Afperser Erdoğan: Voordat Zweden in de NAVO kan, moet Turkije in de EU

(Door: Conny Axel Meier – Vertaling: E.J. Bron)

Het was het jaar 2005. De “Federale Beweging van Burgerbewegingen”, een voorganger van de “Burgerbeweging PAX Europa”, hield een protestdemonstratie voor de Paulus-kerk in Frankfurt tegen de toetreding van Turkije tot de EU. De schrijver herinnert zich nog dat de demonstratie weinig aandacht kreeg. Het thema werd bij de mensen nog niet als probleem gezien. Er waren ook geen linkse Antifa-geweldplegers, die bijvoorbeeld geprobeerd zouden hebben de demonstratie te verstoren. Ook politie zocht men tevergeefs.

De redenen tegen een EU-toetreding van Turkije waren in het jaar 2005 dezelfde als nu:

  • De islam hoort niet bij de EU.
  • Turkije hoort niet bij Europa, maar bij Azië.
  • Erdoğan regeert autoriteit en pseudo-democratisch.
  • De economie is niet in staat tot concurreren.
  • Het bankensysteem is verouderd en niet efficiënt.
  • Er heerst corruptie.
  • Er is geen vrijheid van meningsuiting.
  • Er is censuur.
  • Politieke tegenstanders worden opgesloten.

Inmiddels, 18 jaar later, is de situatie in de EU veranderd en aan de situatie in Turkije aangepast. De islamisering van Europa is nauwelijks meer te stoppen, de structuren van de EU werden in toenemende mate autoritair. Kleine landen worden door de grote weggestemd en betutteld. De economie bevindt zich in een recessie. Het einde van de euro is afzienbaar, in het Europees Parlement heerst corruptie. Censuur bestaat in veel EU-landen eveneens, evenals de vervolging en gevangenneming van de oppositie. In zoverre komt de EU heel dicht bij Turkse omstandigheden. Voorlopig alleen nog begeleid door een on-Turkse, hallucinante infantilisering van de politiek met klimaatcultus en gender-waanzin. De “Great Reset” eindigt in het kalifaat.

Daarom is het alleen maar logisch dat de Turkse president Erdoğan van de opname in de EU de tegenprestatie voor de instemming met de NAVO-toetreding van Zweden maakt. Tot nu toe was het argument van Turkije tegen de toetreding van Zweden tot de NAVO de beschuldiging dat Zweden “terroristen” zou beschermen en niet zou uitleveren. Daarmee worden hoofdzakelijk Koerdische nationalisten en aanhangers van Fethulla Gülen bedoeld. Gülen was vroeger een strijdmakker van de sympathisant van de Moslimbroederschap Erdoğan, ondertussen echter zijn naar de VS geëmigreerde aartsvijand, die hij beschuldigt van de pseudo-poging tot een putsch in 2016.

Nadat de EU dus Turkije-compatibel is geworden respectievelijk op weg daar naartoe is, zou de “opname” van de EU in Turkije of omgekeerd mogelijk moeten zijn. Als er toch serieus op de aanstaande NAVO-top in Vilnius over de opname van Zelensky en de rest-Oekraïne in de EU respectievelijk de NAVO wordt gediscussieerd, dan zou Turkije het kleinere probleem moeten zijn. Opdat Polen en Hongarije niet weer dwars gaan liggen, is er vast en zeker wel een “gekwalificeerde meerderheid” te vinden, net zoals bij de “solidariteit” in de verdeling van binnendringers.

Weliswaar zijn de toetredingsgesprekken van de EU met Turkije sinds het jaar 2018 bevroren, maar sindsdien heeft de Turkisering van de EU snelle voortgang geboekt. Daarom zouden de toetreding van de rest-Oekraïne en Turkije voor de hand liggend zijn.

De “ZEIT” schrijft daar over: “Bondskanselier Olaf Scholz (SPD) sprak zich tegen een verbinding van de NAVO-toetreding van Zweden met een doen herleven van het EU-toetredingsproces met Turkije. Beide zaken zouden geen verband met elkaar houden, zeo Scholz. ´Daarom vind ik dat men dat niet als een samenhangend thema zou moeten zien.´ Scholz bevestigde dat Zweden zou voldoen aan alle voorwaarden voor een NAVO-toetreding.”

