Polen en Hongarije houden hun poot stijf bij het “asielpact”: Mislukte bemiddelingspoging van Meloni

(Vertaling: E.J. Bron)

In Brussel gaat het touwtrekken om de nieuwe regeling van het Europese asielrecht verder. Nu mislukte een bemiddelingspoging van de Italiaanse minister-presidente Giorgia Meloni om haar Poolse en Hongaarse collega´s tot inschikkelijkheid te bewegen. Warschau zowel als Boedapest wijzen de geplande nieuwe regelingen af, die voorzien in een herverdeling van “vluchtelingen” in Europa evenals boetes voor niet opgenomen asielzoekers.

De staats- en regeringschefs van de EU konden op de laatste top van de Europese Raad geen gemeenschappelijke verklaring afgeven, omdat Polen en Hongarije dwars lagen.

Om de beide landen van gedachten te doen veranderen, stelde de voorzitter van de Europese Raad, Charles Michel, voor dat Meloni – die goede betrekkingen met de Poolse minister-president Mateusz Morawiecki en de Hongaarse minister-president Viktor Orbán onderhoudt – nog een onderhandelingspoging zou ondernemen om de beiden tot inschikkelijkheid in de migratiekwestie te bewegen. Echter: “Ik heb tot het laatst toe geprobeerd om te bemiddelen”, moest Meloni uiteindelijk toegeven.

De Poolse minister-president Morawiecki liet zich verzoenend uit: “Ik heb geen voorbehouden tegenover mijn vriendin Giorgia en ik ben tevreden met de rol die ze gespeeld heeft, omdat ze steeds geprobeerd heeft een compromis te vinden”, maar “we waren het met elkaar eens dat we het in de migrantenkwestie niet met elkaar eens zijn”, terwijl “we het in alle andere kwesties eens zijn.” Hij wenste Meloni veel succes, maar zou niet geloven dat het “asielpact” de oplossing is, “omdat dit het probleem niet bij de wortel aanpakt”, voegde hij er aan toe.

Bron:
zuerst.de

Vertaald uit het Duits door:
E.J. Bron
(www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in Algemeen. Bookmark de permalink .

7 reacties op Polen en Hongarije houden hun poot stijf bij het “asielpact”: Mislukte bemiddelingspoging van Meloni

  1. Henk der Niederländer zegt:

    Het gaat erom wat Meloni wil.
    Ondanks haar mooie praatje over vermindering van zogenaamde
    asielinstromers gaat het haar alleen maar om, om gelukzoekers die in Italie binnen komen te verdelen over Europa zodat het lijkt of het in Italie allemaal wel mee valt.
    Het enige wat Meloni in werkelijkheid doet is het EU programma volgen ten koste van andere naties.
    Melonie is eenvoudig een volgende puppet van Europa.
    Opknopen dat wijf en in de middelandsche zee dumpen is een oplossing

    Geliked door 3 people

  2. Ravian zegt:

    De EU heeft alle waarschuwingen en ‘nee’ stemmen vanuit Polen en Hongarije ten aanzien van het EU ‘asiel’ beleid in de wind geslagen, en verwacht nu dat Polen en Hongarije wel mede voor de gevolgen van dat wanbeleid op gaan draaien, om ze op die manier alsnog het Coudenhove-Kalergi plan de strot af te douwen.
    Van mij hadden ze gewoon de middelvinger gekregen…

    Geliked door 3 people

  3. karton zegt:

    Die Italiaanse Meloenie is toch volledig door de mand gevallen ? Bij haar aantreden bejubeld : “Zij zou de import van dat vluchtelingen-zootje wel ff gaan beperken ! Wolvin in schaapskleren. (jammer dat ZIJ niet de wolvin uit Waps was)

    Geliked door 1 persoon

  4. Realist zegt:

    Meloni (traditore) Macaroni! 🤮

    Like

  5. aquarius4422 zegt:

    Meloni blijkt dus gewoon een WEF-puppet Die Italiaanse kiezers zwaar belazerd heeft.
    Zoals in Nederland het stemvee achter “Lientje” aanrent zonder te beseffen dat BBB een back-up van het partijkartel is.

    Geliked door 3 people

Plaats een reactie