Vraagje aan Wouter . . .

(Door: “Angélica”)

NS-baas Wouter Koolmees (foto) wil treinkaartjes in de spits tientallen procenten duurder maken: “Het wordt te vol”, zegt hij, maar het regeringsbeleid is er toch op gericht om ‘milieuvriendelijker’ te reizen en het OV moet van D66 toch de concurrentie aangaan met de auto?

Wouter, waar slaat dit op?

Een belangrijke reden voor de overvolle treinen is het personeelstekort, waardoor er 13% minder treinen rijden dan waarop gerekend werd. Machinisten, conducteurs en schoonmakers van treinen kregen vorig jaar weer vaker te maken met agressie. Er werden bijna duizend incidenten gemeld. Het NS-personeel krijgt van alles te verduren: van bedreigingen tot lichamelijk geweld. Wouter, ik las Koolmees ‘is zich rot geschrokken’. Dat is een goede reactie van je, Wouter. Maar blijft het bij ‘schrikken’ of ga je de detectiepoortjes aanpassen zodat er geen ‘zwartrijders’ meer bij de treinen kunnen komen?

Nog een tip: misschien moet je conducteurs ook politietrainingen laten volgen, zodat ze bewapend hun werk mogen verrichten. Op sommige vluchten reist vanwege de veiligheid al een bewapende airmarshal mee. Wellicht is het een idee om de conducteur extra bevoegdheden te verlenen. Leid hem op tot trainmarshal. Kijk eens naar Frankrijk Wouter, regeren is vooruit zien, heden ik morgen gij…

Wouter, Nederlanders die elke dag naar hun werk moeten gaan, worden van alle kanten gepakt. Het OV ís al peperduur en jij wilt het nóg duurder maken. Ook is het gevaarlijk voor vrouwen die alleen reizen en functioneert het OV niet naar behoren. Treinen vallen uit, hebben vertragingen (aanrijding met persoon) en busdiensten sluiten niet goed aan. Als je op tijd op je werk wilt zijn, móét je met de auto.

Maar Wouter, jouw partij D66 maakt autorijden ook al onbetaalbaar en vanaf 1 juli 2023 zijn er wereldwijd nog maar weinig landen te vinden waar zoveel belasting op brandstof wordt geheven als in Nederland. Jouw partij wil rijden op benzine door de hoge prijzen ontmoedigen, maar elektrisch rijden is vanwege de aanschafprijs van elektrische auto’s voor Jan Modaal niet haalbaar. Tweedehands zijn die auto’s bijna niet verkrijgbaar en de actieradius is zeer beperkt. Ook is het elektriciteitsnet is ongeschikt om miljoenen accu’s op te laden en dan heb ik het niet nog eens over de vervuiling door die accu’s of het feit dat er helemaal geen milieuwinst valt te behalen, omdat elektriciteit eerst moet worden opgewekt voordat elektrische energie het uit het stopcontact komt. 

Rob heeft daar helaas geen kaas van gegeten maar daarom leg ik het nog maar eens uit. Misschien kun jij het onderwerp nog een keertje aankaarten als je hem ziet, maar houd het vooral simpel… Dat is Rob namelijk ook.

Maar wat wil je nu eigenlijk, Wouter? 

Werken moet lonen en de inflatie treft alle Nederlanders en de werkenden nog het meest. Besef je wel dat het de werkende Nederlanders zijn die de dure hobby’s van jouw D66 moeten betalen? Om de wereld één dag 0,000036 graden Celsius af te koelen, is Nederland tientallen miljarden kwijt en de kosten van de massa-immigratie bereken je zelfs niet meer in miljarden, maar in biljoenen.

Wouter, hoe in Godsnaam wil jij dat jouw melkkoetjes naar hun werk gaan???

Door:
“Angélica”
(voor www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in Algemeen. Bookmark de permalink .

23 reacties op Vraagje aan Wouter . . .

  1. karton zegt:

    Deze Koolmees doet het precies zoals al die andere omhoog gevallen nietsnutten : ze hippen van de ene baan naar de volgende maar …… overal laten ze chaos en narigheid achter; kijk wat Piet Eringa overal heeft geflikt. En dát zijn juist de mensen die de grootste narigheid in dit landje veroorzaken : ze dénken álles te kunnen maar in werkelijkheid presteren ze niks.

    Geliked door 6 people

    • Oliedom zegt:

      Yep ook zo’n grote nietskunnende flapdrol😜

      Geliked door 3 people

      • karton zegt:

        @ Oliedom. Deze zélfde Koolmees gaat het reizen in de spitsuren fors duurder maken, hoorde u dat ook vandaag ? Slimme Mees hoor ! Grote chaos bij de Spoorwegen , evenzo bij Pro Rail, dat onder de bezielende leiding van Pier Eringa naar de verdoemenis is geholpen. Beide personen zonder enige kennis van zaken, maar ach …… wat maakt ‘t uit, ze zitten nou één maal in dat clubje en krijgen altijd de best betalende baan. Schandelijk !

