De nevels van de Oekraïne-oorlog zijn opgetrokken

(Door: Wolfgang Hübner – Vertaling: E.J. Bron)

De chef-ideoloog van alle Duitse Russenhaters en trans-Atlantische vazallen, de uitgever van de “Frankfurter Allgemeine Zeitung” (FAZ) Berthold Kohler, bezweert vandaag op de eerste verjaardag van de Oekraïne-oorlog in een ellenlang artikel: “Poetin moet mislukken”. Hoe graag zou Kohler geschreven hebben: “Hoera, Poetin is mislukt”. Maar dat is niet zo.

Mislukt is veelmeer de poging van het Amerikaans gedomineerde waardenwesten om Poetin en Rusland economisch en militair te “ruïneren” (Baerbock) en politiek te isoleren. Om dit mislukken niet te hoeven toegeven, escaleert de NAVO met ondersteuning van de EU de oorlog in de Oekraïne in een steeds bedreigender omvang, daarbij zelfs een atoomoorlog riskerend.

Kon in het begin van de oorlog op 24 februari 2022 nog de formulering van de “Russische aanvalsoorlog” tegen een buurland de taalregeling beheersen, dan zijn een jaar later enkele, alhoewel niet alle nevels boven het gebeuren opgetrokken. Het regime in Kiev bestaat alleen nog maar vanwege de enorme financiële en militaire hulp uit het Westen.

Rusland vecht dus niet meer tegen de Amerikaanse satelliet Oekraïne, maar tegen de VS en de NAVO. De vazal Duitsland speelt daarbij slechts een erbarmelijke en vernederende rol, ons land is tot nu toe de grootste verliezer van de oorlog. Daaraan veranderen ook de holle frasen “keerpunt in de geschiedenis” en “strijd voor democratie” überhaupt niets. Want de negatieve gevolgen van het vazal-zijn wordt door miljoenen Duitsers behoorlijk gemerkt.

Van de beginnende, propagandistisch opgepoetste Oekraïne-euforie is weinig overgebleven. Want in de loop van het jaar is het te duidelijk geworden welke wereldpolitieke machtsstrijd er in werkelijkheid in de Oekraïne wordt uitgevochten. Het is de bloedige worsteling of de VS unipolair de machtigste macht ter wereld blijven of dat multipolaire krachtsverhoudingen terrein winnen, die het einde van het Amerikaanse imperium zullen betekenen. Rechtse, patriottische en conservatieve krachten in Duitsland, die dit daadwerkelijke karakter van de strijd tussen Rusland (China) en de VS niet begrijpen, zijn het in feite eens met de vazalstatus van ons land.

Wie dat niet wil, hoeft Poetin en Rusland geen mislukking wensen, maar voor de Oekraïne een oplossing van neutraliteit en van wederopbouw zonder politieke chantage en economische uitbuiting door het waardenwesten. Verstandige Duitse politiek moet zich daarom inzetten voor vredesonderhandelingen, niet echter voor wapenleveringen. Dat heeft niets met naïef pacifisme of zelfs “Poetinisme” te maken, maar met de behartiging van Duitse belangen. Om zo´n politiek echter van de “stoplicht”-regering en de schijn-oppositie CDU/CSU te verwachten, is niet de moeite waard om over na te denken.

Bron:
pi-news.net
Door: Wolfgang Hübner

Vertaald uit het Duits door:
E.J. Bron
(www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in Algemeen. Bookmark de permalink .

21 reacties op De nevels van de Oekraïne-oorlog zijn opgetrokken

  1. Tsja, ’t is maar net wat je wel / niet wil zien / horen!! Ik zal nooit achter een dictatuur staan!!

    Like

    • scherpschutter1943 zegt:

      U bent wel onderworpen aan de dictatuur die nu over u regeert, of u het wil of niet. Uw democratische rechten zijn u al afgenomen en u doet niets, u laat het gebeuren. Het wordt dankzij uw passiviteit alleen maar erger.

      Geliked door 3 people

      • Ga even met een stuk wit papier bij Poetin staan….. Spreek je over 10 jaar wel weer, hopelijk!

        Like

      • bobzelf zegt:

        Gienekehado St.
        Gienekehado St.

