Het is nooit gestopt!

Geplaatst door:
E.J. Bron (via Twitter; Max von Kreyfelt)
(www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in Algemeen. Bookmark de permalink .

5 reacties op Het is nooit gestopt!

  1. BosscheBol zegt:

    Nee, in 1945 is Duitsland verslagen maar NIET het fascisme. De Amerikanen hebben in 45 niet alleen Werner von Braun en de V2’s naar Amerika verscheept maar ook het complete fascisme.

    Geliked door 8 people

  2. Ravian zegt:

    Heusinger is nooit “Hitler’s Chief of Staff” geweest, hij was zelfs geen Nazi.

    Geliked door 2 people

  3. Boike zegt:

    Als kind werd ik door mijn ouders en grootouders voortdurend gewaarschuwd voor de Duitsers. Maar ik geloofde het niet. Ik deed het af als iets van vroeger, van die oorlog, die al lang voorbij was. Want op school leerde ik, dat Duitsland zo belangrijk was voor onze economie en welvaart. Er werd ook verkondigd dat de Duitsers na de oorlog echt veranderd waren.

    In mijn werkzame leven heb ik erg veel van doen gehad met onze oosterburen. Ik heb ze leren kennen. Ik heb ervaren, dat ze daar ginds net even anders reageren en doen dan wij in Nederland. Het voelde soms een beetje achterbaks.Altijd maar weer dat gevoel, dat er iets was, dat ze vergaten te vertellen. Heel veel schone schijn. En als zaken beklonken waren, kwamen er toch telkens weer een duveltjes uit het doosje. Ze houden zich even gedeisd en slaan dan plotseling toe. Het is als het spel van kat en muis.

    Al doende ging ik inzien, dat het hun volksaard is. Iets, dat ze al generaties lang doen. Ze kunnen niet anders. Het zit inmiddels in hun genen. Ze zien je niet als een gelijkwaardige partner. Ze voelen zich superieur. Ze willen je in hun macht. Ze zijn zo sluw als vossen. Ze hebben streken. Je zit altijd tegenover een overmacht. Ze draaien en wenden de feiten. Het gaat vaak niet om de knikkers, maar om het spel, om de macht.

    Naar mate ik ouder werd en inzicht vergaarde, werd mij gaandeweg duidelijk waarom en waarvoor mijn ouders en grootouders mij destijds waarschuwden. Ik begrijp nu, waarom de Duitsers in de oorlog Moffen werden genoemd. Ik weet, dat ik Moffen niet kan vertrouwen. Ik ben nu argwanend en achterdochtig.

    Moffen zijn sluw als vossen. Ze verliezen wel hun haren, maar niet hun streken.

    Like

    • Jules Vismale zegt:

      Ik denk zelfs heel af en toe dat twee figuren uit bepaalde verhalen zoals, ‘De negerhut van Oom Tom (1852)’ en ‘Belle en het Beest (1991)’, ook een soort nazi’s en racisten zijn en degeen om wie dat gaan zijn Simon Legree en Gaston. Dit zijn allebei verderfelijke schurken die oftewel racisme of een soort vrouwenhaat koesteren en er alles voor over hebben om de hoofdpersonen in deze verhalen, Tom en Belle, in hun greep te houden!
      Zowel Legree als Gaston schuwden chantage, geweld of vormen van corruptie niet om hen beiden tegen hun wil in te kunnen veranderen en beiden hadden net zo goed de plaats van Adolf Hitler hebben kunnen innemen!
      Legree was bijvoorbeeld niet alleen een wrede racist maar ook anti-christelijk en een atheïst en Gaston was een valse onderdrukker van degenen die hem aanbaden maar zelfs zij die zijn hielen linkten, zoals sommige meisjes, wees hij prompt af!
      Maar beiden zijn uiteindelijk ook ten onder gegaan door degenen die zij zo graag hadden willen omvormen zoals thans de EU ons denkt om te kunnen vormen. En de Duitsers werden vroeger juist geprezen om hun cultuur, geschiedenis, muziek, geleerden, filosofie, beschaving etc. totdat het militarisme in de 19de eeuw dat finaal voor hen verpestte!

      Like

  4. BigLJohn zegt:

    Moffen blijven Moffen. In de oorlog eisten zij onze fiets op en vandaag de dag is het niet anders. Tijdens een vakantie met een ander paar werden er door het hotel waar we verbleven enkele strandstoelen voor ons gereserveerd. Bij aankomst op het strand zaten er opeens luidruchtige bierdrinkende Duitsers in onze stoelen. Klagen bij het hotel mocht niet baten. Waarschijnlijk kenden zij de reputatie van uiterst brutale Moffen.
    Ook schuwen zij niet om tot diep in de nacht te gaan barbecu’en, en dit alles gelardeerd met een hoop kabaal en gezuip zodat je je slaap kunt vergeten.

    Like

Plaats een reactie