Poetins dringende toespraak: Dank aan alle Russen – Verantwoordelijken zullen rekenschap moeten afleggen

(Vertaling: E.J. Bron)

In een statement van 6 minuten nam de Russische president Vladimir Poetin maandagavond het woord op de staatstelevisie. Eens te meer benadrukte hij dat diegenen die voor de poging tot de putsch verantwoordelijk zijn rekenschap zullen moeten afleggen – zonder de aanvoerder van de Wagner-huurlingen, Jevgeni Prigozjin, met naam te noemen.

Poetin liet er weinig twijfel over bestaan dat hij achter de muiterij ook nog andere machten als mensen achter de schermen vermoedt. “Het zou exact dat geweest zijn wat de neonazi´s in de Oekraïne en het Westen willen”, aldus Poetin. Maar de splijting van het land is uitgebleven, het patriottisme zou gezegevierd hebben.

Zeer gevaarlijke situatie voor Rusland

Poetin bedankte de Russische bevolking dat ze zich niet zou hebben laten splijten en de grondwet van het land in een “zeer gevaarlijke” situatie had verdedigd. “De moed en de opoffering van de patriotten heeft Rusland gered”, aldus de Russische president op de staatstelevisie. Bedoeld worden daarmee uitdrukkelijk ook die Wagner-soldaten die besloten om zonder bloedvergieten om te keren. Tot zijn aanbod zou ook behoren om “diegenen die een fout begaan hebben een kans te geven om na te denken en te begrijpen dat hun handelen krachtig door de samenleving wordt afgewezen en welke tragische, verwoestende gevolgen het avontuur, waar ze ingetrokken werden, voor Rusland en onze staat heeft”, zei Poetin.

“Ik dank al onze soldaten, politiefunctionarissen en speciale diensten die de rebellen in de weg stonden en trouw bleven aan hun plicht, hun eed en hun volk. De moed en de zelfopoffering van de omgekomen heldhaftige piloten redden Rusland voor tragische, vernietigende gevolgen”, aldus Poetin.

Wagner-huurlingen kunnen zich aansluiten bij het leger

De huurlingen van de Wagner-groep beloofde Poetin eens te meer dat ze ongehinderd naar Wit-Rusland zouden kunnen gaan. En hij stelde hen in het vooruitzicht om zich aan te sluiten bij het Russische leger. Diegenen echter, die de poging tot de putsch georganiseerd en gepland zouden hebben, zouden voor hun “criminele handelingen” ter verantwoording geroepen worden.

Geen amnestie voor Prigozjin?

Poetin bedankte eveneens de president van Wit-Rusland, Aleksandr Loekasjenko. Samen met de patriotten zou hij Rusland voor een groot ongeluk hebben behoed.

Opvallend in de korte toespraak war vooral één ding: de niet bij naam genoemde Jevgeni Prigozjin. Na de duidelijke, na de niet mis te verstane aankondiging de verantwoordelijken rekenschap te willen laten afleggen, lijkt er van het verspreide bericht van amnestie voor zijn voormalige naaste vertrouweling weinig terecht te komen.

Bron:
exxpress.at

Vertaald uit het Duits door:
E.J. Bron
(www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in Algemeen. Bookmark de permalink .

13 reacties op Poetins dringende toespraak: Dank aan alle Russen – Verantwoordelijken zullen rekenschap moeten afleggen

  1. kruisridder zegt:

    Laat Poetin hem daar maar mooi door Wit-Rusland berechten en hem daar meteen door een vuurpeloton terechtstellen.

    Geliked door 1 persoon

  2. kruisridder zegt:

    Laat Poetin hem daar maar mooi door Wit-Rusland berechten en hem daar meteen door een vuurpeloton terechtstellen.

    Like

    • Boike zegt:

      @ kruisridder 26 juni 2023 om 23:00

      Ga niet te snel door de bocht, als je de bocht niet kunt overzien.
      We weten nog steeds niet wat de oorzaak van en de aanleiding tot de muiterij was.
      Je weet, dat je niet kunt vertrouwen op de berichten in de media.
      Er zou wel eens heel iets anders kunnen spelen, dan je vermoedt.

