Amerikaans-Oekraïense eenheid valt uiteen

(Door: Tyler Durden – Vertaling: E.J. Bron)

Meer dan een jaar na de Russische inval in de Oekraïne is er tussen Washington en Kiev in toenemende mate sprake van meningsverschillen over het verdere optreden in het conflict, berichtte “Politico” zondag. Een twistpunt is Bachmoet, de Oost-Oekraïense stad, waarin Russische en Oekraïense strijdkrachten elkaar al meer dan acht maanden bevechten. Functionarissen van de Biden-regering zijn er van overtuigd dat de Oekraïne te veel bronnen voor de verdediging van Bachmoet heeft gebruikt en vrezen dat dit effect heeft op het vermogen om dit voorjaar een tegenoffensief te starten, terwijl ambtenaren in Kiev besloten hebben om de stad te blijven verdedigen.

Een ander twistpunt is de Krim, omdat de Oekraïense president Volodymyr Zelensky erop staat het schiereiland te heroveren, dat sinds 2014 onder Russische controle staat en wordt bewoond door mensen, die blij zijn deel uit te maken van de Russische Federatie.

Terwijl enkele functionarissen van de Biden-regering hun ondersteuning voor de Oekraïense aanvallen op de Krim toegezegd hebben, geloven volgens “Politico” andere Amerikaanse functionarissen dat de koppigheid van Zelensky dat er geen vredesgesprekken zullen komen zolang het schiereiland niet is ingenomen, de oorlog alleen maar zal verlengen. In het openbaar beweren president Biden en andere Amerikaanse functionarissen echter dat onderhandelingen alleen maar zullen plaatsvinden op voorwaarden van Kiev.

Ook de Amerikaanse minister van Buitenlandse Zaken, Antony Blinken, heeft het gevaar van een escalatie bij een Oekraïense poging om de Krim in te nemen, toegegeven en deze een “rode lijn” voor de Russische president Vladimir Poetin genoemd, en het Pentagon heeft verklaard dat het onwaarschijnlijk zou zijn dat Kiev het schiereiland zou kunnen innemen.

Ook de VS hebben blijkbaar genoeg van Zelensky´s constante eisen om wapens. Twee functionarissen van het Witte Huis verklaarden tegenover “Politico” dat er in Washington sprake zou zijn van “gemor” over Zelensky´s constante eisen en zijn gebrek aan dankbaarheid. Ondanks de enorme ondersteuning door de VS en hun bondgenoten hebben Oekraïense functionarissen regelmatig gezegd dat dit “niet genoeg” zou zijn en eisen gevechtsvliegtuigen en raketten met een grotere reikwijdte.

Het bericht in “Politico” noemde de sabotage van Nord Stream en hoe Amerikaanse functionarissen de aanval met de Oekraïne in verband brengen, terwijl ze er op staan dat de Oekraïense regering er niet bij was betrokken. De vage beweringen zijn echter waarschijnlijk een poging om de schuld van de VS af te wentelen, nadat de onderzoeksjournalist Seymour Hersh in een baanbrekend bericht had beweerd dat president Biden opdracht gegeven zou hebben tot de sabotage van de pijpleidingen.

IN het openbaar beweert Biden nog steeds dat hij de Oekraïne “zo lang als nodig” zou ondersteunen, maar er zijn signalen dat de VS erover nadenken hun ondersteuning te stoppen. CIA-directeur William Burns bezocht Kiev in januari en verklaarde tegenover Zelensky dat het Congres mogelijkerwijs niet nog een enorm hulppakket voor de oorlog zal aannemen. Oekraïense functionarissen maken zich zorgen dat de regering het Congres als voorwendsel zou kunnen gebruiken om de ondersteuning te reduceren.

Bron:
uncutnews.ch

Bron oorspronkelijk artikel:
zerohedge.com
Door: Tyler Durden

Vertaald uit het Duits door:
E.J. Bron
(www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in Algemeen. Bookmark de permalink .

