Zelensky´s strijd tegen de kerk: Ze zou de eenheid van de Oekraïne ondermijnen

Volodymyr Zelensky en patriarch Kyrill I. van Moskou.

(Vertaling: E.J. Bron)

De Oekraïense president Volodymyr Zelensky treedt nog harder op tegen de orthodoxe kerk in de Oekraïne (UOK): hij roept haar op om het beroemde Holenklooster van Kiev of Petsjersk Lavra te verlaten. Zelensky beschuldigt de kerkvertegenwoordigers ervan “de Oekraïense eenheid te ondermijnen”.

President Volodymyr Zelensky en andere vooraanstaande politici hebben de Oekraïense orthodoxe kerk (UOK) ervan beschuldigd de eenheid van de Oekraïne te ondermijnen en met Moskou te collaboreren.

De kerk werd er door de Oekraïense autoriteiten vorige week vrijdag meermaals toe opgeroepen om haar zetel in het 980 jaar oude kloostercomplex Petsjersk Lavra (Holenklooster) te verlaten.

Eind vorig jaar was het pachtcontract al opgezegd. Weliswaar had de UOK zich vorig jaar losgemaakt van het Moskouse patriarchaat, maar volgens de autoriteiten onderhoudt ze er nog steeds contacten mee.

Na de nieuwste oproep aan de UOK om het klooster Petsjersk Lavra te verlaten, verzocht de Russisch-orthodoxe patriarch Kyrill I. van Moskou paus Franciscus en andere religieuze leiders om hulp. In zijn appèl riep hij hen op om “alle inspanningen te ondernemen om de afgedwongen sluiting van het klooster te verhinderen.”

Zelensky spreekt van versterking van de “geestelijke onafhankelijkheid” van de Oekraïne

Zelensky daarentegen spreekt van een verdere versterking van de “geestelijke onafhankelijkheid” van de Oekraïne. Hij beloofde dat de Oekraïne “de terroristische staat [Rusland] geen gelegenheid te geven om het geestelijk leven van ons volk te manipuleren.”

De Oekraïense veiligheidsdienst heeft sinds oktober vorig jaar kerken van de UOK doorzocht, sancties tegen haar bisschoppen en donoren opgelegd en is tot strafvervolging overgegaan tegen tientallen geestelijken.

Daartegenover beweerden kerkvertegenwoordigers van de UOK dat zij en miljoenen gelovigen slachtoffers van een heksenjacht zouden zijn.

Bron:
exxpress.at

Vertaald uit het Duits door:
E.J. Bron
(www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in Algemeen. Bookmark de permalink .

9 reacties op Zelensky´s strijd tegen de kerk: Ze zou de eenheid van de Oekraïne ondermijnen

 1. Het zal me niet echt verwonderen als het corrupte zooitje uit is op de kunstschatten die het klooster herbergt
  Er zijn veel gouden artefarkten te vinden maar ook andere hystorische kunstschatten zoals heel oude schilderijen en ikonen waar in het westen vermogens voor worden betaald.
  https://nl.wikipedia.org/wiki/Holenklooster_van_Kiev

  Like

 2. Dolf van de Klundert zegt:

  Ah, hij maakt er een heilige oorlog van. Succes menneke.

  Like

 3. Léon van Duren zegt:

  Een beetje satanische WEF-BILDERBERGER psychopaat is tegen de GOD van Israël!!

  De psychopaat Volodymyr Zelensky toont “normaal “ wangedrag wat bij dit soort boeven past!!

  Like

 4. ronjaspers zegt:

  De satanische globalistische elite,waar die nepjood zelensky een marionetpop van is.Willen wereldwijd het christen en jodendom vernietigen.

  Like

 5. Nergens ter wereld zijn / waren er meer VIESPEUKEN dan in de kerk / moskeet / tempel….

  Die kerkenZOOI is gewoon ordinaire POLITIEK, met eigen wetten en BELASTINGEN!! De “GELOVIGEN” simpele zielen die je met ‘hel en verdoemenis’ onder de plak kon / kan houden. Wel gehoord dat meneer Pastoor vroeger gezinnen aanmoedigde om weer een nieuw kind te maken. Alles was geoorloofd om de kerk overeind te houden en genoeg centen binnen te harken!!

  Mooi dat Zelinsky die KERKENZOOI in de gaten houdt!!!

