Onze oorsprong ligt niet (alleen) in Afrika

(Door: Rogier Lepelaar)

Velen van ons zijn opgegroeid met het idee dat de oorsprong van de moderne mens, homo sapiens, in Afrika ligt. Deze theorie wordt vaak aangegrepen om te benadrukken dat er slechts één ras, het menselijk ras, bestaat. Wetenschappelijke ontdekkingen in de afgelopen jaren plaatsen deze theorie echter in een ander licht.

Lees verder>>>

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in Algemeen. Bookmark de permalink .

11 reacties op Onze oorsprong ligt niet (alleen) in Afrika

  1. droevige mof zegt:

    Voor mij als Keulenar is het altijd een schande geweest om te moeten toegeven dat de oermens uit Düsseldorf komt, precies gezegd uit het Neandertal. De homo sapiens neanderthalensis een Düsseldorfer, daar kan ik niet tegen.

    Geliked door 4 people

  2. karton zegt:

    Als onze oorsprong in Afrika zou liggen dan was ik vast & zeker een Bonobo-aap geweest ! Die beesten lossen n.l. álle problemen op d.m.v. seks. Ik denk, dat ik dan géén problemen meer zou hebben ! Hoewel …….

    Geliked door 5 people

  3. lone zegt:

    … voor wie ’t interesseert –
    de Schrift heeft een andere opvatting : zij beschrijft hoe wij op deze gevangenis-planeet NIET door God gemaakt werden geplaatst, in een gepimpt apen-lichaam 2.0 NIET door God gemaakt – beiden als dubbele gevangenis [-voor de ziel] .
    Reden is dat de onzichtbare regio van kwaad , Mystery-Babylon [-ten oosten van deze aarde] ons als haar gijzelaars wilde gebruiken tegenover God , en de profeten beschrijven hoe wij hier terechtkwamen dankzij háar –
    zodat zij , omdat wij zouden vergeten waar wij vandaan kwamen , voor eeuwig niet geoordeeld zou worden door God.
    … maar dat loopt dus mis : Openbaring is ‘de terugkeer van ons naar het eden paradijs [-ook in de andere werkelijkheid] nadat de ziel gerestaureerd is in ons Originele (sic) prachtige lichaam ..

    Like

  4. Harry zegt:

    Alles lijkt me beter dan van een neger af te stammen .
    Ik heb in Thailand vissen gezien , met een menselijk gezicht , echt waar !
    Ik heb in Maleisië een meisje gezien die hand in hand met een bonobo liep te flaneren . Heel lieve en slimme aap . Heel bescheiden ook .
    Er valt mee te leven , maar een néger ………..
    Te veel meegemaakt , denk ik .

    Geliked door 2 people

  5. Boike zegt:

    Laten we, om te beginnen, eerst even vaststellen, dat de theorie over de oorsprong van de mensheid, de homo sapiens (wetende mens), een theorie is en geen wetenschap. Het is een filosofie, een gedachte, een hypothese, een gedachtenkronkel, die vooral door de linkse politiek wordt aangehangen, uitgedragen en misbruikt.
    Er is geen enkele bewijs of aanwijzing, dat de theorie juist zou zijn. De hele theorie is gebaseerd op aannames. Aannames, die een eigen leven zijn gaan leiden.

    Wij weten inmiddels wel, dat de homo sapiens veel langer op de aarde vertoeft en genetisch veel stabieler is, dan werd aangenomen.
    Dat de mens geëvolueerd zou zijn uit de aap is al lang met wetenschappelijk bewijs weerlegd.

    We weten inmiddels ook, dat de diverse rassen zoals het blanke Europese ras, het zwarte Afrikaanse ras en het gele Aziatische ras met al hun subrassen te stabiel zijn, om slechts één gezamenlijke oorsprong te hebben. Wetenschappelijk onderzoek heeft dat ook al aangetoond.
    Zoals zo vaak, heeft de linkse politiek er kennelijk belang bij, om feiten ter zijde te schuiven en ons hun aannames en fantasieën door de strot te duwen.

    Rasvermenging is een linkse hobby. Maar wat de consequenties zijn voor toekomstige generaties, halfbloedjes, is nog een grote raadsel. Daar is maar heel weinig betrouwbaar wetenschappelijk onderzoek naar gedaan. Mede omdat het, door NAZI praktijken, een beladen onderwerp is.

    Richard Coudenhove-Kalergi is de grote promotor van rassenvermenging. Hij was een vrijmetselaar en heeft het onderwerp tijdens een “proeve van bekwaamheid” ter sprake gebracht. Het idee sloeg aan. En Richard werd gevraagd het verder uit te werken.
    Zeer waarschijnlijk werd zijn theorie ingegeven door rancuneuze wraak gevoelens.
    De papa van Richard was eind 19e begin 20e eeuw diplomaat in Japan voor het Oostenrijks-Hongaarse rijk van keizer Franz Joseph.
    Hij was gehuwd met een Japanse vrouw. Uit dat huwelijk werd Richard geboren. Richard was dus een halfbloedje.
    Toen Richard een jaar of 12 was, werd hij door zijn papa naar Oostenrijk gestuurd voor zijn middelbare school opleiding. Dat was uiteraard een kostschool. (Paters Jezuïeten ???)
    Richard, een tenger jochie, een halfbloedje, spreekt met een vreemd accent, begrijpt maar heel weinig van het leven in Oostenrijk, moet op school 24/7 met Oostenrijkse knapen optrekken. Zou Richard gepest zijn ??? Ik denk van wel, heel erg zelfs.
    Waar kon hij uithuilen, of zijn beklag doen ??? Hooguit een pater van dienst die hem wat troostte. En wat dat troosten inhield, weten we tegenwoordig maar al te goed.
    Hoe meer Richard getroost werd, des te harder werd hij uiteraard gepest. Want dan hadden de andere jongens geen last van de pater.
    Het is bekend, dat kinderen, die gepest worden, op wraak zinnen. Zijn theorie over rassenvermenging zou wel eens de wraak van Richard kunnen zijn voor al die pesterijen.
    (Voor alle duidelijkheid, dit is geen vaststaand feit, maar mijn persoonlijke interpretatie.)

    De geschiedschrijving over de oorsprong en de ontwikkeling van de homo sapiens bevat grote hiaten en leemtes.
    Het is inmiddels wel duidelijk, dat de oorsprong veel verder terug gaat, dan ons op school werd wijsgemaakt.
    De holbewoner, die opeens grote tempels en piramides gaat bouwen is een te groot hiaat om in slechts enkele generaties te kunnen overbruggen.
    De grote vraag is, waar de enorme hoeveelheid aan bouwkundige kennis, inzicht en vaardigheid vandaan komt.
    Er zijn inmiddels wel wetenschappers, die de hypothese aanhangen van een buitenaardse beïnvloeding en daarvoor zekere aanwijzingen hebben.

    Geliked door 2 people

  6. ronjaspers zegt:

    Mijn oorsprong ligt in de klei,ik ben een simpele uit de klei getrokken boerenlul.Ik ben wat melig vandaag.

    Geliked door 2 people

  7. Ravian zegt:

    De hoofdreden voor het door onderwijs en media promoten van de “Out of Africa” theorie is gewoon dat dit goed in de linkse kraam past.
    Hun hele “iedereen is gelijk” riedel drijft er op.
    En één blik op de gemiddelde IQ kaart van de wereld toont al aan dat alle rassen verre van gelijk zijn.

    Geliked door 1 persoon

  8. BigLJohn zegt:

    Alleen Rutte is een apart soort mens. Hij is een homo zonder sapiens.

    Geliked door 3 people

Plaats een reactie