Westelijke miljarden en hoop op overwinning gaan in rook op in de velden van Zaporizja

(Door: Wladimir Kornilow – Vertaling: E.J. Bron)

Teleurstelling, ongeloof, shock, paniek – zo kan de reactie van het Westen op de eerste dagen van het “lang verwachte Oekraïense tegenoffensief”, zoals dit door de Oekraïense media werd genoemd, grof omschreven worden. Door het regime in Kiev met een ongelooflijke hoeveelheid wapens te overstelpen, verzekerde het Westen ook zichzelf er steeds opnieuw van dat een succes direct voor de deur zou staan. En het probeerde het publiek ervan te overtuigen dat de in het buitenland met de nieuwste West-Europese tanks opgeleide Oekraïense strijders het zogenaamd gedemoraliseerde Russische leger binnen enkele uren zouden verpletteren. Maar blijkbaar ging er iets mis bij deze “berekeningen”.

Laten we ons herinneren hoe nog maar een week geleden de gepensioneerde Amerikaanse generaal David Petraeus, later ook nog chef van d eCIA en nu een van de woordvoerders van de westelijke media in de Oekraïne-kwestie, tijdens zijn bezoek aan Kiev verklaarde dat “alles binnen 72 tot 96 uur” na het begin van de Oekraïense aanvallen opgelost zou zijn. Met onverholen genoegen voorspelde hij hoe de eerste Oekraïense aanvallen op de Russische stellingen er uit zouden zien, hoe de in het Westen opgeleide pioniers perfect werk zouden verrichten, hoe de westelijke luchtafweersystemen de Russische luchtstrijdkrachten direct zouden overmeesteren en hoe de elektronische oorlogsvoering chaos zou veroorzaken in de gelederen van het Russische leger.

De westelijke analisten hadden verstrekkende doelen voor dit tegenoffensief geformuleerd! Een andere onvermoeibare commentator, de gepensioneerde Amerikaanse generaal Ben Hodges, herhaalde hardnekkig elke dag dat “de Oekraïne de Krim tot het einde van de zomer 2023 zal bevrijden.” Intussen ziet Petraeus zich genoodzaakt om de onmogelijkheid van de realisering van deze plannen toe te geven, en hij spreekt van de hoop van de Oekraïners om tenminste een onderbreking van de verzorging van de Krim te bereiken.

Wat de westelijke online-strategen betreft, die vanaf de bank tegen de Russen vechten, die “strijders” waren sinds de eerst uren na het begin van de tegenaanval verbaasd toen ze opnames van getroffen tanks van de Oekraïense strijdkrachten zagen. Enkelen stelden de vraag: “Waarom werd een dozijn gepantserde voertuigen in een ´testaanval´ door een mijnenveld gestuurd?” En verdienden het terechte antwoord: “Hoezo waarom? Petraeus schetste toch een perfect beeld van de eerste 72 uur van de gevechten! Weet u nog? Pioniers, tanks, luchtafweer, elektronische oorlogsvoering – en ´Blitzkrieg´ in de Oekraïne!” En nu vragen ze zich verward af wie eigenlijk op het idee kwam om de westelijke gepantserde voertuigen door de mijnenvelden te sturen.

De beste bevestiging voor het mislukken van hun prognoses is een artikel van Julian Röpcke, een fanatieke Russofobe “journalist” bij de Duitse “Bild-Zeitung”, met de veelzeggende kop “Russen vechten beter dan verwacht”. Al deze Hodges, Petraeussen en Röpckes hebben het publiek er zo lang van overtuigd dat het Russische leger zich in een “ernstiger morele toestand” bevindt, dat ze er nu zelfs verbaasd over zijn hoe volhardend de Russische soldaten de ene na de andere vijandige aanval afweren. En Röpcke ziet zich genoodzaakt om de ergst denkbare bekentenis überhaupt te doen: “Ook wordt steeds duidelijker: tot een ´Zege tot het eind van het jaar´ , zoals door enkele Oekraïense politici en zelfs westelijke militaire experts wordt rondgestrooid, zal het waarschijnlijk niet komen.” Zoveel over de smachtend gehoopte inname van de Krim “tot het eind van de zomer”!

Andere ideologen van de Oekraïense “Blitzkrieg” komen tot dezelfde ongelukkige conclusies voor het Westen. “The Economist”, die onlangs een “beslissende zege van de Oekraïne, die Europa zal veranderen” voorspelde en het sprookje van Hodges over de aanstaande val van de Krim herhaalde, heeft de toon eveneens drastisch veranderd.

