Pistorius zuivert top van de Bundeswehr: inspecteur-generaal moet weg – hij was tegen wapenleveringen aan de Oekraïne

(Vertaling: E.J. Bron)

De nieuwe Duitse minister van Defensie, Boris Pistorius (SPD) zet op zijn ministerie in op gelijkschakeling en heeft een eerste belangrijke personeelswisseling bekendgemaakt. Hij wil de hoogste soldaat van de Bundeswehr, inspecteur-generaal Eberhard Zorn, donderdag vervangen door de “corona-generaal” Carsten Breuer.

Generaal-majoor Breuer profileerde zich in de afgelopen jaren als leider van de corona-crisisstaf op het kantoor van de bondskanselier. Het zou ook een van zijn taken geweest zijn om met militairen te assisteren bij de uitvoering van een vaccinatieplicht.

Eberhard Zorn, de inspecteur-generaal tot nu toe, die sinds 2018 in functie was, maakte zichzelf daarentegen in binnen- en buitenland met terughoudende uitspraken over de westelijke Oekraïne- en Ruslandpolitiek ongeliefd. Zo weersprak Zorn vorige week nog nadrukkelijk de door westelijke media en politici bezworen zorgen over Russische aanvalsbedoelingen tegen de NAVO. Hij zei letterlijk: “Ik kan definitief zeggen dat wij op dit moment helemaal geen signalen bezitten dat de Russische strijdkrachten op de een of andere manier NAVO-territorium of NAVO-landen willen aanvallen. Daartoe worden geen voorbereidingen getroffen die wij herkennen.”

In september vorig jaar had Zorn zich in een interview met het weekblad “Focus” bovendien tegen verdere westelijke wapenleveringen aan Kiev uitgesproken en twijfels geuit over de overwinningskansen van de Oekraïne – wat hem in binnen- en buitenland woedende kritiek had opgeleverd. In de terreinwinsten van de Oekraïners wilde Zorn destijds “geen echt groot tegenoffensief” zien, maar hoogstens “tegenaanvallen, waarmee men dorpen of verschillende frontsectoren kan herwinnen.”

Met de verwijdering van Zorn zet minister van Defensie Pistorius zijn personeelspolitiek uit zijn tijd als minister van Binnenlandse Zaken van de deelstaat Niedersachsen voort. Na de deelstaatverkiezingen in 2013, die hem het ministerie van Binnenlandse Zaken opleverde, verving hij binnen slechts tien weken vier van de zes hoofdcommissarissen van politie – en maakte er geen geheim van dat het hem om politieke willekeur ging. “De beslissing heeft niets met competentie of integriteit te maken”, gaf hij destijds toe: “Maar bij politieke ambten moet de samenwerking met de politieke leiding kloppen.” Daarom wordt nu ook de top van de Bundeswehr gezuiverd van kritische geluiden.

Bron:
zuerst.de

Vertaald uit het Duits door:
E.J. Bron
(www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in Algemeen. Bookmark de permalink .

9 reacties op Pistorius zuivert top van de Bundeswehr: inspecteur-generaal moet weg – hij was tegen wapenleveringen aan de Oekraïne

 1. karton zegt:

  Een generaal die héél goed kan assisteren bij het vaccineren tegen het corona-virus is natúúrlijk uitermate geschikt om als veldmaarschalk van een leger, i.c. het Duitse, ten strijde te trekken in de wouden van Oekraïne tégen de Russen !
  Veel beter ware het toch geweest om een “door de wolf geverfde” hopman van de padvinderij naast die minister te posteren ?

  Geliked door 2 people

 2. Dus komt het hierop neer.
  De politiek legt een narratief neer en ga je niet mee in het narratief kun je oprotten, hoe goed of slecht je staat van dienst ook is.
  Dat zegt meer over Pistorius dan over dan over Generaal Zorn.
  Het totale failliet van de politiek is hiermee wel aangetoond

  Geliked door 4 people

  • Oliedom zegt:

   Levensgevaarlijk politieke nullen en idioten zijn het, zowel in Nederland als in Duitsland.
   Zij kunnen geen mensen krijgen voor de krijgsmacht en ik mag toch hopen dat zij die mensen ook nooit krijgen, laat die politici zelf HUN oorlog maar uitvechten, de bastaarden!!!

   Geliked door 3 people

   • karton zegt:

    @ Oliedom op 15-3-2023 om 15.03 u.
    Helemaal gelijk !
    Het gajes dat doorlopend roept : “Dit is ook ónze oorlog”, zou zelf het voorbeeld moeten geven en zich spoorslags naar ’t front moeten begeven. Maar ach, en dat weet u ook wel, daar is dat zootje véél te laf voor.

    Geliked door 1 persoon

 3. Boike zegt:

  Met zijn “zuiveringsacties” dient de nieuwe extreem linkse Duitse minister van Defensie, Boris Pistorius (SPD) bepaaldelijk niet de vrede, maar legt het fundament voor oorlog. Dit heeft alles weg van machtsmisbruik. Met corrupte kontenkruipers van leugen en bedrog ga je de oorlog echt niet winnen.

  Geliked door 3 people

 4. Groene Leeuw zegt:

  De nazi’s weer aan de macht. Bij hen mocht in WO 2 ook alleen het socialistche gedachtengoed verkondigd worden. Andere meningen werden beslecht met het touw, guillotine of het vuurpeloton.

  Geliked door 1 persoon

 5. Peter. zegt:

  Hoop datdie moffen goed op hun flikker krijgen,wat een volk.

  Geliked door 1 persoon

 6. antiislamnu zegt:

  Dat heet toch facisme 🤔

  Geliked door 2 people

 7. Dewaere zegt:

  Het Duitse leger is een lachertje, mensen die het al een poosje volgen weten dat het op papier er redelijk uitziet (op papier ca. 180.000 mensen), maar de helft van het materieel is niet inzetbaar, heeft grote gebreken, ze hadden al voor Oekraïne een groot tekort aan scherpe munitie, materieel dat naar Oekraïne is gegaan is niet vervangen, ze hebben een tekort aan 20.000 man dat ze maar niet kunnen opvullen omdat de moderne duitser niet in het leger wil. Ze hebben nog vaag een reputatie, vanuit de 3 grote oorlogen (Frans-Duitse oorlog (1870), 1e en 2e wereldoorlog die ze Europa hebben ‘gegeven’.
  Als Rusland binnen zou vallen en ze zouden niet ondersteund worden door de VS, Frankrijk e.d. zouden ze het geen week volhouden. Zelfs Zwitserland heeft een groter en beter uitgerust leger.

  Geliked door 2 people

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s