Stoltenberg geeft toe: “De Oekraïne-oorlog begon al in 2014”

(Door: Heinz Steiner – Vertaling: E.J. Bron)

De secretaris-generaal van de NAVO, Jens Stoltenberg (foto), heeft nu quasi openlijk toegegeven dat de Russische interventie geen “ niet geprovoceerde invasie” was. Veelmeer vormt deze een reactie op de bewapening van Kiev´s troepen en de minachting van het Akkoord van Minsk.

Westelijke politici noemen de Russische interventie in de Oekraïne, die een jaar geleden begon, steeds opnieuw een “niet geprovoceerde invasie”. En dat, hoewel bijvoorbeeld Angela Merkel het Vredesakkoord van Minsk al een afleidingsmanoeuvre heeft genoemd. Daarmee moest de bewapening van de Oekraïne mogelijk gemaakt worden. En nu trekt de secretaris-generaal van de NAVO, Jens Stoltenberg, één lijn.

Op de vraag van een journalist van Associated Press (AP) of de NAVO met de contante wapenleveringen aan de Oekraïne van zichzelf geen oorlogsdeelnemer zou maken, verwees Stoltenberg naar het “recht op zelfverdediging” van de Oekraïne. Bovendien voegde hij er aan toe:

Bovendien wil ik er graag op wijzen dat de oorlog niet in februari vorig jaar begonnen is. De oorlog begon in het jaar 2014. En sinds 2014 hebben de NAVO-bondgenoten de Oekraïne met opleiding en uitrusting ondersteund, zodat de Oekraïense strijdkrachten in het jaar 2022 veel sterker waren dan in 2020 en 2014. En dat maakte uiteraard een groot verschil, toen president Poetin besloot de Oekraïne aan te vallen.”

Maar zonder al die bewapening en de constante aanvallen van de Oekraïense troepen op de afvallige gebieden in de Donbass zou het waarschijnlijk nooit zo ver gekomen zijn. En vooral niet wanneer het Akkoord van Minsk uitgevoerd zou zijn. Maar dit komt niet overeen met het narratief van het “agressieve, autocratische Rusland”, dat de “democratische, vreedzame Oekraïne” uit pure haat overvallen zou hebben. En Stoltenberg geeft nu openlijk toe dat het hele westelijke narratief eigenlijk niets anders is dan een compleet verdraaide voorstelling van de feiten.

Bron:
report24.news
Door: Heinz Steiner

Vertaald uit het Duits door:
E.J. Bron
(www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in Algemeen. Bookmark de permalink .

19 reacties op Stoltenberg geeft toe: “De Oekraïne-oorlog begon al in 2014”

  1. Niek zegt:

    En wanneer gaan we dat bij de mensen thuis op de televisie vertellen en in de dagbladen die ons allemaal hebben voorgelogen. Zodat de dagbladen en de zenders onafhankelijk nieuws brengen en onderzoek hebben gedaan? NOT…..

    Geliked door 1 persoon

  2. Léon van Duren zegt:

    Per direct stoppen deze onnodige bloedige mensonterende oorlog!!

    Oorlogshitsende corrupte collaborerende COVID-19 pharma maffia oorlogsmisdadigers zoals psychopaten Mark R., en de corrupte boef Volodymyr Zelensky kunnen beter hier op aarde hun berouw betonen ,in plaats van na hun dood want bij de LEVENDE GOD komen zij niet weg met hun corrupte WEF-BILDERBERGER bedrog!!

    Geliked door 1 persoon

  3. Hovawart zegt:

    De provocatie was inderdaad in 2014, toen oorlogshitsers Vette van Baalen en Fietsenrek Verhofstadt met EU-belastinggeld begonnen te stoken op het Maidan-plein in Kiev op 21 februari door het opruien van het Oekraïense volk tegen Rusland……een halsmisdrijf……(gaarne deze persoon asap uitnodigen in het Vredespaleis)(of in Moskou)
    Mijn knagende wantrouwen zegt mij echter dat de plannen voor deze NAVO-aanval al veel eerder werden gesmeed……roept u maar.

    Geliked door 1 persoon

  4. Boike zegt:

    Feitelijk begon het voorspel van de Oekraïne oorlog al veel eerder dan 2014.

    Laten we het geheugen even opfrissen.