        IK HEB NET EEN STUKKIE PROZA NEERGEGOOID
        IK HEB HET DAAR OVER EEN DIKKE 17 MILJOEN HERSENDODEN

        EN JA U RAADT HET AL,

        U ZAT ER OOK BIJ

        ONGELOFELIJK . ALS IK NIET BETER WIST WAS U EEN EU TROL

        U LULT ALTIJD ZO DOM . EN AL JAREN HIER

        DUS DAN ZIJN REACTIES VAN JE. DUS WAT DUIDELIJKER .

        OOM VLADIBOB

        Geliked door 1 persoon

  2. Ravian zegt:

    De tijd voor onderhandelen arriveerde aan het begin van dit millennium, toen Putin het roer overnam, en duidelijk werd dat het met het beroven en plunderen van Rusland door het “waardewesten” afgelopen was.

    In 2014 was daar dan een bloedige door datzelfde “waardewesten” georganiseerde coup te Kiev, waarmee een nazi regime geïnstalleerd werd, dat daarna de in Oekraïne woonachtige etnische Russen begon af te slachten.
    Dat leverde de Minsk akkoorden op, waarmee Rusland duidelijk maakte dat het dit allemaal niet ging accepteren.
    Acht jaar aan traineren van die Minsk akkoorden, aan het weglachen van Russische rode lijnen, en afslachten van onschuldige etnisch Russische burgers volgden.

    Toen half februari 2022 het Oekraïense leger dan in de startblokken omhoog kwam, om voor eens en altijd een einde te maken aan de etnisch Russische bevolking van de Donbass, waren de Russen er klaar mee, en een militaire interventie volgde.
    Geheel naar de letter van de internationale wet overigens.

    Dit was feitelijk een laatste schot voor de boeg, maar het “waardewesten” besloot te ontkennen dat dit gewoon een ultieme poging was om het respecteren van de Misnk akkoorden af te dwingen, en besloot er een excuus voor een grootschalige oorlog van te maken.

    Nu, een jaar later, hebben ze dan die oorlog zo goed als verloren, en nu willen ze dan ineens onderhandelen, ongetwijfeld met de bedoeling de Russen opnieuw te belazeren.
    Ik heb nieuws voor ze; als je de kaarten al gespeeld hebt, en de tegenstander blijkt over betere kaarten te beschikken, dan is het te laat om nog te passen…

    Geliked door 9 people

  3. stradivotsi zegt:

    Svalbard Bent U er nog?? Huiswerk gemaakt? Les 1,2,3 -geleerd?

    Wie is de fukking usa, wie heeft de dikke poot willens wetens in ons aller aarde?

    je duld een stel zigeuners in je voortuin kamperen? alles naar wens?

    de zwarte zee als uitvals basis ( US heeft er al slechts 260 tendens stijgende )

    IDEAAL voor de Ami’s, dé John Wayne zigeuner en bondgenoten ( lees huurders )
    in je fokking voortuin whaahaa jaaha ..dat ontgaat ene Svalbard toch?

    Minsk verdragen, geen verder oprukking bloedvergiet Oekraine een zeer
    corrupt Land.

    De regime gepleegde coup 2014, na democratisch gekozen..

    De Krim?? Het is lang geleden al een zeer omvochten deel. De zoveelste die aanspraak wil
    maken op een zeer strategisch stukje aarde.

    Krim is een schiereiland, dat wat mij betreft een eigen souvereiniteit mag, echter

    ligt strategisch gewild door vul het maar in….

    De Huidige Russen beletten dit op zeer sterk moment. De Oekraine oorlog kan
    als een barstende aorta kunnen zijn. Het is de dure deurmat liggende aan Rusland

    Nogthans hebben we sinds Peristroyka , Gorbatschov, geen echt gevaar van de Russen mogen ervaren.
    Het Jeltsin drankorgel ertussen, een minpuntje. Vodka boven alle diplomatiek.

    De lompe Warlover amerikanen daarintegen, hebben al sinds 1945 huisgehouden, hoezo “duivel Hitler”?

    Dus wat ga je doen, zitten kijken hoe ze ( Navo ) jouw voordeur willen intrappen
    of het verhinderen ervan?

