Opnieuw een succes voor de contante betaling: Verbod op de digitale dollar in Florida in werking

(Vertaling: E.J. Bron)

De Republikeinse gouverneur van Florida, Ron DeSantis (foto), had in mei een wet ondertekend die gisteren (01-07-2023) in werking trad. Deze verbiedt het gebruik van digitale valuta van Amerikaanse en buitenlandse banken als geld in deze Amerikaanse staat.

Kwestie van de persoonlijke vrijheid

DeSantis, die als mogelijke presidentskandidaat voor de verkiezingen in 2024 gaf uitleg over het wetsinitiatief en waarom hij het digitale geld niet als betaalmiddel wil toestaan:

Biden´s digitale centrale bank valuta is er op gericht om meer staatscontrole over de financiën van de mensen te verkrijgen, en wij zullen dat niet toestaan.”

In Florida hecht men waarde aan persoonlijke vrijheid en zou men niet toestaan dat egoïstische elites onze vrijheid beperken, aldus de Republikein. En hij noemt voorbeelden: “Ze zouden uw betaling kunnen blokkeren wanneer u teveel getankt hebt” met de motivering tegen de globale opwarming te moeten strijden.

Vooruitziend denken”

DeSantis zei dat men “in de staat Florida vooruitziend zou denken, want wanneer de geest eenmaal uit de fles zou zijn, zal het moeilijk zijn hem er weer in te krijgen”. Hij riep politici uit andere staten op om het voorbeeld van Florida te volgen en het digitale geld te verbieden.

Bron:
unzensuriert.at

Vertaald uit het Duits door:
E.J. Bron
(www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in Algemeen. Bookmark de permalink .

15 reacties op Opnieuw een succes voor de contante betaling: Verbod op de digitale dollar in Florida in werking

  1. Peter Rissing zegt:

    DeSantis for President !

    Geliked door 1 persoon

    • Dewaere zegt:

      Hij heeft niet het charisma van Donald J., maar ik heb de man al m.i.v. corona gevolgd en het viel en valt me op dat hij áltijd aan de goede kant van de geschiedenis staat. Hij weigerde om al die verplichte corona-maatregelen te nemen, als eerste staat in de VS, anderen volgden hem, hij stuurde als eerste illegale immigranten met vliegtuigen naar washington, andere staten volgden hem, hij ging als eerste gouverneur te keer tegen dat woke en dat letterbak- gedram in en legde dat voor Florida zelfs wettelijk vast voor scholen, leraren etc.
      En zo kan ik nog even doorgaan. En nu dit met de digitale munt. Bij ieder thema neemt hij de juiste, gezond verstand beslissing. Als grote baas zou hij het niet anders doen. Als die 2 termijnen president zou zijn heeft hij die hele waanzin in de VS waarschijnlijk tot de grond toe afgebroken. Hij ontslaat als eerste de hele ambtelijke top in DC en neemt gewoon ál die vele eigen mensen uit Florida mee. Ik weet dat velen hier liever Trump zien, maar DeSantis kan veel meer gedaan krijgen, ook al omdat hij al een complete staf in zijn staat waar hij al járen mee heeft samengewerkt heeft klaarstaan.

      Geliked door 3 people

      • Zeker, ik volg de man ook al wat langer omdat ik in de gaten kreeg van Californische vrienden dat ze zo’n hekel aan hem hadden, bijna net zo veel als aan Trump. Dan wil ik wel eens weten waarom. DeSantis is nog jong en wat voorzichtiger en doordachter en pragmatischer in zijn gedrag en optreden. En ook voor het behoud van oude waarden, zoals geloof, huwelijk en gezin. Trump is ook mee gegaan in de Covid injecties, vergeet dat niet. Ook is Trump een voorstander en zelfs een aanjager van het ( nog ) makkelijker maken van de doodstraf. Twee zaken waar ik zeer veel moeite mee heb.

