Westelijke journalisten niet toegelaten op Russisch “Davos-Forum”

(Vertaling: E.J. Bron)

Het Kremlin maakte bekend dat er dit jaar geen journalisten uit onvriendelijke landen worden toegelaten op het Internationaal Economische Forum in Sint Petersburg. De bijeenkomst vindt plaats van 14 tot 17 juni.

Nieuwsorganisaties uit “onvriendelijke” landen zijn dit jaar van het jaarlijkse Sint Petersburg Internationaal Economisch Forum (SPIES) uitgesloten. Dit deelde de woordvoerder van het Kremlin, Dmitri Peskov, mee en bevestigde daarmee eerdere berichten. Hij preciseerde:

De belangstelling in het SPIES is altijd groot, alle andere journalisten zullen op het platform werken.”

Volgens “Reuters” werd vrijdag door organisatoren aan het bureau in Moskou van het persagentschap meegedeeld dat de accreditering zou zijn ingetrokken.

Moskou was er in 2021 mee begonnen om buitenlandse staten onder verwijzing naar een vijandige politiek zoals sancties en de uitwijzing van Russische diplomaten formeel “onvriendelijke landen” te noemen. De lijst bevat op dit moment de meeste westelijke landen, waaronder de VS, Canada, Groot-Brittannië evenals alle leden van de Europese Unie. De wet over “onvriendelijke” landen staat het de regering toe de activiteiten van ondernemingen en individuele personen uit de op de zwarte lijst staande landen in Rusland te beperken.

Het door de buitenlandse media “Russisch Davos” genoemde SPIEF is een van de belangrijkste bijeenkomsten van Rusland ter bevordering van handelsbetrekkingen met ondernemingen in de hele wereld. Het SPIEF vindt dit jaar voor de 26e keer plaats en zal van 14 tot 17 juni plaatsvinden. Aan de plenaire zitting van het forum neemt traditioneel de Russische president Vladimir Poetin deel. De arbeidsmarkt zal een van de hoofdthema´s van het forum zijn.

Vorig jaar vond het SPIEF van 15 tot 18 juni plaats. Volgens informatie van de organisatoren namen daar 14.000 personen uit 131 verschillende landen aan deel. De laatste dag van het forum werden overeenkomsten ter waarde van meer dan $ 69 miljard gesloten.

Bron:
rt.de

Vertaald uit het Duits door:
E.J. Bron
(www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in Algemeen. Bookmark de permalink .

5 reacties op Westelijke journalisten niet toegelaten op Russisch “Davos-Forum”

  1. delamontagne zegt:

    En groot gelijk hebben ze ! , heeft de NOS er al op gereageerd met;”de zoveelste vijandelijke daad van Rusland”.?
    Vergeten is men blijkbaar dat allereerst de anti Russische uitingen/sancties/verboden vanuit ’t Westen kwamen.
    De “kinderachtige” beperkingen opgelegd aan sporters, het verbod op RT uitzendingen, nws uit Russia eerst door de censuur.
    Dat de Russische uitzendingen niet meer werden toegelaten werd op NPO [ voor de gewone mens= goedgeleuvige ] uitgelegd als: Het is allemaal Russische Propaganda.
    Moet je toch eigenlijk om lachen, alsof de NL’er onpartijdig nws te horen krijgt.
    Vanaf begin was ’t Rusland-VIJANDIG, de hele Westerse wereld stond toch immers achter “held” zklensky.
    Dat ’t maar ’n gedeelte was van de landen op de aardbol die achter de sancties stonden/staan werd uiteraard niet vermeld.
    Ondertussen nemen de tegenstellingen West _ Oost[Rusland] steeds meer toe.

    Geliked door 4 people

  2. delamontagne zegt:

    Rusland-NATO: De oorlog tot aan de laatste Ukr…. Europeaan.

    Het is al gewoon geworden om te zeggen:”De NATO is klaar om tot de laatste Ukraienier door te vechten”.
    Maar zoals ’t er nu naar uit is gaan zien tenderen de gebeurtenissen zich te gaan veranderen in een conflict naar een oorlog “TOT AAN DE LAATSTE EUROPEAAN”.
    Het feit dat de Europese landen zich wedijveren in quasi-concurrentie om de grootst mogelijke dodelijke wapens aan Ukraïne te gaan geven, tonen aan dat ’t lokale conflikt zich gaat transformeren van regionaal naar een van totaal alle EU landen gezamenlijk.
    En heel goed mogelijk naar ’n wereldlijke ( = 3e wereld-oorlog ) terwijl de U.S ook niet in de schaduw zal kunnen blijven.
    Boris Karpov

    Geliked door 4 people

  3. bobzelf zegt:

    dus ik roep …HET AL ENIGE MAANDEN …

    ZE ZIJN PLEITEEEEEEEEEEEEEEEE …….

    U BENT NIET MEER WELKOM ….

    U HEEFT UW EIGEN BED OPGEMAAKT …

    U MAG ER NU OOK IN SLAPEN …

    DAN WEL VAL DOOD ALLEMAAL ….

    EN NU VRAGEN ???????

    HOE ZOOOOO NIET MEER ????

    WHAHAHAHAHAHAHHAHAHAHA

    SOORT IQ . CHIMPANSEE DAN WEL NOG IETS LAGER

    WHAHAHAHA

    OOM VLADYBOB

    Geliked door 3 people

  4. Ravian zegt:

    Gelijk hebben ze.
    Waarom zou je leugenaars en moddergooiers van munitie voorzien?

    Geliked door 1 persoon

  5. ronjaspers zegt:

    Dan doet rusland het nog “netjes”om die hoernalisten te weigeren.Als “echte”journalisten in ukraiene de waarheid vertellen en laten zien.Dan zet die nepjood en trekpop van de “deepstate”zelensky,journalisten op een dodenlijst.

    Like

Plaats een reactie