    Ik kies het laatste, en dát snapt nu een Svalbard niet?

    Geliked door 3 people

  4. delamontagne zegt:

    Poutin/Biden: hier de balans van een jaar oorlog……..

    Terwijl het een schok is in de geciviliseerde wereld hetgeen zich afspeelt in Ukraine sinds een jaar, hebben Poutin en Biden ieder hun eigen versie hierover.
    Aan de ene kant rechtvaardigd Biden de ‘Nobele’ gevechten van de Europesee democratiën verenigd in het gevecht tegen de agressieve, Russische beer.
    De ander, Poutin looft de conservatieve en vaderlands-lievende waarden van de Groot-Russische Natie die door het decadente Westen onophoudelijk wordt vernederd en dat ze willen plunderen.
    Volgens Biden heeft Poutin al gefaald, maar voor de Russische President gaat het gevecht door en zijn de behaalde doelen nog intact.
    Maar tussen de woordenwisselingen tussen die twee ga ik zondermeer voor die van Poutin.
    Hier op dit Blog [= Riposte Laïque ] hebben we genoeg de leugens, het verraad, de vernederingen en het bedrog gepleegd op Camp David ( U.S ) tegen Rusland sinds 1990 gepleegd.
    Het Westen kan dan wel opscheppen en mooi proberen zijn onvergeeflijke fouten te verdoezelen, zich te onttrekken, maar de ware agressor is de NATO.
    Het bondgenootschap heeft steeds geweigerd Rusland op-te-nemen in een uitgestrekte samenwerkingsverband die de veiligheid in Europa zou moeten waarborgen.
    Alle verzoeken van Poutin hiertoe werden genegeerd.

    De Amerikanen hebben nooit het einde van de koude oorlog aanvaard en hebben pertinent geweigerd dat er een uitgestrekt Europa zou komen van de Atlantische Oceaan tot aan de Oeral.
    Dat was iets waar de Franse President de Gaulle van droomde maar waar de Russen in 1990 ook op terugkwamen.
    Maar ’t Westen heeft er uiteindelijk weer voor gekozen voor een intensieve oorlog op Europese grond.
    BEDANKT UNCLE SAM

    Vanaf de ontmanteling van het Warschauw-pact is Washington bezig geweest met voorbereidingen voor oorlog.
    Als we nu bekijken hoe zij, die Poutin ervan beschuldigen de nucleaire bewapenings akkoorden te hebben opzij geschoven maar dan wel buiten beschouwing laten dat het verdrag “New Start” uit 1991 door Bush in 2002 werd verlaten.
    Het is dan wel heel gemakkelijk de schuld op Poutin te schuiven die terecht weigert zijn troepen te laten terug trekken en dit terwijl de NATO van plan is lange-afstandsraketten naar Kiev te sturen om het hart van Rusland te raken.
    Het Start-verdrag is een farce geworden, aangezien de NATO in oorlog is met Moskou.
    We moeten Poutin niet als een “lulletje-Rozenwater”zien.
    Maar O.K., Poutin heeft zich ’n beetje vergist, hij dacht z’n opdracht in kortere tijd te volbrengen.
    Maar vergiste zich in de houding van U.S.
    Als hij die beter had doorzien had hij voor een grotere troepenmacht gezorgd en dit voor een langdurige oorlog.
    Laten we terugkijken, Maart 2022.
    Zelensky was bereid te onderhandelen en de autonomie van de Donbass te aanvaarden.
    Ook de terugkeer van de Krim naar Rusland zou hij hebben aanvaard , alsook de neutraliteit van Ukraine.
    Maar de Anglo-Saksen [ U.S. -V.K. ] hebben de onderhandelingen gesaboteerd en beloofden Kiev een snelle en glorievolle victorie, die gemakkelijk behaald kon worden.
    Dit zou worden bereikt door de sancties tegen Rusland en het bewapenen van Kiev door de NATO.
    Maar ditmaal waren het de Westerlingen die op dramtische wijze de kracht van het Russische leger onderschatten en de ongelofelijke weerbaarheid tegen de santies de Russische economie opgelegd.
    Want het waren uiteindelijk de Europese ondernemeningen die leden terwijl Rusland de plekken waar het zijn produkten kon verkopen heeft verplaatst en zijn economie heeft omgevormd tot meer autonomie.
    In 2023 zal Rusland qua groei beter presteren dan de EU.

