40% van de Oekraïense wapens komt op de Europese criminele zwarte markt terecht

(Door: Elmar Forster – Vertaling: E.J. Bron)

Antitankraketten op de Balkan automatische wapens bij Zweedse criminelen. “Volgens Amerikaanse berichten bereikt nauwelijks 40% van de aan de Oekraïne geleverde wapens daadwerkelijk het front.”

Dit zei József Horváth, veiligheidspolitiek adviseur van het Hongaarse “Centrum voor Grondrechten” tegenover de krant “Magyar Nemzet”. Desbetreffend zou men de afgelopen maanden filmmateriaal hebben bekeken: hoe bijvoorbeeld antitankraketten uit de Oekraïne in het zuiden van de Balkan opdoken. Bovendien zouden verschillende georganiseerde criminele bendes in Zweden automatische wapens en explosieven uit de Oekraïne hebben gekregen.

In crisisgebieden in de hele wereld – waar wapens niet legaal te verkrijgen zijn, omdat de ontwikkelde elanden dit blokkeren – is de vraag naar wapens, pantservoertuigen en zware machinegeweren enorm toegenomen. De georganiseerde misdaad probeert aan de vraag te voldoen. Het gaat niet meer om handvuurwapens”, aldus de expert verder. Zo zou het voor criminele organisaties geen rol spelen of ze mensen, sigaretten, drugs of wapens smokkelen.

Om dit te bereiken, moeten ze illegale aanvoerroutes opbouwen, zich in systemen integreren, betrouwbare betrekkingen in verschillende landen opbouwen. Alles gaat via hen. Voor de georganiseerde misdaad geldt dat zij altijd met datgene handelt waarop de markt de meeste vraag naar is”, zei hij.

Georganiseerde criminaliteit of “islamistische” terreurbewegingen

Nu bestaat dus het gevaar dat georganiseerde criminelen of radicale “islamistische” organisaties in Europa toegang krijgen tot wapens, explosieven en militaire uitrusting. Daarmee worden dus ook operaties georganiseerd, die een serieuze bedreiging voor de bevolking vormen.

EU als cynische oorlogshitser

En desondanks zal de EU geen beperkingen voor wapenleveringen aankondigen. En wel met een cynische motivering: “Daarvoor werd het als risico beschouwd, nu wordt het als verlies afgeboekt.”

Bron:
unser-mitteleuropa.com
Door: Elmar Forster

Vertaald uit het Duits door:
E.J. Bron
(www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in Algemeen. Bookmark de permalink .

7 reacties op 40% van de Oekraïense wapens komt op de Europese criminele zwarte markt terecht

  1. Tjah als je het als verlies af boekt is er verder ook geen reden om enige controle uit te voeren zullen ze in het Haagse denken.
    Dat ondertussen de zware criminaliteit en het terrorismegesponsort worden is maar bijzaak.
    Met het steunen van terrorisme is al de nodige ervaring opgedaan nietwaar.
    en zoals het een het andere niet uit sluit is dat ook met terrorisme zo.
    Je steunt de terroristen en mensen willen dan wel weg uit dat gebied met het gevolg dat hier 100.000 den Syriers asiel vragen en krijgen.

    Geliked door 1 persoon

  2. Hovawart zegt:

    Een EU-Balkanroute van zware wapens waarmee uiteindelijk onze kinderen zullen worden vermoord…..zoveel politieke waanzin en zwakzinnigheid is onwerkelijk.

    Geliked door 2 people

  3. Sobieski zegt:

    “Zweedse” criminelen. Jazeker, Greta Thunberg en co met zwaar geschut.

    Geliked door 1 persoon

  4. Harry zegt:

    Gewóón doorgaan met wapens leveren , hoor EU !
    We zijn zó ontzettend stom , dat die corrupte Oekraïners hun lul uit de broek lachen vanwege de onvoorstelbare naïviteit van de Europeanen .
    Hopelijk komen die wapens nu bij de juiste mensen terecht .
    Het soort dat bereid is om het echte tuig uit te dunnen .

    Geliked door 1 persoon

  5. Ravian zegt:

    Jaja, je verwacht het niet hè, corruptie in Oekraïne…

    Geliked door 3 people

  6. Groene Leeuw zegt:

    De Oekrainers slachten zelfs hun eigen moeder nog af om er drie euro rijker van te worden.

    Like

  7. Julia zegt:

    Vandaar dat ook in het gave landje Rutte meer burgers een wapen bezitten. Wapens zijn heel makkelijk te verkrijgen als men de juiste weg maar kent. In ieder geval heeft Ollengren mee geholpen en financieel een flink steentje bijgedragen aan de wapenhandelaars op de Zwarte markt.

    Geliked door 1 persoon

Plaats een reactie