Het gaat prima met onze natuur en de biodiversiteit

(Door: Ferdinand Meeus)

Onophoudelijk rinkelen dezer dagen de alarmbellen over de deplorabele toestand van de biodiversiteit. Maar wie zich verdiept in de metingen, zoals die van de Living Planet Index van het WWF, ontdekt al snel dat het verhaal heel anders in elkaar zit. En dat het zinloos is om te spreken over de ‘eco-gezondheid’ van onze planeet, net zoals er geen wereldwijde gemiddelde temperatuur bestaat. Ferdinand Meeus dook in de cijfers en concludeert dat het prima gaat met onze natuur en de biodiversiteit.

Lees verder>>>

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in Algemeen. Bookmark de permalink .

19 reacties op Het gaat prima met onze natuur en de biodiversiteit

  1. BigLJohn zegt:

    Ging het maar prima in den Haag. Zij maken ons wijs dat als we niets doen aan het klimaat de wereld over 10 jaar onleefbaar zal zijn. En vervolgens tetteren de media deze leugens volop de wereld in. Het ergst is nog dat velen hier intrappen en dat dit alles resulteert in torenhoge belastingaanslagen. De opbrengsten hiervan worden gebruikt om een andere gekte te financieren; zoveel mogelijk vreemden binnenhalen en in de watten leggen. In dit kader moet ook vermeld worden dat onze koophuizen hoogstwaarschijnlijk in box 3 van de belastingen geplaatst zullen worden (jaarlijks 2% van de waarde van je huis betalen) en dat velen onder ons aan de bedelstaf zullen geraken.

    Geliked door 7 people

    • apollonia652014 zegt:

      Vooral dat laatste is precies het doel van de Agenda2030 van het WEF doorgevoerd door Rutte. Je bezit niks en daar moet je dan gelukkig van worden.

      Geliked door 6 people

    • karton zegt:

      @ BigLJohn op 5-6-2023 om 21.15 u.
      Ik reageer ff betr. de door u benoemde “belastingaanslagen”.
      Dat klopt uiteraard helemaal !
      Maar gisteravond hoorde ik de één of andere wijsneus op tv oreren betr. het “belastingontwijkende” gedrag van Max Verstappen.
      De bedoelde wijsneus, die zélf nog nóóit enig werk heeft verricht, bekritiseerde het feit dat Verstappen in Monaco is gaan woning, volgens dhr. Wijsneus om Belastingtechnische redenen.
      Deze nietsnut maakte zich daar nogal boos over !
      Wát een nietige luizenbos, die Wijsneus.
      Die Verstappen (je mag van hem vinden wat je maar wilt) heeft m.i. groot gelijk ……. je rijdt je toch niet het snot voor je ogen terwijl jouw belastinggeld wordt verkwanseld aan bijv. een oorlog, stikstof enz. enz.
      Ik weet óók nog dat enkele jaren geleden een zg. “koninklijk” figuur werd betrapt omdat zij haar vermogen had “gestald” op een eiland vóór de kust van Engeland, waar géén belasting werd geheven.
      Stond een lullig klein berichtje over in de krant, verder nóóit meer iets van vernomen, terwijl dát nog wel (veel) geld betrof dat van de N.L.-bevolking was “geroofd”.

      Geliked door 3 people

    • LUCIA zegt:

      @Big John; helemaal met je eens joh paar voorbeelden hoe goed het gaat met de natuur; In ons water ; De bever is terug , de steur ook, op ’t land de wolf is terug en bepaalde vlindersoorten een vogelsoort naam vergeten ook terug
      ALS NU RUTTE & CO NU OOK TERUG GAAN NAAR DE HELLHOLE WAARUIT ZE GEKROPEN ZIJN…. DAN EN ALLEEN DAN….. ZAL HET HEEL GOED GAAN MET NEDERLAND.