In zijn laatste editie, die gewijd is aan het Oekraïense offensief, staat op de voorpagina van het blad een illustratie, waarop een hand, geverfd in de kleuren van de Oekraïense vlag, die bezwerend de vingers kruist naar de titel “Ukraine Strikes Back” – wat is er anders nog om de Oekraïne aan de overwinning te helpen? De analyse van de gevechten, die begonnen zijn aan het Zaporizja-front, voert het blad tot soortgelijke conclusies, die ver verwijderd zijn van overwinningsretoriek, die het Westen enkele weken geleden nog had verbreid. En dat niet alleen: “The Economist” schetst zelfs een beangstigend beeld van het volledig mislukken van de Oekraïne en de overwinning van Rusland. Maar uiteindelijk stelt het blad zijn lezers “gerust”: het meest waarschijnlijke scenario zou een zeer, zeer langdurig conflict zijn. Het blad ziet echter ook serieuze risico´s in dit scenario, die samenhangen met de “vermoeidheid van het Westen” en een mogelijke wissel in het Witte Huis na de presidentsverkiezingen eind 2024.

De ontspannende gesprekken over een “volledige zege van de Oekraïne” zijn blijkbaar verstomd. Nu schrijven zelfs “haviken” in het Westen over de noodzaak om bij een tegenoffensief in ieder geval kleine terreinwinsten te boeken – om voor onderhandelingen met Rusland iets betere voorwaarden te krijgen dan de Oekraïne die op dit moment bezit. Ja, dat is een tamelijk dramatische verandering van de doelen en de bedoelingen!

Het is heel typerend dat de Duitse bondskanselier Scholz plotseling zijn wens tot uitdrukking bracht om met de Russische president Vladimir Poetin te spreken, terwijl hij tegelijkertijd ook nog toegaf dat het conflict in de Oekraïne lang zal duren.

We kunnen heel zeker zeggen dat de “Blitzkrieg” van de Oekraïne, waarop het Westen zozeer gehoopt had, door de heldhaftige inzet van het Russische leger werd verijdeld. Westelijke analisten observeren geschokt hoe miljarden Amerikaanse dollars aan westelijke hulp in de mijnenvelden van Zaporizja in rook opgaan, terwijl de aandelen van het militair-industrieel complex van de VS naar beneden schieten. Samen met de Duitse Leopard tanks gaat ook het lang verklaarde doel van het Westen om Rusland op het slagveld te overwinnen in rook op.

Bron:
rt.de
Door: Wladimir Kornilow

Vertaald uit het Duits door:
E.J. Bron
(www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in Algemeen. Bookmark de permalink .

24 reacties op Westelijke miljarden en hoop op overwinning gaan in rook op in de velden van Zaporizja

  1. delamontagne zegt:

    Kijk, hier wordt ’t weer bevestigd. Ursula von het Lijden, liet de wereld weten dat het in Rusland zo slecht ging met de oorlog dat de chippies uit de wasmachines van de Russiosche huisvrouwen er uit werden gehaald om in de tanks te worden ingebouwd
    Zouden de computor/internet system engineers niet uit hun bureau-stoel zijn getuimeld van ’t lachen.
    Wat een leugenachtige simpliticus is zij als een van de leiders van EU……….

    Geliked door 6 people

    • droevige mof zegt:

      Prachtig hoe Ursula von der Crazy voor het EU-parlement met een overtrokken stem trots verkondigde: “Russia’s economy is in tatters, in tatters.” (De economie van Rusland ligt aan flarden, aan flarden.)
      Ja, mevrouw van het Lijden, u praat tegen uzelf. Uw eigen toekomst is in tatters of in het Duits “am Arsch”.

      Geliked door 5 people

      • BosscheBol zegt:

        Economie is iets voor mensen die kunnen rekenen.
        Mensen die kunnen rekenen zijn rechts/ populistisch.
        Rechts/ populisme is slecht.

        Ergo: economie is slecht.
        Alfa-gebabbel is goed. Het PR bureau breit er wel een mooi verhaal omheen.

        Geliked door 1 persoon

  2. Ravian zegt:

    “Zoveel over de smachtend gehoopte inname van de Krim”

    Das dan smachten naar het einde van de wereld…
    De stupiditeit van die lui kent werkelijk geen grenzen.

    Geliked door 5 people

  3. kruisridder zegt:

    In 2022 wilde het Westen niet onderhanden met de Russen toen de strijd aanvankelijk voorspoedig verliep. Nu wil de verliezende Duitse bondskanselier met de Russen onderhandelen nu de Russen de overwinning in zicht hebben. Nu moeten de Russen hun poot stijf houden en onderhandelingen uitsluiten met het Westen.

