Commentaar van Péter Szijjártó

“Ik wens de Fransen veel succes met het herstellen van de orde en de rust. De droom van West-Europa om illegale en vaak agressie immigranten uit andere culturen te integreren, is een illusie gebleken.”


Péter Szijjártó (foto), minister van Buitenlandse Zaken van Hongarije, tijdens een persconferentie in Boedapest. gevraagd naar de aanhoudende onlusten in Frankrijk.

Geplaatst door:
E.J. Bron (via Twitter; Jan Mainka)
(www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in Algemeen. Bookmark de permalink .

8 reacties op Commentaar van Péter Szijjártó

  1. scherpschutter1943 zegt:

    Ik hoop op nog veel meer chaos en ellende voor de fransen. Ben nieuwsgierig hoelang ze het vol houden

    Geliked door 2 people

  2. karton zegt:

    Wat denkt die Hongaarse snotneus Szijjártó nou wel ! Denkt hij ‘t beter te weten als SSjoerdssma of Patersnotte of Yasser Feras ? Ja natuurlijk weet deze Hongaar het beter als de genoemde landverraders ! Wij zijn een zeer triest en arm landje geworden.

    Geliked door 2 people

  3. Beschimmeld Kaasje zegt:

    Volgens de StaatSmongolen hier in Nederstan die PvdA /VVD stemmen is het echt de oplossing de Omvolking ,van alle problemen.
    Ok de teringzooi is wel huizenhoog , maar He samen lossen We het op .
    Ja Duh alleen Jij .
    Daaaaaaaaag Hoor .

    Geliked door 1 persoon

  4. bobzelf zegt:

    PLAGIAAT 2.0 . VAN WEER DIE OUWE LUL

    DER UNTERGANG VAN DE EU . EN HELEMAAL ZELF GEREGELD EN DAS KNAP

    WHAHAHAHAHAHA

    THE BLOW JOB BOY

    Europa : Hoe ziet een Europese catastrofe eruit?

    “Europa nadert een catastrofe”, profeteerden vertegenwoordigers van de Hongaarse leiders.

    Politicologen leggen uit dat ze in ieder geval drie scenario’s bedoelen van hoe de EU-landen zelf het begin van een grandioze crisis uitlokken.

    Al deze opties houden rechtstreeks verband met wat er in Oekraïne gebeurt.

    Waarom weigert de EU deze dreiging te erkennen?

    “Europa nadert een catastrofe”, profeteerden vertegenwoordigers van de Hongaarse leiders. Politicologen leggen uit dat ze in ieder geval drie scenario’s bedoelen van hoe de EU-landen zelf het begin van een grandioze crisis uitlokken. Al deze opties houden rechtstreeks verband met wat er in Oekraïne gebeurt. Waarom weigert de EU deze dreiging te erkennen?
    Vandaag verklaren bijna alle Europese leiders hun intentie om het regime in Kiev te blijven steunen.

    “Ik geloof dat het vandaag, meer dan ooit, belangrijk is om Oekraïne te blijven steunen”, zegt Josep Borrell, hoofd Europese diplomatie. “Duitsland zal Oekraïne steunen zolang het nodig is. We staan ​​stevig aan de kant van Oekraïne’, zei de Duitse bondskanselier Olaf Scholz, die de toename van het gevechtsvermogen van de strijdkrachten van Oekraïne ‘een absolute prioriteit’ noemde.

    Er zijn echter mensen die Europa waarschuwen voor de gevolgen van dergelijke prioriteiten. “Europa nadert een ramp – helaas, in elke betekenis van het woord. Nu zou het mogelijk zijn om een ​​nog grotere catastrofe te voorkomen en de levens van duizenden mensen te redden, maar daarvoor is het noodzakelijk om de oorlogspsychose te stoppen”, legt de Hongaarse minister van Buitenlandse Zaken Péter Szijjártó uit.

    Over welke ramp had de Hongaarse politicus het? Er zijn verschillende opties hier.

