Poetin over de fouten van de “zogenaamde Groenen” in de economische politiek

(Door: Thomas Röper – Vertaling: E.J. Bron)

Volgens Poetin zijn de “zogenaamde Groenen” de profiteurs van de Oekraïne-crisis, omdat ze daarmee hun eigen fouten in de economische en energiepolitiek bij Rusland in de schoenen kunnen schuiven.

Tijdens de podiumdiscussie op het Internationaal Economisch Forum in Sint Petersburg heeft Poetin zich ook over de economische politiek van de “zogenaamde Groenen”, zoals Poetin ze heeft genoemd, uitgelaten. De door mij geciteerde passage van Poetin was onderdeel van een langer antwoord van Poetin op vragen over de wereldwijde markten van ruwe grondstoffen. Ik heb het deel van zijn antwoord vertaald, waarin het om de EU en de Groenen gaat.

Begin van de vertaling:

U begrijpt dat het in de huidige wereld moeilijk en vaak praktisch onmogelijk is om andere landen gewoon te dwingen de belangen van een ander te volgen. Hoe kan men een land met een miljoenenbevolking toe dwingen om te zeggen: “Koop geen graan uit Rusland, verhonger, laat jullie volk verhongeren!”

Wie kan dat zeggen? En als iemand het kan, een of andere idioot die dat zegt, zullen ze niet luisteren – ze zullen niet luisteren, dat is het probleem.

En de mensen die dat doen, die moeten eindelijk begrijpen dat dit niet alleen contraproductief voor de wereldeconomie is, maar dat het op het eerste gezicht onbegrijpelijk is, dat dit onacceptabel voor miljoenen mensen is.

Die hebben ervan gesproken dat men voor het milieu moet vechten. Europa heeft de opwekking van stroom uit kolen sterk uitgebreid. En dezelfde mensen, de zogenaamde Groenen, die gisteren nog het hardst om de noodzakelijkheid van de complete uitschakeling van de kolencentrales en het volledige stoppen met kernenergie hebben geschreeuwd, doen exact dit. Nu is alles er: zowel de kerncentrales als de kolencentrales worden ingeschakeld, in de stroommix van enkele Europese landen is het aandeel van kolen al veel groter dan in Rusland.

Al dat geklets is men helemaal vergeten! Dat ligt er ook aan dat de beslissingen tot nu toe vanuit economisch oogpunt bekeken volledig ongerechtvaardigd waren.

Voor hen is de huidige situatie, de huidige crisis in de Oekraïne, voordelig. Ze is een voorwendsel om hun economische fouten te verdoezelen – zowel op energiegebied als op financieel gebied.

Ze hebben een sterke stijging van de inflatie veroorzaakt. Waarom? Nou, omdat ze onnadenkend biljoenen in hun economie gepompt hebben, in de VS, ik vrees, ik kan me vergissen, negen biljoen, en in Europa € 5 biljoen. En de inflatie was gecreëerd.

Dat hebben wij niet gedaan – dat hebben zij nog voor de situatie in de Oekraïne gedaan. Nu verdoezelen ze hun fouten door te zeggen dat ze Rusland moeten bestraffen en van Rusland de schuldige maken. Nee, zo wordt het niks.

Bron:
anti-spiegel.ru
Door: Thomas Röper

Vertaald uit het Duits door:
E.J. Bron
(www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in Algemeen. Bookmark de permalink .

3 reacties op Poetin over de fouten van de “zogenaamde Groenen” in de economische politiek

  1. R. zegt:

    Exact! Vies, bang en leugenachtig volk zijn de groenen….

    Geliked door 1 persoon

  2. Teleurgesteld zegt:

    Hele slimme man die Putin.

    Geliked door 1 persoon

  3. Harry zegt:

    De zogenaamde “ Groenen “ zijn een club van linkse idioten die totaal geen benul van economie hebben .
    Maar het lijkt wel of er steeds meer van komen .
    Uitdunnen , die gekken dan maar ?
    We kunnen toch ons hele bestaan en welvaart niet op offeren aan een zwerm linkse dwazen ?

    Geliked door 2 people

Plaats een reactie