    Geliked door 1 persoon

    • karton zegt:

      @ kruisridder op 13-6-2023 om 01.27 u.
      Ik begrijp eigenlijk niet zo goed waarom Scholz zou willen onderhandelen, Duitsland is toch niet (meer) in oorlog met Rusland ?
      Als er onderhandeld zou moeten gaan worden, denk ik toch in eerste instantie aan Oekraïne en Rusland, of zie ik iets over ’t hoofd ?
      Hoe meer het “westen” zich gaat bemoeien met het gebeuren des te dieper raken zij erin verstrikt met álle gevolgen voor de bevolking, dus voor óns; maar ik denk dat ons lot hen niet zo heel veel kan schelen.

      Geliked door 2 people

  4. Sinyo zegt:

    Tja het bekende verschijnsel. Zuiver staaltje van BEELDVORMING.
    Zich niet houden aan FEITEN.
    Je zou met recht kunnen zeggen tegen die “anderen” droom maar rustig verder. Ik voorspel je je zult ontwaken en realiseren DROMEN ZIJN BEDROG.

    Geliked door 1 persoon

  5. Meer dan de helft van de wereldbevolking steunt Rusland – Seymour Hersh

    De VS hebben internationaal zo veel geloofwaardigheid verloren door het conflict in Oekraïne, zegt de Pulitzer Prize-winnende journalist

    Geliked door 3 people

  6. Andre zegt:

    Het is rete interessant want het is natuurlijk niet deze burger oorlog maar het camoufleren van het totale failliet van het collectief Westen. Borell had het over minimaal tot eind 2024 en dit loopt weer precies gelijk met de ECB het failliet pleuro muntje dat de rente zal blijven moeten verhogen tot eind 2024. Als BRICS straks met een eigen muntje komt heeft het collectieve Westen zichzelf opgeblazen met hun fiat nep en fop USD en Euro.

    Geliked door 1 persoon

  7. delamontagne zegt:

    Hier is de realiteit achter deze oorlog en die is anders dan de Westerse propaganda ons doet voorkomen, de patriotische oorlog ! !
    De “recruten” zijn tussen de 18 en 60 jaar en worden gedwongen mee te gaan.
    Elke week opnieuw zijn er die worden “betrapt”als zij het land willen verlaten, talloze doden.
    Degenen die dit niet kunnen houden zich verborgen, kunnen niet werken hebben geen sociaal leven.
    De razias vinden plaats op publieke terrein of privé huyizen.
    Een voorbeeld: Een vader dacht gezellig met gezin en kinderen in park te kunnen doorbrengen wordt hardhandig gevangen genomen en voor de ogen gezin afgevoerd…….

    https://twitter.com/i/status/1668246636437331972

    A Cherkasy resident reluctant to die for Zelensky was knocked unconscious and taken away unconscious by Ukrainian army recruiters. When he wakes up, he will be sent to the front. Notice the passivity of the crowd.
    Ukraine is a rancid, depopulated, and already dead region.

    Geliked door 5 people

  8. De bron waar de WEF-BILDERBERGER corrupte,COVID-19 pharma maffia stappenplan NAVO vaccinazi lidstaten uit putten is de leugen!! (De duivel)

    De oogst van deze ook in Nederland georganiseerde,gewetenloze ,gecorrumpeerde,geïnstitutionaliseerdeberoepscriminelen is dood en verderf!!

    De pathologische.gewetenloze beroepsleugenaar Mark R. is het toonbeeld van een duivelse levensgevaarlijke van overheidswege georganiseerde ,en gefaciliteerde,misdadige beambte !!

    Een in Rusland te houden onafhankelijk Neurenberg 2.0 tribunaal is nodig om de zeer vele geïnstitutionaliseerde ,terroristische ,corrupte ,collaborerende ,klimaatfascistische, oorlogshitsende ,WEF-BILDERBERGER COVID-19 pharma maffia stappenplan oorlogsmisdadigers -psychopaten wereldwijd te kunnen berechten wegens zeer ernstige misdaden tegen de menselijkheid!!

    De uitgelokte verschrikkelijke onnodige bloedige Oekraïne oorlog is een misdaad tegen mensen die zijn weerga niet kent!!

    Zalig zijn de vredestichters!!

