Verenigde Staten: Hoogste gerechtshof verbiedt bevoorrechting van zwarte studenten

(Door: Knud Wermescher – Vertaling: E.J. Bron)

In de VS hadden veel mensen geen toegang tot diverse beroepen of het bezoeken van een universiteit. En niet alleen om financiële redenen.

In 1961 vaardigde president Kennedy een “Executive Order” die werkgevers ertoe verplichtte om alle medewerkers respectievelijk sollicitanten “fair” te behandelen en niemand op grond van zijn ras, huidskleur, nationaliteit of geloof te benadelen.

Twijfelachtige “positieve discriminatie”

Daarin dook voor het eerst het begrip “Affirmative Action” op, dat tegenwoordig meestal wordt vertaald met “positieve discriminatie”. Dit heeft echter – vooral onder president Obama – tot een enorme bevoorrechting van zwarten bij de opname aan universiteiten geleid. Niet alleen blanke schoolverlaters werden zo door zowel private als staatsuniversiteiten bewust benadeeld.

Vooral Aziaten benadeeld

Vooral mensen met Aziatische wortels kunnen inmiddels nauwelijks nog een studieplek aan Amerikaanse universiteiten te pakken krijgen. Ondanks meestal wezenlijk betere cijfers. Desbetreffend had de studentenorganisatie “Students for Fair Admissions”, in het Nederlands: “Studenten voor faire toelatingen” een aanklacht tegen de privé-universiteit Harvard en de staatsuniversiteit North Carolina ingediend. Met succes.

Gerechtigheid door hoogste Amerikaanse gerechtshof

Als laatste instantie heeft nu het hoogste Amerikaanse gerechtshof de bevoordeling van zwarte studenten onwettig verklaard. Waarbij zelfs de zwarte rechter Clarence Thomas dit vonnis ondersteunde. De linkse bubbel is echter ziedend van woede. Enkele van de rechters moesten zelfs op onbekende plaatsen ondergebracht worden om hen tegen fysieke aanvallen te beschermen.

Bron:
auf1.info
Door: Knud Wermescher

Vertaald uit het Duits door:
E.J. Bron
(www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in Algemeen. Bookmark de permalink .

2 reacties op Verenigde Staten: Hoogste gerechtshof verbiedt bevoorrechting van zwarte studenten

  1. Ravian zegt:

    Zo’n zichzelf volledig tegensprekende term als “positieve discriminatie” kan ook enkel in een volledig door het socialisme aangevreten brein ontstaan…

    Geliked door 4 people

  2. Oliedom zegt:

    Nah, en hier zijn ze alles ” wat maar niet normaal” is (homo’s, genders, zwartjes, licht groene, donker paarse, allochtonen, statushouders, oekries, enz enz) voor te trekken, rare wereld hoor!
    Knettergek is Nederland!!!

    Geliked door 2 people

Plaats een reactie