AfD naar boven, Groenen naar beneden

(Door: Wolfgang Hübner – Vertaling: E.J. Bron)

Peilingen zijn momentopnames en er moet daarom voorzichtig van worden genoten. Desondanks laten ze tendensen zien, ook op de langere termijn. Dat de AfD in de Duitse kiezersgunst nu boven de Groenen zou staan, is zeker een vreugdevolle ontwikkeling, die haar oorsprong waarschijnlijk vindt in de waarneming van de economische en sociale realiteit door een toenemend aantal kiesgerechtigden.

Wie financieel moet bloeden voor de groene klimaatprojecten, wie meer of minder negatief getroffen wordt door groen geïnspireerde volksverdunning door massale immigratie van asielzoekers in de sociale stelsels, wie niet aan Rusland de oorlog wil verklaren en Zelensky niet wil pamperen op kosten van de Duitse belastingbetaler – die kan en wil zich de Groenen gewoon niet meer permitteren.

Wat waarschijnlijker nog zwaarder weegt dan het verliezen van kiezers: de Groenen zijn op weg om van een vertroetelde lieveling van de welvarende West-Duitse klasse een overwegend gehate partij te worden. Deze rol had de afgelopen tien jaar, dus sinds haar oprichting in 2023, de AfD. En deze rol is ze op het gebied van de oude BRD ook nog geenszins kwijt.

Maar de AfD heeft tussen Flensburg en Konstanz een machtige bondgenoot, namelijk de reële omstandigheden. Hoe onaangenamer, brozer, bedreigender deze omstandigheden zijn respectievelijk worden, des te meer kunnen de boodschappen van de AfD gehoord en begeerd worden. Wanneer de partij zichzelf niet demonteert, zoals op dit moment in Bremen, kan haar opwaartse trend vastgehouden worden.

Meer dan ooit moet de rechtse buitenstaander partij behalve met het links-groene moeras van de CDU tot Die Linke echter rekening houden met repressieve en destructieve aanvallen van het machtskartel. Het meest effectieve wapen daartegen is een consequente sociaal-patriottische politiek. Daarvoor moet de AfD de nog wel degelijk de zich in haar bevindende neoliberale en trans-Atlantische krachten verder naar de achtergrond dringen, het liefst zelfs helemaal verwijderen.

Alleen wie zich consequent op de levensrealiteit van de grote massa concentreert, kan deze ook politiek winnen en enthousiasmeren. Zelfs het gebalde propaganda-apparaat van de op één lijn gebrachte media kan op den duur de ware omstandigheden in het land niet mooipraten of weglaten. Daarom is er ook in de toekomst veel voor te zeggen: de AfD naar boven, de Groenen naar beneden.

Bron:
pi-news.net
Door: Wolfgang Hübner

Vertaald uit het Duits door:
E.J. Bron
(www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in Algemeen. Bookmark de permalink .

5 reacties op AfD naar boven, Groenen naar beneden

  1. Beetje (veel) gehad met al die peilingen; de PVV was ook de 2e partij van NL Zag je echt niet terug bij de verkiezingen onlangs. Groen-Links is de grootste partij in Rotterdam. De grootste MOORDstad van NL!! Ik heb dit landje 15 jaar terug al opgegeven!!

    Like

  2. Triumph1971 zegt:

    Zo hoort het nu NL.er rap achteraan.

    Like

  3. Triumph1971 zegt:

    Zo hoort het nu NL.er rap achteraan.

    Like

  4. saddy zegt:

    “”de nog wel degelijk de zich in haar bevindende neoliberale en trans-Atlantische krachten verder naar de achtergrond dringen, het liefst zelfs helemaal verwijderen””

    Huh? Neoliberaal is een marxist met een alfa-opleidinkje. Dat geluid heb ik bij de AFD nog nooit gehoord.

    Huh? trans-Atlantische krachten? Wie dan?

    Huh? Afd is een rechtse partij? Ik zie een midden-linkse partij.

    Like

  5. droevige mof zegt:

    Zolang er een Bondsrepubliek Duitsland is, zal de AfD niet boven de 20%
    uitkomen. Een vijfde van de kiezers als oppositie behoudt de schijn van democratie en is ongevaarlijk. Als het toch kritiek wordt, kan het Nederlandse model worden overgenomen, laten we het de Duitse Burgerbeweging noemen. De oprichtster en voorzitster is de journaliste Caroline Plassmann, voormalig freelancer bij Bayer AG, Leverkusen.
    Het grandioze electorale succes is gegarandeerd. De Nederlandse premier Van der Plas is de eerste om te feliciteren.

    Geliked door 1 persoon

Plaats een reactie