        Geliked door 3 people

  2. Andre zegt:

    D666 zit echt overal op sleutel posities maar dat kunnen ze helemaal niet. Kaag minister van finance is 10 miljard kwijt. Rob Jetten met zn allermooiste tampon in zn reet durft met droge ogen te vertellen dat zijn beleid van 28 miljard maarliefst 0,000036 temperatuur stijging voorkomt. Vera Bergkamp die ook alle zinvolle debatten in de soep laat lopen en dan nog Tjeerd de Groot en die SSjoerd SSjoerdSSma………met de NS Koolmees als hekkensluiter. “D666 met zn allen de afgrond in”

    Geliked door 4 people

    • Triumph1971 zegt:

      De gevestigde partijen willen geen FVD en hierna natuurlijk PVV.
      Als er 1 partij kaltgestelt moet worden is het natuurlijk die rotte D66 maakt niet uit over welk onderwerp het gaat werkelijk alles wat die lui presteren is niets anders dan ellende in het kwadraat.
      Trek je conclusie en hef je eigen op.

      Geliked door 1 persoon

  3. Htskday zegt:

    Een beetje geduld, er wordt al hard aan een oplossing gewerkt..

    In 15 minuten steden kan je alles lopend of met de fiets doen.
    Dan hebben we helemaal geen trein, bus of auto meer nodig..

    Probleem opgelost.
    En wie wil dat nu niet?
    Gemak dient de mens..

    Geliked door 4 people

    • LUCIA zegt:

      @htsksay; Ja ze zijn druk bezig gevangenis-rijden in te voeren las in één of andre a’damse kutbuurtkrant dat ze bepaalde buurten dusdanig willen inrichten dat je daar alleen maar met je auto komt als je er woont, als dat niet zo is moet je een speciale vergunning vragen, als je dat niet doet krijg je een forse boete, want alle nummerplaten worden gescand..kijk en dat is dan ’t moment dat ik hoop dat de mokromaffia die pint met zwaar vuurwerk dit ook als een soort pinmachine gaat zien..

      Overigens het is niet om ons gevangen te zetten hoor ben je mal, het is voor onze veiligheid >>Ik weet niet meer van wie deze quote was… maar die gaat zo; Het is de schijn van veiligheid die steeds de mens verderf bereid
      Het is altijd voor je gemak en je veiligheid en je gezondheid ..lijkt toevallig wel verdomd veel op een beschrijving van je doodskist

      Geliked door 3 people

      • Boike zegt:

        @ LUCIA 1 juli 2023 om 22:53

        De ruttige schurken in Den Haag hebben het toch zo goed voor met de burgers, dat ze de burgers vergeten te vragen, wat hun behoeften, belangen, wensen, verlangens, moeilijkheden en problemen zijn en de burgers opzadelen met de hogere belangen van de duivel, waaraan die schurken hun ziel en zaligheid hebben verkocht. Goed hè van opperschurk Mark R. ???

        Like

  4. hw.rademaker zegt:

    wouter klabouter de pensioen strateeg de toverbal met verrassingen
    problemen groot en klein moet je bij wouter zijn
    maken we de boel maar duurder zeker voor zijn loonsverhoging
    een tourniquet doet wonderen kun je zelfs regelen wie wanneer metde trein mag en wie wegens wangedrag uitgesloten wordt.
    personeel gebrek waar zijn de landwachters kleine opleiding met boksbeugels en beuk er maar op los ze vragen er om
    geen zachte heelmeesters stinkende wonden
    maar dat mag niet je moet je wang toekeren bij geweld
    gij zult geen kwaad met kwaad vergelden staat in het sprookjes boek
    helaas zit de wereld anders in elkaar

    Geliked door 2 people

  5. Harry zegt:

    Al die plannen van die Koolmees duiden op een gebrek aan visie .
    Ze doén gewoon maar wat en gaan dan zitten hopen dat het goed uitpakt .
    Maar als je naar die tronie kijkt , weet je toch al genoeg ?

    De treinen worden te vol , maar dat heeft natuurlijk niks te maken met het volstromen van ons land met asielparasieten .
    Heeft ook niks met woningnood te maken !
    Zouden ze het nou echt niet snappen of hebben ze een dilemma waar ze maar gewoon omheen leven ?

    Geliked door 1 persoon

    • Boike zegt:

      @ Harry 1 juli 2023 om 13:16

      Natuurlijk heeft die Koolmees geen visie.
      Hij heeft niet voor niets zijn ziel en zaligheid aan de duivel verkocht, in ruil voor een duivelse hemel op aarde.
      Dus hoeft hij helemaal niet na te denken of zijn naprakkedenkiezeerverstand te pijnigen.
      Hij voert klakkeloos de duivelse opdrachten uit en kan derhalve genieten van de luxe van een duivelse hemel op aarde.