      Geliked door 1 persoon

  3. Henk der Niederländer zegt:

    En dan is er natuurlijk ook nieuws achter het nieuws.

    Iers lid van het Europees Parlement vertelt de “echte” reden waarom het Westen Rusland niet zal laten winnen in Oekraïne

    https://rumble.com/v2whomw-irish-member-of-european-parliament-tells-the-real-reason-west-wont-let-rus.html

    Geliked door 3 people

  4. de barbaar zegt:

    Vladimir…..Steun van de echte volksnederlander met oprechte vaderlandsgevoelens.

    Geliked door 4 people

    • Wolverine zegt:

      Laten we niet de ene dictatuur (EU) inruilen voor de andere Dictator omdat hij nu ff wat goeds zegt…
      Geen helden op een schild hijsen… Wij moeten als we echt vrij willen zijn onze eigen helden zijn door ZELF verantwoordelijkheid te nemen over ons EIGEN leven… Niet van buitenaf hulp verwachten… niet een andere held op een schild hijsen en daar ‘de verlossing’ van verwachten…

      Wat doet een ieder die dit leest persoonlijk (en ja daar hoor ikzelf ook bij) om zelf die verantwoordelijkheid te nemen voor een vrij leven en zich te verbinden in met gelijkgestemden zonder verschillen te willen elimineren….

      De vijand van mijn vijand is mijn vriend….

      Like

      • Ravian zegt:

        Rusland is geen dictatuur, het is waarschijnlijk zelfs heel wat meer democratie als Nederland.
        De EU praat ik dan nog geeneens over.

        Like

  5. Svalbard zegt:

    Het ziet er naar uit dat er iets zeer belangrijks ontbreekt in de berichtgeving omtrend de opmars van Prigozjin met zijn Wagnertroepen richting Moskou. Zo nam hij een Russische militaire basis zonder slag of stoot in nabij de stad Voronezh.
    Dit is de basis Voronezh-45, en dit is een van de bases waar Rusland tactische nucleaire wapens gestationeerd heeft. Nu kan ik het hele verhaal hier wel gaan uittypen, maar kijk zelf maar eens naar de meest recente update van Amir Tsarfati.

    Dit verklaart ook, waarom er zo plotseling een overeenkomst kwam.

    Like

  6. Henk zegt:

    Met berechting van degenen die de Putch pleegden bedoelde hij niet Wagner en Prigozjin. De CIA heeft Wagner geld geboden. En dat is overgemaakt. En is ingepikt door de Russische staat en Wagner beiden. Daarna hebben ze het spel eventjes mee gespeeld. Met de schuldigen bedoelde hij Washington, het Pentagon en de CIA. Het Pentagon zelf begreep het wel. Ze weten dat het geld is ingepikt. En vanuit Wit Rusland zal een aanval op de VS worden voorbereid. Of beter nog, Silicon Valley en Microsoft hoogst waarschijnlijk. En misschien het Pentagon als dat kan lukken (Russen zijn nergens bang voor en zijn vermetel)Die zijn voornamelijk verantwoordelijk voor de laster over Rusland. Het VS leger is tegenwoordig een bende dus dikke kans van slagen als je bedenkt dat niks in dat eens zo machtige leger nog funtioneert. Bijv. 8 van de 11 vliegdekschepen liggen in dok, 50% van de luchtmacht kan niet meer vliegen vanwege onderdelen gebrek, 9 brigades slechts kunnen worden opgetrommeld voor landsverdediging, de satellieten zijn makkelijk te verstoren, en er is geen munitie meer want dat is weg gegeven aan de Ukr. En kan niet worden aangemaakt ivm gebrek aan grondstoffen en personeel. (corona vaccin is daarvoor verantwoordelijk)
    Mijn bronnen zijn Benjamin Fulford zijn site en Gouglas Macregor. Fulford is de grootste grootgeldmaffia kenner ter wereld en krijgt berichten van diverse geheime diensten wo. de FSB, Mossad, Chinese Dargon sociaty en CIA zelf.

