Minister Kaag blijft je verbazen…

(Door: “Angélica”)

In 2017 werd door D66 besloten dat ze Kaag naar Nederland moesten halen, want Jetten was geen stemmenkanon en zij kon met haar talenten zomaar eens de eerste vrouwelijke premier van Nederland worden!

Helaas voor haar werd de VVD opnieuw de grootste fractie in de Tweede Kamer, ondanks de inspanningen van documentairemakers om hun D66-idool het Torentje in te krijgen. Na Ruttes afgang in de Toeslagenaffaire en zijn talrijke leugens had ze de kans om van hem af te komen, maar dat deed ze niet. Haar ‘nieuw leiderschap’ en de ‘nieuwe bestuurscultuur’ bleken wassen neuzen te zijn en ook faalde ze tijdens ‘de evacuatie uit Afghanistan’, waar andere landen wel succesvol waren.

Binnen D66 speelden ook nog “Me too” kwesties, waarop ze als een kille ijskoningin reageerde: ze had niet met het slachtoffer gesproken, excuses aangeboden of zich ingelezen in wat er zich had afgespeeld. Als er geen druk was uitgeoefend door honderden D66-leden en de Volkskrant, had Kaag er nooit over gerept. Op de vragen van journalisten reageerde ze geïrriteerd en haar antwoorden werden steeds bitser: ja, als je consequent door de pers bent bevoordeeld en in de watten gelegd, gaat het plotselinge stellen van objectieve vragen voelen als een hetze.

De gedoodverfde eerste vrouwelijke premier was niet in staat om Mark Rutte haar wil op te leggen en ‘hier scheiden zich onze wegen’ had dus niet tot haar nieuwe leiderschap geleid, maar tot dezelfde coalitie die enkele maanden daarvoor struikelde door de vastberadenheid van Pieter Omtzigt en Renske Leijten. Een groter verschil in politiek bedrijven is nauwelijks denkbaar: kil en berekenend, jezelf geniaal wanen (mijn grootste dilemma was het moeten kiezen tussen Oxford en Cambridge!) en je niet kunnen voorstellen dat mensen ergens anders over denken dan jij doet of bescheiden dag en nacht dossiers vreten om een groot onrecht aan te kaarten, ten koste van je eigen gezondheid! Gelukkig staat D66 er intussen slecht voor in de peilingen en ook binnen Kaag´s partij heerst er onvrede over haar ‘lijderschap’, nu haar dochters vrezen voor een aanslag op haar. Daarmee probeert ze zich op een lijn te plaatsen met Pim Fortuyn, de premier die Nederland niet kreeg vanwege een laffe moord, die zij alleen kan ontlopen door zichzelf ‘een functie elders’ te gunnen.

Op het Ministerie van Financiën lijkt ze zich als voormalig ‘topdiplomate’ niet erg thuis te voelen, al lijkt het erop dat ze de Minister van Buitenlandse Zaken Hoekstra af en toe behoorlijk voor de voeten loopt als zíj en niet híj met Rutte grote conferences bijwoont. Maar waarom ambieerde ze eigenlijk een ministerspost op Financiën (ze heeft immers nooit economie gestudeerd) en niet langer Buitenlandse Zaken? Ik heb er niet lang over moeten nadenken, 1+1=2 en zo eenvoudig is het eigenlijk.

Dus laat ik deze lelijke aap nu maar uit de mouw komen…

Kaag wist dat Spanje in de tweede helft van dit jaar het voorzitterschap van de EU overneemt en daarom had ze een ontmoeting met haar collega Nadia Calviño, met wie ze een goede verstandhouding heeft…

En… Kaag wil graag dat de begrotingsregels in de EU soepeler worden toegepast dan voorheen, terwijl Nederlandse Ministers van Financiën, zelfs als ze van socialistische huize waren, een strenge begrotingsdiscipline afdwongen. Daarmee stond Nederland altijd pal naast Duitsland dat net als Nederland over een ijzersterke munt beschikte. De Euro is inmiddels een zwakke afspiegeling daarvan geworden, omdat Zuid-Europese landen zich nooit aan de begrotingsregels houden en ze in die landen torenhoge inflatie de normaalste zaak van de wereld vinden. Daardoor moet er continu geld van Noord- naar Zuid-Europa stromen om de boel niet te laten imploderen. De Europese ministers van Financiën kwamen onlangs nog bijeen in Luxemburg en spraken daar over een voorstel van de Europese Commissie voor een aangepast Stabiliteits- en Groeipact. Dat is de afspraak uit 1997 dat landen geen staatsschuld mogen hebben van meer dan 60% van het bruto binnenlands product en dat het begrotingstekort niet hoger mag zijn dan 3%. Nederland houdt zich daar netjes aan, met een begrotingstekort van 2,5% en een schuld van 52% van het bbp in 2022. Landen als België, Frankrijk, Spanje, Portugal, Italië en Griekenland zitten zeer ver daarboven. Zij houden zich niet aan het pact, maar sancties uit Brussel zijn tot nu toe altijd uitgebleven (tegengehouden door diezelfde landen)! Die sancties dreigen overigens wel voor Nederland als Den Haag zich niet aan de ‘stikstofmaatregelen’ houdt, maar dat even terzijde. (Nederland is per slot van rekening de pinautomaat van de EU)

Drie jaar geleden zette de EU de begrotingsregels tijdelijk buiten werking. Zo kregen regeringen ruimte om de corona-crisis te bezweren. Nu de pauzeperiode afloopt, wil de Commissie de regels opfrissen en onder meer de regel schrappen dat een land jaarlijks 5% van de schuld boven de 60% moet aflossen.

