Aan Rob(b)ert Dijkgraaf

(Door: Jan Dijkgraaf)

Neef Robert!

Het is nog maar kort geleden dat je in de familie bekend stond als ‘De Professor’. Je was veruit de slimste van alle Dijkgraafjes. Natuurkunde én wiskunde gestudeerd aan de Universiteit Utrecht. Cum laude gepromoveerd bij Nobelprijswinnaar Gerard ’t Hooft.

Onderzoek gedaan en gedoceerd bij Princeton University, de Universiteit van Amsterdam, gastdocent geweest bij Harvard, Berkeley, Kyoto en het MIT, als redacteur van meer dan tien wetenschappelijke tijdschriften gewerkt en wetenschappelijk adviseur geweest van instituten in Cambridge, Bonn, Stanford, Dublin en Parijs en directeur geweest van het Institute for Advanced Study (en dan vergeet ik vast nog het één en ander).

Wat we bij de Dijkgraafjes vooral allemaal zo knap vonden, was je werkgebied.

Lees verder>>>

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in Algemeen. Bookmark de permalink .

12 reacties op Aan Rob(b)ert Dijkgraaf

  1. Boike zegt:

    Wow !!! van je familie moet je het maar hebben.

    Ik vraag me serieus af, of neef Rob(b)ert met al die interessante baantjes op zijn curriculum vitae wel tijd heeft voor een gelukkig homo-leven, of dat hij wellicht een workoholic, of een psychopaat is.

    Geliked door 1 persoon

  2. hannah zegt:

    Laat de prof de prof …. maar laat hem aub uit de politiek blijven …

    Geliked door 2 people

  3. delamontagne zegt:

    Nou, nou hoe’st mogelijk.
    Een heel artikel over m’n vroegere buurjongen[tje] Robert.
    Ik wist trouwens niet dat meneer Jan een [verre] neef van hem is.
    Staan toch een paar [nare] dingen[tjes] in artikel, waar ik ’t helemaal niet mee eens ben, eigenlijk Onwaar.
    Dat hij in zijn familie zo bewonderd werd kan best waar zijn, of hij ’n uitzondering was/is weet ik ook niet.
    Zijn vader was ook buitengemeen intelligent, een heel erg belezen man.
    Wist vrijwel ALLES van de oorlog, las elk boek hij in handen kon krijgen.
    Buiten de zin over die “oude-lapjes” dingen maken doen, etc.
    Wel da’s toch leuk met je kinderen dingen maken/doen.
    Hoe vreemd ’t misschien ook mag zijn, ze zijn dan wel aan ’t expirimenteren.
    Er had dan ook best bij mogen staan ( na die negatieve zin ! ) ze waren allebei heel erg musical en bespeelden een instrument.
    Dat moest dan weleens “gestemd” worden en deden ze bij/met de piano van m’n vrouw.
    Die was ook erg musikaal, welk instrument dat was weet ik niet eens meer, zo a-soc/ sorry a-musikaal ben ik.
    Die moeder van hem was een heel, lieve zorgzame vrouw.
    Ze zal wel niet meer leven, was ’n jaar of 12 ouder dan ik.
    We kwamen haar jaren geleden nog ’n keer tegen in R’kerk, Reggie.
    Een aardige vrouw, ze paste op onze kinderen als wij beiden, m’n vrouw & ik, les hadden op school en er een oppas moest zijn.
    Zijn vader heeft nooit zijn reputatie mee mogen maken, hij overleed al toen Robert nauwelijks met studeren was begonnen.
    Wat dat studeren betreft ( in de aller begin / hij deed 2 studies tegelijkertijd ) blijft mij bij dat z’n moeder eens zei:”Ik zou niet weten wanneer hij studeert, ik zie die boeken eigenlijk alleen maar liggen”.
    Wat zou zijn vader hebben gedacht/gezegd over dat gedeelte in artikel over Nationale Bevrijdingsdag/ de nieuw op terichten feestdag:”Ketikoti-dag” ? ? ? ?
    Ik zit inwendig beetje te lachen, een conservatievere man had ik tot dan toe nog niet mee gemaakt.
    Maar goed/O.K., ik zelf wordt ook met ’t ouder worden steeds conservatiever en wat dat z.g.n. “ASIELIGERTS- gebeuren in NL / Ter Apel betreft, wel daar begrijp ik geen ene %4 ### nada, rientes/niks van.
    Dat oorspronkelijke NL-mensen/ BURGERS dit pikken.

