Oekraïne-oorlog: Russische opmars is nauwelijks tegen te houden

(Door: Heinz Steiner – Vertaling: E.J. Bron)

De Russische troepen zijn al met het voorjaarsoffensief begonnen. De situatie voor de Oekraïense troepen wordt steeds kritieker. Ook Ook de wapenleveringen uit het Westen gaan mank. Maar de oorlogspropaganda gaat verder. Terwijl het duidelijk is dat de tijd aan de kant van Rusland staat.

Terwijl de Oekraïense leiding er nog steeds van spreekt niet alleen de Donbass, maar ook de Krim weldra voor de Oekraïne te heroveren, ziet de realiteit op de slagvelden er heel anders uit. Zelfs president Zelensky moest toegeven dat de situatie in de Donbass “moeilijk” is, waar de Russische troepen samen met de lokale eenheden en Wagner-huurlingen de Oekraïense eenheden aanzienlijke verliezen toebrengen.

Daarbij komt dat de NAVO-landen niet meer genoeg wapens en munitie in hun bestanden hebben om daarmee de Oekraïense strijdkrachten verder te voorzien. Tegelijkertijd bouwen de Russische strijdkrachten omvangrijke versterkingen, die een Oekraïense opmars in feite verhinderen. Daarmee worden de propagandistische aankondigingen uit Kiev de verloren gegane gebieden spoedig weer te controleren steeds onwaarschijnlijker. Veelmeer, zo lijkt het, zal men zich moeten instellen op spoedige grote Russische gebiedswinsten.

In Kiev moet men inmiddels hebben ingezien dat men de slechtere kaarten heeft. Het zou nu vanuit een slechtere positie onderhandelingen over een wapenstilstand en wellicht zelfs over een vredesoplossing kunnen voeren, of later vanuit een nog slechtere uitgangspositie. Maar Zelensky lijkt liever in te zetten op bluf en erop te hopen wellicht toch nog een troefkaart uit de mouw van de NAVO te kunnen schudden. Erger nog, Washington, Londen en Brussel hebben de Oekraïense leiding in een positie gemanoeuvreerd, waarin het opnemen van onderhandelingen als nederlaag wordt beschouwd. Er zijn alleen maar maximale eisen en rode lijnen, die al lang niet meer overeenkomen met de reële ontwikkelingen.

Zelfs uit de VS hoort men al waarschuwende geluiden dat men de bevoorrading niet lang meer in stand kan houden. Indirect zei men al dat de Oekraïense troepen eigenlijk een tegenoffensief zouden moeten starten. Maar hoe? In deze nu twaalf maanden zijn de Oekraïense strijdkrachten al twee legers kwijtgeraakt en hebben gewoon niet meer genoeg mankracht om zoiets uit te voeren. Dat zijn feiten, waarmee de constante propaganda gewoon niet overeen willen komen – en constant geïgnoreerd worden.

De Oekraïne kan deze oorlog niet winnen. Dat tekent zich steeds duidelijker af. Dat il men echter noch in Kiev noch in de westelijke hoofdsteden toegeven. Maar wanneer men nu niet begint te onderhandelen met Moskou, dan zal de uitgangspositie voor de Oekraïense leiding nog duidelijk slechter worden. Voor de wereld betekent dit: of het Westen accepteert een capitulatie van Kiev, of het strekt zelf actief ten strijde tegen Rusland. Maar dot zou de wederzijdse atomaire vernietiging met zich meebrengen.

Bron:
report24.news
Door: Heinz Steiner

Vertaald uit het Duits door:
E.J. Bron
(www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in Algemeen. Bookmark de permalink .

8 reacties op Oekraïne-oorlog: Russische opmars is nauwelijks tegen te houden

  1. karton zegt:

    Russische opmars niet te stuiten, zegt u ?
    Nou, daar denken álle militaire- en NATO-deskundigen in Nederland, o.l.v. Veldmaarschalk Rutte, geheel anders over.
    Óók Hopman de Hoop-Scheffert, óóit milva-chauffeur bij de NATO, is deze mening toegedaan, en HIJ kan ’t weten tenslotte, liep de Nijmeegse 4-daagse uit en kan een stokbroodje bakken aan een stok.
    Allemaal gasten die bij de padvinderij werden weggeschopt omdat zij van ’t pad waren geraakt én de weg kwijt-.

    Geliked door 6 people

  2. oprechtegeus zegt:

    Wie zullen de Derde Wereldoorlog veroorzaken? Een demente bejaarde en een door hem opgejutte clown. Wie had dat ooit kunnen bedenken. De na ons komende generaties zullen deze twee idioten en hun westerse aanhang vervloeken.

    Geliked door 6 people

  3. waalkade4bd8489a57 zegt:

    Dit moet fake nieuws zijn want de msm zegt dat Oekraïne aan het winnen is 😀😃🙂🙃😊😇.

    Het interesseert het westen geen reet hoeveel mensen sterven om de westerse wereldmacht in stand te houden…… kost wat kost.

    ZONDER SOLDATEN GEEN OORLOG !

    Wil je een einde maken aan deze oorlog kom dan massaal naar de vredesmars.

    Geliked door 3 people

  4. Peter Rissing zegt:

    De geschiedenis leert dat de Russen, ‘op lange termijn’ oorlog voeren en dan meestal onverslaanbaar bleken.

    Geliked door 1 persoon

  5. BigLJohn zegt:

    Vredesonderhandelingen willen de Russen niet meer. Door schade en schande zijn zij wijs geworden. Zij zullen net zo lang oorlog voeren totdat alle rottigheid uit de Oekraine verdwenen is; de Nazi bendes van Zelensky, de Navo en het waanidee van de EU om Oekraine in te lijven bij de EU. Zelensky zal wel niet vermoord worden maar als een soort van Adolf Eichmann ontvoerd gaan worden door de Russen.

    Geliked door 4 people

    • Ravian zegt:

      Correct, de Russen hebben bij vredesonderhandelingen niets meer te winnen, ze kunnen er enkel maar verliezen.
      Het voor Rusland optimale scenario is nu dat het Russische leger aan de EU grenzen eindigt, met aan de andere kant van die grens een leeggebloede NAVO.

      Geliked door 4 people

    • Groene Leeuw zegt:

      Om vervolgens net als honderdduizenden Duitse krijgsgevangenen in de Tweede Wereldoorlog als trofee over het Rode Plein te worden gevoerd.

      Like

Plaats een reactie