      Geliked door 2 people

  2. saddy zegt:

    Het goeie van Ferdinand is dat hij ook duidelijk stelt: Het klimaat is alleen te vatten in differentiaal vergelijkingen en die zijn niet op te lossen.

    Diegene b.v. die in het volgende artikel

    https://www.researchgate.net/publication/341997882_Dependence_of_Earth%27s_Thermal_Radiation_on_Five_Most_Abundant_Greenhouse_Gases

    op pagina 10 de meest riskante aanname wiskundig kan bewijzen maakt kans op een geheel verzorgd weekend “”Stoeije met Koeije”” in Finsterwolde. Oplossingen naar Tammo van Cafe Tammo ter plekke.

    Geliked door 4 people

  3. Htskday zegt:

    Geliked door 8 people

    • delamontagne zegt:

      Ja maar, jah, wel eH !!, da’s wel weer 6 jaren geleden en die lieden in de 2e “zeurkamer” moeten ook onderwerpen hebben waarover ze kunnen zei…, sorry urineren.
      Anders moeten de ECHTE problemen ter sprake komen en dat is [ zelf invullen ]………

      Geliked door 2 people

      • LUCIA zegt:

        @de la montagne; Juust… echte problemen oplossen kost geld en nepproblemen oplossen brengt geld op, vandaar dat we zwemmen in de nepproblemen. Groen is de nieuwe Piraterijvorm en het volk wordt overvallen

        Geliked door 3 people

    • Blaffertje zegt:

      👍🏻👍🏻👍🏻

      Geliked door 2 people

  4. karton zegt:

    Wandelend in een groot, enigszins verwilderd, bos ergens in NL, troffen wij een dikke boom met maar enkele blaadjes, een enigszins zielig gezicht. Even later liepen wij een boswachter tegen het lijf. Nieuwsgierig als wij zijn, vroeg ik die brave borst waarom die boom stond te sterven. Laconiek antwoord van de boswachter : “Omdat die boom héél oud is, meneer Karton ! U behaalt de leeftijd van die boom écht niet, deze stervende boom is plm. 160 jaar oud maar doordat hij/zij werd gevoed met o.a. heel veel stikstof behaalde hij/zij deze respectabele leeftijd. Er zijn zelfs bomen die nog véél ouder worden, maar weet u, meneer Karton, er sterven dagelijks jonge maar óók oude mensen , nét als bij de bomen, dat heet “natuur”. Mag ik u én mevr. Karton een prettige voortzetting van de wandeling wensen?”
    Geheel geheel gerustgesteld hebben wij de wandeling voortgezet.

    Geliked door 2 people

  5. Boike zegt:

    Even een hoeratje voor D66 minister homo Jetje.
    Jij bent toch zo geweldig goed bezig met jouw klimaat, CO2 en energie beleid.
    Zoals gebruikelijk gaat het echt helemaal goed de verkeerde kant op.
    Afgelopen zaterdag is in Amsterdam een brandnieuw flatgebouw in de hens gegaan.
    De oorzaak van de brand was, jawel, zonnepanelen op het bitumen dak.
    Een enorme giftige rookontwikkeling droeg rijkelijk bij aan jouw strijd tegen de CO2.
    Dat is toch echt wel goed voor het klimaat en de natuur.
    En door de neergeslagen glassplinters en andere rotzooi zullen boerenland en weilanden tot in de verre omtrek van de stad onbruikbaar zijn voor agrarische bestemming en noodgedwongen natuurgebied gaan worden.
    Zo’n 100 appartementen moesten worden ontruimd en zijn nu onbewoonbaar.
    De bewoners moesten hun appartement verlaten en in zijn alle haast elders ondergebracht.
    Zelfingenomen Robje, wat heb jij toch een inzicht in de materie en wat ben jij geweldig goed bezig.
    Jij bent de lul, die de pluim dubbel en dwars verdiend heeft.
    Met begaafde ministers, zoals jij, die van wanten weten, hebben we geen echte deskundigen meer nodig.