    Geliked door 3 people

  4. karton zegt:

    Dijkgraaf ? Ik hoorde de man vanmorgen op tv, hij wil een jaarlijkse vrije dag invoeren wegens het beëindigen van de slavernij ! Iemand die dát wil is …… óf niet goed bij z’n hoofd óf. om welke reden dan ook, “betoverd” door Qut Quag.
    Een jaarlijkse vrije dag zou “passend” zijn ter ere van het verjagen van de huidige “regering”, incl. Dijkgraaf.

    Geliked door 5 people

    • delamontagne zegt:

      Niet aardig hoor t.o.v. Robert, jullie in NL [ ik bedoel de autochtoontjes, ,,mag dat woord nog ? ?…)] _krijgen dan toch ook een vrije dag.
      Ik zou het véél erger hebben gevonden als er zou worden voorgesteld dat de 2e K-dag, Pinkersteren/Pasen opgeheven zou gaan worden.
      Om ruimte te scheppen voor jullie toekomstige OVERHEERSERS, het la,mlendige islamgeloog.
      Maar laten we hopen dat dat pas gebeurt als Pinksteren & Pasen op één dag vallen.

      Like

      • karton zegt:

        @ delamontagne op 5-6-2023 om 12.27 u. Met u eens, maar Robert D. gedraagt zich ook niet aardig t.o.v. ons, althans t.o.v. mij ! Ik ben toch meer het type : oog om oog, tand om tand ! Geen gelul …… maar meteen meppen ! Met ál dat hedendaagse geleuter wordt niks opgelost, kijk naar de Kamer …… oeverloos gezwets zónder uitkomst. ( volgens mij mag het woord “autochtoon” nog steeds)

        Geliked door 1 persoon

  5. BosscheBol zegt:

    Cum laude gepromoveerd bij Nobelprijswinnaar Gerard ’t Hooft. Nou nou. Die man is wereldberoemd vanwege de unificatie van de elektromagnetische kracht en de zwakke kernkracht.
    Helaas is politiek een heel ander bedrijf. Altijd op zoek naar compromissen om tot een werkbare meerderheid te komen. Idealen of innerlijke drijfveren raken daarbij op de achtergrond of verdwijnen volkomen. Het is handjeklap wat de klok slaat. Rutte is daar een meester in. Door volstrekt zonder idealen te zijn kan hij zich al heel erg lang aan zijn baan vastklampen. Jammer dat Dijkgraaf daaraan mee wil doen.

    Geliked door 1 persoon

  6. delamontagne zegt:

    Je[Uw] laatste zinnetje:”*****”.
    Was ook mijn eerste inval toen ik jaren geleden begreep hij was weer in NL en in de polletiek……………..

    Geliked door 1 persoon

  7. Marijke zegt:

    Welja we slaan helemaal door. Een levensgroot standbeeld van een zwarte vrouw. Het “advies” dat de term wit beter is dan blank. Een deugfilmpje met Eloise dat duidelijk in scene gezet is terwijl iedereen toch weet dat het juist de blanken zijn die gekopschopt, beroofd en gestoken worden; maar dat is kennelijk minder erg dan woorden (die niemand zo zou zeggen). En dan moeten we ook nog een feest. Wanneer dringt het eens door dat de zwarte slavenhandelaren de bron waren?! Zij hebben de mensen gevangen en verkocht en zelf ook als slaaf gebruikt in hun goudmijnen. Waarom kan alleen de blanke mens fout zijn en moet die blijven bukken en betalen voor iets wat hij niet gedaan heeft? En waarom komen er wekelijks zoveel zwarte mensen naar dit racistische land? Klaar mee!

    Geliked door 1 persoon

  8. LUCIA zegt:

    Heb aardig wat landen c.q. “mensen van die landen”kennis van o.a. Italie, Ierland , Suriname , Indonesie , soms van de mensen uit die landen en soms van de landen zelf . Mijn handvol Suri’s… schatten van mensen, zijn heel nuchter en vinden dit allemaal flauwekul, waar zij meer last van hebben dan dat het wat bijdraagt.
    Uiteindelijk worden zij er op aangekeken op hun werk en moeten daar een soort van statement over afleggen, terwijl je niet terug kan gaan in de tijd en het gebeurde ongedaan maken…dus kiezen ze voor een nu… zonder al teveel gedoe over het verleden…

    Like

  9. LUCIA zegt:

    Och, mijn Portugese en Spaanse joden vergeten..dat mijn voorouders me dat mogen vergeven

    Like

Plaats een reactie