      Like

  6. Gerrit zegt:

    Wouter! De Duitsers kunnen voor € 49 een maand met de trein reizen.
    Nooit iets van gehoord zeker ? Volle treinen? Doe iets!
    De treinenloop is zwaar verouderd. Treinen om 10 minuten ipv 30 minuten.

    Geliked door 2 people

  7. Ravian zegt:

    Alleen die kop van die vent al…

    Hoezo “links zijn is een genetisch defect”.

    En verder heeft Woutertje geheid een door de belastingbetaler gefinancierde Tesla, dus wat zal het hem bommen dat de trein een onbetaalbare rijdende aanrandingslocatie is waar een grote meerderheid van werkend Nederland sowieso niet mee op het werk kan komen.

    Geliked door 1 persoon

  8. Feniks zegt:

    De LUL

    Geliked door 1 persoon

  9. Hovawart zegt:

    Er komen waarschijnlijk nog wat extra bestuurslagen en salarisverhogingen bij de Spoorwegen, net zoals de ambtenaren dikwijls op voorhand worden gecompenseerd vanwege het Asocialistische kabinetsbeleid, en Henk&Ingrid betalen het gelag met hun melkkoe…….telkens weer.
    (mogelijk probeert Woutertje van Prorail weer een staatsbedrijf te maken en
    komen er binnenkort op het dak van de treinen ook betaalbare zitplaatsen voor het plebs……?)

    Geliked door 1 persoon

  10. Julia zegt:

    Wouter Koolmees uiteraard een D66-er die gebombadeerd is op de stoel van de NS de lamzak wist niet eens hoe reizen per trein was. Wouter Koolmees is sinds 1 november 2022 president-directeur van NS. Wouter (geboren in 1977) heeft ruime ervaring in de politiek en het openbaar bestuur. Hij was van 26 oktober 2017 tot 10 januari 2022 minister van Sociale Zaken en Werkgelegenheid in het kabinet-Rutte III. Fijne vent toch is minister van Sociale zaken en Werkgelegenheid en nu is hij met de opdracht op de stoel geplaatst om werkenden af te straffen. Politiek, bestuurders en dit soort misselijkmakende verraders is het gif voor de algehele samenleving. Wat wordt zijn volgende funktie? D66 regeert en bestuurt ons land. Wie wil nog werken je kunt beter in een uitkering hangen dan wordt men nog beloont met allerlei toeslagen.

    Geliked door 2 people

    • Boike zegt:

      @ Julia 1 juli 2023 om 19:12

      “Wie wil nog werken je kunt beter in een uitkering hangen dan wordt men nog beloont met allerlei toeslagen.”
      En als je toeslagen aanvraagt, worden je kinderen uit huis geroofd. Die zie je dan nooit meer terug. Zelfs niet als ze dood zijn gemarteld.
      Hé Rutte, waar zijn de kinderen ???

      Like

      • Julia zegt:

        Boike Laten we wel even de realiteit zien talloze mensen zitten al in uitkeringen en krijgen toeslagen in de schoot geworpen juist dat is de reden alleen al dat de meeste mensen bedanken om te gaan werken voor een paar centen meer raakt men alle toeslagen kwijt en houden met werken minder over dan de uitkeringstrekkers. Dan nog continu de smoes arbeidstekorten terwijl er totaal geen druk wordt uitgeoefend om uit de uitkering te komen en te gaan werken. Hoe zit het met de duizenden reeds geïmporteerde profiteurs die voorzien van een woning en nog steeds te besodemieterd zijn om de handen uit de mouwen te steken en daartoe niet worden gedwongen omdat zij vertikken te integreren. Arbeidskrachten genoeg maar werken moet wel worden beloond en niet worden afgestraft met nog eens een verhoging van spitstoeslagen en rekening rijden. De inkomstenbelasting zou ook eens flink moeten veranderen gewoon betalen naar inkomsten bijvoorbeeld 4% van het verdiende loon dan betaalt een ieder naar inkomen.

        Like

  11. saddy zegt:

    “”Wouter, hoe in Godsnaam wil jij dat jouw melkkoetjes naar hun werk gaan???””

    In een 15 minuten gevangenis ben je er zo.

    Geliked door 1 persoon

  12. LUCIA zegt:

    Waren die koolmezen niet met uitsterven bedreigd of was dat alleen in Amsterdam?? Heb het altijd een wat dommige man gevonden, ziet eruit alsof hij net het telraam van zijn jongste dochter kan gebruiken

    Like

  13. LUCIA zegt:

    Overigens Angelica mooi stuk, niet te lang… to the point en met humor, goed zo meid !!!!

    Geliked door 1 persoon

  14. henryN zegt:

    Gewoon een nitwit. Wel een leuk inkomen binnen harken maar ook hij is niet geschikt omdat hij geen correcte oplossing kan vinden. Ook hij denkt nog steeds dat geld de oplossing is en dan maken we het kaartje dus maar wat duurder en klopt zichzelf op de borst! Mooi opgelost jongen !!

    Like

Plaats een reactie