Waarom heeft de hele westelijke wereld de rechtsstaat afgeschaft?

(Door: Paul Craig Roberts – Vertaling: E.J. Bron)

Julian Assange wordt al meer dan een decennium lang onder valse beschuldigingen getreiterd en sinds een decennium in de ambassade van Ecuador in Londen, in de gevangenis of onder huisarrest vastgehouden.

Assange´s problemen begonnen, toen twee Zweedse vrouwen hem ieder mee naar huis namen om het bed te delen en later een klacht indienden dat hij geen condoom gebruikt had. Eentje of allebei wilden dat hij een Aids-test zou doen. Dom genoeg weigerde hij dat en een van de beide vrouwen ging naar de politie om erachter te komen of hij tot zo´n test verplicht zou kunnen worden.

De corrupte of domme politie maakte van de aangifte van de vrouwen een aangifte van verkrachting. Een Zweedse officier van justitie, die onderzoek deed naar Assange wegens verkrachting en geen verkrachting vaststelde, trok het arrestatiebevel wegens vermeende verkrachting een dag later in. “Voor zover mij betreft bestaat er geen reden meer voor de verdenking dat hij (Assange) een verkrachting heeft gepleegd”, zei de hoofdofficier van justitie Eva Finne op 21 augustus 2010. De westelijke hoerenmedia gingen uiteraard tien jaar lang door met het nep verkrachtingsverhaal.

Assange was vrij en ging naar Groot-Brittannië. Een tweede Zweedse officier van justitie, de plaatsvervangende hoofdaanklager Eva-Marie Persson, die er door sommigen van verdacht wordt omgekocht te zijn om Washington te helpen zijn smerige, corrupte klauwen aan Assange te krijgen, pakte de procedure tegen Assange onder een vals voorwendsel weer op. Ze wilde hem voor verhoor aan Zweden laten uitleveren, maar aan uitleveringen voor een verhoor worden niet toegestaan. Er moet sprake zijn van een door een rechtbank erkende aanklacht. DE tweede Zweedse officier van justitie had geen aanklacht. Assange en zijn ondersteuners gingen er van uit dat ze hem aan de Amerikanen zou uitleveren als ze hem naar Zweden zouden brengen. Assange zei dat ze hem in Groot-Brittannië zou kunnen verhoren. Het resultaat was dat de Britten hun meester in Washington gehoorzaamden en het verzoek tot uitlevering gebruikten om Assange onder huisarrest te plaatsen. Toen de Britten Assange in 2019 in handen kregen, had het “onderzoek” van Persson zijn doel vervuld en ze liet haar “onderzoek” vallen.

Het werd Assange duidelijk dat het corrupte Britse “justitie”-systeem een manier zocht om het Britse recht te omzeilen, opdat de Britse regering hem aan Washington kon uitleveren. Washington was bezig om een verhaal in elkaar te zetten dat Assange met hackers zou samenwerken om geheimen van de nationale veiligheid van de VS te stelen en dit verhaal aan een domme juryrechtbank te verkopen. Alles, wat Assange had gedaan, was hem in handen gespeelde documenten te publiceren, wat journalisten altijd al gedaan hebben.

De president van Ecuador, Rafael Correa, gaf Assange politiek asiel, en Assange vluchtte in de ambassade van Ecuador in Londen. Maar de Britten weigerden zijn asiel te erkennen, net zoals de Sovjets weigerden het asiel te erkennen dat de VS aan de Hongaarse kardinaal Mindszenty gaven, die 15 jaar lang in de Amerikaanse ambassade in Boedapest moest leven. DE volgende president van Ecudor, Lenin Moreno, die door velen als een stuk stront wordt beschouwd, wordt ervan verdacht zich door Washington te hebben laten omkopen om van Assange in 2019 het asiel en het staatsburgerschap van Ecuador af te pakken. De Britten hebben Assange uit de ambassade gesleurd en houden hem al vier jaar lang vast in solitaire opsluiting, terwijl de corrupte Britse justitie de wet omzeilt om Assange aan Washington uit te leveren.

Dit laat ons zien dat noch de VS noch het Verenigd Koninkrijk over een rechtssysteem beschikken. Ze hebben van het recht een wapen gemaakt. Het is de Britten gelukt door voor te wenden legaal te zijn, terwijl ze steeds een manier vonden om de wet te omzeilen. De VS hebben daarvoor niet eens de moeite genomen en hebben gewoon verklaard dat journalisten, die lekken op het gebied van de nationale veiligheid publiceren, spionnen zijn. Deze bewering mislukte in de jaren ´70, toen ze gebruikt werd tegen Daniel Ellsberg, die de Pentagon Papers aan de “New York Times” doorspeelde. Vijftig jaar geleden had men, in tegenstelling tot nu, nog respect voor de Amerikaanse grondwet.

Men moet zich afvragen hoe de corrupte Amerikaanse officieren van justitie, die een vervalste zaak tegen Assange opbouwen, door iemand gerespecteerd kunnen worden of überhaupt nog carrière kunnen maken. Datzelfde moet men zich afvragen over de corrupte Britse rechters. Wie zou überhaupt met zulk tuig willen praten? De Amerikaanse senatoren Mark Warner en Lindsey Graham beschouwen Assange, een eerlijke journaliste, als een “betrokken handlanger bij de pogingen om de Amerikaanse veiligheid te ondermijnen”. Dit soort domheid en haat op de rechten van het First Amendment beheerst inmiddels de Amerikaanse politiek.

Hoe kan een stuk stront als Lenin Moreno verwachten om ergens in de politiek en de samenleving hoffelijk ontvangen te worden?

De Amerikaanse en Britse hoerenmedia hebben uiteraard hun eigen rechten op het First Amendment weggegooid door zich op Assange te storten, omdat hij een verrader en een verwende blaag is. De hoerenmedia verdoezelden de misdaden die de regeringen tegen Assange pleegden door alleen maar de officieel bedachte valse melding te publiceren.

Toen de westelijke media Assange in de steek lieten, gaven de volslagen idioten hun eigen onafhankelijkheid en hun recht op berichtgeving op. Nu mogen de westelijke media alleen nog maar als propaganda-instrument voor de heersende elites fungeren.

Bron:
uncutnews.ch

Bron oorspronkelijk artikel:
paulcraigroberts.org
Door: Paul Craig Roberts

Vertaald uit het Duits door:
E.J. Bron
(www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in Algemeen. Bookmark de permalink .

2 reacties op Waarom heeft de hele westelijke wereld de rechtsstaat afgeschaft?

  1. Hans van Straaten zegt:

    Ja, Assange heeft de rotte waarheid naar buiten gebracht en daar is de duivel usa boos over en nemen wraak. De msm is zooo fout bezig of het nu gaat over deze man, oekraine, of wat dan ook, ze roeptoeteren het kartel na.

    Geliked door 3 people

  2. LUCIA zegt:

    Goh had gedacht dat dit onderwerp hier wat meer zou leven als je de Amerikaanse kritische radiostations of shows volgt dan valt op dat het op zoveel vlakken precies hetzelfde is als hier gebeurt de agenda van omvolking en bevoordeling vreemdelingen boven het eigen volk bijna alle baantjes aan de onderkant van de markt zijn door vluchtelingen ingenomen ten koste van het eigen volk, ze worden van alle kanten gepokt en gemazzeld net als hier . Zowel agendapunten als bewoordingen, ook in Engeland exact the same, als dat geen f..g complot is, dan is de wereld maar dan ook de hele wereld collectief krankzinnig geworden.

    Like

Plaats een reactie