        Geliked door 1 persoon

      • Ijsbeer zegt:

        Ik ben het hier behoorlijk mee eens.
        Het beleid van De Santis is een magnitude beter dan het meeste hetgeen Trump liet zien.

        Zijn verkiezingstaf is echter vrij incompetent / onervaren.
        (een voorbeeld : de deep fake video van Trump die zogenaamd Fauci omhelst. Dat doe je gewoon niet, dan ben je even erg als het linkse tuig)

        Maar de Maga basis dweept met Trump. De peilingen voor de primaries zijn ca 60% voor Trump & nog geen 30 % voor DeSantis (en hij kwam van ca 40 % vóór hij zich presidentskandidaat stelde, dat moet zowat een unicum zijn) .

        De Santis heeft het charisma niet, de verbaliteit, nog de humor van Trump. Je kan dat betreuren, maar het is een feit, Trump zal hoe dan ook de Republikeinse kandidaat worden.

        Het resultaat is dat er honderden miljoenen zullen verspild worden aan intern gevecht, die hard nodig zijn om de woke-totalitaire Democraten te verslaan in 2024.

        Als DeSantis zijn ego opzij zou kunnen schuiven (een onmogelijkheid bij Trump, die heeft een ego van hier tot in Tokio) dan maakt hij een deal met Trump : uit de race, met steun aan Trump in ruil voor spijkerharde garanties op federaal te volgen beleid.

        Like

      • Skarsgärd zegt:

        Als zowel Trump als DeSantis slim zijn en Trump de nominatie wint dan doen ze een een-tweetje: Trump president en DeSantis vice-president, het zou een gouden team zijn dat wel zou winnen. Trump stopt dan na zijn 1e termijn wegens zijn leeftijd, DeSantis wint daarna weer (zijn 1e termijn dan) en als ie het goed doet vervolgens zijn 2e termijn. Er zou dan 12 jaar een niet-woke, niet-linkse en niet-letterbak presidentschap zijn. Het zou niet alleen dat land zelf maar ook de hele wereld goed doen.

        Like

  2. Boike zegt:

    DeSantis heeft groot gelijk.
    De digitale munt is het ultieme wapen voor absolute controle over de burgerij in een dictatoriaal land. Weg ermee.
    Bedenk ook even, dat Maxima de grote pleitbezorgster is voor invoering van de digitale munt.

    Geliked door 6 people

  3. stradivotsi zegt:

    Goed standpunt van DeSantes… een die tegengas geeft

    Geliked door 1 persoon

  4. Svalbard zegt:

    Maxima zag ik ook op een foto met een aantal mensen bij Klaus Schwab.
    Ik was altijd erg voor het koningshuis en ik ben nu niet tegen het koningshuis, maar ik ben wel zwaar teleurgesteld.
    Zo ontvimg koning Willem Alexander een paar jaar geleden met alle regards de gorilla van Ramallah als gast in zijn paleis. Mahmoud Abbas heeft bloed aan zijn handen. Hij hoort niet eens vrij rond te lopen en al helemaal niet als een staatshoofd te gast te zijn bij de koning!
    Maxima vertrouw ik niet, ze is betrokken bij het WEF.
    Sowieso vertrouw ik niemand die samenwerkt met Klaus Schwab, dus ook minister Kaag, die ook op die foto stond.
    Schwab heb ik eens gezien op het Franse RTL, waar hij zei dat straks iedereen een chip in zijn lichaam moet krijgen. Aanvankelijk kan die chip in de kleding gedragen worden, maar in een verder stadium zou die chip dan in je hand of je voorhoofd moeten worden geïnplanteerd.
    In Openbaring 13 verzen 16 en 17 staat dit al voorzegd.
    Zonder dat merkteken kan je dan niet meer kopen of verkopen.
    Straks heb je die chip nodig om betalingen te kunnen doen met die digitale munt.
    Het zal je worden voorgesteld dat het zo gemakkelijk en veilig is, want je kan je portemonnee altijd verliezen of ze kunnen je beroven. Dat kan dan niet meer. Maar er komt een tijd dat kontant geld verdwijnt.
    Ze zullen het heel slim gaan brengen, zodat de meesten het heel plausibel zullen vinden.
    Trap er niet in!