    Geliked door 2 people

    • karton zegt:

      @ Léon van D. op 13-6-2023 om 07.51 u.
      Ik heb uw reactie diverse malen gelezen, maar ik moet u helaas zeggen : naast het wensen van hel & verdoemenis aan o.a. Mark R. en de NAVO, heb ik er niet veel van begrepen, hetgeen ongetwijfeld aan mij zal liggen.
      Wat ik wél goed begreep was de laatste zin van uw reactie : Zalig zijn de vredestichters. Maar om levende personen “zalig” te noemen gaat mij véél te ver.
      Het enige wat ik daarop kan antwoorden is : zalig zijn de tom-poucen van m’n banketbakker. Kijk, das different cake !

      Geliked door 4 people

      • delamontagne zegt:

        Uwes en Meneer Harry hebben duidelijk nooit ’n pietsie religieuze rimram opvoeding gehad.
        Maakt verder niets uit natuurlijk maar dat woordje “zalig” heeft niks met Smaakgevoel te maken.
        Het betekent dat je het allerhoogste geluk, zeg maar genot ervaart omdat je als onnozele gelovige uiteindelijk in ’t paradijs bent belandt.
        Ik weet ook niet alles uit den Bijbel, ben wel 2-zijdig opgevoed ( niet te verwarren met sex ! ), maar vader was ’n afvallige gerifformeerde ( 1898 ) en moeder geleuvig R.K.
        Maar ook zij twijfelde weleens als ze meemaakte hoe de [goed]geleuvige inheemsen in Z-Amerika door het geloof allerlei ACHTERLIJKE dingen deden.
        Volgende keer iets over de “Bergrede van Jesus” vertellen, ik heet tenslotte van de Berg, maar hier in Fr. “Delamontagne”, vinden ze grappig die Fransen want die naam komt hier niet voor.
        (( zoek ’t maar op in Uw [ eventuele huisbijbeltje: ” Zalig de armen van geest, want hen is het Koninkrijk der hemelen”.
        Matteüs 5:3-12 ))

        Geliked door 2 people

      • karton zegt:

        @ delamontagne op 13-6-2023 om 19.31 u. Zeer geachte heer delamontagne. U vergist zich deerlijk v.w.b. mijn charistelijke “opvoeding”; ik kam uiteraard niet spreken namens meneer Harry. Ik ben geboren in kloosterziekenhuis (dus …. nonnen) nabij Venlo ; hoe charistelijk wilt u ‘t hebben. Na verhuizing (tijdens WO-II naar een kleuterschool “met den kinderbijbel” ! 3 Zondagen naar een zg. Zondagschool, daar weggestuurd wegens wangedrag ( v.d. Zondagschooljuf !! 😂😂😂) Twee weken charistelijke Padvinderij, daar vrijwillig vertrokken toen ik getuige was van viespeukerij tussen MIJN akela én een vieze hopman. Ik heb in m’n werkzaam leven vreselijke dingen meegemaakt o.a. met kinderen, waarna ik heb gedacht : “Zo er al een God zou bestaan wáár is tie dan “. Maar misschien, als u een volgende keer iets vertelt over de Bergrede, dat ik dán denk : “Potverdulleme, dát is ‘t !!!” Ik verwacht het eigenlijk niet.

        Geliked door 1 persoon

      • karton zegt:

        @ delamontagne op 13-6-2023 om 19.31 u.
        Ik refereer tóch nog ff aan uw reactie, geachte hr.dela enz.
        Wat wordt er nu wérkelijk bedoeld met de zin : “Zalig de armen van geest, want hen is Koninkrijk der hemelen”?
        Als ik, nuchter, lees wat daar staat, betekent dat, dat iemand zie “arm van geest” is, in het “Koninkrijk der hemelen” zal worden opgenomen, wat doen we met de mensen die “rijk van geest” zijn ?
        Tot op heden is de “Heilige Schrift” -tig keren herschreven, vertaald, wéér herschreven enz. maar nog nóóit is, wie dan ook, erin geslaagd om het op een leesbare manier te doen; waarom is dat toch ?
        U lijkt mij best wel een (beetje) kenner op dit gebied, vandaar dat ik ’t aan ú vraag. (ik bedoel dit écht serieus, heer dlmntgn.)

        Like

    • Harry zegt:

      Jammer dat die Sion en die andere koekenbakker die jij steeds noemt , nooit ook maar één poot uitsteken om ons te helpen , Leon .
      Als er dingen zijn waar je niks aan hebt , dan donder ik die in de vuilnisbak .
      Gereedschap dat steeds weigert als je het echt nodig hebt , mieter ik in de oudijzer bak .
      Mensen of verzinsels waar je nooit iets aan hebt , gehad hebt of gaat hebben , GEWOON NEGEREN EN VERGETEN !

