De staat van ontwikkeling van de mensheid in 2023 . . .

Geplaatst door:
E.J. Bron
(www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in Algemeen. Bookmark de permalink .

4 reacties op De staat van ontwikkeling van de mensheid in 2023 . . .

  1. J.v.d.Heijden zegt:

    Voor mij is ze geen stemmentrekker, nog los van het feit dat ze een
    definitief einde maakte aan het pro-hoofddoek-GEZEIK binnen
    bepaalde politie-kaders.!!!
    https://www.dagelijksestandaard.nl/politiek/dilan-yesilgz-vvd-werpt-zich-op-als-mogelijke-opvolger-van-mark-rutte-klaar-voor-de-toekomst

    Like

  2. Dewaere zegt:

    Goede cartoon, de moderne aanbidding in een plaatje. Veel lezers hier zijn nogal anti-religie en dat is ook wel ergens te begrijpen en zal zeker als je één bepaalde ‘religie’ ziet die ons overstroomt. Maar het is toch goed om dat eens wat dieper te bekijken. De meerderheid van de mensen willen iets aanbidden en maken daar zelf wat van (los van de vraag of er iets bestaat buiten het pure materialistische bestaan) en bepaalde figuren maken daar misbruik van om zelf macht te krijgen. Wat mij heel erg opvalt is dat júist in de landen (Westerse) die het felst en meest de niet-materiële religies, de oude religies bij de vuilnis hebben gezet nu juist het meeste die aanbidding doen als in bovenstaande cartoon. Het volgen van die prikmanie, het woke- en transgebeuren, oekraïne en klimaatfetisj heeft alle kenmerken van een fanatieke religie: de ‘rotsvaste’ overtuiging, de bekeerdrift, de verketterij van niet-gelovers, de aflaten- en boete cultus en ga maar door. Omdat het steeds een oppervlakkig en puur werelds ‘geloof’ is, verandert dat met hoe de wind draait, steeds weer. Binnen de zich modern noemende Westerse landen zijn dan ook nog eens linkse, liberale en groene volgelingen de grootste en fanatiekste aanhangers, ook weer groepen die al lange tijd alle oude geloven hebben afgezworen en het liefst zouden verbieden.
    In landen waar het overgrote deel van de mensen nog in de échte religies / oude religies gelooft bestaat dat in veel mindere mate of helemaal niet, zelfs niet in het ook noordelijke opnieuw religie omarmende Rusland.
    Dan vraag ik me toch af: Zijn wij daarmee niet van de drup in de régen gekomen? Deze nieuwe ‘religies’ zijn vele malen erger dan de drang en dwang van de oude (en dan ga ik niet terugdenken tot de middeleeuwse gekte). Gewoon gematigde gelovigen van een halve eeuw geleden of zo zouden dit allemaal afgod-aanbidding genoemd hebben denk ik. Als je de afschuwelijke, mensverachtende en verwoestende gevolgen ziet van die aanbidding zou je ze haast gelijk geven.

    Geliked door 2 people

  3. Ravian zegt:

    En het zijn steeds dezelfde idioten…

    Geliked door 3 people

  4. LUCIA zegt:

    Blinde aanbidding en blind geloof, helaas we hebben niets geleerd van de geschiedenis en de religiën

    Like

Plaats een reactie