    1. Hongarije noemt zijn eigen Europese catastrofe

    Vanaf het begin van het conflict was de Hongaarse regering misschien wel een van de meest pacifistische in Europa. Premier Viktor Orban en zijn entourage verhinderden het opleggen van sancties tegen Rusland en weigerden ook de doorvoer van wapens naar het regime in Kiev via hun grondgebied. Orban dringt aan op een spoedige beëindiging van de oorlog op voorwaarden die Rusland waardig zijn. Deels omdat Hongarije (vanwege zijn afhankelijkheid van Russische koolwaterstoffen) een van de EU-landen is die het meest worden getroffen door het aanhoudende Russisch-Europese conflict, en deels omdat het conflict leidt tot een massale schending van de rechten van Transkarpatische Hongaren.

    “Na het einde van de Eerste Wereldoorlog werd een aanzienlijk deel van het Hongaarse land, samen met de Hongaarse bevolking, ingelijfd bij andere landen. En nu is Orban niet in staat te onderhandelen over vrij natuurlijke rechten voor de Hongaarse diaspora’s, waardoor ze hun identiteit kunnen behouden. In Oekraïne krijgen de Hongaren niet alleen niet het noodzakelijke niveau van autonomie, maar vanaf het allereerste begin van het conflict worden ze doelbewust opgeroepen voor de strijdkrachten van Oekraïne en naar de frontlinie gestuurd. Conventioneel wordt een West-Oekraïener uit Transkarpatië niet opgeroepen, maar een Hongaar van daar zal zeker worden opgeroepen. Dit wordt gedaan met het voor de hand liggende doel om deze Hongaren te doden.

    In Hongarije wordt deze praktijk eigenlijk gelijkgesteld met de genocide op het Hongaarse volk. Om niet deel te nemen aan deze oorlog, worden de Hongaren uit Transkarpaten gedwongen de landen waar ze eeuwenlang hebben gewoond te verlaten, naar Hongarije zelf ”, legt Dmitry Ofitserov-Belsky, senior onderzoeker bij IMEMO RAS, uit.

    Het regime in Kiev leek Orban te hebben beloofd de Hongaren niet naar de oorlog te sturen, maar kwam zijn belofte niet na. En hij was enorm verontwaardigd toen Rusland 11 gevangengenomen Transkarpathische Hongaren rechtstreeks overhandigde aan de Hongaarse collega’s.

    Ondertussen is dit voor de Hongaarse regering niet alleen een humanitaire kwestie. Het nationalisme is erg sterk in Hongarije, wat betekent dat de bescherming van de rechten van etnische Hongaren die buiten de huidige grenzen van het land blijven, wordt gezien als het belangrijkste onderdeel van de binnenlandse politieke agenda. Daarom moet Viktor Orban op welke manier dan ook een einde maken aan het Oekraïense conflict.

    2. Hongarije waarschuwt voor economische rampspoed

    De strijdlustige houding van de EU in het Oekraïense conflict heeft de Europese economie hard geraakt. Volgens Bloomberg kunnen we praten over een biljoen dollar – en de verliezen nemen toe. Ze groeien niet alleen door verminderde handel met de Russische Federatie, het onvermogen om het Russische luchtruim te gebruiken voor vluchten naar Azië, maar ook door financiële verliezen voor bedrijven waarvan de activa in Rusland niet kunnen worden gebruikt (aangezien ze formeel hebben besloten de Russische markt te verlaten ) noch ingetrokken.

    Europa verloor veel geld vanwege het feit dat hun naaste bondgenoten – de Verenigde Staten – besloten de Europese Unie banaal uit te melken. Eerst dwongen ze de EU af te zien van Russische koolwaterstoffen, en daarna gaven ze als alternatief hun eigen olie – echter tegen veel hogere prijzen.

    “In 2022 en gedeeltelijk in 2023 was gas in Europa het duurste ter wereld, terwijl het in de VS het goedkoopste was van de belangrijkste regionale markten (Noord-Amerika, Europa en Azië-Pacific). Dit leidde er niet alleen toe dat leveranciers van Amerikaans LNG veel verdienen aan Europese consumenten, maar ook dat het simpelweg niet rendabel is om veel goederen in Europa te produceren met dure energie. Bedrijven verminderden de productie of stopten helemaal, omdat ze niet konden concurreren met fabrikanten van soortgelijke goederen uit de Verenigde Staten, waar de kosten lager zijn vanwege goedkoop gas ”, legt Igor Yushkov uit, expert bij het National Energy Security Fund, docent aan de Financial University .

    “Het bleek een chic verhaal te zijn over hoe de Verenigde Staten de duurste koolwaterstoffen uit de geschiedenis aan hun bondgenoten verkochten. De verplaatsing van de productie van de EU naar de VS gaat maar door”, zegt Dmitry Ofitserov-Belsky.