      Als je aan fact checker op die klotebijbel loslaat , zal ie vast en zeker vaststellen , dat het allemaal fake nieuws is , ook al is die koek een paar duizend jaar oud .
      NOG STEEDS GEEN WAARHEID GEWORDEN !
      Gaat ook niet gebeuren , let maar op .

      Geliked door 1 persoon

  9. Makow- communisme. of Biden, WEF of China in wezen georganiseerde misdaad is

    Wat is het verschil tussen de Chinese regering en de maffia?

    door Gordon G. Chang
    (henrymakow.com)

    Russische confrontatie van NAVO-aanvallers in Oekraïne is de enige reden waarom satanisten COVID Hoax hebben opgeheven

    Meer dan de helft van de wereldbevolking steunt Rusland – Seymour Hersh

    De VS hebben internationaal zo veel geloofwaardigheid verloren door het conflict in Oekraïne, zegt de Pulitzer Prize-winnende journalist

    https://www.rt.com/russia/577894-hersh-us-ukraine-biden/

    Geliked door 1 persoon

  10. karton zegt:

    Wat raar toch ……. ik hoorde hier zojuist dat de dappere Oekraïense strijdkrachten wel 4 (vier !!!!) dorpjes zouden hebben heroverd op die vermaledijde Russen. Dorpjes ter grootte van een buurtschap, dus 3 of 4 huizen, verlaten door de bewoners.

    Like

    • Ravian zegt:

      Vier gehuchten omringd door hoogten waar de Russen zich op verschanst hebben, en van waaruit die gehuchten niet meer dan schietgalerijen zijn, plekken om aan een metaalvergiftiging te sterven.
      Deze gehuchten vertegenwoordigen wat ze in militair jargon een “kill zone” noemen.

      Geliked door 4 people

  11. Boike zegt:

    De Amerikaanse duivelse Cabal heeft de Russische beer met jarenlang tarten, treiteren en pesten uitgedaagd tot het Russische geduld ten einde was en laat nu zijn kornuit, Oekraine, met branie, bravoure en overmoed een proxi-oorlog voeren met oude afgedankte meuk en is nu verbaasd, dat Oekraïne die oorlog aan het verliezen is.
    Nu het duivelse plan averechts uitwerkt en gedoemd is te mislukken en de duivel op zijn sodemoieter krijgt en de chaos compleet is, slaan teleurstelling, ongeloof, shock en paniek toe.
    Wat er van het treurende Oekraïnse volk na het duivelse avontuur nog over is, heeft de kater en mag voor het gelag opdraaien.
    Tja, die duivelse Cabal is kennelijk, net als de grote baas van de hel, wel gemeen en sluw, maar niet slim.
    Duivelsgetrouwen, zegt de bijbel niet, dat God had beloofd dat Hij het zwaard mee zou brengen ??? (Mat. 10:34)

    Geliked door 1 persoon

  12. boorzalf zegt:

    Gouden tijden voor Igor de lorreboer.

    Geliked door 1 persoon

  13. bobzelf zegt:

    WAT GEINIG TOCH WEER . DAT .HET BEKENDE ZOOITJE ONGEREGELD

    THE NITWITS ZEG MAAR BIJ KANJER E.J.BRON

    DE RAVIANS. DE OUWE POLITIEAGENT .. DE GEINIGE HATSIKIEDEE..DE RONNIES . DE KODDEBEIER EN ONZE FRANSE SPECIALIST . DE KENNER VAN ROTJEKNOR EN DE DAMES ONGELOFELIJKE MET WERKENDE HERSENS

    DIT DUS GEWOON L MAANDEN AAAN IEN KOMEN

    DUS HEB IK MAAR 1 DING TOE TE VOEGEN

    ALDUS

    STRANDSTOEL BOBBIE . MET DIKKE REET . ???

    EN IK HEB HAAR NOOIT NAAKT GEZIEN TOCH ?? OF WEL ??

    Geliked door 5 people

  14. de barbaar zegt:

    Ursulss hessa van der lijken wil jij bob ….niet naakt zien….de maden kruipen er al uit.
    En de vele nitwits… bob…ben al enkele jaren bezig met een opzet van …een iets wat tegenstand moet bieden….en het lukt gvd de gv njet.
    Teveel dit/dat/la maar/ weet njet/misschien/later of kan het anders…. afijn.
    Mijn saksische bijlen(12 in totaal) hangen er geslepen bij en de rest is ook in opperste conditie.

    Like

Plaats een reactie