Dat laatste klopt niet. Behalve Turkije heeft ook Hongarije de parlementaire stemming over de NAVO-toetreding meermaals uitgesteld. Omdat Zweden zich op meerdere manieren vijandig tegenover Hongarije gedraagt, is niet te voorspellen wat er in de herfst in deze richting gebeurt. Dreigingen uit Zweden richting Hongarije zijn daarom contraproductief.

Dat nu Erdoğan het NAVO-lidmaatschap verbindt aan het EU-lidmaatschap van Turkije komt natuurlijk voort uit zijn verwachtingspatroon van het rariteitenkabinet in Berlijn en de bende politieke toneelspelers in Brussel. Wellicht moet dit allemaal zo gebeuren om de ondergang van de EU te versnellen. Of om de EU weer met beide poten op de grond te zetten, mits het daar niet te laat voor is. Het zou de poging waard zijn.

Bron:
pi-news.net
Door: Conny Axel Meier

Vertaald uit het Duits door:
E.J. Bron
(www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in Algemeen. Bookmark de permalink .

15 reacties op Afperser Erdoğan: Voordat Zweden in de NAVO kan, moet Turkije in de EU

  1. Olie bol zegt:

    Nou dan is Europa helemaal verloren

    Geliked door 3 people

    • Donald zegt:

      😂🤣

      🤣😂✌️

      Like

    • ronjaspers zegt:

      Olie bol.Europa is al heel lang verloren,maar de meeste mensen hebben enorm zitten slapen.Dat had een blinde nog aan zien komen decennia lang geleden.

      Like

      • Olie bol zegt:

        Klopt Ron daarom ben ik al weg Gr

        Geliked door 1 persoon

      • ronjaspers zegt:

        Olie bol.Groot gelijk,dat het u en de vele andere nederlanders,die nederland “ontvlucht” zijn goed mag gaan.

        Like

      • Olie bol zegt:

        Rutte gaat gewoon schoftrerig door, nu weer door ‘positieve energie’ te zien in de instemming door Turkije voor Zweedse toetreding tot de NAVO, waarvoor Erdogan weer hint op gesprekken over toetreding tot de EU. Het zal heus nog een poos duren maar Turkije bij de EU is het einde van Europa.

        Geliked door 1 persoon

  2. Oliedom zegt:

    Nou dat komt dan slecht uit, want die EU moet inkrimpen en NIET uitbreiden, helemaal is het uit den boze om Turkey in de Eu op te nemen, maar ook Nooit moet dat oekrieland erin komen, ook NOOIT bij die Navo omdat ik niet zit te wachten op een W3 door die yankees .
    Dus voor dat het helemaal mis gaat lopen, heel snel eruit en/of terug naar een EEG..

    Geliked door 2 people

  3. Olie bol zegt:

    Stoltenberg: Turkije staakt verzet tegen NAVO-lidmaatschap Zweden.

    Geliked door 1 persoon

  4. Ravian zegt:

    Turkije is al decennialang de voornaamste (staats)speler in de islamisering van Europa.
    Turkije voert al decennialang een onderhuidse oorlog tegen de christelijke Europeanen, net zoals de voorganger, het Ottomaanse rijk, dat altijd meer openlijk gedaan heeft.

    Het enige stukje Turkije dat bij Europa hoort is vervolgens Oost-Thracië, en dat komt omdat het door de Turken bezet Europees gebied is.
    Dat betekend dus niet dat Turkije bij Europa hoort, maar dat we de Turken nog uit een stukje Europa moeten verwijderen.

    Geliked door 4 people

  5. Harry zegt:

    Wat zijn dat toch voor rare neigingen tegenwoordig , om allerlei corrupte rotstaten bij de EU en de NAVO te willen trekken ?
    Donder toch op met dat turkentuig !
    En die Oekrainers , daar hadden we toch al massaal tegen gestemd ?