Die eis wordt momenteel als onhaalbaar beschouwd, nu lidstaten veel moeten investeren in klimaatmaatregelen en defensie en daarvoor wil Kaag als Minister van Financiën (!) ook in Nederland het begrotingstekort laten oplopen, desnoods tot Zuid-Europese proporties. Na haar de zondvloed, want de generaties na ons zullen de schuldenlast ooit moeten aflossen.

Begrotingsdiscipline en schuldreductie blijven wel nog een doel, maar landen krijgen veel meer tijd voor aflossingen en mogen hun eigen aanpak bepalen. De Duitsers zijn hier niet blij mee en dreigen het voorstel te blokkeren. Versoepeling van de discipline leidt tot instabiliteit en schade aan de overheidsfinanciën van de lidstaten en dat is een groot risico voor de Euro. Tien andere EU-lidstaten steunen Duitsland, maar Nederland is afgehaakt, voor het eerst!

Duitsland deed wel een concessie: Berlijn vindt dat landen met een staatsschuld van meer dan 60% van het bbp deze jaarlijks nog maar met 1 procentpunt moeten verminderen tot zij weer op 60% zitten. Griekenland met een schuld van 193% zou dan 133 jaar de tijd krijgen! Dus wanneer krijgt Nederland die ‘Griekse miljarden met rente’ terug? Als een brood 30 miljard Euro kost in the year 2525!

De Fransen met hun schuld van 113% willen geen uniforme doelen. Zij hebben alleen maar voordelen bij de nieuwe begrotingsregels en staan dus lijnrecht tegenover de Duitsers, zoals in zoveel dossiers. De Fransen vinden, niet verrassend, Spanje met 116% en Italië met 151% aan hun zijde.

Wel verrassend, gezien de zuinige ministers van Financiën die Nederland altijd heeft mogen koesteren, is dat het betwiste plan voor deze versoepeling niet alleen wordt gesteund door Nederland, maar dat het plan zelfs in Nederland is uitgedacht: door D66-minister van Financiën Sigrid Kaag! Kaag heeft met de socialistische Spaanse minister van Economie, Nadia Calviño, samengewerkt om dit Commissievoorstel uit te werken zodat het als kroonjuweel kan worden gepresenteerd tijdens het Spaanse voorzitterschap! Daarbij heeft Kaag de taak op zich genomen om te bemiddelen tussen Duitsland en Frankrijk.

Kaag heeft onlangs ook aangegeven dat de hetzes in Nederland tegen haar, aangestuurd door Wilders, haar politieke toekomst in Nederland ondermijnen.

Mijn complimenten! Dit is schaken op het hoogste niveau! Kaag is een door en door doortrapte diplomate. Aanpassingen van de begrotingsdisciplines staan ook in het Nederlandse coalitieakkoord. Drie jaar geleden stond Rutte nog te boek als de EU’s zuinigste regeringsleider en vocht hij keihard om het EU-coronaherstelfonds ‘geen loterij zonder nieten te laten worden’. Nu krijgt Kaag overal haar zin: zowel in Nederland als in de EU zullen er honderden miljarden beschikbaar worden gesteld voor de energietransitie, ‘stikstof’ en meer immigratie. In de EU is er straks zelfs meer dan een BILJOEN Euro beschikbaar alleen al voor klimaat reddende maatregelen. Het kan niet op, terwijl de mensen vanwege de inflatie niet weten hoe ze moeten rondkomen! Alle overheden kunnen de begrotingsregels aan de Italiaanse laars lappen en de schuldenlast doorschuiven naar Uw achter- achter- achterkleinkinderen. Dat de inflatie die van Turkije nog zal overtreffen en de ellende van de Weimar Republiek naderbij komt, interesseert Kaag, Rutte, Timmermans en de Zuid-Europese landen helemaal niets.

Zoveel wanbeleid moet natuurlijk ook beloond worden! Kaag wacht nu ze toch al voor het ultrarechtse gevaar in Nederland moet vluchten, een topfunctie in Brussel. Komt dát even goed uit! Goed gespeeld Kaag!

Very soon, you’ll own nothing and be happy, hungry, sick and desperate! 

Door:
“Angélica”
(voor www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in Algemeen. Bookmark de permalink .

11 reacties op Minister Kaag blijft je verbazen…

  1. bobzelf zegt:

    EN IK MAAR DENKEN DAT RAMMEN DAN IETS MET SEX WAS ??

    OOM DE MOCRO FAN WHAHAHAHAHA

    Geliked door 5 people

  2. bobzelf zegt:

    en dan kijk je naar “””DIT PLEURIS WIJF “”
    DIT ISLAM GEDROCHT..
    MET DE WONDERBAARLIJKE NAM ANUS EL KWAK WHAHAHAHA

    EN

    DAN OPEENS LOPEN DE TRANEN MIJN OGEN UIT ……

    DUS DIT BEWIJST DUS OOK DAT ER GEEN GOD IS ……

    HOE GEWELDIG HAD ONS NU COMPLEET VERZIEKTE LANDJE ER MET HEM UITGEZIEN ..

    DE ZIENER !!!

    Man die nooit meer vrij mocht komen steekt vrouw dood in AH.

    10.000 criminelen ontlopen straf .
    5000 misdaden asielzoekers per jaar.
    Ter Apel en andere dorpen met azc zijn oorlogsgebied geworden. Zandvoort geterroriseerd door Marokkanen.

    Gaat lekker HE KECH …. Rutte en Yesilgoz.

    Geliked door 6 people

  3. Alphons Mantel zegt:

    gevaarlijke gek Rob Jetten laat Nederlanders 22 miljard euro betalen om opwarming te beperken tot 0,00004 graden Celcius. Daar zullen dier, plant en oceanen niets van merken

    Geliked door 3 people

  4. Kees zegt:

    We weten gelukkig waar ze nu woont.

    Geliked door 1 persoon

Plaats een reactie