De nederlaag van de Oekraïne is onvermijdelijk

(Door: Heinz Steiner – Vertaling: E.J. Bron)

Des te langer de gevechten in de Oekraïne duren, hoe kleiner het venster wordt voor een onderhandelingsoplossing. Als het Oekraïense leger capituleert, zal Moskou alleen de voorwaarden vaststellen. Wil Kiev dat werkelijk riskeren?

In de westelijke hoofdsteden blijft men inzetten op een langdurige uitputtingsoorlog tegen de Russische troepen. De Oekraïense verliezen aan soldaten en materieel zijn daarbij alleen maar cijfers op papier. Wanneer het Oekraïense menselijke materiaal door Russische granaten uit elkaar gescheurd en in de Russische kogelregen doorboord wordt, leidt dit bij de westelijke staats- en regeringschefs hoogstens tot krokodillentranen. Ze worden geofferd op het geopolitieke altaar om Rusland militair en economisch te verzwakken.

Maar ongeacht de aanhoudende westelijke leveringen van wapens, munitie en oorlogsmaterieel sterven de Oekraïne de troepen op de slagvelden blijkbaar sneller weg dan verwacht. De massale vlucht van de burgers naar het buitenland bemoeilijkt bovendien de rekrutering van vers vlees voor de frontlinies, die men na een rudimentaire basisopleiding op weg stuurt om het land te verdedigen en daar binnen enkele uren door de gehaktmolen gedraaid wordt. Want de militaire overmacht van de Russische troepen is onmiskenbaar.

De strijd om de stad Bachmoet is er een schoolvoorbeeld voor hoe de Russische troepen de bevelen van Zelensky om te vechten tot het bittere einde (net zoals destijds in Marioepol) ervoor gebruiken om de Oekraïense troepen uit te dunnen. Terwijl de stad ook strategisch belangrijk is, omdat hij aan de rivier de Dnjepr ligt, die een levensader voor de Oekraïne vormt. Met het verlies van de omsingelde stad voor de Oekraïne wordt het voor de Russische troepen gemakkelijker om naar het westen op te rukken. Ook kunnen de Oekraïners met het verlies van de controle over de Dnjepr nauwelijks nog raketten op de Krim afvuren.

Maar een feit dat niet meer ontkend kan worden: de Oekraïne zal deze oorlog verliezen. Wellicht over enkele maanden of over een jaar. Maar om het even hoeveel wapens het Westen ook nog mag sturen, het ontbreekt de Oekraïners als gevolg van de enorme verliezen in de afgelopen twaalf maanden gewoon aan desbetreffende mankracht. En dat is nog niet alles. Wie de Russische geschiedenis kent, weet dat dit volk niet zomaar opgeeft. Hoe groot de eigen verliezen ook mogen zijn.

Voor Kiev zou het langzamerhand tijd worden om een exit-strategie te ontwikkelen en ook met Moskou te onderhandelen. Want des te langer deze oorlog duurt, de verliezen aan soldaten en materiaal de hoogte in snellen en de Russische troepen verder oprukken, hoe slechter de uitgangspositie voor onderhandelingen wordt. Is dat hetgeen Zelensky werkelijk wil?

Bron:
report24.news
Door: Heinz Steiner

Vertaald uit het Duits door:
E.J. Bron
(www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in Algemeen. Bookmark de permalink .

13 reacties op De nederlaag van de Oekraïne is onvermijdelijk

 1. koddebeier zegt:

  Die nazi rat blijft mensen opofferen, hij zit veilig in zijn schuilkelder en blijft proberen heel Europa een atoomoorlog in te slepen.
  En de oer stomme politici blijven dit nazi bewind steunen omdat een ouwe demente man in de VS dat eist, wat een ongelofelijke eikels !!

  Geliked door 1 persoon

 2. koddebeier zegt:

  Reactie weer eens weg !!!!!

  Like

 3. bobzelf zegt:

  WO IESSSSSTTTT STEINER .??????????? RIEP OOM ADOLF AL .

  IK WIL NIET ZEIKEN HOOR…….. LEUK GESCHREVEN
  MAAR ??

  SINDS WANNEER LIGT BAKHMUT AAN DE DNEPR ??

  HALLO OOM ADOLF. ????

  EN NOG EEN KEER. …

  WIE GAAT ER NOG MEER DAN MIJN OOM . DE VOORWAARDEN

  TOT ONDERHANDELINGEN BESPREKEN DAN ??

  ZELENSKE VANUIT MIAMI OF ZO . ??????