    In 1985 kwam Gorbatsjov in de SovjetUnie aan de macht en gaf te kennen, een einde te willen maken aan de koude oorlog. Maar de Amerikaanse deepstate had daar helemaal geen zin in en werkte elke poging tegen. Gorbatsjov zette edoch door en Amerika moest uiteindelijk wel (met grote tegenzin) instemmen.

    In november 1989 viel de Berlijnse muur. Het ijzeren gordijn werd ontmanteld. Diverse Oost-Europese landen, ook Oekraïne, herkregen hun vrijheid. Er werden afspraken gemaakt over hoe nu verder. De spanning was verdwenen. De 2 Duitslanden werden hereningd.Het Warschaupact werd opgeheven (1991). Oost en West gingen ontwapenen. En de hele wereld haalde opgelucht.
    adem

    Doch in 1991 pleegde Jeltsin (geörganiseerd/gesteund door USA/CIA ???) nogal klungelachtig een coup. De SovjetUnie werd ontmanteld en Gorbatsjov werd opzij geschoven.

    De Amerikaanse industie overspoelde de Russische markt. Oligarchen gooiden de Russische economie en het Russische leger in de uitverkoop. Rusland geraakte binnen de kortste keren aan lager wal. En Jeltsin ging aan de drank. De Russische bevolking kreeg het moeilijker, dan in de Sovjet-tijd.

    In 1999 verdween Jeltsin van het politieke toneel en kwam Poetin in Rusland aan de macht. Hij begon met orde op zaken te stellen en maakte een eind aan de chaos. Ja, dat ging met harde hand. En langzaamaan kreeg de Russische bevolking het veel beter, dan ooit tevoren. Dat was niet de bedoeling van de Amerikaanse cabal.

    De afspraken die bij het einde van de KoudeOorlog waren gemaakt werden met voeten getreden. Het ene na het andere ex-Warschaupactland werd bij de NATO getrokken. De NATO-troepen stonden opeens 800 kilometer dichter bij Moscou, dan tijdens de KoudeOorlog. Ook de inmiddels tot EU omgeturnde EEG ging op expansie in Oost-Europa. De Amerikaanse Cabal kreeg, waarschijnlijk vanwege de strategische ligging, belangstelling voor Oekraïne en stookte het vuurtje op tegen de Russisch sprekende bevolking aldaar.

    In 2014 escaleerde de situatie in Oekraïne met de Maidanrevolutie (geörganiseerd/gesteund door USA/CIA ???). In 2014 en 2015 werden tussen Wit-Rusland, Rusland, Duitsland, Frankrijk en Oekraïne in Minsk akkoorden bereikt, die tot doel hadden de veiligheid van de Russisch-sprekende bevolking in Oekraïne veilig te stellen.

    Van meet af aan werden de akkoorden van Minsk gesaboteerd. En het pesten tarten, treiteren en pesten van de Russische beer nam hand over hand toe.

    Inmiddels is gebleken, dat Duitsland en Frankrijk nooit van plan waren geweest, de akkoorden van Minsk uit te voeren. Inmiddels hebben zowel Duitsland als Frankrijk toegegeven, dat de akkoorden van Minsk slechts tot doel hadden Oekraïne de tijd te geven zich te bewapenen voor de geplande oorlog van het Westen met Rusland.

    De situatie voor de Russisch sprekende bevolking in Oekraïne verslechterde met de dag. Men was zijn leven daar niet meer zeker. Poetin trok een rode lijn. Die werd uitreraard meteen overschreden. Dat liet Rusland geen andere optie, dan militair ingrijpen. Op 24 februarie was de Warme(proxi)Oorlog tussen Rusland en Oekraïne een feit.

    Rusland werd vervolgens gepest met een hele reeks sancties. Die blijken niet zozeer Rusland te treffen, maar werken averechts uit te wertken. Rusland weet de sanctie heel goed op te vangen. En het Westen schiet zich keer op keer in eigen voeten.

    Oekraïne had zich onvoldoende herbewapend en was niet opgewassen tegen Rusland. Zelensky smeekte in het Westen om wapens en kreeg een hele boel toegezonden, waar Rusland rap schroot van maakte.

    Amerika heeft zich inmiddels ook verlaagd tot staatsterreur met het opblazen van de NordStream gasleidingen.