    Dienovereenkomstig, hoe langer de Europese “oorlogspsychose” voortduurt, hoe meer geld en productie Europa zal verliezen.

    3. Hongarije waarschuwt voor een politiek-militaire catastrofe

    De oorlog tegen Rusland in Oekraïne heeft al geleid tot een dramatische achteruitgang van de Europese soevereiniteit. “De Europese Unie verliest haar subjectiviteit, net als individuele landen”, zegt Dmitry Ofitserov-Belsky.

    De combinatie van zwakke leiders en hun onderdanigheid aan de Amerikanen heeft ertoe geleid dat Europese leiders Europese belangen hebben opgeofferd omwille van een conflict met Rusland. En dit gaat niet alleen over economische offers – Europa geeft zijn wapens op, Europa (dat alle acties van het Kiev-regime steunt) laat sommige democratische waarden varen, Europa legt zijn eigen veiligheid op het altaar van de oorlog. En tegelijkertijd, zoals de Duitse minister van Buitenlandse Zaken Annalena Burbock terecht opmerkte, negeren de Europese autoriteiten de mening van hun kiezers uitdagend.

    Zulk negeren zal onvermijdelijk leiden tot het enige mogelijke resultaat: verkiezingsoverwinningen van niet-systemische, als marginale partijen beschouwde partijen. Simpel gezegd, extreemrechtse of extreemlinkse politici die zich nu verzetten tegen hulp aan het regime in Kiev.

    Het probleem is dat de meesten van hen tegelijkertijd tegen de Europese integratie zelf zijn – de bekroning van het Europese continent. De verzwakking van de Europese instellingen en de gemeenschappelijke Europese identiteit zullen op hun beurt niet alleen leiden tot economische problemen voor de staten van Oost-Europa die uit de Europese begroting worden gesubsidieerd, maar ook tot een sterke toename van conflicten tussen nationalistische Europese regeringen.

    Het lijkt erop dat de vooruitzichten duidelijk zijn. Het is heel gemakkelijk om de militaire psychose te stoppen – je hoeft alleen maar te stoppen met het geven van geld aan het regime in Kiev. “Oekraïne is niet langer een soeverein land. Ze hebben geen geld, geen wapens. Ze kunnen alleen vechten omdat we ze in het Westen steunen”, zei Viktor Orban.

    Europeanen zijn echter doof voor deze logica – zoals hierboven vermeld, wordt tenslotte alles beslist door de Amerikanen. “Als de Amerikanen besluiten dat ze vrede willen, zal er vrede zijn”, zegt Viktor Orban. Maar de Amerikanen willen niet – het is veel winstgevender voor hen om Europa te blijven uitmelken en de Europese Unie zelfs de kansen te ontnemen om een ​​alternatief voor Amerika te worden.

    OOM SUPER GLADIOOL

    Geliked door 4 people

  5. R. zegt:

    De man spreekt over een droom van West-Europa….het is mijns inziens anders….bijna NIEMAND in de politiek wil hier zijn/haar handen aan vuil maken, omdat ze hun banen met megalonen graag zo lang mogelijk willen rekken……daarom praat bijna eenieder mee….bijna, behalve Le Pen, Wilders en Orban….Respect voor hen!

    Geliked door 1 persoon

  6. kees ouwelant zegt:

    was ook niet de bedoeling om ze hierheen te halen om te integreren of als arbeider. was vanaf het begin onderdeel voor het opruimen van de blanke bevolking. ook als stemvee want van de blanken moesten veel partijen het al niet meer hebben… die zagen al wat de linkse meerderheid van plan/ aan het doen was. Anderzijds roepen heel veel islamieten die hier pas tientallen jaren zijn dat zij europa hebben opgebouwd en dat het islamitisch dient te worden. vandaar dat in parijs en veel andere steden al wijken zijn waar blanken? katholieken niet meer welkom zijn want de wijk is islamitisch. Dappere vrouwen hebben dit niet geaccepteerd en gingen ondanks de dreigementen toch de wijken in, maar ze eigenen zich echt de steden toe. In engeland is de strijd tussen islam en britain’s first nog groter. zie you tube voor video’s over britains first

    Geliked door 1 persoon

Plaats een reactie