    Het opblazen van de Nordstream pipeleiding door de Amerikanen heeft de EU meer kwaad bezorgd dan dat dit aan Rusland deed.
    Na een jaar oorlog heeft Rusland nog steeds 20% van Ukraine in handen en neemt ’t initiatief op het gehele front van 1000 km lengte.
    Het leger van Ukraine heeft tenminste 600.000 soldaten verloren.
    Ze overleeft aan ’t infuus uit het Westen maar heeft noch de ressources, noch materieel en ook niet voldoende mensen.
    Alles wat door het Westen wordt aangevoerd wordt vernietigd
    De Russische verliezen zijn 10 maal minder dan die van hen, gerekend naar de overwelkdigende superioriteit van Russische artillerie, drones en de luchtmacht,
    Het Russische leger heeft tot nu toe nog maar 20% van z’n potentieël gebruikt.
    Ze kunnen 2 miljoen soldaten oproepen en de wapenfabrieken draaien op volle toeren.
    Rusland weerstaat 40 landen en ze gaat deze oorlog winnen.

    In Europa worden de manifestaties voor vrede talrijker en talrijker.
    De aanhankelijkheid aan de Ukrainse zaak begint te wankelen door de onophoudelijke leugens van de NATO.
    75% van de wereld-bevolking staat achter Moscou.
    Afrika, Midden-Oosten, Zuid-Amerika en Azië ( op Japan na ) hebben duidelijk aangegeven hun genegenheid voor Poutin, de enige wereld leider die NEE heeft durven zeggen tegen Biden.
    Ze denken na om lid te worden van BRICS.
    Washington dat Kiev volop van wapens verstrekt, is verontwaardigd dat Peking Moskou wil ondersteuen.
    Hier zie je weer de versie van Internationaal Recht uitgelegd door Washington.

    De scheuring tussen de Russische wereld en het Westen is COMPLEET.
    Wokisme en het LGBT delirium zijn de tekenen van Westerse decadentie die voor de Russen onverdraagzaam zijn.
    Zij verwerpen deze verdorvenheid en kiezen voor het traditionele, natuurlijke huwelijk m/v.
    De meeste niet Westerse landen volgen deze koers.
    80% van de Russische bevolking staat achter Poutin.
    Biden doet er beter aan Zelensky los-te-laten voordat het défait vernederende van de NATO.
    Het zou alsnog 100-duizenden levens sparen.
    Het zal ook nog repercussies in de toekomst kunnen opleveren.
    Een debacle door de NATO kan bijv castrofaal zijn in het Taiwan dossier.
    Als U.S China zou willen confrontaite aan te gaan dan denk ik dat dit zonder zijn Europese vazallen zal zijn.
    Ik zie het somber in voor de EU en de NATO, ze zullen niet ongeschonden uit deze tragedie tevoorschijn komen.
    Ik kan dan ook niet inzien hoe Biden zichzelf feliciteert voor z’n gevolgde politiek, een politiek die het Westen, de EU zal ruïneren en in desaster zal eindigen.
    Als U.S slechts ’n 10de van zijn soldaten zou hebben verloren in Ukraine dan zou Biden zijn gestopt.
    Wie is er nu de Slachter ?
    Wie is nu eigenlijk de oorlogs-crimineel die een ander volk laat afslachten alleen maar om haar eigen belangen te dienen ?
    Er is geen enkele stem in de EU die deze BARBARIE AFKEURT..

    Jacques Guillemain,
    Ex-officier de l’armée de l’Air, pilote de ligne retraité

    Geliked door 3 people

    • stradivotsi zegt:

      delamontange; U bent net een stukkie te ver vandaan, anders had ik mij een mooi gesprek met U kunnen voorstellen, op korte termijn..

      Ach wellicht, is iets voor een week vakantie te regelen, was nog nooit in Z. Frankrijk. Heb nog een ander intussen goed kontakt… andere zijde van Europa.

      Begin Augustus ergens…extra vakantie, ik heb nog 400 uren gespaarde snipperdagen.