    Inmiddels begint het Westen in te zien, dat die oorlog niet te winnen is, zonder een nucleaire wereldoorlog te ontketenen. Daarom wringthet Westen zich reed in allerlei bochten, om de handen van Oekraïne af te trekken. Het komt erop neer, dat Oekraïne het binnekort helemaal alleen mag oplossen.

    Quo vadis (waar gaat dat heen) ???

    Geliked door 7 people

    • chrisdirick zegt:

      Boike, je schrijft “Rusland weet de sancties heel goed op te vangen.”

      Daar zijn ze me begonnen in 2014 toen de Krim na een volksraadpleging weer bij de Russische Federatie wou horen. Dit werd in het Westen uitgelegd als zou Rusland de Krim geannexeerd hebben. Vandaar de eerste sancties. Toen is Rusland begonnen met zelfvoorzienend te zijn. Hebben ze zelf Europese en zelfs Zuidafrikaanse boeren uitgenodigd om op Russische grond te komen boeren. Door hun knowhow hebben deze landbouwers en veetelers de opbrengsten van deze gronden verhoogd en vruchtbaar gehouden.
      Ik heb onlangs beelden gezien van een supermarkt onder een station in Moskou. Nou, daar kan Albert Heijn nog een puntje aan zuigen.
      Ook de plannen voor een nieuw monetair systeem zijn niet van gisteren. Daar is lang aan gewerkt. Vergeet niet dat de Russen heel goede schakers zijn. Dat gegeven en het feit dat Putin over heel goede diplomaten beschikt en zelf ook een niet onbegenadigd diplomaat is, verklaart dat driekwart van de wereld zich nu wil aansluiten bij de BRICS.

      Geliked door 1 persoon

    • delamontagne zegt:

      *****-

      Like

    • stradivotsi zegt:

      Aha, leest U dit nogmaals…. goed stukje tekst

      Like

    • Helena zegt:

      Dank voor uw duidelijke uiteenzetting.
      Dit is niet onze oorlog we zijn er ingerommeld door de ophitsers en machtwellustelingen van het kartel. De slaapkoppen in ‘ons’ land beginnen daar nu ook achter te komen, beetje (te) laat.

      Like

  5. Meine zegt:

    Na Merkel, Hollande, en nu Stoltenberg, is er geen ontkennen meer aan. Viktor Yanukovych gaf goedkeuring aan Rusland, in 2010, om de Krim te gebruiken als marinehaven tot 2042. Oekraine werd erg rijkelijk betaald hiervoor, met 30% korting op aardgas, en support voor energie-projecten.

    Deze deal met Rusland, was het startsein voor de NATO, om Viktor Yanukovych te verwijderen. Maidan in 2014 was de gelegenheid, daarna was er geen democratie meer in Oekraine, maar een NATO-supported regime….

    Geliked door 2 people

  6. Oliedom zegt:

    De trekpop van de USA, bah!

    Like

  7. jungleelephant zegt:

    Eindelijk geven ze het toe;de oorloghitsers.Dit had allemaal voorkomen kunnen worden!

    Geliked door 1 persoon

  8. Julia zegt:

    Hoe lang duurt het nog voordat de propagandazenders en de links msm dit uitzenden en publiceren. Uiteindelijk elk intelligent mens die verder leest dan de neus lang is weet dit. Poetin heeft nog heel veel geduld en blijkbaar meer verstand dan de westerse leeghoofden binnen de EU en de Europese regeringen.

    Like

  9. forummer1005ff0284480 zegt:

    De westerse regeringen hebben hun volk verraden en in gevaar gebracht.
    Willens en wetens ons in een oorlog getrokken die we niet willen.
    Onze levens verstoord en verarmd.
    Honger, kou en armoede gebracht door hun agressieve houding tegenover een land dat niet vechten wil. We mogen dankbaar zijn dat Putin gezond verstand heeft en nog niet met bommen is gaan gooien. Ik hoop dat hij weet dat de volkeren deze oorlog niet willen, alleen de politici. Mocht Putin een raket willen sturen, dan graag naar Washington.

    Like

  10. bobzelf zegt:

    EN HET ETTERT .. MAAR DOOR EN DOOR IEDERE KEER VAN DE USA KANT ……

    Rusland reageert op Amerikaanse ‘steun’ voor aanvallen op de Krim

    Washington voedt de ambities van Kiev om het grondgebied van Moskou aan te vallen, waarschuwt de ambassade

    De VS hebben opnieuw hun directe betrokkenheid bij het conflict tussen Rusland en Oekraïne bevestigd, zo heeft de ambassade van Moskou in Washington beweerd.

