Poetin op de Dag van de Overwinning: “Globalistische elites provoceren bloedige conflicten en zaaien haat”

(Vertaling: E.J. Bron)

Rusland zou geen volkeren en naties als vijandig classificeren en wil graag in vrede en veiligheid leven. Dat zei de Russische president Vladimir Poetin in zijn traditionele toespraak voor het begin van de militaire parade op de Dag van de Overwinning in Moskou (foto). Hij benadrukte dat men op dit moment zou vechten tegen de heerschappij-begeerte van globale elites, die Rusland zouden willen vernietigen.

In zijn traditionele toespraak voor de militaire parade op de Dag van de Overwinning op het Rode Plein in Moskou heeft de Russische president Vladimir Poetin vandaag benadrukt dat Rusland geen vijandschap met andere volkeren zou zoeken. Het staatshoofd zei letterlijk:

Voor ons, voor Rusland, bestaan er geen onvriendelijke, vijandige naties, noch in het Westen noch in het Oosten. Net zoals de grote meerderheid van de mensen op deze planeet wensen wij een vreedzame, vrije en stabiele toekomst.”

De instabiliteit en het leed van de oorlog in de wereld zouden van de elites van het Westen uitgaan, die in hun streven om hun heerschappij en hun privileges te behouden conflicten zouden aanwakkeren en oorlogsbranden zouden stichten:

Wij geloven dat elke ideologie van superioriteit van nature uit weerzinwekkend, crimineel en dodelijk is. Desondanks spreken de westelijke globalistische elites altijd nog van hun exclusiviteit, stoken de mensen tegen elkaar op en splijten de samenlevingen, provoceren bloedige conflicten en putschen, zaaien haat, Russofobie, agressief nationalisme, verwoesten de familie en de traditionele waarden, die de mensen menselijk maken. En dat alles alleen maar om aan de mensheid hun wil, hun rechten, hun regels en in werkelijkheid een systeem van roof, geweld en onderdrukking op te leggen.”

Blijkbaar, vulde de president aan, zouden zij (de globalistische elites) vergeten zijn waar aanspraken op wereldheerschappij eindigen en wie 78 jaar geleden “dit monstrueuze, totale kwaad overwonnen heeft, wie voor zijn vaderland is opgekomen en zijn leven voor de bevrijding van de volkeren van Europa niet heeft gespaard.”

Nu zou men zien hoe in een serie landen meedogenloos en koelbloedig monumenten voor Sovjet-soldaten vernietigd worden, standbeelden voor grote veldheren worden neergehaald, er een “regelrechte cultus rondom de nazi´s en hun collaborateurs” ontstaat en de herinnering aan echte helden uitgewist en vervalst wordt. Deze schending van de prestaties en slachtoffers van de overwinnende generatie zou “ook een misdaad zijn, een onverholen revanchisme van diegenen, die cynisch en openlijk een nieuwe veldtocht tegen Rusland voorbereiden en voor dit doel neonazi tuig uit de hele wereld rond zich scharen”, aldus Poetin.

Het zou het doel van de elites van het Westen zijn om het verval en de vernietiging van Rusland te bereiken, de resultaten van de Tweede Wereldoorlog uit te wissen en “het systeem van de globale veiligheid en van het volkerenrecht definitief kapot te slaan en alle soevereine ontwikkelingscentra te verstikken.”

Betrokken op de toestand zei Poetin:

Overdreven eerzucht, arrogantie en straffeloosheid leiden onvermijdelijk tot tragedies. Dit is de reden voor de catastrofe die het Oekraïense volk op dit moment meemaakt. Het is een gijzelaar van de staatsgreep van zijn westelijke meesters geworden, een pressiemiddel bij de omzetting van hun wrede, egoïstische plannen.”

Na een minuut stilte ter herinnering aan de gevallenen wendde het staatshoofd zich tot de burgers van Rusland en de soldaten en officieren met deze woorden:

De veldslagen, die voor het lot van ons vaderland beslissend waren, waren altijd nationaal, heilig en van nationale betekenis. Wij zijn trouw aan de geboden van onze voorouders en begrijpen heel goed wat het betekent waardig te zijn aan de hoogte van hun militaire, arbeidsmatige en morele prestaties.

Wij zijn trots op diegenen die aan de speciale militaire operatie hebben deelgenomen, op iedereen die aan het front vecht, die het front onder beschieting verzorgen, die gewonden redden. Er bestaat geen grotere zaak dan hun werk in de strijd. De veiligheid van ons land, de toekomst van onze staat en ons volk hangen van hen af. Zij vervullen hun militaire plicht met eer, ze vechten voor Rusland. Hun families, kinderen en vrienden staan achter hen. Ze wachten op hen. Ik weet zeker dat ze hun grenzeloze liefde voelen.”

Aan het eind van zijn toespraak was Poetin optimistisch dat ook deze keer het Russische volk in zijn overlevingsstrijd zegevierend zou zijn:

Tijdens de Grote Vaderlandse Oorlog hebben onze heldhaftige voorouders bewezen dat er niets sterker, machtiger en betrouwbaarder bestaat dan onze eenheid. Er bestaat niets op de wereld dat sterker is dan onze liefde voor het vaderland.”

De militaire parade dit jaar op 9 mei stond in het teken van de aanvallen op het Rode Plein, waarmee de staats- en militaire leiding van de Oekraïne hadden gedreigd. Desondanks namen er vijf leiders uit vijf post-Sovjet landen aan deel: minister-president Nikol Pasjinjan van Armenië, president Aleksandr Loekasjenko uit Wit-Rusland, president Kassim-Zjomart Tokajev uit Kazachstan, de president van Kirgizië Sadyr Zjaparov en de president van Tadzjikistan Emomalii Rachmon. Ook aanwezig waren bovendien de hoogste vertegenwoordigers van de door Rusland, echter niet internationaal erkende staten Abchazië en Zuid-Ossetië.

Na de parade legden alle gekomen staats- en regeringschefs bloemen neer bij het graf van de onbekende soldaat in de buurt van de muur van het Kremlin.

Bron:
rt.de

Vertaald uit het Duits door:
E.J. Bron
(www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in Algemeen. Bookmark de permalink .

3 reacties op Poetin op de Dag van de Overwinning: “Globalistische elites provoceren bloedige conflicten en zaaien haat”

 1. Cleo zegt:

  Putin speelt het WEF-spel mee; hij is de slechterik en USA/Europa/Oekraïne spelen de ‘goede’ kant.
  Doel is volgende oorlog in Europa.
  Rusland wordt zogenaamd uitgelokt door USA/Europa/Oekraïne en valt dan Europa binnen.
  Verschillende mystici uit afgelopen eeuwen hebben dit al kunnen ‘zien’.

  Like

  • Ravian zegt:

   Verschillende mystici uit afgelopen eeuwen hebben dit al kunnen ‘zien’.

   Yeah, kijk nog eens wat dieper in het glaasje zou ik zo zeggen…

   Geliked door 1 persoon

  • bobzelf zegt:

   Cleo zegt:
   9 mei 2023 om 16:26

   BESTE CLOJOOO
   MISSCHIEN EEN GEKKE VRAAG HOOR ..

   MAAR WAS DAT KLIMREK ERG HOOG IN DE SPEELTUIN
   TOEN U ER UIT PLEURDE OP JE DOMME HARSUS ???

   DUS PUTTIN SPELLT NU 32 JAAR DE DOMBO ??

   GOH . WAT LANG DAN

   OME BOB

   Geliked door 2 people

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s