  DIE WIL DE KRIM TERUG
  DIE WIL DONBASS EN LUHANSK REGUI TERUG
  EN
  ALLE RUSSISCHE TROEPEN UIT UKRAINE .

  EN DAN KAN HIJ WEER GAAN SCHIETEN OP DE DONBASS. WHAHAAHAHA

  KOM NOU TOCH . DENKT U DAT MIJN OOM VLADY NOG EEN KEER
  MINSK 1 EN 2 GAAT REGELEN

  HIJ IS KLAAR MET DIE LOSERS. ..

  ZOU U H ET NIET ZIJN DAN ??

  DUS HIER STAAT UKRAINE FEESTBOEK OOK VOL MEE .

  HUGGIE …. OOM MARIOPOL

  Like

 4. bobzelf zegt:

  Het land van Mark en Sigrid..
  het land vh broze vaasje…
  blijf vooral op ze stemmen mensen!!
  Niet afhaken nu…
  men heeft het goed met u voor in Den Haag en Brussel.
  Blijf in ze geloven aub…

  ER MAG NU ONMIDDELIJK GESCHOTEN WORDEN DENK IK ZOMAAR .

  HUGGIE OOM COLT 45

  Like

 5. Andre zegt:

  Rusland laat de boel compleet vaslopen en heeft tijd zat. Niet vergeten dat Rusland de eerste 2 dagen de Ukie marine en luchtmacht compleet heeft weggevaagd en door heel Ukieland bewijzen heeft verzameld om vervolgens op hun gemakkie de landmacht te denazifseren. De belangen zijn gigantisch want de EU gaat instorten samen met NATO maar ook de euro gaat eraan de dollar. Het complete collectieve westen staat op instorten want hun tegenhanger is BRICS op basis van gelijkheid en vrije handel. Liegen en stelen door de US is verleden tijd en Rutte is ook uitgelogen.

  Geliked door 1 persoon

 6. Ravian zegt:

  “Voor Kiev zou het langzamerhand tijd worden om een exit-strategie te ontwikkelen en ook met Moskou te onderhandelen. Want des te langer deze oorlog duurt, de verliezen aan soldaten en materiaal de hoogte in snellen en de Russische troepen verder oprukken, hoe slechter de uitgangspositie voor onderhandelingen wordt. Is dat hetgeen Zelensky werkelijk wil?”

  Ze blijven maar op al lang gepasseerde stations uit willen stappen…
  Het spel is gespeeld, de kaarten liggen op tafel, enkel de rekening moet nog voldaan gaan worden.

  Like

 7. Karin zegt:

  Het gaat er niet om wat Zelensky wil, het gaat erom wat Amerika, de EU (Brussel) en de NAVO willen. Zelensky zelf heeft niets te vertellen en moet alleen uitvoeren wat zij willen.
  Ze willen Rusland kapot maken, het liefst van de kaart wegvagen, want Rusland zit een wereldheerschappij van Amerika dwars.

  Like

 8. Johan zegt:

  De beste exit strategie voor Oekraïne is :

  Oekraïne exit.

  Met andere woorden : Gewoon dat land opheffen, in stukken delen en per opbod verkopen aan de meestbiedende.

  Like

  • bobzelf zegt:

   Johan
   Johan

   en per opbod verkopen aan de meestbiedende.???

   WHAHAHAHA . IK WIL U NIET BELEDIGEN VRIEND ..

   MAAR DAT IS ALLEMAL AL GEBEURD .

   ALLEEN KOMT OOM VLADIMIR NU ALLES IN DE WAR SCHOPPEN .

   60 % VAN HET LAND UKRAINE IS AL VERKOCHT . AAN

   EEN MONSANTO .. ORGANISATIE WHHHAHAHA

   DIE GAAN VRESELIK OP HUN BEK NU …

   HUGGIE

   OOM DAGOBERT ZELLUF

   Geliked door 2 people

 9. BigLJohn zegt:

  Met Zelensky c.s. onderhandelen is gekkenwerk. De Russen moeten de stal in Kiev uitmesten, hem ontvoeren gelijk Eichmann, en meteen een nieuwe president installeren.

  Like

 10. antiislamnu zegt:

  Zelenskie Biden en al die andere oorloghitsers moeten de doodstraf krijgen wegens volkerenmoord en hoogverraad tegenover hun eigen bevolking die ze een kernoorlog in aan het drijven zijn .

  Geliked door 1 persoon

 11. johannes zegt:

  Hoe dan ook, er hebben er weer heel wat “goedbedoelende mensen” een mooie stuiver aan verdient en een mooie plek op het pluche en wat er gunter gebeurt , och jammer dan toch ?

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s