    Ze horen niet bij de EU .
    Dus laten wij er dan maar uitstappen , wie wil er lid zijn van een foute club ?

    Like

  6. Republikein zegt:

    Alle Turken terug naar Marokko.

    Geliked door 1 persoon

  7. Angélica zegt:

    Het Westen wordt bestuurd door waanzinnigen…

    Resolutie van Straatsburg (1975)

    De EEG gaat de Arabische immigratie actief bevorderen en de nieuwkomers ruim baan geven om hun cultuur naar Europa te exporteren.

    De resolutie benadrukt ‘de grote verrijking die het Arabische cultuurgoed ons te bieden heeft, vooral op het gebied van normen en waarden’ en draagt de lidstaten op om de verspreiding ‘de hoogste prioriteit’ te geven.

    De pers moet worden ingeschakeld ‘om een gunstig klimaat te scheppen voor de immigranten ‘en de academische wereld moet worden gemotiveerd ‘om de nadruk te leggen op de positieve bijdrage van de Arabische cultuur aan de ontwikkeling van Europa’. https://ejbron.files.wordpress.com/2022/12/screenshot_108.png

    Geld moet worden uitgetrokken om de oprichting van moskeeën, islamscholen, centra voor Arabische cultuur en wetenschappelijke instituten ter bestudering van de islam te stimuleren.

    2023:
    Zweden wil lid worden van de NAVO maar Turkije heeft bezwaren. Inmiddels is bekend dat Erdogan de EU chanteert: Zweden mag bij de NAVO indien Turkije lid kan worden van de EU.
    Turkije zal dan meteen het grootste land binnen de EU zijn, met de meeste afgevaardigden in Brussel! Turkije is een islamitische dictatuur, volstrekt ondemocratisch en economisch bankroet.
    Ook Oekraïne zou zonder de normale procedures te hoeven volgen, versneld lid mogen worden van de NAVO. De gevolgen daarvan zijn desastreus en behoeven nauwelijks te worden toegelicht.

    2023 kan wel eens de geschiedenis ingaan als het jaar waarin de beschaving ophield te bestaan.
    Het Avondland zal aan armoede en corruptie bezwijken en alsof dat nog niet genoeg is, het geduld van Poetin en Rusland wordt elke week meer op de proef gesteld: WO III is thans dichterbij dan ooit!

    Like

    • ronjaspers zegt:

      Angelica.Goede reactie,alleen u vergeet iets belangrijks,verschillende arabische landen.Hebben in 1967 geprobeerd israel en de joden van de kaart te vegen,de 6 daagse oorlog.De arabieren waren natuurlijk woest dat ze die oorlog verloren hadden van hun aartsvijand.Ook waren ze woest op europa en amerika omdat die toen pro israel waren.Toen hebben de olierijke islamitische landen in 1973 de oliekraan naar europa dichtgedraaid.Dat noemde ze toen in europa de zogenaamde oliecrisis met als gevolg,autoloze zondagen.Het was keiharde chantage van die olierijke islamitische landen.Europa mocht alleen nog olie van die arabieren kopen,als europa moslims zou binnenlaten,en zou islamiseren.Ze noemen het ook wel islam voor olie,islamisering van europa in ruil voor olie.

      Like

  8. Andre zegt:

    Het is net een klein kind en kijkt waar hij het meeste snoep kan halen. Het gaat om de graandeal want als Rusland uitstapt en terecht want de VN heeft gelogen. Loopt Turkije 5 miljoen dollar per maand mis. Erdogan vangt op het moment 4 USD per ton en er zijn er 33 miljoen gepasseerd. De 5 Azov nazi commandanten heeft ie vrijgegeven. Turkije gaat een drone fabriek bouwen in Ukraine en tegen zn eigen geloof in geeft de sultan geen bezwaar meer voor toetreding Zweden bij NATO. Daar is veel geld voor betaald aan afperser Erdogan maar verliest ook meteen zn gezicht. Toetreding tot de EU is in gang gezet maar is tevens ook de ondergang van de EU want Turkije gaat nooit bijdragen maar onttrekken dus dat laatste is best positief nieuws.

    Like

Plaats een reactie