    https://dissident.one/rob-jetten-veroorzaakt-gigantische-milieuramp-in-amsterdam

    https://dissident.one/rob-jetten-veroorzaakt-gigantische-milieuramp-in-amsterdam

    Geliked door 1 persoon

  6. mooinique zegt:

    Een beetje normaal denkend mens weet toch dat dat gezeik over het klimaat alleen maar is om ons arm te maken?! Deze week begint het pas warm hier te worden! In juni pas! De afgelopen jaren was de meimaand top qua zon. Nu niet. We horen alleen te stoppen met alles zo vies en kapot te maken. Moeder natuur houdt het niet lang meer vol. Men vergeet hoe belangrijk de zee voor onze zuurstof is. Iedereen weet dat men overal ter wereld de bomen vernietigd. Ook zo belangrijk voor onze zuurstof enz. Iedereen kan er wat aan doen. Gebruik minder water om je te wassen. Gewoon ouderwets met de washand en dan 2x p.w. douchen. Het is natuurluck zo makkeluck om elke dag te douchen gewoon omdat het kan. Water kost nog niets in verhouding met de rest wat we gebruiken. Het is bijna vechten tegen de bierkaai. Iedereen denkt dat doet een ander wel of loop niet zo te zeiken. Er gaan nog miljarden mensen dood is gezegd ivm de vaccinaties de komende jaren. Dat zal inhouden dat we weer achteruit gaan in onze leefwijze. Er wordt minder geproduceerd. Gewoon omdat er nu al niet genoeg volk is om te werken. Het is er wel maar niet gekwalificeerd of geen zin. Uitkeringen zijn zo makkeluck. Bla bla bla. We hebben allemaal commentaar. En wat doet u om de wereld een beetje beter te maken?!

    Like

    • BigLJohn zegt:

      mooinique; De natuur is een volhouder pur sang en absoluut niet kapot te krijgen. Op mijn betegelde achterplaats kan ik maar niet van het onkruid en gras afkomen. Ik heb al eens een keer flink veel gespoten met Roundup, maar het andere jaar kwam alles vrolijk weer terug. Ik heb al van alles geprobeerd om dat onkruid weg te krijgen maar niets helpt. Zelfs op de tegels zelf vormt zich een laagje door de wind aangevoerd zand, vormt zich mos, en als ik er niet op tijd bij ben (want het gaat razend-vlug) groeit op zo’n tegel flink onkruid. Geloof mij nou maar; de natuur krijg je niet eronder. We moeten ons alleen inspannen tegen de smog in de grote steden en de plastic soep in de oceanen. Meer hoeft niet. Het water en de lucht zijn vergeleken met vroeger nog nooit zo schoon geweest. En er zijn (vergeleken met de jaren 50) nog nooit zoveel ijsberen geweest. Ook op Antartica (Zuidpool) komen steeds meer ijs en steeds lagere temperaturen voor. De laatste meting 80 graden onder nul. En dit was nog niet eens gemeten in het koudste seizoen.

      Geliked door 1 persoon

      • Boike zegt:

        @ BigLJohn 6 juni 2023 om 22:43

        Wil je onmiddellijk stoppen met die Roundup.
        Dat is kankerverwekkende rotzooi van de duivelse schurken Monsanto/Bayer.

        Geliked door 2 people

      • mooinique zegt:

        Het houdt een x op. De aarde is een levend organisme. Ik zie het zelf ook in de tuin. Maar dat is op de aarde. Er komen steeds meer gebieden die compleet uitgeput zijn door de mens. De Sahara was vroeger ontzettend vruchtbaar. Kijk naar Spanje. Daar zijn ook al gedeeltes bijna niet meer vruchtbaar. De zee is zo vergiftigd. Hier niet maar ga eens naar het oosten of westen van ons. En alles staat in contact. Het lijkt allemaal ver weg. Er komt weer een ijstijd aan maar daar gaat het niet om. Het is nu de tijd om zelf iets te doen. Lucht schoon?! Wat pleuren die vliegtuigen dan continu rond?! Water schoon?! Er wordt allemaal troep in gevonden. Door mensen zoals u gaat de aarde naar de klote. Maar blijven geloven dat het goed komt zolang u leeft. En over uw betegelde achterplat. Tegels weg halen. Worteldoek en klaar is. Uw achterplaatst staat blijkbaar in de schaduw. Daar groeit mos. Succes ermee.

