Viktor Orbán waarschuwt: 2023 wordt het gevaarlijkste jaar sinds 1989

(Vertaling: E.J. Bron)

In zijn 24e rede over de toestand van de natie was de Hongaarse minister-president niet zuinig met kritiek op de EU, de NAVO en de Oekraïne. Orbán erkende dat de Oekraïne zijn soevereiniteit zou verdedigen. Hij zou de belangen van Kiev echter niet boven die van Hongarije kunnen plaatsen. Nu zou er een escalatie dreigen.

De rede over de toestand van de natie van Viktor Orbán stond deze keer geheel in het teken van de Rusland-oorlog tegen de Oekraïne, de EU-sancties en de energiecrisis. De Hongaarse minister-president hield zijn rede gisteren op een grote manifestatie in Boedapest. Daarbij noemde hij het jaar 2023 als het gevaarlijkste sinds de politieke ommekeer in 1989.

Orbán: in de NAVO en de EU staat iedereen aan de kant van de oorlog – behalve Hongarije

Orbán noemde als succes van het jaar 2022 dat Hongarije zich buiten de Oekraïne-oorlog kon houden, die nog jaren zou kunnen duren. Dit zou niet gemakkelijk zijn, omdat in de NAVO en de EU iedereen behalve Hongarije aan de kant van de oorlog zou staan, of dat in ieder geval zou beweren. Hongarije zou erkennen dat de Oekraïne zijn eigen soevereiniteit zou verdedigen. Onder morele aspecten zou het echter fout zijn om de belangen van de Oekraïne boven die van Hongarije te plaatsen.

Hongarije onderhoudt nog steeds economische betrekkingen met Rusland

De premier onderstreepte behalve de afwijzing van de EU-sancties tegelijk dat Hongarije de economische betrekkingen met Rusland in stand zou houden, wat hij het Westen ook zou aanbevelen. De oorlog in de Oekraïne zou laten zien dat Rusland geen kans zou hebben tegenover de NAVO.

Orbán beschuldigde de Oekraïne van “misleiding”, omdat het geloofwaardig zou willen maken dat de Russen “niet voor de oceaan stoppen”. Volgens Orbán zou Rusland geen echt gevaar zijn voor de veiligheid van Hongarije. Tegelijkertijd accentueerde de premier de “grote humanitaire hulp” van Hongarije voor de Oekraïense vluchtelingen.

Bron:
exxpress.at

Vertaald uit het Duits door:
E.J. Bron
(www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in Algemeen. Bookmark de permalink .

4 reacties op Viktor Orbán waarschuwt: 2023 wordt het gevaarlijkste jaar sinds 1989

  1. boorzalf zegt:

    Verstandige praat, kunnen de reptielen in het reptielenhuis “de tweede kamer ” Nog wat van leren.

    Geliked door 2 people

  2. Julia zegt:

    Alle respect voor deze man een man met volle verstand dan kunnen we nu niet bepaald meer zeggen van het oorlogskartel Rutte. Knettergek en geheel doorgeslagen en bezeten van een ziekelijke machtswellust maar ons land wel dieper en dieper de afgrond in werken en ons geheel mee sleuren in een oorlog die niet de onze. Dit idioten in Den Haag hebben het drukker en hollen hun benen onder hun gat uit voor de tot heilig verklaarde oorlogsmisdadiger Zelensky dan met de belangen van eigen land en volk die kunnen verrekken en dienen veel op te offeren voor de smerige politieke oorlog.

    Geliked door 3 people

  3. Rene zegt:

    Het verleden van de NAVO zeer dominant over de wereld en heeft Miljoenen
    mensen et leven gekost .Erg daar bij is alleen puin hopen en olie roof .
    Kort gezegd niets goeds en overal ellende achter gelaten. en ORBAN top !
    Weinig mens met ballen zo als hij.

    Geliked door 2 people

  4. Als Ik zo de internationaal bekijk wat er speelt is het toch duidelijk dat de USA en samenwerking met de Nato uit zijn op escalatie.
    Vergeet ookniet dat Oekraine al vele jaren geen onafhankelijk land meer is maar in feite opgekocht is door Amerikaanse grote industrieen en grote beleggers.
    Zelenski is maar een puppet die precies uit voert wat Amerika hem op draagt.
    Op de achtergrond maakt de deep state daar eenvoudig de dienst uit.
    Daarbij komt ook nog eens dat de criminele familie Biden te veel te verbergen heeft in Oekraine en met name hun belangen in de biolabs aldaar.
    Dus Biden en zijn maatjes willen de bevolkingen niet laten weten wat werkelijk speelt, maar het is hen wel een wereldoorlog waard waarbij je kunt stellen dat er echt heel grote belangen spelen.
    Ook veel regeringen zijn medeplichtig aan hetgeen in Oekraine af speelt waarvan de media gedeeltelijk van op de hoogte is, maar doordat de media zich verkocht heeft aan regeringen zullen we daar weinig waarheid te horen krijgen.

    Geliked door 1 persoon

Plaats een reactie