Nieuwe Hongaarse minister van Justitie: Het gaat om de soevereiniteit van Hongarije

Judit Varga en Bence Tuzson.

(Vertaling: E.J. Bron)

Hongarije, dat al lange tijd over centrale kwesties zoals de migratie of de gender-politiek met de EU in de clinch ligt, neemt nu nog meer afstand van de EU: de nieuwe Hongaarse minister van Justitie, Bence Tuzson, die op 1 augustus de huidige Hongaarse minister van Justitie Judit Varga zal aflossen, heeft aangekondigd “een zuivere, traditionele structuur van het ministerie van Justitie” om te zetten. Hij zou minister-president Viktor Orbán hebben verzocht om EU-aangelegenheden buiten het ministerie te houden.

Tuzson zei tegen het Hongaarse persbureau MTI dat het ministerie zich onder zijn leiding op de bescherming van de juridische soevereiniteit van Hongarije zou concentreren. Deze zou de laatste tijd zijn “aangevallen”, zodat hij het als belangrijk zou beschouwen bepaalde terreinen in de nationale verantwoordelijkheid te houden.

Men zou niet “aan een Europees imperium mogen denken”, maar men zou “moeten blijven spreken over een uniforme federatie van nationale staten met gelijke rechten”, maakte Tuzson duidelijk.

De huidige Hongaarse minister van Justitie, Judit Varga, heeft aangekondigd dat ze op 31 juli als minister van Justitie zal aftreden om zich op de campagne voor het Europees Parlement 2024 te concentreren. Dinsdag werd bekend dat Varga vermoedelijk de lijst van Fidesz voor de Europese verkiezingen zal aanvoeren.

Bron:
unser-mitteleuropa.com

Vertaald uit het Duits door:
E.J. Bron
(www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in Algemeen. Bookmark de permalink .

5 reacties op Nieuwe Hongaarse minister van Justitie: Het gaat om de soevereiniteit van Hongarije

  1. Die Speur Nase zegt:

    Orban en Tuzson tonen in ieder geval ballen…kunnen die kruipers in Den Haag
    wat van leren !!

    Enig lef hebben die “social-workers” in Den Haag niet, behalve als het gaat om hun eigen portemonnee en/ of “carriëre” !

    Geliked door 2 people

  2. Hovawart zegt:

    Soevereiniteit is vloeken in de kerk van de Linksche Looney Brigade…..
    (net zoals vrijheid en democratie)

    Geliked door 3 people

  3. karton zegt:

    Ik wil een minister als Judit Varga, op welk ministerie maakt me geen moer uit, als ik haar maar plm. dagelijks ff op tv zie. Vergelijk deze mevrouw met Qut Quag, Befje Ollonkreng of Sofietje Hermans, je zou de laatste drie toch meteen doorspoelen in ‘t toilet.

    Geliked door 4 people

  4. Qvic zegt:

    Ja allemaal leuk en aardig, maar alle regeringen op de wereld hebben geen bevoegdheden meer, want alle zijn failliet. Zo heeft geen enkel land ter wereld meer zijn soevereiniteit. Deze zullen ze moeten nu onderhandelen met de instantie GIA, om hun soevereiniteit terug te kunnen krijgen.
    De EU,WEF,VN,WHO,IMF, De Wereld Bank zijn eveneens failliet verklaard en zijn niet meer bevoegd per 01-07-2023. Hierover zullen we eerdaags veel meer over horen.

    Like

Plaats een reactie