        Like

      • BigLJohn zegt:

        Boike; Het was eens maar nooit weer met Roundup. Het ging er mij om om aan te tonen dat de natuur zich altijd hersteld. Nu gebruik ik een mengsel van azijn en water 1:1. de verhouding van een halve liter water en een halve liter azijn in een plantenspuit die onder druk gepompt kan worden. Azijn schijnt ook al niet goed te zijn maar is veel beter dan Roundup. Een flinke jerrycan met azijn bij de AH voor €3,50.

        Geliked door 1 persoon

    • Boike zegt:

      @ mooinique 7 juni 2023 om 12:18

      “De Sahara was vroeger ontzettend vruchtbaar.”
      Klopt. De Sahara was vroeger groen en bewoond. En er stroomden rivieren van oost naar west.
      Maar dat is wel heel lang geleden, meer dan 12000 jaar geleden. Dat was vóór de grote ramp.
      De grote ramp, waarbij het continent/eiland Atlantis in 24 uur tijds in de Oceaan verdween.
      Er kwam toen ook een eind aan de grote ijstijd.
      De Noordelijke Ijskap smolt in korte tijd af.
      Terwijl op Antarctica de ijskap zich begon te vormen.
      De zeespiegel zou toen met ongeveer 150 meter zijn gestegen.
      Over de oorzaak van die ramp wordt wel veel gespeculeerd, maar het is nog steeds een groot raadsel.
      Als het noordelijk ijs smolt en zuidelijk ijs tegelijkertijd aangroeide, waar kwam al dat water dan vandaan om de zeespiegel zoveel te doen stijgen ???
      Persoonlijk vermoed ik, dat de aarde destijds geraakt is door een grote ijsbal (astroïde of meteoor).
      Maar dan moet je wel denken aan iets ter grote van de maan. Dat zou uiteraard een hele grote ramp kunnen veroorzaken.
      De aarde wordt wel vaker getroffen door ijs uit de ruimte. In 1908 in Siberië. Enkele jaren geleden ook ergens in die streken.

      “Kijk naar Spanje. Daar zijn ook al gedeeltes bijna niet meer vruchtbaar.”
      Dit is te danken aan de bouw van de Spaanse armada, tweede helft 16e eeuw.
      Voor die armada hadden ze heel veel eikenhout nodig. Spanje had niet zoveel eikenbomen.
      Hele bossen moesten worden kaalgeslagen, om enkele eiken te kunnen te oogsten.
      Er werden geen nieuwe bossen aangeplant. Daar was geen tijd voor.
      Regen en wind kregen vat op de dunne laag vruchtbare grond, die daardoor wegspoelde.
      De armada was geen succes. Werd grotendeels verslagen. Onervaren en slecht getrainde bemanning.
      In plaats van rijkdom te vergaren, ontstond armoe. Spaanse overmoed kwam voor de val.

      Een deel van de armada lag in de haven van Vannes, Frans Betagne voor anker.
      Het waren schepen met grote diepgang en lagen bij laagwater op half elf.
      Op een avond bij laagwater kwamen de Hollandse Geuzen.
      Zij hadden kleine platbodem schuitjes en kleine kanonnen en schoten de armada lek.

      Geliked door 2 people

  7. Henk der Niederländer zegt:

    Dat klopt inderdaad Htskday.
    Maar laten we wel wezen.
    Het nieuws moet zo af en toe aangepast worden aan de waan van de dag.
    En daarin is de NOS nou niet bepaald een achterblijver in.

    Geliked door 2 people

Plaats een reactie