Pure huichelarij: Washington waarschuwt China voor wapenleveringen aan Moskou

(Vertaling: E.J. Bron)

Een juweeltje van politieke dubbelhartigheid: hoge Amerikaanse politici waarschuwen China voor de wapenlevering aan Rusland. Zo verklaarde de Amerikaanse minister van Buitenlandse Zaken, Antony Blinken, in de marge van de veiligheidsconferentie in München dat elke wapenlevering aan Moskou “serieuze problemen” zou veroorzaken. Blinken wees erop dat de Amerikaanse president Joe Biden de Chinese staatschef Xi Jinping vorig jaar al voor wapenleveringen aan Rusland gewaarschuwd zou hebben.

Blinken had zaterdag jongstleden in München ook een persoonlijke ontmoeting met de Chinese minister van Buitenlandse Zaken, Wang Yi, en waarschuwde voor “consequenties” voor het geval Peking “materiële ondersteuning” aan Rusland biedt in de Oekraïne-oorlog of helpt bij het omzeilen van westelijke sancties. Ook de Amerikaanse vicepresident Kamala Harris, eveneens te gast in München, liet zich op soortgelijke wijze uit.

Wat Blinken, Harris en Co. bewust onder het tapijt veegden: de VS leverden tot 21 december 2022 al militaire hulp aan de Oekraïne ter waarde van $ 22 miljard. In januari werd nog een nieuw bewapeningspakket voor Kiev ter waarde van ongeveer $ 2,5 miljard in gang gezet.

Bron:
zuerst.de

Vertaald uit het Duits door:
E.J. Bron
(www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in Algemeen. Bookmark de permalink .

9 reacties op Pure huichelarij: Washington waarschuwt China voor wapenleveringen aan Moskou

  1. Heeft u al een rouwende Russische familie gezien??

    Er moeten er wel 10.000en zijn!!

    Like

  2. BosscheBol zegt:

    Het wordt nog veel erger. Want zowel China als Rusland en Oost-Oekraïne barsten van de grondstoffen die nodig zijn voor de groene fantasieën van onze verheven leiders.
    In hun geniale breinen zou het het handigste zijn als
    1) Oost-Oekraïne bij NATO en EU kwam (goedkoop grondstoffen),
    2) als Rusland voor straf even veroverd werd en in delen opgesplitst zodat de Amerikanen daar een stel grote bedrijven de zaakgoedkoop uit de grond kunnen laten halen (en stinkend rijk worden)
    3) als China zijn bek houdt en braaf goedkoop blijft produceren en goedkope grondstoffen leveren.

    En als dat niet snel gebeurt, zal het steeds groter wordende blok China, India en Iran ons economisch en militair voorbijstreven. Het zal toch niet zo zijn dat onze geniale leiders zich vergist hebben? Dat ons Imperium op zijn einde loopt??

    Geliked door 3 people

  3. Boike zegt:

    Ik vermoed, dat Xi Jinping zich niet door Amerika de wet voor laat schrijven.

    China heeft een heel sterk economisch wapen in handen.
    Het westen is voor technische producten heel erg afhankelijk van China.
    Als China de export staakt, heeft het Westen binnen de kortste keren niets meer.
    Het Westen stak 30 à 40 jaar geleden de kop in het zand, toen ze hun economie naar geodkope-lonen-landen als China exporteerden en de eigen industrie ontmantelden.
    Het zal het Westen minstens 10 jaar kosten om weer een eigen industrie op te bouwen.

    Geliked door 2 people

  4. Ravian zegt:

    Hoe achterlijk moet je eigenlijk zijn om te denken dat de Chinezen op hun handen blijven zitten terwijl ze weten dat zij na Rusland als eerstvolgende op de VS/NAVO veroveringslijst staan?

    Like

  5. Het wordt tijd dat die kloteamerikanen voorgoed opgeruimd gaan worden altijd op andermans grond de boel verzieken en leed brengen.Die demente Biden heeft nog steeds niet in de gaten dat ze niet meer king of the world zijn.

    Like

  6. Hovawart zegt:

    De Romeinse Confucius tekende ooit eens op, “Wat je niet wilt dat er met jou gebeurt (een ander met jou doet), doe dat ook niet bij een ander” (wens een ander niets toe wat je jezelf ook niet zou toewensen), het is de gulden regel van het confucianisme………rare jongens die Amerikanen.

    Like

Plaats een reactie