bron)

Daders en mensen achter de schermen voor de rechter brengen”

Rusland heeft voor 22 februari een zitting van de VN-veiligheidsraad aangevraagd om te overleggen over de sabotage aan de Nord Stream pijpleidingen, aldus de plaatsvervangende vertegenwoordiger van Rusland bij de VN, Dmitri Plyansky. De Doema (het Russische parlement) veroordeelde de aanslag en riep ertoe op om de “daders en mensen achter de schermen voor de rechter te brengen”.

“Met het oog op nieuwe informatie over het opblazen van de Nord Stream pijpleidingen hebben wij een zitting van de VN-veiligheidsraad op 22 februari om 15.00 uur New Yorkse tijd aangevraagd”, aldus Polyansky.

De woordvoerster van het Russische ministerie van Buitenlandse Zaken, Maria Sacharova (foto), riep het Witte Huis op te reageren op het explosieve bericht van de onderzoeksjournalist Seymour Hersh.

“Het Witte Huis moet nu op deze feiten reageren”, zei Sacharova op haar Telegram-account, waar ze de beweringen van Hersh over de vermeende VS-sabotage van de Nord Stream pijpleidingen op 26 september 2022 samenvatte.

In een resolutie daarover zei de Russische Doema:

De op 8 februari gepubliceerde resultaten van een onderzoek van de Amerikaanse journalist Seymour Hersh bewijzen duidelijk dat het leger van de Verenigde Staten van Amerika en zijn Noorse handlangers een criminele aanval op drie takken van de gaspijpleiding Nord Stream en Nord Stream 2 in de Oostzee hebben gepleegd.

De regering van Joe Biden, die het onwettige bevel heeft uitgevaardigd, draagt de volle verantwoordelijkheid van zowel de miljarden kostende aangerichte schade aan de eigendommen in Rusland, Duitsland, Frankrijk en Nederland van de belangrijkste energie-infrastructuur van het Euraziatische continent als voor de langdurige nadelige gevolgen van deze aanval op de economische ontwikkeling van de landen van de regio in zijn geheel, evenals voor de catastrofale milieuschade.

Deze feiten werden alleen dankzij de moed en de professionaliteit van Seymour Hersh gepubliceerd, een van de meest gerenommeerde Amerikaanse onderzoeksjournalisten, die wereldwijd erkenning kreeg voor zijn onthulling van de gruwelijke misdaden die door Amerikaanse moordenaars in het Vietnamese dorp My Lai werden gepleegd.

De nieuwste misdaden van de VS werden aan de hele wereld geopenbaard. Een grondig internationaal onderzoek, bestraffing van de daders en schadevergoeding voor de veroorzaakte schade moet nu volgen.

De cynische wens naar geopolitieke wereldheerschappij en economisch voordeel door de gewelddadige eliminatie van natuurlijke concurrenten, gepaard gaande met agressieve Russenhaat en complete minachting van het volkerenrecht door de Amerikaanse regering, plaatst haar op hetzelfde niveau als meedogenloze terroristen en oorlogsmisdadigers.

Amerikaanse politici hebben de vitale belangen van hun naaste bondgenoten geïgnoreerd en een sanctieoorlog ontketend die in strijd is met de principes van de vrije handel en de faire concurrentie en tot op de dag van vandaag bewapende conflicten aanwakkert, bevordert en vergemakkelijkt. De VS voeren verdekte operaties in de hele wereld uit om democratisch gekozen regeringen, die zij lastig vinden, ten val te brengen.

Nu hebben ze in het kader van deze agressieve en illegale politiek de vitale infrastructuur van het Europese continent opgeblazen.

De leden van de Doema van de Russische Federatie vragen bij deze aan om een grondig onderzoek naar deze duidelijke daad van internationaal terrorisme te starten in de Veiligheidsraad van de Verenigde Naties, een volledige juridische verwerking van deze monsterachtige sabotage uit te voeren, en de mensen achter de schermen en daders van deze volledig willekeurig misdaad, die de veiligheid van het hele Euraziatische continent bedreigt, voor de rechter te brengen.

Bron:
freiewelt.net

Vertaald uit het Duits door:
E.J. Bron
(www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in Algemeen. Bookmark de permalink .

10 reacties op Rusland vraagt Nord Stream-onderzoek in de VN-veiligheidsraad aan

  1. Ik kan moeilijk geloven dat de VN een eerlijk en fair onderzoek in zal stellen want met de USA als grootste sponsor van de VN zouden ze zich zeker in eigen voet schieten.
    Hetzelfde hebben we gezien bij de WHO, tijdens de zogenaamde coronacrisis, een onderdeel van de VN die zonder meer corrupt genoemd mag worden.
    Daarbij een tot op het bot corrupte regering in Washington die zeer zeker de VN onder druk zal zetten om met de “juiste” uitspraak te komen.
    Gaat het hem allemaal niet worden.
    Daarbij verbaas Ik me erover dat Moskou zijn oren nog wil laten hangen naar dit soort instellingen.

    Geliked door 2 people

    • LUCIA zegt:

      @Henk; ik ben het met je eens maar aan de andere kant als Rusland zo’n onderzoek niet gelast, dan zal altijd gesteld worden waarom hebben ze geen onderzoek doen uitvoeren en kijk de resultaten kun je natuurlijk in twijfel trekken maar soms moet je het spel een eindje meespelen voordat je het naar je hand zet !!!Rusland is veel te slim om die kans te laten liggen.

      Like

  2. Rensk. zegt:

    Rusland weet wel dat de VN een corrupte club is, want corruptie is voor Rusland zelf ook heel normaal en de orde van de dag,maar zij doen dat (vragen om een onderzoek) juist om te laten zien: kijk dit is nou de club van de VN. Zij willen niks onderzoeken als het niet in hun eigen belang is. Want uiteraard mag Amerika het niet gedaan hebben, terwijl alles in die richting wijst. Rusland wil laten zien dat de VN net zo corrupt is als zijzelf. Alleen is Rusland iets minder hypocriet daarover. Dat dan weer wel. Ben benieuwd. Wat doet van Huffelen trouwens nog daar in Den Haag te parasiteren op ons geld?

    Like

  3. Kans zegt:

    Het zal toch niet zo zijn dat ze allemaal onder 1 hoedje spelen hè, stel je voor, en dit om alleen maar veel geld achterover te drukken, wie zal het zeggen, stel je voor dat wij met z’n allen in het ootje worden genomen, zijn we mooi klaar mee dan !

    Like

  4. ‘Russian official falls from 16th-floor window in another suspicious death.
    In the last few months, a series of Russian officials died suspicious deaths after falling out of windows and off ships.’

    https://www.jpost.com/international/article-731914

    Ik heb nog nooit gehoord dat er in West-Europa een KOPSTUK uit een raam gekukeld is, of van een schip donderde!

    Like

    • LUCIA zegt:

      Nee Gieneke maar zo speelt ieder een ander deuntje op zijn fluit, je hebt b.v. apparaten op de markt die via frequenties werken die de gewenste persoon zo een hartaanval geven of kanker/ zeer agressieve, veroorzaken..

      Like

  5. Niek zegt:

    Waarschijnlijk zal Rusland met een rot smoes uit de VN gezet worden.

    Geliked door 1 persoon

  6. Ravian zegt:

    Dat is dan zeer terecht, ook al is het enkel maar om de VN zeer publiekelijk kleur te laten bekennen, zodat de hele wereld weer eens kan aanschouwen van wie ze een verlengstuk zijn.

    Like

Plaats een reactie