    Geliked door 2 people

  7. Boike zegt:

    Poetin maakte een hele vermoeide indruk. En hij was duidelijk heel erg boos.

    Wat er werkelijk achter de muiterij van de Wagner-Groep stak, weten we nog steeds niet. We hebben slechts enkele geruchten. En er wordt heel veel gespeculeerd. En in de media worden conclusies getrokken, die kant noch wal slaan. Voorzichtigheid is dus geboden.

    De leider van de Wagner-Groep, Progozjin, heeft duidelijk aangegeven dat de muiterij niet tegen Poetin was gericht, maar beklaagde zich over onduidelijke leding door minister van Defensie Sjojgoe en generaal stafchef Gerassimov. En zouden plannen zijn geweest de Wagner-Groep per 1 juli te ontbinden.

    Plannen om het corps te ontbinden in plaats van erkenning van de heldendaden komt uiteraard heel hard aan bij de manschappen. Dit temeer, daar net het grote Oekraïnse offensief was verslagen.

    Door de bemiddeling van de Wit-Russische president Loekasjenko is de muiterij beëindigd. Progozjin kreeg een vrije aftocht naar Wit Rusland aangeboden en de manschappen zijn teruggekeerd naar hun barakken.

    Poetin heeft gezegd, dat alle manschappen van het corps naar Belarus (wit-Rusland) mogen vertrekken. Dat staat wel haaks op zijn melding, dat de verantwoordelijken voor de muiterij rekenschap zullen moeten afleggen.

    Als de hele Wagner-Groep, of althans een groot deel zijn toevlucht zoekt in Belarus, dan heeft Wit-Rusland wel opeens een hele sterke militaire macht in huis. Dat zou een grote impact kunnen hebben op het beleid van dat land en op het verdere verloop van de Oekraïne oorlog.

    Doelde Poetin met die rekenschap wellicht niet op Progozjin maar op zijn minister van Defensie Sjojgoe en generaal stafchef Gerassimov ???

    Geen enkel land in oorlog kan zich een onduidelijke leiding en/of politieke strijd achter de schermen veroorloven. Dat geldt uiteraard ook voor Rusland. Poetin heeft nu tot taak, om heel snel te laten zien wie de baas is in zijn land.

    De Amerikaanse president, Biden, was er als de kippen bij, om zijn handen in onschuld te wassen en te verklaren dat de muiterij een Russische aangelegenheid was, waar de Verenigde Staten niets mee doen hadden. Maar is dat wel zo ??? De macht achter de macht in de VS heeft wel een hele geschiedenis, die aanleiding zou kunnen zijn, te twijfelen aan de geloofwaardigheid.

    Aleander Soros, de zoon van George Soros, die het imperium van zijn papa heeft overgenomen, heeft van de week verklaard dat hij nog politieker zal zijn dan zijn papa.

    Als we A en B bij elkaar optellen, dient de vraag/speculatie zich aan, of de Soros maffia mogelijk hoge functionarissen in Rusland heeft omgekocht, om Rusland te destabiliseren.

    Nogmaals, we weten niet wat er allemaal achter de muiterij heeft gespeeld. We kunnen slechts speculeren. Misschien wordt een en ander binnenkort wat duidelijker.

    De impact van de muiterij is in ieder geval ontegenzeggelijk groot.

    Geliked door 3 people

  8. Peter Rissing zegt:

    Poetin zegt: “dat hun handelen krachtig door de samenleving wordt afgewezen”. Wat ik gezien heb op video’s is dat de Russische samenleving de Wagner soldaten binnenhaalde als bevrijders. Niks geen afwijzing dus. Eerder een teken dat hijzelf werd afgewezen.

    Like

  9. Wolverine zegt:

    DE PMC worden machten op zichzelf… Allemaal voorspeld in de Game series van Modern Warfare

    Like

  10. ronjaspers zegt:

    Op de website amg-news.com staat een interessant artikel over de wagner coup tegen rusland.Is helaas wel in het engels.

    Like

Plaats een reactie