Midden in de sanctieoorlog: LG-fabriek in Polen rust smart-tv´s voor de Russische markt toe

(Vertaling: E.J. Bron)

DE Poolse LG-fabriek zou volgens mediaberichten zijn begonnen met de installatie van software op smart-tv´s voor de Russische markt. De televisies worden via Wit-Rusland aan Rusland geleverd.

Zoals de krant “Kommersant” bericht, zou de Poolse fabriek van de Zuid-Koreaanse onderneming LG ermee zijn begonnen om zijn televisietoestellen met een voor de Russische markt aangepaste smart-tv-software uit te rusten. Op de toestellen, die in het kader van parallelimporten geleverd worden, zijn Russische online-bioscopen voor geïnstalleerd en wordt de Russische spraakassistente Alice ondersteund, aldus de krant. “Kommersant” verklaart:

Een bron van de ´Kommersant´ op de elektronicamarkt zei dat de Poolse LG-fabriek, die na het uitbreken van de oorlog in de Oekraïne gestopt was met de officiële leveringen aan Rusland en de productie in de regio Moskou, nu de smart-tv-software voor Rusland op de tv-toestellen zou installeren. Volgens hem worden de tv-toestellen officieel naar Wit-Rusland geïmporteerd, van waaruit ze via parallelimporten in Rusland terechtkomen. De fabriek in Mława heeft een speciale productielijn voor de productie van televisies voor het GOS, inclusief de Russische Federatie, ingericht.”

Met de aanpassing van tv-toestellen voor Rusland overtreedt de Poolse LG-fabriek formeel niet de sancties, aldus Mergen Dorajew, een van de vennoten van het advocatenkantoor EMPP, in een gesprek met de krant “Kommersant”. “Maar wanneer de Poolse dochteronderneming bijvoorbeeld bovendien adviesdiensten voor softwareondersteuning voor Russische verbruikers aanbiedt, zou het bedrijf met problemen geconfronteerd kunnen worden, die variëren van geldboetes tot strafprocessen”, verklaarde de jurist.

Bron:
rt.de

Vertaald uit het Duits door:
E.J. Bron
(www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in Algemeen. Bookmark de permalink .

2 reacties op Midden in de sanctieoorlog: LG-fabriek in Polen rust smart-tv´s voor de Russische markt toe

  1. Ravian zegt:

    ““Maar wanneer de Poolse dochteronderneming bijvoorbeeld bovendien adviesdiensten voor softwareondersteuning voor Russische verbruikers aanbiedt, zou het bedrijf met problemen geconfronteerd kunnen worden, die variëren van geldboetes tot strafprocessen”, verklaarde de jurist.”

    En dat allemaal gebaseerd op volgens de internationale wet illegale sancties.
    Dat valt dan onder de EU “normen en waarden” die gehandhaafd moeten worden.
    Je zou het gewoon “maffia beleid” kunnen noemen…

    Geliked door 2 people

Plaats een reactie