    De verklaring kwam nadat de Amerikaanse plaatsvervangend staatssecretaris voor Politieke Zaken Victoria Nuland zei dat militaire locaties op de Krim “legitieme doelen” waren voor Oekraïne en dat haar land aanvallen op hen “ondersteunde”.

    Nuland “heeft toegegeven dat de [Biden]-regering de ambities van het regime in Kiev voedt om ons land aan te vallen”, betoogde de Russische ambassade vrijdag in een verklaring.

    De woorden van de hoge Amerikaanse functionaris waren “een duidelijke bevestiging van het standpunt van Rusland dat de VS rechtstreeks betrokken zijn bij het conflict” tussen Moskou en Kiev, zei het.

    De verklaring voegde eraan toe dat Washington niet alleen retoriek gebruikt, maar ook “concrete acties” onderneemt door moderne wapens te leveren en Oekraïense militaire leiders te adviseren, en dat “ze de facto samen operaties plannen”.

    Onder verwijzing naar Amerikaanse en Oekraïense functionarissen meldde de Washington Post vorige week dat de strijdkrachten van Kiev geen enkel schot zouden afvuren met door de VS geleverde artilleriesystemen zonder eerst de coördinaten van het doelwit met de Amerikanen te bevestigen.

    “Kiev-criminelen aanzetten om de Krim aan te vallen, is hetzelfde als hen ertoe aanzetten Moskou of Vladivostok aan te vallen”,

    !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

    benadrukte de ambassade, eraan toevoegend dat Rusland in elk geval zijn grondgebied zou verdedigen.

    De Krim stemde in 2014 met een overweldigende meerderheid voor hereniging met Rusland na een gewelddadige staatsgreep in Kiev.

    Oekraïne beschouwt het schiereiland nog steeds als een deel van zijn grondgebied, terwijl de VS dat standpunt delen.

    DUS DAN HEB JE GEEN FLAUW BENUL .. VAN DE WERELD HOPPA …

    In haar interview op donderdag met de Amerikaanse denktank Carnegie Endowment for International Peace, zei Nuland dat de VS van mening zijn dat Kiev “hun gehele grondgebied binnen hun internationale grenzen” verschuldigd is, inclusief de Krim.

    “Oekraïne zal niet veilig zijn tenzij de Krim – op zijn minst, op zijn minst – gedemilitariseerd is”, beweerde ze, eraan toevoegend dat de regering-Biden de pogingen van Kiev steunde om het schiereiland aan te vallen.

    De steun van Washington voor aanvallen op de Krim is “een onverholen uiting van de oorlogszuchtige houding van de VS ten opzichte van ons land”, benadrukte de Russische ambassade.

    Like

  11. Kans zegt:

    Tja, als ik dit verhaal zo lees, dan hebben de Russen maar 1 optie en dat is de usa met de grond gelijk maken, het is of de usa of Rusland, nou ik zou het wel weten, ik zou nog 1 keer waarschuwen en dan is het klaar met de usa Engeland en Duitsland en Frankrijk en natuurlijk niet te vergeten het keffertje van de usa het domme Nederland met al die idioten die zitten te slapen

    Like

  12. Léon van Duren zegt:

    Ontwrichtende organisaties zoals de NAVO bondgenoten moeten bestempeld worden als van overheidswege georganiseerde terroristische staats ondermijnende instellingen,met als doel GODS scheppingsplan te ondermijnen!!

    https://niburu.co/37-artikelen/wereld/18296-het-steeds-verder-escaleren-van-de-oorlog-in-oekraine-kan-maar-tot-een-ding-leiden

    Onafhankelijke tribunalen zijn nodig om de oorlogshitsende corrupte WEF-BILDERBERGER COVID-19 pharma maffia stappenplan oorlogsmisdadigers te kunnen berechten!!

    Like

  13. Belozersky zegt:

    Blijft diep treurig , dat Stoltenberg bijna een jaar geleden zei, de NAVO maakt geen deel uit van het conflict in Oekraine terwijl tussen 2014 en 2021 NAVO landen zich uitdrukkelijk manifisteerden in Oekraine , dat Poetin er gek van werd. Zie uitspraken Poetin(2021). Na de inval werd het nog erger met die NAVO.

    Like

Plaats een reactie