      Ik heb soms impulsieve en daarbij “spontaan gelul” voordat ik tot tien telde.
      Ja, dat zie ik dan de dag erna, en herlees mijn eigen Berichten. Dat komt door frustratie
      en geweld in mijn hoofd.

      Ying Yang, teveel van het ene te weinig van het andere………..

      Geliked door 2 people

    • Een kleine quote die Ik er even tussen uit wil trekken @ Delamontagne.
      Afrika, Midden-Oosten, Zuid-Amerika en Azië ( op Japan na ) hebben duidelijk aangegeven hun genegenheid voor Poutin, de enige wereld leider die NEE heeft durven zeggen tegen Biden.
      Niet vergeten mag worden dat Japan en ook Duitsland nog steeds bezet worden gehouden door Amerika ook al wordt het militaire basissen genoemd.
      Dus die lullen gewoon mee wat Yankee doodle hen op draagt te lullen

      Geliked door 1 persoon

  5. bobzelf zegt:

    Ravian

    IK KOM NET BINNEN NA EEN BOMAANSLAG OP EINDHOVEN AIRPORT

    4 UUR IN EEN STILSTAAND VLIEGTUIG GEZETEN ZONDER NIEUWS

    RAVIAN . 144 PUNTEN DIT WIL IK NIET OVERTREFFEN

    VRAAG OF DIE IJSPEGEL SVALBARD HET OOK EVEN UIT KOMT LEGGEN

    WHAHAHAHAH

    BOBOBO DUIKT NU 0.2 UUR 30 ZIJN NEST IN . VAN VANMORGEN 07.00

    OOM ALS DE BOM VALT

    Geliked door 1 persoon

  6. Groene Leeuw zegt:

    De Russen zullen met deze uitstekende kaarten in handen wel gek moeten zijn om te gaan onderhandelen. Eerder wilden Oekraine en het Westen niet onderhandelen, dus waarom zouden de Russen dat nu wel willen?

    Geliked door 1 persoon

  7. J.v.d.Heijden zegt:

    Hier zit ik al heel lang op te wachten….
    https://www.telegraaf.nl/nieuws/765038580/poetin-stopt-alleen-als-hij-gestopt-wordt
    1000 euro-vraag: WIE stopt die Russische KLOOTZAK, die
    er nog steeds van baalt dat de DDR in 1989 ophield te bestaan?

    Like

    • Russia heeft een historie van paleisrevoluties, dussssss…….

      Like

      • bobzelf zegt:

        Gienekehado St.
        Gienekehado St.

        JA EN VAN MILJOENEN WERE;DWIJDE DODEN DOOR DE USA

        IN 55 GESTARTE OORLOGEN NA DE BELGISCHE FRIETKOTTEN VEROVERD TE HEBBEN 1N 1944

        DAAR MASTURBEER JE OP . MET EEN GEILE BUI ???

        VAN 150 MILJOEN DODEN ..

        WAT EEN GENIALE DOMHEID . FENOMENAAL

        Geliked door 2 people

    • bobzelf zegt:

      J.v.d.Heijden
      10h ago

      IK HEB NET EEN STUKKIE PROZA NEERGEGOOID
      IK HEB HET DAAR OVER EEN DIKKE 17 MILJOEN HERSENDODEN

      EN JA U RAADT HET AL,
      JIJ ZAT ER OOK BIJ

      ONGELOFELIJK . ALS IK NIET BETER WIST WAS U EEN EU TROL

      EN NOG EEN BETAALDE OOK .

      IS HET ERG MOEILIJK . OM IEDERE KEER TE LATEN ZIEN WAT EEN ZELDZAME KLOOTZAK JE BENT ??

      U LULT ALTIJD ZO DOM . EN AL JAREN HIER

      DUS DAN ZIJN REACTIES VAN JE. DUS WAT DUIDELIJKER .

      OOM VLADIBOB

      Geliked door 2 people

  8. Hovawart zegt:

    De EU-politieke oorlogshitsers zullen nooit oproepen om de strijd te staken, op te roepen tot een staakt het vuren of een periode van bekoeling, onze machtsgeile politici laten liever hun eigen familie in de kou staan………

    Geliked door 1 persoon

Plaats een reactie