  Like

 6. Julia zegt:

  Die oorlogsmisdadiger heeft het te kwaad over Poetin maar is zelf nog erger. Die vent komt mij nu echt mijn keel uit hij huilt in het vervolg maar uit bij zijn vriend Biden.
  https://www.rtlnieuws.nl/nieuws/artikel/5341033/poetin-oorlog-tribunaal-internationaal-strafhof-den-haag-oekraine-motie.
  Dus dit geldt ook voor de Oekraiense NAZI’s.
  https://www.frontnieuws.com/oekraiense-nazis-blijven-overgegeven-russische-soldaten-executeren/
  Het is te ziek voor woorden dat de westerse leeghoofden de voeten likken van Zelensky en Biden en ondertussen Europa en ons land geheel naar de diepte zinken. Dat allemaal om de haat van de VS tegen de Russen. Het is niet onze oorlog. Ben benieuwd hoe Rutte en Hoekstra hiermee omgaan of is het weer alleen lof voor de Oekraïne en straf voor Rusland?

  Like

 7. Groene Leeuw zegt:

  Ooit komt deze jood net zo aan zijn einde als de Ceausescu’s. Laat het volk hem maar aan zijn ballen ophangen, samen met zijn vrouw.

  Like

 8. Ravian zegt:

  Yeah, nazi’s zijn socialisten, en socialisten hebben het niet zo op andere ideologiën…

  Like

 9. Sobieski zegt:

  Dat is een “blessing in disguise”, want dat zal Zelensky’s nemesis worden.
  Het orthodoxe christelijk geloof is belangrijk voor het merendeel der Ukrainers, ongeacht of ze dit in de context van een kerk of onafhankelijk beleven. Bovendien is Petsjersk Lavra een nationaal icoon van gigantische symbolische waarde voor alle Ukrainers, Russen en Belarussen , ongeacht hun geloof, en ongeacht de vraag of ze ueberhaupt gelovig zijn.
  Het is alsof je de Fransen hun Notre Dame ontneemt (veel belangrijker dan die Eiffeltoren), de Britten hun St.Paul’s Cathedral, of de katholieken hun St.Pieterskerk te Rome.
  Het kan bovendien een verbindende factor worden tussen de Oost-Slavische volkeren, die nu helaas oorlog tegen elkaar voeren vanwege de NWO indoctrinatie.
  Veel Ukrainers, ook diegenen die fel tegen Putin zijn, zullen Zelensky nog veel meer gaan verafschuwen dan ze ooit met Putin zouden doen, als deze dit plan doordrijft.
  Er zijn in Ukraine officieel maar lieft zes verschillende orthodoxe kerken (inofficieel nog veel meer), ook in Rusland zijn er legio, die allemaal andere politieke loyaliteiten hebben, maar wiens geestelijke loyaliteit, en daar gaat het om, altijd bij Christus ligt.
  De Orthodoxe kerken zijn daarbij ook de enigen, die nog oprecht proberen de zuivere Leer van Christus uit te dragen. Natuurlijk is er in die kerken ook veel corruptie, want de Geest van Christus is per definitie vrij en in ieder mens (en hoger wezen) aanwezig, en behoeft dus geen instituten zoals een kerk.
  Maar vergeleken bij de dictatoriale RK-Kerk met al hun pedofilie-schandalen en Jezuitische Paus, de protestantse kerken met hun perverse linkse neo-marxistische ideologieen, om over de “religie van de vrede” uit de woestijn maar helemaal te zwijgen, steken de Orthodoxe kerken relatief gunstig af.
  Natuurlijk probeert de Autocefale Kerk van Ukraine de banden met het Moskou-Patriarchaat goed te houden. Vrede is een belangrijk deel van de missie van de kerken (zou het in ieder geval moeten zijn).
  Ze zoeken ook hulp bij de Paus. Dit is de lakmoesproef voor deze Argentijnse Jezuiet, om kleur te bekennen. Mocht hij hier verstek laten gaan (wat ik voorspel, want hij is ook een NWO agent), voorspel ik ook meteen een gigantisch schisma binnen de RK Kerk, en zullen vele gelovigen deze kerk de rug toe keren om een nieuwe kerk te stichten.
  De val van Zelensky aan de hand van zijn eigen volk, dat so-wie-so nooit vertegenwoordigd werd door deze NWO-lakei, is iets waar ik met velen naar uit kijk.

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s