    Geliked door 4 people

    • Dewaere zegt:

      ‘.. dat het zo gemakkelijk en veilig is..’ hoor ik ook van mensen die ik ken. Bijvoorbeeld nu met de voorloper dat je je smartphone met je vingerafdruk kunt ontgrendelen. Als ik ze dan zeg dat die vingerafdruk ook werkt als je vermoord bent of als ze je vinger eraf hakken zie je ze een beetje verweesd kijken en weten niet meer wat te zeggen. Lekker veilig, maar je vinger ben je in ieder geval kwijt.

      Geliked door 1 persoon

      • LUCIA zegt:

        @DEwaere: Naast domheid is gebrek aan fantasie ook zo’n voor de tegenpartij, de andersdenkenden..wij hier dus… een hele gevaarlijke eigenschap.

        Like

    • LUCIA zegt:

      De Adel is een groot fascistisch feestje, heeft eeuwenlang alles en iedereen arm gehouden samen in een één tweetje met de kerk, de koningen hoorden ook daartoe, sorry maar geen enkel koningshuis kan net als religiën op mijn sympathie rekenen, allebei liever morgen opheffen dan vandaag.

      Like

  5. saddy zegt:

    Eerste AFD burgemeester gekozen.

    Geliked door 1 persoon

  6. Steven zegt:

    Is deze man al ergens gevonden in het bos?

    Like

  7. hw.rademaker zegt:

    de trein denderd maar door america het land van belofte wordt de wissel omgezet daar waar het ijzer heet is wordt er gesmeed bank medwerkers
    worden op kosten van de rekening houders ingezet om de uitgaven van hun klanten te controleren valt ze iets op dan moet de sukkel verslag doen
    allereerst sta je voor de kassa met een kar vol boodschappen e n kan niet met je bankpas betalen dat is de stand van dit momend meerdere mensen kunnen dit getuigen controle zwart geld sigriet plaag d666.
    ze zijn bezig hun paadje schoon te vegen opositie partijen die voorzien waar
    de trein naar toe gaat wordt nog wel het woord gegund maar het lijkt een complot of ze zitten er met de rug naar toe of er zitten een paar man in de kamer in ieder geval wordt geen gehoor gegeven.
    eendracht maakt macht
    op dit moment staan de oppositie partijen die de trein willen stoppen onder vuur ze willen ze verbieden een miljoen mensen staan onder cordon sanitair lastig en storend voor de dictators meer partijen likken ook niet
    de handen van de heersers weg er mee ook ongehoord n.l
    ook weg de vlooien en de neten moeten weg terug naar de pruiken tijd
    geen last meer van de bijtvlooien
    EN DAN KOMEN DE VERKIEZINGEN EN DE VOLGENDE PRIKRONDE
    STAAT OOK AL WEER OP PROGRAMMA CORONA IS WEER TERUG VAN WEG.
    HOERA VOOR RUTTEL DAT WORDT HEM WEER
    ZONDER OPPOSITIE IS HET EEN FLUITJE VAN EEN CENT

    Geliked door 1 persoon

  8. Ravian zegt:

    Digitaal geld is zuiver bedoelt om totale controle over de bevolking te kunnen realiseren, maar de gemakzuchtige chipknip en wapperpasjes kudde gaan er onder het moto “trendy en gemakkelijk” wel weer voor in de rij staan.
    Die moeten eerst bij de kassa van de super nul op hun rekest krijgen, voor de tweede doos kroketten die maand, of het derde krat bier dat jaar, voordat het kwartje valt.
    Het is gewoon dom volk dat het eigen kontgat nog niet weet te vinden.

    Like

Plaats een reactie