7 reacties op Amerikaans-Oekraïense eenheid valt uiteen

  1. Harry zegt:

    Mooi hoor , stop maar met die wapenleveranties .
    Maar dan zullen die waanzinnigen van de EU hun leveranties wel weer opvoeren .
    Zo komt er nooit een eind aan de oorlog !

    Geliked door 1 persoon

  2. Julia zegt:

    Amerika staat net als Europa aan de rand van de afgrond. https://www.frontnieuws.com/kolonel-douglas-macgregor-de-naderende-storm/

    Like

  3. Ravian zegt:

    “die blij zijn deel uit te maken van de Russische Federatie”

    De inwoners van Luhansk, Donetsk, Zaporizja, en Kherson, zijn ook blij deel uit te maken van de Russische Federatie.
    En ik heb zo’n donkerbruin vermoeden dat heel Oekraïne, behalve de Bandera nazi’s, inmiddels de dag vervloekt dat Oekraïne, om het maar eens op zijn Westers uit te drukken, de soevereiniteit van de Sovjet Unie geschonden heeft.
    Maar die blunder gaat nu hersteld worden, enkel jammer dat dit, dankzij het Westen, honderdduizenden doden moet kosten.

    Geliked door 2 people

  4. Boike zegt:

    De berichten zijn momenteel nogal tegenstrijdig. Dat spreekt boekdelen.

    Het is overduidelijk, dat de Khazarse Maffia momenteel in grote problemen verkeert. De uitrol van “agenda 2030” verloopt niet zoals gepland. De corona-leugens zijn niet meer onder de pet te houden. De roep om tribunalen en wraak neemt wereldwijd toe. Er zijn reeds enkele wereldwijde arresrtatiebevelen uitgevaardigd, onder andere tegen Bill Gates. De Nieuwe WereldOrde roept alsmaar meer weerstand op. De Amerikaanse wereld hegemonie staat op instorten. De US-dollar is eigenlijk het papier niet meer waard, waarop hij dedrukt is. Er zijn reeds twee Amerikaanse banken omgevallen. De WEF-meeting van afgelopen januarie in Davos bracht niet het verwachte succes. Het werd nog net geen afgang, maar veel scheelde het niet. De oorlog in Oekraïne lijkt te zijn verloren. Rusland blijkt veel sterker te zijn, dan was voorzien. De sancties tegen Rusland werken averrechts. Veel landen zoeken reeds hun heil in het BRICS. Het vertrouwen in de Amerikaanse (KM) financiële systemen is tanende. Kortom, er heerst nu paniek binnen de gelederen van de KM. Van eenheid is eigenlijk geen sprake meer is. Het rommelt behoorlijk. Men zit elkaar zelfs dwars. Er zijn groepen KM’s, die de ingeslagen weg willen voortzetten, terwijl andere groepen KM’s eieren voor hun geld willen kiezen, zolang het nog kan. van de vazallen ziet de een na de ander de bui reeds hangen en zoekt een veilig heenkomen, door naar voren te vluchten. Kortom, er heerst paniek alom. Het lijkt wel alsof het nu “ieder voor zich en de duivel voor ons allen” is.

    Joost mag weten, waar dit alles nu toe gaat leiden. Als katten in het nauw zitten, maken rare sprongen. De uitkomst is nu ongewis. De duivelse KM’s zullen zich zekerlijk niet zonder meer gewonnen geven. Ze zullen wellicht proberen, om alles en iedereen mee te slepen naar de hel. We kunnen onze borst dus wel vast gaan nat maken, voor wat ons te wachten staat.

    https://newspunch.com/bill-gates-arrest-warrant-issued-in-philippines-for-premeditated-murder-linked-to-vaccine-roll-out/

    Geliked door 2 people

    • Htskday zegt:

      @Boike,

      Een kat in het nauw kan inderdaad rare sprongen maken..
      En een echt alles verwoestende wereldoorlog kan al die “problemen” zomaar “oplossen”…..

      Geliked door 1 persoon

  5. LUCIA zegt:

    Zouden die twee aftandse loosers nou echt niet door hebben dat je met een monky brain niet moet schaken tegen een russische grand master .

    Like

Plaats een reactie