President van de Italiaanse ondernemersorganisatie: Wij zullen Rusland niet verlaten

(Vertaling: E.J. Bron)

De in Rusland actieve Italiaanse ondernemingen willen zo´n aantrekkelijke markt ondanks de enorme druk van de kant van de westelijke politiek niet verlaten. Dit verklaarde de president van de Italiaanse ondernemersorganisatie GIM-Inimpresa in Rusland, Vittorio Torrembini (foto), tegenover “RIA Novosti”.

De Italiaanse ondernemingen zullen Rusland ondanks de westelijke druk niet verlaten. Dit verklaarde Vittorio Torrembini, de president van de Italiaanse ondernemersorganisatie GIM-Unimpresa in Rusland, tegenover het persbureau “RIA Novosti”. De actuele situatie zou psychologisch moeilijk zijn, benadrukte hij.

Bijna elke dag zou er van verschillende kanten druk op de ondernemingen worden uitgeoefend – van de kant van Italiaanse evenals westelijke politici, maar ook door Italiaanse media. Ook collega´s uit Frankrijk, Duitsland, de VS en ander elanden zouden hem regelmatig bellen en vragen waarom hij nog steeds Rusland niet heeft verlaten en wat hij daar verloren zou hebben, aldus Torrembini. Hij zette uiteen:

Het is voor ons onaangenaam om zulke dingen te horen. In de afgelopen drie decennia heeft de Italiaanse zakenwereld zich diep in de Russische economie ingevlochten, ze heeft er miljarden euro´s in geïnvesteerd, tientallen ondernemingen hebben hier bedrijven geopend. Zo´n aantrekkelijke markt zullen we niet verlaten.”

Hoe groter de druk zou zijn, des te sterker zou men worden, zei Torrembini. En verder:

Hoe merkwaardig het ook mag klinken. Italianen en Russen lijken erg op elkaar. We zijn net zo lang rustig en ontspannen, totdat het, zoals men zegt, menens wordt. Maar zodra dat gebeurt, zodra het gevaar komt, concentreren we ons, worden we vastberaden en standvastig.”

Daarvoor al had de president van GIM-Unimpresa verklaard dat Italiaanse ondernemingen in Rusland zouden blijven, ook als ze met enorme moeilijkheden bij hun activiteiten geconfronteerd worden. Op ondernemingen uit de olie- en gassector zouden alle firma´s gebleven zijn, zei Torrembini eind april tijdens een industrietentoonstelling in de Oezbeekse hoofdstad Tasjkent. Enkelen zouden weliswaar het aantal medewerkers gereduceerd hebben, maar niemand zou zich uit Rusland hebben teruggetrokken. Hij voegde er aan toe:

Rusland is een grote markt, het heeft geopolitieke en geo-economische betekenis. Het is Nepal niet, het is Rusland.”

Volgens informatie van de woordvoerder van het Kremlin, Dmitri Peskov, hebben maar 120 van 1404 buitenlandse firma´s de Russische markt na het begin van de militaire operatie in de Oekraïne verlaten.

Maar zelfs diegenen, die hun vertrek aangekondigd hadden, zouden stilletjes de voorwaarden voor een terugkeer vastleggen en “geen schepen achter zich verbranden”, benadrukte hij. Alles zou veel beter zijn dan men zich in het collectieve Westen zou proberen voor te stellen, aldus Peskov.

Bron:
rt.de

Vertaald uit het Duits door:
E.J. Bron
(www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in Algemeen. Bookmark de permalink .

5 reacties op President van de Italiaanse ondernemersorganisatie: Wij zullen Rusland niet verlaten

  1. Ravian zegt:

    Italianen zijn nu eenmaal dol op mooie vrouwen…

    Geliked door 1 persoon

    • karton zegt:

      @ Ravian op 29-5-2023 om 23.47 u.
      Dat betreft toch niet alléén Italianen m’n beste Ravian ?
      Ik ken héél veel Nederlanders die “aan ’t zelfde euvel lijden” n.l. dol op mooie vrouwen.
      Maar ………. ook ú zult toch wel eens iets Russisch op tv hebben gezien met daarin vrouwen waarvan óók u zult denken : “daar jaag ik zélfs m’n Keeshond vanaf “?
      Zulke lelijke vrouwen komen overal ter wereld voor, toch ?
      Zélfs in “Den Haag”, o.a. Marietje Hermans, dat mens van Bikker, Befje Ollonkreng, Quag enz. enz.
      ( ik haal vermoedelijk iets door elkaar in deze reactie, maar dat moet u maar “voor lief” nemen ! 😂)

      Like

      • Ravian zegt:

        Het gaat om het gemiddelde Karton, en dat licht op sommige plekken op aarde duidelijk hoger dan op ander plekken op aarde…
        Zo hebben een paar vakanties in Tsjechië mij er ooit van overtuigd dat in de Tsjechische damesondergoed handel de bh maten waarschijnlijk niet, zoals in Nederland, bij “A” maar bij “C” begonnen.
        Met de nadruk op “begonnen”.

        En terwijl het “dol zijn op mooie vrouwen” zeker wijd verspreid is gaat het in dit geval over prioriteit, oftewel hoe vatbaar een bepaalde nationaliteit is voor het zogenaamde “achter je lul aan lopen”.
        Ik ben er dus van overtuigd dat met name Italianen daar erg vatbaar voor zijn, wat overigens niet automatisch wil zeggen dat ik dat een slechte eigenschap vind… 😉

        Like

  2. Andre zegt:

    Zegt ie goed want die gladjakker Klaus Schwab gaat je verlies echt niet compenseren en 1 maal eruit dan is het klaar. De MaccieD komt er niet meer in en is vervangen……Een bigmac set omgerekend 3,75 en zelfs beter.

    Geliked door 1 persoon

  3. Henk der Niederländer zegt:

    Torrembini legt het in feite ook zeer goed uit hoewel het niet direct genoemd wordt.
    De zaken liggen eenvoudig, namelijk dat zaken en handel niks met ideologie van doen hebben en in mindere mate met geopolitiek.
    Bedrijven moeten nu eenmaal winst maken en zo niet gaan ze kopje onder en is het over en uit, wat men daar in regeringskringen verder ook over mag denken of vinden.
    Laten we het over de Italliaanse bedrijven hebben in dit geval.
    Die doen dus zaken in Rusland : Import export of productie waar italiaanse bedrijven dan ook weer van kunnen profiteren, met het gevolg dat er weer belastinggeld in de staatskas vloeit.
    Regeringen hebben er dan geen moeite mee om deze belastinggelden te inkasseren, dat dan wel weer

    Like

Plaats een reactie